Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) İRANLI EŞİNİ DÖVEN TUTUKLU KOCAYA, DİĞER DURUŞMAYA KADAR EV HAPSİ
 
ADANA’da İranlı eşi Galavizh Ayoubi Amirabad’ı öldüresiye döven ve olayın görüntülerinin sosyal medyada yayınlanmasının ardından tutuklanan Zülküf Coşkun (36), bugün hakim karşısına çıktı. Adana Adliyesi’nde görülen davada sanık Coşkun’un tutukluluk halinin kaldırılmasına ve yargılamasının ev hapsiyle devam etmesine karar verildi. Karara şaşırdığını belirten Amirabad, “Benim ve çocuklarımın artık can güvenliği yok. Başımıza bir şey gelirse ne olacak?ö dedi. Amirabad’ın avukatları karara itirazda bulunacaklarını söyledi.
Türkiye’ye 2015 yılında geldikten sonra Adana’da tanıştığı Zülküf Coşkun ile hayatını birleştiren İranlı Galavizh Ayoubi Amirabad, bu evlilikten bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Daha önceki evliliğinden de bir kız çocuğu olan Amirabad ve Coşkun, ilerleyen yıllarda şiddetli geçimsizlik yaşamaya başladı. Yaklaşık 1 ay eve gelmediği belirtilen Zülküf Coşkun, 14 Nisan günü Yüreğir ilçesi Atakent Mahallesi’ndeki eve geldi. Coşkun, eşi Amirabad’a saldırarak dövmeye başladı. Amirabad’ı dakikalarca tokatlayıp, yerde tekmeleyen Coşkun, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden eşinin ilk evliliğinden olan kızı A.F.J.’ye (16) de tehditler savurdu.
‘SENİ YOK EDECEĞİM’
Görüntüleri sosyal medya hesabı üzerinden ‘Lütfen bize yardım edin’ notuyla paylaşan A.F.J., annesi ve kendisinin 2 yıldır şiddete ve tehdide maruz kaldığını öne sürdü. Görüntülerde saldırganın Amirabad’ı dakikalarca dövdüğü, A.F.J.’ye, “Seni yok edeceğim. Çek, çek yaklaştır, makyaj yap. Benim sabah, öğle, akşam ekmeğimi yediniz nankörler” dediği ve tekrar dövmeye başladığı, eşine dönerek “Ben var ya seni öldürsem de ceza yemem. Benim yiyeceğim ceza 3-5 ay haberin olsun. Her şeyi göze alıyorum ben. 5 sene de 10 sene de yatsam göze alıyorumö ifadelerini kullandığı görüldü.
‘TUTUKLANDI’
Olayın ardından polis Zülküf Coşkun’u yakalamak için çalışma başlattı. Kimliği ve adresi tespit edilen Coşkun, kısa sürede gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Zülküf Coşkun, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.
‘ÇOCUĞUMU GÖRMEYE GİTTİM, BANA TÜKÜRDÜ’
Olayın ilk duruşması, bugün Adana 21’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Sanık Zülküf Coşkun duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katılırken Galavizh Ayoubi Amirabad salonda hazır bulundu. Mahkemedeki ifadesinde eşi Amirabad’ı çok sevdiğini ama onunla uzun süredir aralarındaki problemlerden dolayı görüşmediğini söyleyen  Coşkun, olay günü çocuğunu görmeye gittiğini fakat eşinin kendisine hakaret ettiğini belirtti. Amirabad’ın kendisini aşırı kıskandığını ve aralarında bundan dolayı tartışmalar çıktığını kaydeden Coşkun, “Ben oraya sadece çocuğumu görmeye gittim. Bana tükürdü, hakaret etti. Olayın bu boyuta gelmesini hiç istemedim. Ben onun için her şeyi yaptım, onu sevdimö dediği öğrenildi. Müşteki Galavizh Ayoubi Amirabad ve kızı A.F.J. geçmişten bu yana Coşkun tarafından şiddete uğradıklarını ve ölümle tehdit edildiklerini söylediler..
TAHLİYE EDİLEREK EV HAPSİ CEZASI VERİLDİ
Mahkeme heyeti, ifadelerin dinlenmesinin ardından sanık Zülküf Coşkun’un tutuklu olduğu ‘yaralama’ suçundan delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve suç niteliği göz önüne alınarak tahliye edilmesine fakat diğer duruşmaya kadar ev hapsi cezası almasına karar verdi. Duruşma, 16 Kasım’a ertelendi.
‘CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK’
Karar sonrası gözyaşlarına boğulan Amirabad, büyük korku yaşadığını belirtti. Şiddete uğradığı anların görüldüğü videoda eşinin kendisine yönelik “Senin gibi köpeği öldürürsem 5 ay yatar, çıkarımö dediğini söyleyen Amirabad, “Demek ki haklıymış. Serbest kaldı. Benim ve çocuklarımın can güvenliği yok. Başımıza bir şey gelirse ne olacak? Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan’a sesleniyorum. Onu bir abla olarak görüyorum. Bizim sesimizi duyup koruma altına alsınlarö dedi.
‘KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ’
Müşteki Amirabad’ın avukatlarından Oya Tekin ise tüm belgelere, kayıtlara karşın böyle bir karar alınmasına şaşırdıklarını belirtti. Ortada bir güvenlik problemi olduğunu dile getiren Tekin, karara itiraz edeceklerini söyledi. Amirabad’ın bir diğer avukatı Umut Tamer Topuz ise sonuç sonrası yıkıldıklarını ve müvekkilinin korku içinde yaşadığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Dava sonrası toplanan kadınlar
– Pankartlardan detay
– Amirabad’ın avukatlarından Oya Tekin’in açıklaması
– İranlı Galavizh Ayoubi Amirabad’ın açıklaması
– Amirabad’ın avukatlarından Umut Tamer Topuz’un açıklaması
– İranlı Galavizh Ayoubi Amirabad’ın çocukları ile birlikte görüntüsü
– Amirabad’ın ağlaması
– Amirabad’ın dayak yediği arşiv görüntüler
– Amirabad’ın darp sonrası arşiv görüntüsü

