Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Ali Babacan, partisinin Çerkezköy kongresine katıldı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde partisinin kongresine katılıp, Kapaklı ve Saray ilçelerinde partililerle bir araya geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Çerkezköy ilçe kongresine katıldı. Kongrede partililere seslenen Babacan, “Bir senedir ülkemizin dört bir köşesinde umut olan filizleri büyütüyoruz. Yorulmadan, durmadan, kadro olarak hep beraber çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki artık Türkiye’nin kaybedecek tek bir dakikası bile yok. Çünkü biliyoruz ki Deva Partisi gerçekten bir umut haline geldi. Biz Deva Partisi’nin ülkenin tek umudu olduğunu bilmenin sorumluluğuyla durmadan çalışıyoruz” dedi.

DEVA Partisi’nin seçimlere girmeye hak kazanan 19 siyasi partiden biri olduğunu söyleyen Babacan, “Türkiye’nin dört bir yanında damla damla ama hızla büyüyen partimiz milletimizin gücüyle, milletimizin desteğiyle seçimlere girmeye hak kazandı. DEVA Partisi Türkiye’nin tüm coğrafyasında aynı ilgiyle, aynı sevgiyle karşılanan, kucaklanan bir siyasi parti oldu. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bu ayrıcalıklı bir durum. Şu anda bunu yapabilen başka bir siyasi parti yok. Biz Şemdinli sokaklarında ne kadar rahat yürüyebiliyorsak, Kırklareli merkez sokaklarında da aynı rahatlıkla yürüyoruz, aynı samimi ilgiyi görüyoruz. İşte kucaklayıcı olmak, ötekileştirmemek, bu ülkenin birliği, beraberliği, bütünlüğü için çalışmak ancak böyle bir siyasi anlayışla olabilir” dedi.

Babacan, kongrenin ardından Kapaklı ve Saray ilçelerinde de partililerle bir araya gelip, esnaf ziyaretlerinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Babacan Çerkezköy ilçe kongresinde
-Babacan’ın konuşması
-Babacan’ın fabrika ziyareti
-Pazar ziyareti
-Kapaklı’da ilçe teşkilatı açılışı

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ), (DHA)- 

=================

Şırnak’ta mayına basan çoban, yaşamını yitirdi (2)
TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şırnak’ın Silopi ilçesinde, hayvanları otlatırken mayına basarak hayatını kaybeden çoban Cemil Kaçar’ın cenazesi, düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere Siirt’te uğurlandı.

Şırnak Devlet Hastanesi önünde yapılan resmi uğurlama törenine Valisi Ali Hamza Pehlivan, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Çakırsöğüt Tugay Komutanı Tuğgeneral Tekin Aktemur ve Cemil Kaçar’ın yakınları katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulup, duaların okunmasının ardından Kaçar’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Siirt’te uğurlandı.

Kaçar’ın yeni yaptığı evin borcunu kapatmak için Silopi’ye çobanlık yapmaya gittiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:
Hastane önünde bekleyen akrabaları
Ağlayan Kadınlar
Uğurlama töreni
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, (DHA)

=================

20 TL’ye aldığı 4 tane kazı-kazandan 200 bin TL kazandı

BOLU’da, bir talihli 20 TL vererek aldığı 4 tane kazı-kazandan 200 bin TL’lik büyük ödülü kazandı. İkramiyenin çıktığı bayinin işletmecisi, isminin açıklanmasını istemeyen talihlinin gerçekten ihtiyacı olan biri olduğunu söyledi.

Bolu’da, isminin açıklanmasını istemeyen kişi, Büyükcami Mahallesi’nde bulunan bir kazı-kazan bayisinde şans oyunu oynadı. 20 TL karşılığında tanesi 5 TL’den 4 tane kazı-kazan alalan talihli, ‘Süper 7’ olarak bilinen kazı kazan oyununda büyük ikramiyeyi kazandı. Bileti kazıdığında ‘7’ rakamının karşısında 200 bin TL’lik ikramiyenin sahibi olan talihli, büyük sevinç yaşadı. Bayiden ikramiyeyi ne şekilde alacağı konusunda görüşen talihli, ödemenin yapılacağı bankaya yönlendirildi. Talihli, daha sonra anlaşmalı bankadan biletinin karşılığı olan 200 bin TL’lik ödülü aldı.

‘ÇOK DA İHTİYACI OLAN BİRİYDİ’
Büyük ödülün çıktığı bayinin işletmecisi Emre Eldemir, ikramiyenin çıktığı talihlinin gerçekten ihtiyacı olan biri olduğunu ifade ederek, “Talihlimiz 4 tane kazı kazan aldı. 20 TL ödedi ve 1 tanesine 200 bin TL çıktı. Bu da bu serideki en büyük ikramiye. Tabi her partide bundan birkaç tane daha var. Her haftada 1 tane büyük ikramiye oluyor. Bu haftanın talihlisi bizim müessesemizden çıktı. Biz yaklaşık 30 yıldır burada işletme sahibiyiz. Büyük ikramiyeleri daha önce de verdik. Talihlimiz oldukça sevinçli ve mutlu. Çok da ihtiyacı olan biriydi. Biz de o yüzden çok mutluyuz.” dedi.

