Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

BAKAN ERSOY: GÜVENLİ TURİZM ŞİMDİ DAHA GÜVENLİ

*- Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikası Programı’nın tanıtımı için 89 ülkeden büyükelçiler ve yabancı basın mensuplarına yönelik düzenlenen etkinlikte konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, geçen yıl Türkiye’nin salgına rağmen 16 milyon turist ağırladığı söyledi. 

*- Türkiye ‘de bugün itibarıyla 15.8 milyon ilk doz, 11.9 milyon ikinci doz aşılamaya ulaşıldığını, turizm bölgelerinde vaka sayılarının çok düşük olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, sertifikasyon programına bu yıl ‘Güvenli Turizm Şimdi Daha Güvenli’ sloganıyla devam edildiğini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca ilki geçen yıl yapılan, 89 ülkeden büyükelçilerin, uluslararası misyon temsilcileri ve yabancı basın mensuplarının katıldığı toplantının ikincisi Antalya’da yapıldı. Türkiye’de turizm sektörünün Güvenli Turizm Sertifikası programı kapsamındaki pandemi koşullarına uygun kriterleri ve uygulamalarının yerinde tanıtımının yapıldığı üç günlük programda, büyükelçiler ve yabancı gazeteciler Perge ve Side antik kentlerini gezdi. Belek turizm bölgesindeki otellerde de konaklamalı olarak verilen hizmetleri ve alınan önlemleri de yerinde gördü.
TÜRKİYE HAZIR MESAJI
Programın ikinci gününde ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı ve sektör temsilcileri ile büyükelçiler ve yabancı gazeteciler biraraya geldi. Programda, büyükelçiler ve yabancı gazetecilere, dünyada Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’nı başlatan ilk ülkelerden biri olan Türkiye’nin 2021 yaz sezonuna da artırılmış önlemlerle hazır olduğu mesajı verildi.
SALGINA RAĞMEN 16 MİLYON TURİST
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin 2020’de 16 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı ve salgına rağmen bu rakama Güvenli Turizm Sertifika Programı’yla ulaştıklarını söyledi. Bakan Ersoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın önderliğinde, Sağlık, İçişleri, Ulaştırma ve Altyapı bakanlıklarının katkılarıyla, endüstri paydaşlarının işbirliğinde hazırlanan programın verimli ve disiplinli bir şekilde uygulanmaya devam edildiğini anlattı. Ersoy, programın kapsamının konaklama, yeme içme işletmeleri, tur ve transfer araçları, deniz turizmi tesisleri, tema parkları ve kayak tesisleri olduğunu dile getirdi.
SERTİFİKA SAYISI 9800’E ULAŞTI
Bakan Ersoy, “Yolcuların güvenliği ve sağlığı son derece önemlidir. Aynı zamanda tesislerde alınan tedbirler, ulaştırma araçları içerisindeki tedbirler ve çalışanlarımızın güvenliği ve sağlığı önceliğimiz arasındaydı. An itibarıyla 9 bin 800’in üzerinde tesis ve araç bu program kapsamında alınmıştır. 30’dan fazla yatak kapasitesine sahip tüm tesisler sertifikayı almak zorunda. 4 bin 915 tesis konaklama tesisi, bin 993 restoran ve kafe, 2 bin 730 araç, 12 kayak merkezi, 12 kongre merkezi, 205 deniz turizmi, 9 tema parkının şu an için sertifikalandırıldı” dedi.
KRİTERLER ARTTI
Programın oldukça şeffaf olduğunu kaydeden Bakan Ersoy, tesislerin her ay 2’si haberli, 2’si habersiz 4 kez denetlendiğini ve akredite edecek kurumların hepsinin uluslararası kurumlar olduğunu söyledi. Geçen yıl Güvenli Turizm Sertifika Programı’nın 136 kriteri bulunduğunu, bu yıl ise bu kriterleri 171’e çıkardıklarını anlatan Ersoy, Covid-19’dan çok ders çıkartıldığını ve bundan dolayı kriter sayısının artırıldığını ifade etti.
TURİZM BÖLGELERİNDE VAKA SAYILARI DÜŞÜK