Haber:Can ÇELİK-Kamera: Gülşah ÖZGEN/ ADANA,(DHA)

================================================================

2) KAZADA ÖLEN ÜNİVERSİTELİ EDA’NIN BABASI: BİR YILDIR YAŞAYAN ÖLÜ GİBİYİZ
 
BURSA’da, dedesine aşure götürürken geri manevra yaparken yokuş aşağı kayan kamyonet ile duvar arasına sıkışarak yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Eda Müdüroğlu’nun (20) babası Bertan Müdüroğlu, “Eşimin psikoloji bozuldu, oğlum okuldan, hayattan koptu. Bir yıl yaşayan bir ölü gibiyiz. Evimizde huzur kalmadı. Çok zor bir şey” dedi.
Kaza, geçen yıl 30 Ağustos’ta Osmangazi ilçesi Yenibağlar Mahallesi Hüsrev Sokak’ta meydana geldi. İlhami Bekiroğlu’nun geri manevra yaptığı kamyonet, yokuş aşağı kaydı. Kamyonet, sokaktaki elektrik direğine ardından da dedesine aşure götüren Eda Müdüroğlu ile bir evin duvarına çarptı. Duvarla kamyonet arasında sıkışan Müdüroğlu, yaşamını yitirdi. Kazanın ardından kaçan sürücü Bekiroğlu bir süre sonra polis merkezine giderek, teslim oldu. İlhami Bekiroğlu sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
DAVA AĞIR CEZA MAHKEMESİNE GÖNDERİLDİ
Bursa 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ‘Taksirle ölüme sebebiyet verme’ suçundan yargılanan İlhami Bekiroğlu’nun dosyası, görevsizlik kararı verilerek, kusurlu davranışı taksiri aştığı ve ihmalli davranışın ‘kasten adam öldürme’ye geçtiği gerekçesi ile Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İlhami Bekiroğlu, 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.
‘İŞ DEMEK Kİ ONLAR İÇİN İNSAN CANINDAN DAHA ÖNEMLİ
Eda Müdürlüğü’nün babası Bertan Müdüroğlu, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) konuştu. Sanığın duruşmadaki sözlerini hatırlatan Müdüroğlu, “Sanık aracın yüklü olduğunu biliyordu, işini kaybederim diye korkmuş. İş demek ki, benim kızımdan daha önemliymiş. Benim kızım olmasaydı, başka birine kaza yapacaktı. Binek aracın çıkamayacağı yolda yüklü bir araçla çıkıyor. Çok kötü bir şey. Tam 1 yıl olacak. Bayramı buruk geçirdik. Kelimelerle ifade edemiyorum. Demek ki iş onlar için insan canından daha önemli. Bizim için öyle değil, bizim için insan, sağlık daha önemli. Umuyorum ki en ağır cezayı alır” dedi.
‘ÖLEN ÖLMÜŞ OLUR MU, BIRAKIP KAÇIYORSUN ORADAN’
Karşı tarafın samimiyetine inanmadığını dile getiren Bertan Müdüroğlu, “Bunlar yalan söylüyorlar. Evine geldik diye anlatıyor bize, maddi manevi karşılarız diye konuşuyorlar, hiç kimse gelmedi. Sadece eniştesi aradı, ölen ölmüş yapacak bir şey yok gibilerinden. Ölen ölmüş olur mu, bile bile bırakmışsın, kaçmışsın oradan. Hiç kimse yok sokakta, bırakıp kaçıyorsun. Adalete inanıyorum, inşallah mahkeme adaletli bir şekilde kararını verir. Karşı taraf kaza diye savunuyor, kendi avukatımız SRC belgesi olmadan ticari araca binemez, kullanamaz diye tekrar vurguladı. Bu bir suçtur diye trafik şubesi de ceza kesmiş. SRC belgesi olmadan bu araca binmesi suç, sonradan ölüme sebep veriyor, bir başka suça dönüşüyorö” şeklinde konuştu.
‘EŞİMİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU, OĞLUM HAYATTAN KAPTU’
8 Temmuz’da ikinci duruşmanın görüleceğini kaydeden Bertan Müdüroğlu, bir yılın çok zorlu geçtiğini söyleyerek, “Bir yıl, her gece uykusuz geçti. Aklımızdan çıkmıyor, gözyaşlarımız dinmedi. Eşimin psikoloji bozuldu, oğlum okuldan, hayattan koptu. Bir yıldır yaşayan bir ölü gibiyiz. Evimizde huzur kalmadı. İki sohbet edemiyoruz, sokağa çıkıp da birini gördüğümüz zaman sanki bize acıyorlarmış gibi geliyor. Çok zor bir şey. Onsuz ilk bayramın nasıl gelip geçtiğini anlamadık bile” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Bertan Müdüroğlu’nun açıklamaları
-29.08.2020 tarihinde geçilen “Dedesine aşure götüren üniversite öğrencisi, kamyonetle duvar arasına sıkışarak öldü” başlıklı haberin ARŞİV görüntüleri
-Detaylar

