Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

ÇANAKKALE’DE ŞEHİT DÜŞEN GAZZE VE KUDÜS’LÜ ŞEHİTLERİN MEZARLARINA ZİYARET

GAZZE  ve Kudüs halkına yönelik İsrail’in saldırılarına dünyanın birçok yerinden olduğu gibi Türkiye’den de tepkiler devam ediyor. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kudüs ve Gazze’den gelerek Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Filistinlilerin mezarlarına Ramazan Bayramı öncesi ziyarette bulundu. Filistinli şehitler için ve bugün İsrail’in saldırılarına karşı mücadele eden Kudüs ve Gazze halkı için dua etti. 

Çanakkale cephesine, 2 bin 500 kilometre uzaktaki Gazze ve Kudüs’ten gelen Filistinli askerler, 106 yıl önce Mehmetçik ile sırt sırta vatan savunması yaptı. Şehit düşen Mehmetçikler ile Filistinli askerler bir asrı aşkın süredir Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda koyun koyuna yatıyor. İsrail’in, Ramazan ayında Filistinlilere yönelik saldırılarına tepki gösteren Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kudüs ve Gazze’den gelerek, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Filistinli askerlerin Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki mezarlarını da ziyaret edip, ruhlarına fatiha okudu. 

İsrail’in bugünkü saldırıları karşısında bağımsızlık mücadelesi veren, o dönem Osmanlı toprağı olan Kudüs ve Gazze’de yaşayan Filistinliler, 106 yıl önce de Çanakkale’de Mehmetçik ile bağımsızlık mücadelesi için kader birliği yaptı.

‘ÇANAKKALE’DE DÜŞMANA KARŞI OMUZ OMUZA KARŞI KOYDULAR’
İsrail’in bölgede ramazanda  sivil halka devlet terörü uyguladığını belirten Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, şunları söyledi:

Reklam Alanı

“Hiçbir günahı olmayan çocuklara, hiçbir kural ve kaide tanımadan bir devlet terörü bütün dünyanın gözü önünde uygulanmaya devam ediyor. Çanakkale’deki şehitliklerden, Filistin’deki kardeşlerimize dualarımızı, kalbi desteklerimizi gönderiyoruz. 106 yıl önce Gazze, El Halil, Kudüs’ten kardeşimiz Mehmetçik olarak Çanakkale’ye koşup geldi. Çanakkale’de düşmana hep beraber, omuz omuza, koyun koyuna, yan yana karşı koydular. Çanakkale’deki mübarek şehit ve hayatını kaybetmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, onları minnet ve şükranla anıyoruz. Bir vatan müdafaası ortaya koymuşlardı. Haksızca saldıranlara, emperyalistlere karşı, buraya insanların vatanını, bayrağını, kutsal değerlerini çiğnemeye gelenlere karşı müthiş bir destan yazdılar. İman dolu göğüsleriyle burada büyük, şanlı bir mücadele ve savunma yapmışlardı. Çanakkale ruhu, bütün Müslüman coğrafyasında karşılık bulacaktır. İnşallah bir gün Filistin’deki kardeşlerimiz de savunmalarını başarıyla yerine getireceklerdir.”

‘ASKERLERDEN 10’U GAZZE’DEN GELMİŞTİ’
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Mithat Atabay ise, Osmanlı İmparatorluğu’nun toprağı olan Kudüs ve Filistin bölgesindeki gençlerin, 1’inci Dünya Savaşı başlayınca seferberlik ile askere alındıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kudüs de 81’inci Alay olarak Türk ordusuna katıldı. Çanakkale Savaşları’na o bölgeden de insanlar gelerek, savaştı. Çanakkale Savaşı bitince, Suriye-Filistin bölgesine giderek oranın savunmasını da yaptılar. Kudüs, Osmanlı İmparatorluğu’nun ve İslam dünyasının kutsal kentlerinden bir tanesidir. Bağdat halifeler şehriydi, orası düşmüştü. Sonra Kudüs’ün düşmesi büyük bir moral çöküntüsüne neden oldu. Çanakkale’de kader birliği yapmış olan askerlerin Kudüs’ün düşmesinden sonra büyük bir moral çöküntüsü haline girdikleri görülmektedir. Kudüs’ten gelerek Çanakkale Cephesi’nde Mehmetçik ile kader birliği yapan askerlerden 53’ü Tarihi Gelibolu Yarımadası’ndaki şehitliklerde yatmaktadır. Bu askerlerden 10’u Gazze bölgesinden gelmiştir. Çanakkale’de hem vatan için hem din için mücadele eden askerler, burada koyun koyuna yatıyorlar” diye konuştu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Şehitler Abidesi, Conkbayırı ve 57’nci Alay Şehitliğinden arşiv drone görüntü.
-Şehitler Abidesinden yer görüntüsü.
-Şehitler Abidesindeki sembolik şehit mezarlarından görüntüler.
-Kudüs, Gazzeli askerlerin mezarlarından ve isimlerinden görüntüler.
-Mithat Atabay röp.
-İsmail Kaşdemir röp.
-Soğanlıdere ve Şahindere şehitliğinde Kudüs ve Gazzeli asker mezarlarından görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=========

