Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MALATYA’DA SOBADAN ZEHİRLENEN ÇİFT, ÖLDÜ
 
MALATYA’da sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen Cumali (84) ve Fatma Parlak (84) çifti, yaşamını yitirdi.

Olay, öğle saatlerinde Karakavak Mahallesi’nde meydana geldi. Cumali ve Fatma Parlak çiftinden haber alamayan yakınları, kapı zilini çalmalarına rağmen cevap alamayınca durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, eve girdi. Sobadan sızan dumandan etkilenmemek için gaz maskesi takan itfaiye erleri, Cumali ve Fatma Parlak çiftini yerde hareketsiz yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, Parlak çiftinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek, hayatını kaybettiği belirlendi. Yaşlı çiftin cansız bedenleri ambulansla Adli Tıp Kurumu morguna konuldu.
Acı haberi alan çiftin yakınları, gözyaşlarına boğulurken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yerinden görüntü
– Evden görüntü
– Yakınlarının gelmesi
– Ekiplerin incelemesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA

============================

2) CİLVEGÖZÜ’NDE İHRACAT YOĞUNLUĞU
 
HATAY’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda ihracat yoğunluğu yaşanıyor.

Reklam Alanı

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden inşaat ve petrol ürünleri ile çeşitli gıda maddeleri yüklenen TIR’lar, Reyhanlı’daki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan çıkış yapıyor. Cilvegözü ile Suriye’nin Bab-al Hava Gümrük Kapısı arasında bulunan tampon bölgede yer alan aktarma alanına geçen TIR’lardan, burada yükler boşaltılıp, yeniden Türkiye’ye getiriliyor. Cilvegözü’nden günlük ortalama 280- 300 TIR çıkış yapıyor. Zaman zaman araç yoğunluğu yaşanan kapıda alınan önlemler çerçevesinde TIR’lar sıra numarası ile gümrük sahasına giriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan görüntü
– Gelen tırlardan görüntü
– Sırada bekleyenlerden görüntü
– Gümrük sahasına girenlerden görüntü
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)

===========================

3) ADIGÜZEL: EMEKLİ AMİRALLERİN DARBECİ OLARAK GÖSTERİLMESİ ALGI YÖNETİMİDİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “Emekli amirallerin bu ülkede darbeci olarak gösterilmesi algı yönetimidir, mağduriyet yaratma çabasıdır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel partisinin Karabük il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Onursal Adıgüzel hayat pahalılığının her alanda yaşandığını belirterek, “Ekonomik istikrarsızlıklar bugün Türkiye’de gencinden yaşlısına hepimizi çok yakından etkiliyor. Hayat pahalılığını her alanda yaşıyoruz. 2019 Haziran ayından bugüne Türkiye’deki en yüksek enflasyon oranı Pazartesi günü açıklandı. Biz bu verilere güvenmiyoruz. Aynı zamanda bağımsız kuruluşlardan aldığımız verilerde gösteriyor ki son 7 ayda Türkiye’de enflasyon yüzde 28. Bırak eti artık hanelere sebze, meyve giremiyor. Peynir, ayçiçeği ile bebek mamasına güvenlik alarmları takılır hale gelmiş. Milyonlarca gencimiz işsiz. Bugün Türkiye’de genç işsizlik rakamları tarihin en yüksek seviyesinde. 15-34 yaş arası 2,5 milyon genç işsiz. Bununla birlikte üniversiteli genç işsiz oranımız Türkiye tarihinin rekoru seviyesinde. 1 milyondan fazla üniversite mezunu arkadaşımız işsiz.” dedi.
Emekli generallerin darbeci olarak gösterilmesinin algı yönetimi olduğunu ifade eden Adıgüzel, “Emekli amirallerin bu ülkede darbeci olarak gösterilmesi de algı yönetimidir, mağduriyet yaratma çabasıdır. Pazartesi günü enflasyon oranları açıklanıyor, Türkiye’nin son 2 yıldaki en yüksek enflasyon oranı açıklanacak bir anda bir bildiri üzerinden tüm gündem değişiyor. Emekli olmuş, yaşları da ilerlemiş bu generallerin ifade özgürlüğünü yanlış yorumlamak algı yönetiminden başka bir şey değildir. Ama altını tekrar çizmek isterim. Cumhuriyet Halk Partisi bütün darbelerin karşısındadır. Her zaman sandığa inanmıştır, inanmaya devam edecektir.” diye konuştu.
Onursal Adıgüzel ve CHP’li milletvekilleri daha sonra esnafları ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Açıklama yapmasından görüntü
-Toplantıdan görüntüler
-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/KARABÜK, (DHA)

=========================

4) ADIYAMAN’DA KAVGA: 2 YARALI, 2 GÖZALTI

ADIYAMAN’da, iki grup arasında çıkan kavgada 2 kişi yaralandı, 2 kişi gözaltına alındı.

