Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAKAN PAKDEMİRLİ: PROJELERİMİZİN  BU YIL İÇİN İZMİR EKONOMİSİNE KATKISI 200 MİLYON LİRA OLACAK

İZMİR Tarım Sektörü 2021 Yılı Projeleri Lansmanı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 20 milyon TL’lik 35 projenin sadece bu yıl için İzmir ekonomisine katkısının 200 milyon lira olacağını söyledi.
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, İzmir Tarım Sektörü 2021 Yılı Projeleri Lansmanı’na katıldı. 20 milyon TL’lik ‘Tarımda 35’in İzi’ adıyla hazırlanan lansmanda Bakan Pakdemirli’nin yanı sıra Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı ve Cemal Bekle, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir, İzmir Tarım İl Müdürü Mustafa Özen, Menemen Belediyesi Başkanvekili Aydın Pehlivan, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli katıldı. Proje kapsamında üreticilere temsili fidan hediye çeki verildi.
Programda açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, İzmirli üreticileri teknoloji ve dijital uygulamalara daha çok yönlendirmek istediklerini belirterek, “Kuraklık, afet ve hastalık zararlılarıyla mücadelede etkinliğini arttırmak istiyoruz. İstihdam potansiyelini güçlendirmek, atıl ve boş arazileri doğru değerlendirmek, kentsel tarıma katkı sunmak, kısıtlı su kullanımını teşvik edecek uygulamaları yaygınlaştırmak, yeni bitki deseniyle üreticiyi tanıştırmak da temel hedeflerimiz arasında. Yine, salgının zorlayıcı etkisine rağmen, üretimin devamlılığını sağlamak, gençleri tarımsal üretime çekerek tarım nüfusunun yaş ortalamasını düşürmek şeklindeki amaçlarımızla da İzmir’in rehber bir şehir olma özelliğini devam ettirmek istiyoruz. İnşallah bu projelerimizin, sadece bu yıl için, İzmir ekonomisine katkısı 200 milyon lira olacaktır” dedi.

‘İZMİR’İMİZ, TÜRKİYE’DE 2’NCİ SIRADA YER ALIYOR’
İzmir’in katma değeri yüksek, ileri teknolojiye dayalı, tarımsal kooperatifleşmeyi başarabilmiş, sahada rekabet gücünü arttırmış ve sürdürülebilir üretimi bünyesinde barındıran önemli bir tarım kenti olduğunu vurgulayan Bakan Pakdemirli, 35 projenin, İzmir’in tarım sektörüne katacağı değere olan inancının tam olduğunu belirtti. Bakan Pakdemirli, “3.3 milyon dekar işlenen tarım alanıyla, birçok ürünün üretiminde Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyor. İzmir’de; tarım sektöründe, teknolojiyi kullanım oranı da oldukça yüksektir. Ege’nin, bitkisel ve hayvansal üretim potansiyelinin yüksek olması, İzmir’i, tarımsal ticaret konusunda da ön plana çıkarmıştır. 2020’de tarımsal ihracatımızın yaklaşık yüzde 14’ü İzmir’den yapılmıştır. Böylece yaklaşık 3 milyar dolara ulaşan tarım ve gıda ürünleri ihracatı ile İzmir’imiz, Türkiye’de 2’nci sırada yer almaktadır” dedi.

‘İZMİR’E 17.2 MİLYAR LİRALIK TARIMSAL DESTEK VERDİK’
İzmir’e tarım-orman alanında, son 19 yılda, reel rakamlarla 17.2 milyar liralık tarımsal destek vererek, yatırım yaptıklarını dile getiren Bakan Pakdemirli, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte son 3 yılda tarımsal desteklerdeki artışın yanında, üretici dostu alım politikaları ile çiftçimizin hep yanında olduk. Son 3 yılda toplam tarımsal destekleri, yüzde 65 artışla, 24 milyar liraya yükselttik. Pamuk prim desteğini yüzde 37.5 artışla 1 lira 10 kuruşa çıkardık. Bu yılki gübre desteğini Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla yüzde 100 artırdık ve çiftçilerimizin en fazla kaynağa ihtiyaç duyduğu mart sonu, nisan başında bitkisel üretim desteklerinin yüzde 51’ini üreticilerimizin hesaplarına yatırdık” ifadelerini kullandı.