NİĞDE’DE YASAĞA RAĞMEN YAKINLARININ MEZARLIKLARINI ZİYARET ETTİLER

NİĞDE’de koronavirüs tedbirleri kapsamında tüm yurtta uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen, Ramazan Bayramı arifesinde bazı kişiler yakınlarının mezarına gitti. 
Türkiye’de vaka oranlarının artması üzerine İçişleri Bakanlığı’nca, oluşacak hareketliliği önlemek amacıyla Ramazan Bayramı’nı da içine aldığı 81 ilde 29 Nisan – 17 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanması kararı alındı. Niğde’de Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklarda yoğunluk yaşandı. Yakınlarının mezarında temizlik yapan vatandaşlar, dualar okudu. Öte yandan Niğde Belediyesi tarafından Derbent Mezarlığı ve Niğde Şehitliği’nde, Kuran-ı Kerim okutuldu ve dua edildi.  

Görüntü Dökümü
————————-
– Mezarlıktaki yoğunluktan görüntü
– Vatandaşlardan görüntü
– Kur-an’ı Kerim okutulması

Haber-Kamera: Ali KADI

=======

GAZİANTEP’TE, ŞEHİTLİKLERDE HÜZÜNLÜ BAYRAM ARİFESİ

GAZİANTEP’te, şehit yakınları arife gününde gittikleri mezarlıkta şehitlerini ziyaret etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette şehit yakınları dualar etti.
Gaziantep’te şehit yakınları sabah saatlerinden itibaren Asri Mezarlıkta bulunan şehitliğe geldi. Yakınları, şehitlerin mezarları başında Kur’an-ı Kerim okuyarak dualar etti. İçişleri Bakanlığı’nın muaf tutmasıyla şehitliğe gelebildikleri için mutlu olan şehit Hasan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, “Cumhurbaşkanımıza ve İçişleri Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz. Şehit babası olarak milli ve manevi bayramlarımızda şehitlerimizin yanında bulunmaktan çok mutlu oluyoruz” dedi.
‘ŞEHİDİMİN BAYRAMINI KUTLAYACAĞIM’
Terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak alıkonulduktan sonra Irak’ın Gara bölgesinde şehit edilen Adil Kabaklı’nın annesi Cennet Kabaklı, oğlu ile bayramlaşmaya geldiğini belirterek, “Oğlum Gara şehidi. Usta birliğine giderken Tunceli’de yolu kesilerek esir alındı. Altı yıl oğlumdan haber alamadık. Acım halen taze. Sağ olsun verilen izinle evlatlarımızı ziyaret edebildik. Tüm şehit aileleri verilen bu izinden dolayı çok duacı. Bugün ve bayramın ilk günü bütün şehit aileleri evlatlarıyla, eşleriyle bayramlaşacak. Ben de şehit oğlumun bayramını kutluyorum” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Şehitlikten görüntü
– Şehit yakınları ile röp
– Şehit yakınlarının ağlaması
– Kur’an-ı Kerim okunması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

==============================

NEHRE ATLAYAN SALİH ÖLÜ BULUNDU; KAYBETTİĞİ ANNESİNE GİTTİĞİNİ SÖYLEMİŞ

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde Fırat Nehri’ne atlayan Salih D.’nin (28), 9 gün sonra cesedi bulundu. 3 ay önce annesini kaybeden Salih D.’nin evden çıkarken ‘Anneme gidiyorum’ dediği öğrenildi.

Olay, 3 Mayıs günü Birecik Köprüsü’nde meydana geldi. İddiaya göre 3 ay önce annesini kaybettiği için psikolojik sorunlar yaşayan Salih D., Birecik Köprüsü’nden Fırat Nehri’ne atladı. Salih D.’nin köprüden atladığını görenlerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Bölgede inceleme yaparak görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis ekiplerinin başlattığı çalışma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler Fırat Nehri’nde arama çalışması başlattı. Dalgıç polislerin arama çalışmalarında 9 gün sonra Salih D.’nin cansız bedenine ulaşıldı. Salih D.’nin sudan çıkarılan cesedi, otopsi için Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Salih D.’nin evden çıkarken beraber yaşadığı kardeşlerine ‘Anneme gidiyorum’ dediği öğrenildi.
FOTOĞRAFLI

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Fırat Nehrinde arama yapan ekipler
– Olay yerinde toplanan kalabalık
– Tekneden polis ekipleri anons yapması
– Ölen gencin fotoğrafı
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera:-ŞANLIURFA – DHA)

===============================

SOKAKTA KARŞILAŞTIĞI HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİNİ YAKALAYIP, POLİSE TESLİM ETTİ

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde yaklaşık 2 ay önce bir otelden hırsızlık yaptığı iddia edilen H.D., tesadüfen sokak üzerinde karşılaştığı otel işletmecisi Özgür Ötücü tarafından yakalanarak, polis ekiplerine teslim edildi.