Reklam Alanı

Haber: Cansel ORUÇ – Kamera: Mehmet İNAN /BURSA, (DHA)

===================================================

3) ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERDEN ‘HDP’YE BAKANLIK VERİLEBİLECEĞİ’ AÇIKLAMALARINA TEPKİ
 
TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Emre Öztürk, katıldıkları televizyon programında CHP’li iki eski milletvekilinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP’ye bakanlık verilebileceği sözlerine basın açıklamasıyla tepki gösterdi.
Dernek binasındaki açıklamaya şehit aileleri ve gaziler de katıldı. Dernek Başkanı Emre Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Yaklaşık iki gün önce bir siyasi partinin eski iki milletvekilinin, eli kanlı bebek katilinin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı ve gazi meclisimizde temsilcisi olan partiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘iki tane bakanlık verilebilir’ ifadeleri vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin kemiklerini bir kez daha sızlatmış, çok kıymetli şehit ailelerimizin yaralarını derinden yaralamış ve korlaştırmıştır. Kim terör örgütü seviciliği yapıyorsa, kim kapalı kapılar ardında pazarlıklar yapıyorsa, başta şehit ailelerimiz, gazilerimiz olmak üzere bu kişilere ve temsilcilerine haklarımızı helal etmiyoruz. Terörden beslenen PKK ve uzantıları ile tüm devlet düşmanlarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Haklarımızı ne bu dünyada ne de ahrette hesap gününe kadar helal etmiyoruz. Hiçbir siyasi partide terör sevicisi istemiyoruz. Tüm şehitlerimize, ahirete irtihal etmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, çok kıymetli şehit ailelerimize ve gazilerimize sabırlar ve şifalar diliyorum. Son olarak bu topraklar çok hain gördü ama bilinmeli ki Türk milleti hepsini tarihe gömdü ve de öyle de olacaktır.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Gazi Emre Öztürk’ün konuşması
– Basın açıklaması yapılan bölümden detaylar

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER /AFYONKARAHİSAR, (DHA)