‘387 TON PATATES DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK’
Patates, soğan ve çeltik yetiştiricilerinin depolarında bulunan arz fazlası ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığı ile almaya başladıklarını kaydeden Bakan Pakdemirli, “Patates ve soğanları 81 ilimizdeki ihtiyaç sahiplerine, valiliklerimiz üzerinden dağıtıyoruz. İzmir’de ise ihtiyaç sahibi ailelere 387 ton patates dağıtımı gerçekleştirdik. Bu uygulama ile üreticimizin depolarındaki ürünlerin israf olmasını önlerken, diğer taraftan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu ürünlerin ücretsiz ulaşmasını sağlayarak, sosyal devlet görevimizi de yerine getiriyoruz. Tarımsal ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesine yönelik 453 tesise 185 milyon lira hibe sağladık. Bu hibelerle de İzmir’de 414 milyon liralık yatırım yapıldı ve 4 bin 700 kişiye istihdam sağlanmış oldu. Bakanlık olarak İzmir’deki tarımsal kooperatiflere bugüne kadar toplam 34 Milyon Lira hibe ve kredi desteği sağladık” dedi.

İZMİR’E KATMA DEĞER SAĞLAYACAK PROJELERE DEĞİNDİ
Yeni 35 projenin startını verdiklerine dikkat çeken Pakdemirli bu projelerin bir kısmına değinerek şu ifadeleri kullandı:
“Toplam bütçesi 20 milyon lira olan bu projeler, bitkisel üretimden hayvancılığa, su ürünlerinden istihdamın artırılmasına, dijitalleşmeden yeni çeşitlerin İzmir’e kazandırılmasına kadar çok sayıda alanı kapsıyor. Bu projelerin birkaçından bahsetmek istiyorum. Katma değeri yüksek tıbbi ve aromatik bitkilerin üretilmesi için ‘Üreticiye Kazanç, Tüketiciye Sağlık, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’ni başlatıyoruz. Bergama Belediyesi’nin de katkılarıyla ‘Bergama İlçesi Jeotermal Enerji ile Sebze, Meyve, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kurutma Tesisi Projesi’ni’ en kısa sürede tamamlayarak hizmete alacağız. Kadınlarımızı artık kent merkezlerinde de destekleyeceğimiz projemizin adı da ‘Yerli ve Milli Çeşitleri İzmirli Kadınlarla, Kentte, Taraçada, Balkonda, Kırsalda, Bahçede, Tarlada Toprakla Buluşturuyoruz Projesi.’ Böylece evlerimizin balkonlarını, teraslarını tarımsal üretime dahil ederek, hemşehrilerimizin ev ekonomilerine katkı sağlayacağız. Tire Dijital Toprak Analiz Cihazı Projesi ile de Tireli üreticilerimizin bahçelerinde, tarlaların da 5 dakika içinde toprak analizini yapacak, gübreleme tavsiyesinde bulunarak çiftçilerimizin etkin gübreleme yapmasını sağlayacağız.”

Reklam Alanı

‘FİDE VE TOHUM DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’
Ege’nin tohumlarını ve fidelerini, Ege’nin çiftçileri ile buluşturduklarını ifade eden Pakdemirli, “Bugün İzmirli çiftçilerimize fide ve tohum dağıtımı da gerçekleştireceğiz. Dağıtacağımız tohum ve fideler Bakanlığımızın araştırma enstitülerinde geliştirilen çeşitler ve gen bankalarında muhafaza edilen yerel tohumlarından oluşmaktadır. ‘Yerli ve Milli Çeşitlerin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında 1 milyon 200 bin domates, biber, patlıcan fidesi ile 438 kg bamya ve kavun tohumunu çiftçilerimize teslim edeceğiz. ‘Salep, Stevia ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Yetiştiriciliği Projeleri’ kapsamında, 164 bin 800 fide ile birlikte toplamda 200 kg anason, rezene, kimyon, adaçayı, kekik, stevia, ekinezya ve salep soğanı tohumunu üreticimizle buluşturacağız. ‘Yerli ve Milli Çeşitleri İzmirli Kadınlarla Toprakta Buluşturuyoruz Projesi’ kapsamında da 320 bin ata tohumlarından yetiştirdiğimiz; domates, biber, patlıcan ve hıyar fidesini geçen hafta 15 bin kadın üretici ile buluşturduk’ diye konuştu.