Türkiye’ye geçen yıl gelen 16 milyon ziyaretçinin büyük bir bölümünün güvenli bir şekilde ülkelerine döndüklerini dile getiren Mehmet Nuri Ersoy, şunları söyledi:
“Çok düşük bir Covid-19 enfeksiyon oranı vardı bu ziyaretçiler arasında. Türkiye’de otellerin çoğunluğu Antalya’da ve Ege bölgesinde. Ziyaretçilerin birçoğu otellerde kalmak istiyorlar. Otellerin dışına çıkmak istemiyorlar, sertifika programı kapsamında oldukça yüksek sayıda kriterler belirlendi. Bu açıdan Antalya’da, Dalaman’da, Bodrum, Aydın, İzmir’de vaka sayılarının oldukça düşük olduğunu söylemek istiyorum. Bu destinasyonlarda vaka sayılarının ülke ortalamasının altında olduğunu söylemek isterim.”
TURİZM ŞİMDİ DAHA GÜVENLİ
Türkiye ‘de bugün itibarıyla 15.8 milyon ilk doz, 11.9 milyon ikinci doz aşılamaya ulaşıldığını da belirten Bakan Ersoy, turizm çalışanlarının mayıs sonuna kadar aşılanmış olacağını söyledi. Ersoy, turizm kentlerindeki nisan ayı ortalarında yüksek vaka sayılarına göre bugünkü gelinen düşüşe ilişkin rakamları da anlattı ve hedefin bu rakamları daha da aşağıya çekmek olduğunu dile getirdi. Ersoy, “Bu yıl biz ‘Güvenli Turizm Şimdi Daha Güvenli’ sloganıyla devam ediyoruz. Şu an için sertifikalı tesis sayımız geçtiğimiz yıla göre daha fazla. Türkiye çapında Güvenli Turizm Programımız salgın sonrasında da devam edecek. Çünkü sertifika programı aslında standardını turizm sektöründe artırmaya devam ediyor. Sektör bu programın idame ettirilmesini istiyor” dedi.
28 MİLYON AŞI YAPILDI
Sağlık Bakanlığı öncülüğünde Türkiye’de Covid-19 salgınıyla mücadeledeki uygulamalar ve sağlık altyapısı hakkında bilgiler veren Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay, şu ana kadar 28 milyon aşılama yapıldığını belirterek, şu an 55 yaş üst nüfusun aşılandığını kaydetti. 65 yaş üstünde yüzde 85 üzerinde aşılama yapıldığını belirten Tolunay, Biontech ile imzalanan 120 milyon dozluk aşı anlaşması kapsamında 30 milyon aşının haziranda ulaşacağını ve günlük ortalama 1 milyon kişinin aşılanmasının planlandığını açıkladı. Aşılanmada vatandaşın çok ciddi destek gösterdiğini de belirten Tolunay, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir gibi turizm kentlerindeki vaka oranlarının da düşük olduğunu dile getirdi.
TURİST BULAŞTAN ETKİLENMEDİ
Birçok ülkeye örnek olacak Güvenli Turizm Sertifikası Programı’nın geçen yıl Antalya’da başladığı ve dünyada en kapsamlı ve şeffaf programlardan biri olduğunu belirten TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, “Türkiye turizmi Covid-19’un tüm zorluklarına rağmen yoluna devam etmiştir ve hem misafirlerimiz hem de çalışanlarımızın sağlığına büyük önem verilmiştir. Söz verdiğimiz gibi hem misafirleri hem ailelerine eğer seyahat döneminde enfeksiyon kapması sözkonusu olursa da onları ücretsiz ağırlayacağız ve tedavilerini de üstleniyoruz. Havalimanı transfer ücretleri ve uçak biletleri de ücretsiz olacak. Misafirlerde bizim ülkemiz kaynaklı herhangi bir bulaştan etkilenmedi ve otel çalışanlarımızda vaka sayısı neredeyse sıfırdır ve misafirler son derece güvenli bir şekilde ülkelerine dönebilmiştir. Turizm çalışanlarımızın hepsi öncelikli grup olarak aşılandı. Yüksek hizmet kalitesi ve bütün çalışanlarımız aşılanmış bir şekilde önümüzdeki günlerde kapılarımızı tamamen açacağız” şeklinde konuştu.
‘GÜVENLİ TURİZME HAZIRIZ’
Güvenli Turizm Sertifikası Programı’nın kararlılıkla uygulanmaya devam ettirildiğini belirten AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Türkiye’nin en önemli turizm kenti Antalya’nın 2020’de 3.5 milyon turiste güvenli turizm hizmeti verildiğini ve Antalya’nın her zaman güvenli bir şekilde misafirleri ağırlamaya hazır olduğunu açıkladı.