========================================================

4) DEDEKTİF GİBİ İZ SÜREREK, KOKUNUN KAYNAĞINI BULDULAR

İZMİR’in Dikili ilçesinde iki sitenin arasından geçerek denize dökülen Karaçalı Dere’sinin neden olduğu kirlilik ve kötü koku tepkilere neden oldu. Hafiye gibi iz süren Simkur Sitesi sakinleri, kirliliğin bir mandıra tarafından arıtılmadan dere yatağına salınan atık sulardan kaynaklandığını belirlediklerini belirtip, Dikili Çevre ve Şehircilik İlçe Müdürlüğü’ne şikayetçi oldu. Şikayet üzerine inceleme başlatılıp, dereden su numuneleri alınırken, söz konusu mandıra yetkilileri ise atık sularını arıtarak dereye verdiklerini söyledi.
Dikili ilçesinde Kıratlı Mahallesi’nden geçerek Salihleraltı Yolu Caddesi kenarından Nemka ve Simkur Siteleri’nin arasından denize dökülen yaklaşık 2.5 kilometre uzunluğundaki Karaçalı Deresi, yaydığı kötü koku ve rengi nedeniyle mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Derenin çevresinde yaşayan sitesi sakinleri, deredeki kirlilikten yola çıkarak sorunun kaynağını araştırmaya başladı. Simkur Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Tezer ve durumdan rahatsız olan site sakinleri, adeta dedektif gibi çalıştı. Mahalleliler, bölgedeki bir mandıranın atık sularını tasarruf yapmak için arıtmadan dere yatağına gizledikleri borularla dereye saldığını belirledi. Ardından durumu fotoğraflayıp, görüntüledikten sonra Dikili Çevre ve Şehircilik İlçe Müdürlüğü’ne şikayetçi oldu. Şikayet üzerine, Karaçalı Deresi’nde inceleme yapıldı. Dereden incelenmek üzere su numuneleri alındı. Dereye masraftan kaçmak arıtma kullanmayan sitelerden akan pis suların yanı sıra kanalizasyon sistemi olmayan 683 nüfuslu Kıratlı Mahallesi’nden taşan pis suyun da karıştığını söyleyen SİMKUR Sitesi sakinleri, zaman zaman simsiyah akan derenin çok ağır koktuğunu ifade etti. Karaçalı Deresi dronla görüntülendi. Kirliliğe neden oldukları ileri sürülen söz konusu mandıranın yöneticileri ise sürekli denetim altında olduklarını belirtip, atık sularını arıtıp, dereye deşarj ettiklerini söyledi.
‘BU REZİLLİK NEDENİYLE BU PLAJLARIMIZ BİTİYOR’
Dikili bölgesinde kanalizasyon sisteminin olmadığını dile getiren SİMKUR Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Tezer, “Dere ağzından buralara kadar bir hafta boyunca yürüdük. Kirliliğe neden olan noktayı bulduk. İlgili makamlara da bildirdik. İnsanların olmadığı saatlerde buraya arıtılmamış sular akıtılıyor. Yasaya göre, arıtılmış sular kuru derelere deşarj edilebiliyor. Ancak denetimini kim yapacak belli değil? Bu işletme ruhsat almış ama kirli su akıttığını düşünüyorsunuz. Mandıradan resmen süt akıyor. Her yer kokuyor. Her sene çok sayıda çocuk deniz kirli olduğu için hastalanıyor. Şu rezillik nedeniyle bu plajlarımız bitiyor. Burada bir kanalizasyon sistemi olmadığı için Kıratlı Mahallesi’ne ait fosseptik vidanjör ile çekilemediği zaman taşarak dereden denize akıyor. Kanalizasyon sistemi şart” dedi.
‘KOKU VE PİSLİK YÜZÜNDEN EŞİM BIRAKIP GİTTİ’
Mandıraya ait atık borusunun bulunduğu noktanın hemen yanındaki evde oturan Tuğrul Özdemir (76), dereye arıtılmadan bırakılan atık sular nedeniyle sinek ve kokunun son yıllarda arttığını belirtip, “Eşi Seval Özdemir, bu koku ve pislik nedeniyle beni tek başıma burada bırakıp, çocuklarımızın yanına gitti” dedi. Özdemir şöyle devam etti:
“Bu evi aldığımda dere kuruydu. Mandıranın 5-6 sene kadar önce suyu bu dereye ulaşamıyordu. Ancak, şu an deredeki kirlilik nedeniyle sinek çok fazla. Eskiden hiç sivrisinek yoktu. Şimdi geceleri bu derenin neden olduğu koku nedeniyle uykumdan uyanıyorum. Arıtmadan çıkan su bu kadar kirli olmaz. Burası için gereken neyse yapılması lazım. Arıtıp verse sorun olmaz ama doğrudan peynir altı suyunu akıtılıyor dereye. Çok kötü bir koku var. Leş kokusu gibi.”