Kavga, öğleden sonra Turgut Reis Mahallesi’nde meydana geldi.  Yolda karşılaşan husumetli iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Taraflar tekme tokat birbirine girerken, çevredekiler polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen polis ekipleri, araya girerek kavgayı sonlandırdı. Kavgada yaralanan M.G. ve E.G., ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Kavgaya karıştığı belirlenen 2 kişi ise polislerce gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Olay yerinden görüntüler
– Polis ekiplerinden görüntüler
– Yaralıların ambulansa bindirilmesinden görüntü
– Ambulansın gidişinden görüntüler
– Genel ve detay görüntü,

Haber: Mahir ALAN-Kamera-ADIYAMAN-DHA

=====================

5) ÇATIDA BABASINA YARDIM EDERKEN DÜŞÜP ÖLEN GENÇ TOPRAĞA VERİLDİ

KOCAELİ’nin Derince ilçesinde 3 katlı binanın terasını kapatan babasına yardım ederken aşağı düşüp ölen Ömürhan Türkoğlu (23), toprağa verildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Derince ilçesi Fatih Sultan Mahallesi Semih Sokak’ta meydana geldi. 3 katlı binanın terasını kapatmak için çalışan inşaat ustası babasına yardım eden Ömürhan Türkoğlu, dengesini kaybedip düştü. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Türkoğlu, doktorların tüm müdahalelerine karşın kurtarılamadı.
Türkoğlu’nun cenazesi bugün Derince Fatih Camii’nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Derince Merkez mezarlığında toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Cenaze namazından görüntü
-Olay yerinden görüntüler
-Ölen kişinin fotoğrafı
-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Nabi YAZICI/DERİNCE (Kocaeli), (DHA)

=====================

6) ŞİFA DEPOSU ZAHTER, MAHALLENİN GEÇİM KAYNAĞI HALİNE GELDİ; KİLOSU 20 TL
 
HATAY’da dağlarda kendiliğinden yetişen, bazı çiftçiler tarafından tarlalara da ekilen bir kekik türü olan zahter, geçim kaynağı haline geldi. Zeytin ile salatası yapılan, salamura haline getirilebilen, kuru halde çay olarak tüketilen ve pek çok yemeğe de lezzet katan şifa deposu zahter, kilosu 20 TL’ye satıyor.

Altınözü ilçesi Kozkalesi Mahallesi’nde dağlarda kendiliğinden yetişen, bazı çiftçiler tarafından tarlalara da ekilen bir kekik türü olan zahter, gelir kapısı oldu. 400 haneli mahallenin yüzde 90’nının geçimini sağladığı zahter, Türkiye’nin birçok iline gönderiliyor. Zeytin ile birlikte salatası yapılan, salamura haline getirilebilen, kuru halde çay olarak tüketilen ve pek çok yemeğe de lezzet katan şifa deposu olan bu bitki, kilosu 20 TL’den satılıyor. Şubat ayının sonunda başlayan zahter hasadı, haziran ayının sonuna kadar devam ediyor. Mahalle halkı, 4 ay boyunca yoğun mesai harcayıp hem doğadaki hem de tarlalarındaki zahterleri toplayarak, aile ekonomisine katkı sağlıyor.

“KÖYÜMÜZÜN YÜZDE 90’NI GEÇİMİNİ BUNUNLA SAĞLIYOR”
Bu yılki rekolteden memnun olduklarını ve hasadın bereketli geçtiğini söyleyen Kozkalesi Muhtarı Ersoy Çıldam, “Köyümüzün yüzde 90’ının geçim kaynağı zahterdir. Sabahın erken saatlerinde tarlaya geliriz, akşam saat 5’e kadar hasat yaparız. Komşu köylerden en az 120 civarı işçi getirerek, hasat yapıyoruz. Köyümüzde günlük 7,5 ton civarında zahter toplanıyor. Köyün zaten tek geçim kaynağı zahter diyebiliriz. Şubat ayının sonunda başladığımız zahter hasadını haziran ayına kadar devam ettiririz. Yoğun bir talep var, Türkiye’nin birçok iline zahteri biz gönderiyoruz. Köye gelen 20-30 tane de tüccarımız var, onlar akşamdan gelip toplanan zahteri alırlar ve dağıtımını yaparlar. Biz tüccarlara kilosunu 20 TL’de satıyoruz hem tüccarlar kazanıyor hem biz kazanıyoruz” dedi.

“MEŞAKKATLİ BİR İŞ AMA SEVEREK YAPIYORUZ”
Zahter yetiştirmenin ve hasadını yapmanın meşakkatli bir iş olduğunu söyleyen çiftçi Ganime Yılmaz da, “Biz bu işi severek yapıyoruz. Zahteri, baharatlarda kullanıyoruz. Yemeklerde de tavukta, ette, kahvaltıda salatasını yapıp yiyoruz. İçecek olarak da tüketiliyor, soğuk algınlığına çok iyi geliyor, koronavirüse karşı bile iyi geldiğini söylüyorlar. Çay yerine biz sürekli zahteri kaynatıp içeriz” diye konuştu.

‘TALEP ÇOK’
Tek geçim kaynağının zahter olduğunu söyleyen Mehmet Ali Yılmaz ise 10 dönümlük alanda zahter ektiğini söyledi. Altı işçi ile beraber tarlasından günlük 200 kiloya yakın zahter topladıklarını söyleyen Yılmaz, “Benim kekiğime sahip çıkılmasını istiyorum. Tabi müşterimiz var, talep de çok ama yetkililerimizden destek bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Zahterin depolanmasından detaylar
– Zahter hasadından detaylar
– Mahalle muhtarı Ersoy Çıldam’ın konuşması
– Çiftçi Ganime Yılmaz’ın konuşması
– Çiftçi Mehmet Ali Yılmaz’ın konuşması
– Zahter çayından detaylar
– Zahter satışından detaylar
– Salamura zahterden detaylar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

===========================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!