‘HEPİMİZE GÖREVLER DÜŞÜYOR’
İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de, “Bu tür destek ve projelerin uygulamaya konması, ilimizin tarımına ve üretime verilen desteğin somut örnekleridir. İlimize ve üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘TÜRKİYE, DÜNYA LİDERLİĞİNDE SÜRDÜRMEKTEDİR’
Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mehmet Hasdemir ise “2020’de, bitkisel üretim miktarı bir önceki yıla göre 9 milyon ton artarak 126 milyon tona ulaştı. Ülke genelinde işlenen tarım alanı 371 bin dekar, tarla bitkileri için kullanılan tarım arazileri 2 milyon 200 bin dekar artış gösterdi. Tarımsal hasıla bir önceki yıla göre yüzde 20 artarak 333 milyar liraya ulaştı” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
-Bakan Pakdemirli’nin konuşması
-Aktüel görüntüler 

Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Tekin GÜRBULAK –  İZMİR, (DHA)

===================================================

2) VAKALARIN GERİLEMEYE BAŞLADIĞI SAMSUN’DA “REHAVETE KAPILMAYIN” UYARISI

SAĞLIK Bakanlığı’nca açıklanan verilere göre, haftalık risk haritasında 100 binde 645,17’den 601,14’e gerileyen Samsun’da, Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, “Rehavete kapılmayın” uyarısında bulundu.
Sağlık Bakanlığı’nca 10-16 Nisan 2021 tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen vaka sayısının güncel haritası paylaşıldı. 5 hafta üst üste en çok vakanın görüldüğü Samsun’da 645,17 olan vaka sayısı bir hafta içinde 601,14’e düştü. Önlemleri elden bırakmayan yetkililer, ramazan ayıyla birlikte denetimleri de artırdı. Güncel veriler kapsamında yüzde 6,82’lik düşüş yaşanan kentin birçok noktasında da Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü uygulaması da yaygınlaştırıldı. 

‘AŞI, AĞIR HASTALIĞA ENGEL OLUR’
Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun, düşüşün sürmesi için herkesin dikkatli olması gerektiğini belirterek, ‘rehavete kapılmayın’ uyarısında bulundu. Dr. Furtun, belirgin bir düşüşün olmadığını belirterek, “Yasaklar kısmi de olsa son bir haftadır mevcut ve bunun etkilerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. O nedenle rehavete kapılmamak gerekiyor, çünkü bu durumda ‘düştü’ diyemeyiz. Vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması lazım. Samsun’daki hastanelerde sıkışıklık devam ediyor, hasta yatakları dolulukları nerdeyse tama yakın. Son günlerde yoğun bakımlarda yer bulmak güç olabiliyor ama şu an bu düşüşle beraber döngü sağlanabiliyor. Ama rehavete kapılıp yeniden artış olursa sıkışıklık devam edecektir. Aşıya olan ilginin azalması hoş bir durum değil, aşılamayı bir an evvel artırmamız gerekiyor. Aşılamaya lütfen gelin, ben de Covid-19 geçirdiğimiz için net söyleyebilirim, aşı koruyucudur, ağır hastalıktan ve ölümden koruyabilen bir etkendir. ‘Aşı oldu, korona oldu’ denmemelidir. Çünkü aşı, ağır hastalığa engel olur” diye konuştu.

‘TEMİZLİK, MASKE VE MESAFEYE HERKES DİKKAT EDECEK’
Her zaman çift maske taktığını ifade eden kent sakini Erhan İner de, “Temizlik, maske ve mesafeye herkes dikkat edecek. Samsun, bu işe mahkum, çünkü çok kabalık var. İlaçlarımı aldım eve gidiyorum, işi olan da olmayan da sokakta. İnşallah daha da düşer temennimiz o, bu beladan kurtulmayı istiyoruz. İşi olmayıp dışarı çıkanları Allah ıslah etsin, evinden çıkmasın” şeklinde konuştu.