‘DENİZE GİREN ÇOCUKLARIN HASTA OLDUĞUNU DUYUYORUM’
Belediyenin yaşanan bu çevre katliamına sessiz kaldığını söyleyen vatandaşlardan Ufuk Muşlu (60), “Bu dere gayet temizdi. 7-8 yıldan beri sinek ve koku sorunu yaşıyoruz. Evimizin balkonuna çıkamıyoruz. Sanki şehir merkezinde oturuyormuş gibi evimizde oturuyoruz. Oysaki yazlıktayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi çevre ile ilgili konulara duyarlı olduğunu söylüyor ama bir süt tesisi ile bir mahallenin arıtma tesisini kaç senedir çözemedi. Duyarsız ve ilgisiz bir belediye ile yaşamaya çalışıyoruzö derken, Figen Atatop (59) ise “30 senedir buradayım. Kirlilik nedeniyle plajımızın mavi bayrağı kalmadı. Son 5 senedir bu sorunu yaşıyoruz. Pırıl pırıl denizimizin hali ortada. Çevre temizliğine çok önem veriyoruz ama bu derenin pisliğine yetişemiyoruz. Burada denize giren çocukların döküntü, ateş, ishal gibi şikayetlerle doktora gittiğini duydum. Civarda oturanlar kokudan akşamları dışarı çıkamıyor” dedi.
‘DENİZİMİZİ ÖLDÜRDÜLER’
Eskiden bebekleri bile gönül rahatlığıyla soktukları denize artık yetişkin olarak kendilerinin bile giremediğine dikkati çeken Ayten İlgin (70), “Biz 1985 yılından beri buradayız. Doğasıyla deniziyle bugüne kadar harika bir ortam vardı ama iki kıştır pandemiden dolayı burada olduğum için daha net görebildim, rezalet bir durum söz konusu. Dereye dökülen atık suların denizimizi kirletti. Bulanık bir su var” dedi.
Mahalle sakinlerinden Semih Yanık (68) da “25 senedir burada yaşıyoruz ama 3 senedir kokudan duramıyoruz. Bazen dereden pislik akıyor, gri bir su var. Arıtmasını çalıştırmayan mandıran geldiğini belli. Hayvan kokusu sarıyor. Torunlarımızı denize sokmak istemiyoruz. Hasta olmalarından korkuyoruz. Geleceğimizi öldürüyoruz. Kanalizasyon yapılaması lazım” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Simkur sitesi Başkanı Ertan Tezer röp.
-Vatandaşlardan  Tuğrul Özdemir, Ufuk Muşlu, Figen Atatop, Ayten İlgin ve Semih Yanık ile röp
-Eda Ebru Naneci anons
-Dron görüntüleri
-Genel detay ve görüntüler

Haber:  Eda Ebru NANECİ / Kamera: Tekin GÜRBULAK / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

==========================================================

5) KAMYONET ÖNCE TIR’A SONRA OTOMOBİLE ÇARPTI: 1 YARALI

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, kavşakta TIR’ın dorsesine çarpan kamyonet savrularak otomobile çarptı. Yaralanan kamyonet sürücüsü tedavi altına alındı. 
Kaza saat 14.30 sıralarında Kartepe Dumlupınar Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ile Şehit Turgut Çiçek Caddesi’nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. Mustafa Kahraman idaresindeki 41 R 1473 plakalı kamyonet, kavşağa giren Adnan E. idaresindeki 67 AAC 898 plakalı TIR’ın dorsesine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle savrulan kamyonet, Turgay Çakır idaresindeki 41 FS 630 plakalı otomobile çarparak durabildi. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve acil sağlık ekipleri geldi. Kazada aracın içerisinde sıkışan kamyonet sürücüsü Mustafa Kahraman, itfaiye tarafından araçtan çıkarıldı. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Kahraman, ambulans ile Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza anı(Güvenlik kamerası)
– Kazaya karışan araçların görüntüleri
– Detay

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR /KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

===================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!