-ABONELERİMİZİN BİLGİSİNE
HABERİN HAM GÖRÜNTÜLERİNE AŞAĞIDAKİ FTP BİLGİLERİNİ KULLANARAK LOGOLU BİR ŞEKİLDE ERİŞEBİLİRSİNİZ

Reklam Alanı

ftp adresi: ftp://178.211.55.226

Kullanıcı adı: dhaabone
Şifre: dha

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA, (DHA) – 

==========

ADLİYE BİNASI ÖNÜNDE ARBEDE

ERZURUM’da bir kişinin yaralandığı bıçaklı kavganın yakınları adliye önünde birbirine girdi. Kadınların çantalarla başlattığı, erkeklerin tekme ve yumruklarla katıldığı kavgayı polisler güçlükle önledi. 

Merkez Yakutiye ilçesi Muratpaşa Mahallesi’ndeki eğitim fakültesi karşısında dün saat 20.00 sıralarında iki grup genç arasında kavga çıktı. Sebebi bilinmeyen kavgada bir kişi bıçaklanarak yaralandı. Yaralı genç, hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri, olayla ilgili olarak 4 kişiyi gözaltına aldı. Kavgacı gençler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye çıkarıldı. 

Duruşma devam ettiği sırada adliye binası önüne gelen sanıkların yakınları önce birbirleriyle tartıştı. Adliye polisinin talebi üzerine bölgeye takviye ekipler yönlendirildi. Polislerin gelmesiyle biraz yatışan taraflar bir süre sonra yeniden kavgaya tutuştu. Kadınlar ellerindeki çantalarla kavgayı başlatırken erkekler tekme ve yumruklarla dahil oldu. Polis ekipleri, kavgacıları güçlükle ayırdı. Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kadınların bağrışması
-Bir kadının koşarak diğerine çantayla vurması
-İki grubun birbirine tekme, tokat ve yumruklarla saldırması
-Polisin olayı kontrol altına almaya çalışması
-Polisin şahısları etkisiz hale getirmesi
-Şahısların araca bindirilmesi
-Adliye önünde bekleyen ekip otoları 

Haber – Kamera: Oktay POLAT / ERZURUM (ERZURUM, (DHA)

======

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MOTOSİKLETTEKİ KURYE, AĞIR YARALANDI

Bursa’da sürücüsünün yasak olmasına rağmen caddeye dönüş yaptığı otomobil, kurye Yunus Özen’in (24) kullandığı motosiklete çarptı. Kazada Özen, ağır yaralandı.

Kaza, saat 15.30 sıralarında merkez Osmangazi ilçesi Altıparmak Caddesi’nde meydana geldi.İ İddiaya göre yasak olmasına rağmen caddeye hatalı dönüş yapan Mehmet Ertürk (33) yönetimindeki 16 AHB 752 otomobil, kurye Yunus Özen’in kullandığı 16 AIJ 217 plakalı motosiklete çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan motosikletten düşen Özen, ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Özen, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulansla Çekirge Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak, tedaviye alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, Mehmet Ertürk gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü
————————-
-Yaralıya ilk müdahalenin yapılması
-Yaralının ambulansa bindirilmesi
-Kaza yerinden detaylar
-Toplanan kalabalıktan detaylar

-Haber: Derya EVREN
-Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

=========

AZMAKTAKİ TEKNE YANDI

MUĞLA’nın Ula ilçesindeki Ferek Azmağında bulunan 10 metrelik polyester teknede yangın çıktı. Elektrik aksamındaki kısa devreden çıkan yangında tekne, küle döndü.