‘LÜTFEN EVDE OTURUN’
İnsanların dışarı çıkmaya devam ettiğini söyleyen İzel Öztürk de, “Bankada işim olduğu için dışarı çıktım. Bu kalabalık beni tedirgin ediyor. İnsanlar, bir şey almak için geziyor. İşleri mi var yoksa gezmeye mi geliyorlar bilmiyorum. Belki de artık umursamıyorlar. Böyle devam ederse Samsun’da artış olur. İşi olmayanlar dışarı çıkmasın, lütfen evde oturun” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Kalabalıktan detaylar
-Denetimden detaylar
-Muhabir Zeynep Irmak Öcal’ın anonsu
-Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Funda Furtun’un röportajı
-Vatandaş Erhan İner’in röportajı
-Vatandaş İzel Öztürk’ün röportajı
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL, Oğuzhan UYSAL, Hakan AKGÜN/SAMSUN, (DHA)-

====================================

*Afyonkarahisar’da alacağını istemek gittiği balıkçıda 2 kişi tarafından saatlerce dövüldükten sonra şikayetçi olan Şükrü Can Kahvecigil, mahkemenin 2 sanığı serbest bırakmasına tepki gösterdi. 
*Şükrü Can, “Hakkımızı aradık, hakkıyla da çalıştık ama haksız duruma düştük. Üstüne de dayak yediğimiz kar kaldı. Adalet bekliyoruz” dedi. 
*Baba Özkan Kahvecigil ise “İlla bir cinayet olması mı lazım, illa tarafların birbirini kırması mı lazım ceza almaları için. Ne yapmam lazım benim” diyerek tepkisini dile getirdi.

