Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 15

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

EVLAT NÖBETİNDEKİ BABADAN KAÇIRILAN ÇOCUKLARA: KAÇIN TESLİM OLUN, SİZE YALAN SÖYLÜYORLAR
 
DİYARBAKIR’da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 226 ailenin HDP binası önündeki oturma eylemi, 631’inci gününde sürüyor. Van’da 2015 yılında teröristler tarafından kaçırılan kızları Gülcan için evlat nöbeti tutan Necmettin Biçer, dağda olan çocuklara teslim olmaları çağrısında bulunarak, “Size, ‘giderseniz işkence yaparlar, ceza alırsınız’ diye yalan söylüyorlar” dedi.
Diyarbakır’da yaşayan Mehmet Akar, 2 yıl önce 21 Ağustos’ta kayboldu. Oğlunun teröristler tarafından dağa kaçırıldığını düşünen Hacire Akar, bir gün sonra HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlattı. Hacire Akar’ın almadan gitmeyeceğini söylediği oğlu Mehmet Akar, eylemin 3’üncü gününde ortaya çıktı. Akar eylemine son verdi, Mehmet Akar ise mahkemece ev hapsine çarptırıldı. Hacire Akar, çocukları kayıp annelere çağrıda bulundu. Akar’ın çocuğuna kavuşması, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aileler için umut oldu. Akar’ın çağrısıyla harekete geçen çocukları kayıp aileler, 3 Eylül 2019’da HDP binası önünde oturma eylemine başladı.
631 gündür devam eden eylemlere katılan aile sayısı 226’ya ulaştı. Eylem süresince Hacire Akar’ın oğlu Mehmet’in yanı sıra evlat hasreti çeken 24 aile daha çocuklarına kavuştu.
‘NE OLURSA OLSUN BURADAN DA AYRILMAYACAĞIZ’
Van’da 2015 yılında 18 yaşındayken kaçırılan kızları Gülcan için eşi Pınar Biçer ile evlat nöbetini sürdüren Necmettin Biçer, dağa kaçırılan çocuklara teslim olmaları için çağrıda bulundu. Necmettin Biçer, “631 gündür HDP binası önünde eylemimizi sürdürüyoruz, sürdürmekte de kararlıyız. Ben dağda bulunan tüm gariban çocuklara seslenmek istiyorum, ne olursunuz gelin güvenlik güçlerimize teslim olun, ülkemiz güzel bir ülkedir. Size, ‘giderseniz işkence yaparlar, ceza alırsınız’ diye yalan söylüyorlar, bizim ülkemizde adalet vardır, gelip adalete sığının. HDP’ye de seslenmek istiyorum; ne istiyorsunuz bu Kürt çocuklarından, kaçırdınız, beyinlerini yıkadınız ve terör örgütü PKK’ya verdiniz. Biz bunu kabul etmiyoruz ve çocuklarımızın hepsi dağdan gelene kadar ne olursa olsun buradan da ayrılmayacağız.”

Görüntü Dökümü
———————–
-Ailelerin bekleyişi
-Necmettin Biçer’in konuşması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Mucahit CEYLAN – Nurettin FİDANCAN/ DİYARBAKIR,(DHA)

======================================

TARIM İŞÇİSİ KADIN, DÜNYAYA GETİRDİĞİ BEBEĞİ ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASIYLA GÖZALTINA ALINDI
 
KONYA’nın Ereğli ilçesinde, tarım işçisi Zekiye T., ‘Çocuğunu kasten öldürme’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Şanlıurfa’da oturan Zekiye T.’nin geçen yıl Suriye uyruklu ‘Kasım’ adlı kişiyle dini nikah kıyıp birlikte yaşamaya başladığı, 8 aylık hamileyken ölü doğan bebeğini evinde sakladığı öne sürüldü.
Şanlıurfa’da oturan Zekiye T., 1 yıl önce Suriye uyruklu ‘Kasım’ adlı kişiyle dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Zekiye T., 8 aylık hamileyken tek başına doğum yaptı. Zekiye T., ölü doğduğu öne sürülen bebeği evinde sakladı.
Kısa süre önce yakınlarıyla tarlada çalışmak üzere Ereğli ilçesine gelen Zekiye T. hakkında, Şanlıurfa 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’nce 4 Mayıs günü ‘Çocuğunu kasten öldürme’ suçundan hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ereğli’nin Kuzukuyu Mahallesi’nde olduğu belirlenen Zekiye T., dün kaldığı çadırda gözaltına alındı.
Zekiye T., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Zekiye T.’nin adileye getirilmesi 
– Genel ve detay

