Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bakan Soylu: Afet neticesinde alınan hasarlar bir yanıyla da değişim için büyük fırsattır (2)

1)DERELİ’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun Valiliği’nde katıldığı İl Koordinasyon toplantısının ardından ziyaret ettiği AFAD Giresun İl Müdürlüğü’nde Vali Enver Ünlü ile yetkililerden bilgiler aldı. Daha sonra karayoluyla 22 Ağustos’ta selin vurduğu Dereli ilçesine geçen Bakan Soylu, burada süren inşaat çalışmalarını inceleyip, Kaymakam Murat Atıcı ve şantiye yetkilisinden son durum hakkında bilgiler aldı. Dereli’de vatandaşlarla da sohbet edip, esnaf ziyaretinde de bulunan Bakan Soylu, bir fırında kendisine ikram edilen tereyağlı pideden yedi. İlçede devam eden Toplu Konut İdaresi (TOKİ) inşaatlarını da gezen Bakan Soylu, ardından İlçe Jandarma Komutanlığı’na uğradı. Burada bir süre kalan Bakan Soylu, ilçeden ayrılarak Ankara’ya hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————–
-Bakan Soylu ziyaretler
-Bakan Soylu pide ikramı
-İlçeden detay görüntüler
HABER KAMERA: Selçuk BAŞAR-Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN-DHA
==================================================

2)KARLARIN ERİMESİ İLE KURA NEHRİ TAŞTI, OVA GÖLE DÖNDÜ
 
ARDAHAN’da, havaların ısınmasıyla birlikte Yalnızçam ve Allahuekber dağlarından doğan, Ardahan’ın içinden geçtikten sonra Gürcistan’dan Hazar Denizi’ne dökülen Kura Nehri taştı. Nehrin taşmasıyla Ardahan Ovası suyla doldu.
Dağlarda ve ovada eriyen karlar ve yağan yağmur sebebiyle debisi yükselen Kura Nehri, Ardahan Ovası’nı göle döndürdü. Ovada hayvanlarını sulamaya getiren Salih Topcu, “Memleketimize baharın gelmesiyle birlikte, çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Dağlarda ve ovalardaki karların erimesiyle Kura Nehri coştu. Bizler de hayvanlarımızı coşan suda su ihtiyaçlarını gideriyoruz. Her taraf yemyeşil oldu” dedi.
Karabatak, martı, leylek, ördek, gri balıkçıl ve çok sayıda kuşun görüntülendiği suyla dolan ovada, bölge halkı hatıra fotoğrafı çektirdi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Kura nehri ve Ardahan Kalesi’nden görüntü
-Göle dönen Ardahan Ovası’ndan görüntü
-Su altında kalan ağaçlardan görüntü
-Kuşlardan görüntü
-Suya taş atan çocuktan görüntü
-Su içen hayvanlardan görüntü
-Salih Topçu ile röp
-Genel ve detay görüntüler

Reklam Alanı

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI – ARDAHAN (DHA)

======================================

3)KAZADA ÖLEN UZMAN ÇAVUŞ VE 3 YAKINININ CENAZESİ MEMLEKETLERİNE GÖNDERİLDİ

 KAYSERİ’de, kontrolden çıkan otomobilin sulama kanalına düşmesi sonucu hayatını kaybeden sürücü Hüseyin Şahan (36), eşi Semra (32) oğlu Mehmet Efe (2) ile kız kardeşi Damla Şahan’ın (24) cenazeleri, toprağa verilmek üzere memleketleri Adıyaman’a gönderildi. Hüseyin Şahin’in uzman çavuş, eşinin de 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı.

Kaza, dün akşam, Kayseri-Malatya yolu Pazarören mevkiinde meydana geldi. Hüseyin Şahan yönetimindeki 27 SP 695 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak kenarındaki sulama kanalına devrildi. Kazada ters dönerek suya gömülen otomobilin sürücüsü Hüseyin Şahan, eşi Semra, oğlu Mehmet Efe ile kız kardeşi Damla Şahan hayatını kaybetti. 4 kişinin cesedi, Kayseri Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenazeler yapılan işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. 4 kişinin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketleri Adıyaman’a gönderildi.

GÖREV YERİNE DÖNÜŞTE KAZA

Öte yandan, sürücü Hüseyin Şahan’ın Malatya’da uzman çavuş olarak görev yaptığı, eşinin de 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Şahan ailesinin tatil için gittikleri Bursa’dan, Malatya’ya dönüş yolunda kazanın yaşandığı öğrenildi.

Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA)-

==============================================
Otoparkta, otomobile tekmeli-sopalı saldırı kamerada (2)
4) RUS TAMARA’NIN ARACINA SALDIRMIŞ

Antalya Hurma’da bir sitenin otoparkındaki otomobilin camını parçalayıp, tekmeleyerek araca zarar veren kişinin, babasıyla tartışıp, sinirini babasının arkadaşı Rus Tamara Y.’nin (32) otomobilinden çıkaran K.C.A. (24) olduğu belirlendi. 10 yıldır Antalya’da yaşayan Tamara Y., komşularından oturduğu sitenin otoparkındaki otomobiline bir kişinin zarar verdiğini öğrenince olay yerine indi. Tamara Y., otomobilinin cam, far, aynalarını kıran kişinin, arkadaşının oğlu K.C.A. olduğunu görüntülerden görünce ikinci şok yaşadı. Aynı gün Muratpaşa Güzelbağ Mahallesi’ndeki kendi şirketine ait bir servis aracının da aynı şekilde zarar gördüğünü öğrenen Tamara Y., polisi arayarak şikayetçi oldu. Araçların toplam değerinin 550 bin lira olduğu öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!