3) SAATLERCE DAYAK YEDİĞİ SANIKLARIN SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Kentte bir balıkçının yanında çalıştıktan sonra ayrılarak başka bir işe başlayan Şükrü Can Kahvecigil, 7 Mart günü alacağı 200 liranın ödeneceği gerekçesiyle eski işvereni Akif A. ve A.S. tarafından çağrıldı. Parasını alma umuduyla balıkçının yanına giden Şükrü Can Kahvecigil, Akif A. ve A.S.’nin isteği üzerine pazarda akşama kadar çalıştı. Pazar tezgahını toplayan Akif A., A.S. ve Şükrü Can Kahvecigil daha sonra kent merkezindeki dükkana gitti. Burada iddiaya göre Akif A. ve A.S. içki içeceklerini, Şükrü Can Kahvecigil’e de içmesini teklif etti. Önce kabul etmeyen daha sonra ısrarlar üzerine iki bardak içki içen Şükrü Can Kahvecigil, Akif A. ve A.S.’ye parasını verip vermeyeceklerini sordu. Öfkelenen Akif A. ve A.S., genci dövmeye başladı. Dükkanın kapılarını kapatan Akif A. ve A.S., saat 00.30’dan, saat 05.30’a kadar genci dinlene dinlene sopalarla dövdü. Sabah saatlerine kadar dayak yiyen genç, elini yüzünü yıkama bahanesi ile izin istedi ve kapı açılınca kaçarak yakındaki alışveriş merkezinin güvenlik görevlisinden yardım istedi. Dayaktan kurtularak hastanede tedaviye alınan Şükrü Can Kahvecigil’in yapılan kontrollerde kafasında kırıklar, kolunda çatlak, sırtı başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinde sopa, demir çubuk ve yumruklara bağlı darp izleri olduğu belirlendi. Şükrü Can K., bir gün gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.
4 BİN TL ÜZERİNDEN ÇIKTI
Hastaneden çıktıktan sonra polis merkezine giden Şükrü Can Kahvecigil, şüphelilerden şikayetçi oldu. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu olayın ardından şüpheliler gözaltına alındı. Polis merkezinde ifade veren Akif A. ile A.S., olay günü uykuya daldıklarında dükkanın önünde duran Akif A.’nın aracında, torpido gözünde poşette bulunan 4 bin TL’nin çalındığını, Şükrü Can Kahvecigil’in üzerini aradıklarını paranın kendisinde çıkması üzerine sopalarla darbettiklerini anlattı. Polis ekipleri Akif A. ile A.S.’nin çırağı Y.A.’nın da ifadesine başvurdu. Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Akif A. tutuklandı, A.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Geçen hafta cuma günü mahkemeye sevk edilen Akif A. serbest bırakılırken, A.S.’nin adli kontrol kararı da kaldırıldı.
‘İLLA CİNAYET OLMASI MI LAZIM’
Şükrü Can Kahvecigil ve babası Özkan Kahvecigil sanıkların bırakılmasına tepki gösterdi. Olay nedeniyle içinin yandığını söyleyen Özkan Kahveciğil, “Haklı veya haksızlığından demiyorum, içimin yandığından diyorum. Fakat ilk mahkemede adamı serbest bıraktı, ya ne demek bu serbest bırakmak. Ben pazarcıyım, bakın benim de eşyam var, düzenim var, ben de pazarcıyım. Ben alkol almıyorum, içki kullanmıyorum, bu adam içki, alkol kullanıyor. Yarın bir gün yine değecek bana bu insan. Değerse ne olacak? Beni de serbest bırakır mı savcım, değdiği zaman, bir şey yaptığım zaman. Bu olayın boyutu iyi değil. İlla bir cinayet olması mı lazım, illa tarafların birbirini kırması mı lazım ceza almaları için. Ne yapmam lazım benim” dedi.  
‘HIRSIZ DEĞİL BENİM OĞLUM’
Oğluna ‘hırsız’ diye hitap ettiklerini söyleyen Özkan Kahvecigil, “Buna hırsız diyor, kaç sefer hırsız dediler benim oğluma. Hırsız değil benim oğlum, hiçbir şekilde kabul etmiyorum bunu. İkisi de elini kolunu sallaya sallaya gitti” diye konuştu.
‘YEDİĞİMİZ DAYAK KAR KALDI’
Şükrü Can Kahvecigil de “Hakkımızı aradık, hakkıyla da çalıştık ama haksız duruma düştük. Üstüne de dayak yediğimiz kar kaldı. Adalet bekliyoruz” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————–
– Özkan Kahvecilgil’in konuşması, 
– Şükrü Can Kahvecilgil’in konuşması,
– Baba oğul konuşurken detaylar
– Şükrü Can’dan detaylar,
– Baba oğul yürürken detay 

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===================================

4) DENİZLİ’DE ÇATI YANGINI PANİĞE NEDEN OLDU

DENİZLİ’de 4 katlı bir binanın çatı katında çıkan yangın, paniğe neden oldu. Alevler, itfaiye ekipleri tarafından yarım saatlik çalışmanın ardından söndürüldü.
Denizli’de Yunusemre Mahallesi 6404 Sokak’taki 4 katlı bir apartmanın çatısında, izolasyon çalışması yapıldığı sırada yangın çıktı. Çatıdan dumanların yükseldiğini fark eden çevredekiler, durumu itfaiyeye bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, binadaki vatandaşları tahliye ederek söndürme çalışması başlattı. Alevler, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından söndürüldü. Çatı katında bulunan dairelerde hasar oluşurken, kısa süreli panik yaşandı. Polis, yangına ilişkin soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-İtfaiye ekiplerinden görüntü
-Apartmandan görüntü
-Çatı katından görüntü
-Apartman sakinlerinden görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