Reklam Alanı

Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA

======================================

KAMYONA ÇARPAN TANKER SÜRÜCÜSÜ YARALANDI

SAKARYA’nın Geyve ilçesinde kamyona çarpan sıvı azot yüklü tankerin sürücüsü yaralandı. Araçta sıkışan tanker sürücüsü itfaiye ekibince kurtarıldı.

Kaza öğle saatlerinde, D-650 Karayolu Geyve Karaçam mevkiinde meydana geldi. Ahmet Gökgöz idaresindeki 34 BU 2904 plakalı sıvı azot yüklü tanker, önünde ilerlemekte olan 54 AK 465 plakalı kamyona arkadan çarptı. Haber verilmesi üzerine itfaiye, 112 Acil ve trafik ekipleri geldi. Araçta sıkışan tanker sürücüsü itfaiye ekibince kurtarıldı. 112 Acil Sağlık ekibince Geyve Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ahmet Gökgöz tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, ulaşım bir süre tek şeritten sağlandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Olay yeri detay
Polis ve itfaiye ekiplerinin çalışmaları
Kazada hasar alan tanker detay

HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/GEYVE (Sakarya), (DHA)

=============================

TERAPİDE KULLANILAN ATLARIN ÇALINMA ANI KAMERADA

BATMAN’daki özel rehabilitasyon merkezinde, down sendromlu ve otizmli çocuklar için terapide kullanılan kısa bacaklı 2 Arap atı, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından çalındı. O anlar, anbean güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. 

Olay, dün sabah kent merkezindeki özel rehabilitasyon merkezinde meydana geldi. Rehabilitasyon merkezinin bahçesine gelen kimliği belirsiz 2 kişi, down sendromlu ve otizmli çocuklar için terapide kullanılan kısa bacaklı Arap atını bisiklete bağlayıp kaçırdı. Bu sırada, başka bir at, kaçırılan atın arkasından gitmeye başladı. Durumu fark eden 2 şüpheliden biri, ikinci atı da alıp, koşarak kaçtı. Atların kaçırılma anı, merkezin güvenlik kamerası görüntülerine anbean yansıdı. 

Sabah saatlerinde rehabilitasyon merkezine geldiklerinde atların olmadığı fark etmeleri üzerine güvenlik kamerasında yaptıkları incelemede çalındıklarını tespit ettiklerini söyleyen kurum yetkilisi Ercan Yaşar, “Eğitimli kısa bacak Arap atlarını 15 bin liraya satın almıştık. Öğrencilerimizin eğitimi için aldık. Bu durum öğrencilerimizi olumsuz etkiledi. Hırsızlar umarım kısa zamanda yakalanır” dedi.

Görüntü Dökümü
——–
Atların çalınma anı
Genel ve detay görüntü
Haber: Reşat YİĞİZ-Kamera: BATMAN,(DHA)

=========================

YENİDEN HIRSIZLIK YAPINCA TUTUKLANDI

DÜZCE’de, otomobil çalması nedeniyle adliyeye sevk edilen Fikret M. adli kontrolle serbest kalırken, motosiklet çalması üzerine tutuklandı.

Düzce’de geçen hafta Burhaniye Mahallesi’nde 14 Mayıs günü park halindeki otomobili çalan Fikret M., peşine polislerin düşmesi üzerine aracı bırakarak kaçtı. Fikret M. düzenlenen operasyonla yakalanırken, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Fikret M, geçen Cumartesi günü Konuralp Mahallesi’nden bir motosiklet çaldı. Polisler peşine düşünce motosikleti bırakarak kaçan Fikret M., bulunduğu eve düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Fikret M. tutuklanarak cezaevine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Şahıs adliyeye götürülürken görüntü
Adliyenin görüntüsü ve detaylar

HABER-KAMERA: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=====================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!