Eldemir, talihlinin ismini açıklamak istemediğini de belirterek, “Kendisi ekrana çıkmak istemedi. Ama çok ihtiyaçlıydı. Ben de şahsen tanıyordum. Bolu küçük bir yer herkes birbirini tanır. Talihlimiz için çok iyi oldu. İkramiyenin çıkma durumu değişiyor. Çünkü parti parti geliyor. 5 liralık, 10 liralık ve 30 liralık yeni kazı kazan modellerinde oldukça ikramiye dağılımları çok zengin. Özellikle 20’lik ve 30’luklarda 1 milyon 250 bin lira ve 2 milyon gibi büyük ikramiyeler var. Sıra onlarda diye düşünüyoruz. İnşallah önümüzdeki haftanın talihlisini de biz buradan veririz.” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Murat Küçük anons
-Bayiden görüntüler
-Şans oyunu oynayanlar
-Bayi işletmecisi ile röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/BOLU,(DHA)

=================
6 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonuna 15 tutuklama

ŞANLIURFA merkezli 6 ilde, Jandarma Özel Harekat (JÖH) timlerinin desteğiyle düzenlenen eş zamanlı uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 38 şüpheliden 15’i tutuklandı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, Ceylanpınar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, uyuşturucu imalatı ve satışı yapanların yakalanması için çalışma başlattı. Bu kapsamda tespit edilen şüpheliler 2 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. KOM ekipleri ile JÖH ve keskin nişancı timlerinin yer aldığı 252 jandarma, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar, Viranşehir, Harran ve Eyyübiye ilçeleri ile Mardin, Adıyaman, Gaziantep, Mersin ile Uşak’ta belirlenen 38 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. JÖH timlerinin bazı adreslere ‘koçbaşı’ kullanarak girdiği operasyonda 38 şüpheli gözaltına alındı. Dedektör köpeğin de kullanıldığı aramalarda, saksı ve yastık gibi değişik alanlara saklanmış, 1 kilo 600 gram metamfetamin, 90 gram eroin, 173 gram esrar, 10 sentetik hap, 8 kök kenevir, 10 uyuşturucu kullanma aparatı, 2 ruhsatsız tabanca, 3 ruhsatsız av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca, 8 tabanca şarjörü ve bu silahlara ait 103 mermi ile 3 kesici alet ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler jandarmadaki işlemlerin ardından Ceylanpınar Adliyesi’ne sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 15’i tutuklandı. Diğer 23 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Jandarma eşliğinde adliyeye çıkarılan şüpheliler
– Ele geçen uyuşturucu ve malzemeler
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

==================

Manisa’da kavşakta iki otomobil çarpıştı, ortalık savaş alanına döndü

MANİSA’da, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobil kavşakta başka bir otomobil ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle savrulan otomobillerden biri yol kenarındaki bir pastaneye girerken, diğeri park halindeki 3 otomobile çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücülerinden 1’i yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.45 sıralarında Manisa’nın Yunusemre ilçesi Menemen Caddesi’yle 19 Mayıs Bulvarı’nın kesiştiği kavşakta meydana geldi. Vedat Demirel’in (41) kullandığı 45 AAG 229 plakalı otomobil, 19 Mayıs Bulvarı’nda, iddiaya göre ışık ihlali yapıp kırmızı da geçince, Menemen Caddesi yönünden gelip, kavşağa giren Davut Özbek (53) yönetimindeki 35 DB 4258 plakalı otomobille çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle Demirel’in kullandığı otomobil savrulup, yol kenarındaki pastaneye girdi. Özbek’in kullandığı otomobil ise yol kenarında park halindeki 45 AEK 955, 35 AJA 641, 45 ADF 663 plakalı otomobillere çarparak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü Demirel, yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine gelen sağlık ekipleri tarafından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne kaldırılan Demirel tedaviye alındı. Demirel’in sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kazada 5 otomobilde ve pastanede maddi hasar meydana gelirken, kaza anının pastanenin yanındaki bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendiği ortaya çıktı.

Kaza yapan araçlardan birinin işyerine dalarak zarar verdiğini belirten pastane işletmecisi Serhat Ergül, “İçeride çalışıyorduk. Bir gürültü, patırtı duyduk. Sonrasında işyerime bir otomobilin girdiğiri duydum. Bir anda her taraf dağıldı. Allah’tan o anda o bölümde oturan müşterimiz yoktu da başlarına bir şey gelmedi. 40 bin lira kadar zararım var” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Otomobilin pastaneye girme anı
-Kazadan detay görüntü
-İşletme sahibi Serhat Ergül’ün konuşması

Haber-Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, (DHA)

=================

İzmir’de, durdurulan kamyonetten cephanelik çıktı

İZMİR’in Buca ilçesinde oto yolda seyir halindeyken durdurulan kapalı kasa kamyonette yapılan aramada, 40’ı 9, 20’si ise 7.65 milimetre olmak üzere toplam 60 tabanca ele geçirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Konya’nın Beyşehir ilçesinde üretimi yapılan tabancaların, kentte yasa dışı yollardan satılacağı istihbaratı üzerine harekete geçti. Plaka tanıma sistemiyle, Konya’dan yola çıkan 06 LB 111 plakalı kamyonetin Isparta, Afyon, Denizli ve Aydın üzerinden İzmir’e geldiği belirlendi. İzmir Otoyolu’nun Buca mevkisinde kamyoneti durduran ekipler, yaptıkları aramada 40’ı 9, 20’si ise 7.65 milimetre olmak üzere toplam 60 tabanca, bunlara ait 60 şarjör, ve 50 fişek ele geçirdi. Olayla ilgili olarak, kamyonetteki 2 kişinin yanı sıra, kamyonetle birlikte hareket ettiği belirlenen bir otomobildeki, Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Ele geçirilen malzemelerden görüntü
– Emniyet binasından görüntüler

Haber: Davut CAN-Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU/İZMİR, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!