Gökçe Mahallesi Ferek Azmağında bulunan İsmail Nur’a ait ‘Kumlutüğ’ isimli polyester teknede, bugün saat 14.00 sıralarında, elektrik aksamından kaynaklanan sorun nedeniyle yangın çıktı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ula Grup Amirliği ekipleri tarafından söndürülen yangında, 10 metrelik polyester  tekne kullanılamaz hale geldi. Jandarma ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlattı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yanan teknenin görüntüsü

Haber- Kamera: Cavit AKGÜN / MUĞLA, DHA)

=======================

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ARAÇ FİLOSUNA TAKVİYE

ORDU Büyükşehirler Belediyesi, araç filosuna 6 aracı daha dahil etti. 2 yılda toplam 130 iş makinesine ulaşan belediye, yeni araçlarla filosunu güçlendiriyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ile Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nda kullandırılmak üzere 6 aracı, filosuna kattı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yeni alınan araçların incelemesini yaptı. Filoya dahil eden araçların kentin öz malı olduğunu belirten Güler, göreve geldiklerinden bu yana 130 iş makinesini şehre kazandırdıklarını söyledi. Güler, “95 iş makinesi ile bir hareket başlatmıştık. Dolayısıyla mal sahibi olan bir belediye olarak bu çalışmalarımıza yenilerini ekliyoruz. Bugünde İtfaiye Daire Başkanlığımız ile Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlı emrinde kullanılmak üzere satın aldığımız araçları yerinde inceledik. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi araç parkımızı her geçen gün büyütmeye ve güçlendirmeye devam edeceğiz. Satın aldığımız bu araçlara ilave olarak yılsonuna kadar yeni araçları filomuza katacağız. Böylece mal sahibi bir belediye olarak 95 iş makinesinden bu sayı aradan geçen süre içinde 130’a çıkmış oldu. Kiralama yapmadan araya aracının girmediği kimsenin nazını sözünü çekmeden hem daha verimli çalışma gerçekleştirmiş hem de daha kaliteli hizmet yapmış olacağız. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah dünya şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruzö ded

Görüntü Dökümü:
-Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bilgi alma görüntüsü
-Filoya dahil edilen araçlardan detay görüntüler
– Dr. Mehmet Hilmi Güler’in açıklaması

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

===============

DATÇA’DA ETKİLİ RÜZGAR;  TEKNELER LİMANA SIĞINDI

MUĞLA’nın Datça ilçesinde saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan rüzgar, kentte etkili oluyor.
Datça’da dün başlayan rüzgar, bugün de etkisini sürdürdü. Saatteki hızı 60 kilometre hıza ulaşan rüzgar, hayatı olumsuz etkiliyor. Balıkçı ve gezi tekneleri, kuzeyden esen rüzgarlara kısmen korunaklı olan Datça Limanına sığındı. İskele Mahallesi Dr. Turgut Dündar Caddesi’nde, dalları budanmadığı için kuvvetli rüzgara dayanamayan yol kenarındaki bir begonvil ağacı ise kökünden devrildi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle, caddenin boş olması ve yol kenarında park halinde otomobillerin bulunmaması olası bir kaza ve zararın yaşanmasını önledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Datça limanındaki teknelerden görüntüler..
-Datça Sevgi yolundan görüntüler..
-Datça açıklarında etkili olan rüzgar ve dalgalardan görüntüler..
– Doktor Turgut Dündar Caddesi’nde devrilen beginvil ağacının görüntüleri…
Mehmet ÇİL / DATÇA (Muğla), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!