===============================

5) TAVUK ÇİFTLİĞİNE KUMAR BASKINI

ESKİŞEHİR’de jandarma ekiplerince baskın yapılan bir tavuk çiftliğinde kurulan masalarda, kumar oynadığı tespit edilen 28 kişiye koronavirüs tedbirlerine uymadıkları gerekçesiyle toplam 237 bin 412 lira idari para cezası uygulandı.
Eskişehir Jandarma Komutanlığı ekipleri Odunpazarı ilçesine bağlı kırsal Akpınar Mahallesi’nde C.M.’ye ait tavuk çiftliğinde kumar oynatıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Savcılık talimatıyla çiftliğe yapılan baskında, iki demir kapı ile kapatılan bir bölmede kurulan masalarda 28 kişi kumar oynarken yakalandı. Kimlikleri tespit edilen 28 kişiye, kumar oynama suçundan 37 bin 408 lira, kapalı alanda sigara içmek suçundan 5 bin 470 lira, sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe kuralını ihlal etmek suçundan 194 bin 264 lira olmak üzere toplam 237 bin 412 lira idari para cezası uygulandı. Tavuk çiftliği bahçesinde piknik yapmak için toplandıklarını belirten 9 kişiye ise sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe kuralını ihlal suçundan toplam 62 bin 442 lira idari para cezası kesildi.
Kumar oynatılan tavuk çiftliği Odunpazarı Belediyesi Zabıta ekiplerince mühürlenerek kapatıldı. Çiftliğin işletmecileri C.M. ve Ş.T. hakkında da ‘kumar oynatmak için yer ve imkan sağlamak, kumar oynatmak’ suçlarından adli soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
-Çiftliğe düzenlenen baskın
-Kurulan masalar
-Kumar oynayan şüpheliler
-Jandarmanın işlem yapması
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ESKİŞEHİR,(DHA)-

================================

6) LATİN DANSINDA DÜNYA ŞAMPİYONU OLDULAR
 
LATİN dansları yarışmalarında daha önce birçok Türkiye şampiyonluğu bulunan Antalyalı genç dansçılar, dünya şampiyonasında kazandıkları derecelerle Türkiye’nin gururu oldu.

Antalya’da çalışmalarını sürdüren ve daha önce birçok kez Türkiye şampiyonluğu elde eden dansçılar Alina Turcan (12), Ege Şen (14), Pınar Bahşi (27), Emre Şen (18) ile Belgin Memiş (20), dünyanın en prestijli Latin dansları yarışmaları arasında yer alan ‘World Latin Dance Cup – 2021’e online katılıp, büyük başarılara imza attı. Alina Turcan- Ege Şen çifti yıldızlar kategorisinde Salsa Dünya Şampiyonu ve Bachata Dünya İkincisi, Pınar Bahşi- Emre Şen çifti amatör kategoride Dünya Salsa Şampiyonu, Belgin Memiş ise kadınlar solo kategorisinde Dünya Salsa ve Bachata Şampiyonu oldu.

‘SONUÇLAR BİZİ GURURLANDIRDI’
Genç dansçıların antrenörü Fatih Haktan Coşkun, dansçıların ulusal ve uluslararası yarışmalar için yoğun antrenman programı ile çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu yıl dünya ülkelerinin beklediği prestijli yarışmanın online yapılacağını öğrenince büyük bir heyecanla hazırlıklara başladık, antrenmanlarımızı artırdık. Yarışmada son beş yıldan beri Türkiye şampiyonluğunu kaçırmayan çiftlerimiz, kategorilerinde nihayet dünya şampiyonluğu ve dünya ikinciliği unvanlarını almış oldu. Bugün ülkemize ve Antalya’ya dünya şampiyonluğunu kazandırmanın mutluluğunu, gururunu hep birlikte yaşıyoruz.”

‘ŞAMPİYONLUK ÖNÜMÜZÜ AÇTI’
Sınırları aşıp dünya şampiyonluğunu yakalayan genç dansçılar ise bu yarışmadan aldıkları sonucun kendilerini çok heyecanlandırıp mutlu ettiğini söyledi. Dünya şampiyonluğunun ufuklarını genişlettiğini, önlerini açtığını aktaran dansçılar, bundan sonrası için daha sıkı çalışacaklarını, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ödülleri toplamayı sürdüreceklerini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Şampiyon olan dansçılar ve antrenörden görüntü
– Şampiyon dansçıların kısa açıklamaları
– İki şampiyon dansçının kısa performansları

HABER-KAMERA: Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) – 

==============================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!