Olay, yaklaşık 2 ay önce İpsala ilçesindeki bir otelde meydana geldi. İddiaya göre H.D., tornavidayla penceresini açarak girdiği otelden 1 LCD televizyon ve kasadaki bozuk paraları alarak, kaçtı. Otel işletmecisi Özgür Ötücü, polise başvurarak H.D. hakkında şikayetçi oldu.

Bugün, saat 15.00 sıralarında Büyük Cami Mahallesi Hal Geçidi Sokak üzerinde yürüyen Özgür Ötücü, tesadüfen karşılaştığı H.D.’yi yakalayarak, durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, başka bir suçtan da aranma kaydı olduğu belirlenen H.D.’yi gözaltına alarak, emniyete götürdü.

Görüntü Dökümü
————————
-Yakalanan hırsızlık zanlısı (Gri, siyah eşofmanlı)
-Polis ekibinin gelmesi
-Zanlının polis otosuna bindirilmesi
-Sokak genel gör.
-Otel işletmecisi Özgür Ötücü röp.
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)

===================================

BODRUM SAHİLLERİ TURİSTLERE KALDI

MUĞLA’nın turistik ilçesi Bodrum’un cadde ve sokakları, yeni tip koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde boş kaldı. Kentin ünlü plajları ise kısıtlamadan muaf tutulan yabancı turistlerce kullanıldı.

Bodrum’da yeni tip koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma döneminde kentin cadde, sokak ve meydanlarında sakinlik yaşanıyor. Hava sıcaklığı 26 derece ölçüldüğü Bodrum’un en işlek yerleri boş kaldı. Bodrum’un ünlü Paşatarlası, Kumbahçe, Gümbet, Ortakent-Yahşi ve Torba sahilleri ise kısıtlamadan muaf tutulan yabancı turistlere kaldı. Denize güren turistler, ayrıca güneşlendi.
Öte yandan polis ekipleri ise, sahildeki turistlerin pasaport ve kimlik kontrollerini gerçekleştirip denetim yaptı.

Görüntü Dökümü
————————-
Denetimlerden görüntüler
boş cadde ve meydan görüntüleri
sahillerden görüntüler
sahillerde muaf tutulan yabancı görüntüleri
denize giren turistlerden görüntüler
havadan drone görüntüleri

Haber- Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), DHA)

KAHRAMANMARAŞ’TA FİLİSTİN’E PAKDİL’İN DİZELERİYLE DESTEK

KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediyesi, İsrail’in saldırısı altındaki Filistin’e destek amacıyla Yedi Güzel Adam’dan biri olan Şair Nuri Pakdil’in ‘Yüreğimin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır’ dizelerini şehirdeki LED ekranlara yansıttı.
Mescid-i Aksa(da günlerdir devam eden saldırılara karşı Kahramanmaraş’taki tüm led ekranlardan Filistin’e destek mesajı yayınlandı. Mescid-i Aksa’nın fotoğrafının da kullanıldığı mesajda Kahramanmaraşlı şair merhum Nuri Pakdil’in ‘Yüreğimin yarısı Mekke’dir, geri kalanı da Medine’dir. Üstünde bir tül gibi Kudüs vardır” dizeleri yer aldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ramazan Ayı’nda gerçekleşen saldırıları ve İsrail’i kınadığını belirterek, “Kudüs Filistin’in başkenti, İslam şehri ve insanlığın göz bebeğidir! Mescid-i Aksa ilk kıblemiz, Miracın semaya açılan kapısıdır. İsrail polisinin ses bombalı saldırılarını şiddetle kınıyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————–
– Led ekranlar
– Ekranların drone görüntüsü

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===========

ENGEREKLERİN ‘ÇİFTLEŞME DANSI’

ŞANLIURFA’nın Bozova ilçesinde dünyanın en zehirli yılanı olarak bilinen 2 engereğin boş arazide birbirlerine sarılı haldeki ‘çiftleşme dansı’ cep telefonu kameralarına yansıdı.
İlçeye bağlı eskiden köy olan Boztepe Mahallesi’nde çiftçiler tarlada çalıştıkları sırada yakınlarına kadar gelen 2 yılanı görünce şaşkınlık yaşadı. Yılanların birbirlerine sarılı haldeki çiftleşme dansını izleyen vatandaşlar o anları cep telefonuyla kaydettiler. Engerek türü olduğu düşünülen 2 metre uzunluğundaki yılanlar, bir süre sonra gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Tarlada dans eden 2 yılan
– Birbirlerine dolanan yılanlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ömer ŞULUL-Kamera:-ŞANLIURFA – DHA)

=====

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!