Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BOĞUŞMA SIRASINDA OĞLU ÖLDÜRMÜŞ

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde evde çıkan tartışmada göğsünden bıçaklanıp yaşamını yitiren İbrahim Şenpınar’ı (53), oğlu Mehmet Şenpınar’ın öldürdüğü ortaya çıktı. Şenpınar ifadesinde babası eve alkollü gelince tartışma çıktığını, arbede sırasında elindeki bıçağın babasının göğsüne saplandığını itiraf etti.
Olay, dün saat 23.30 sıralarında Acarlar Mahallesi Güneş Sokak’taki bir apartman dairesinde meydana geldi. Eve aşırı alkollü gelen İbrahim Şenpınar ile eşi Ayşe Şenpınar (44) ve oğlu Mehmet Şenpınar (19) arasında tartışma çıktı. Tartışma, arbedeye dönüştü. Arbede sırasında İbrahim Şenpınar bıçaklandı. İhbar üzerine adrese polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde İbrahim Şenpınar’ın hayatını kaybettiğini belirlendi. Şenpınar’ın cenazesi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Olayın ardından polis ekipleri Ayşen Şenpınar’ı (44) evde, oğlu Mehmet Şenpınar’ı ise gittiği dayısının evinde gözaltına aldı. Mehmet Şenpınar emniyetteki ifadesinde babasını kendisinin bıçakladığını itiraf etti. Şenpınar, babasının eve alkollü geldiğini bu nedenle de aralarında tartışma çıktığını söyledi. Tartışma sırasında elindeki bıçağın boğuşma sırasında babasının göğsüne saplandığını anlattı.
ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Babası İbrahim Şenpınar’ı (53) bıçakla öldürdüğü belirlenip, gözaltına alınan Mehmet Şen Şenpınar (19), polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü
————————
-Oğul tarafından öldürülen İbrahim Şenpınar’ın fotoğrafı
-Babasını bıçakla öldüren Mehmet Şenpınar’ın adliyeye sevk edilmesi
-Adliye binasından genel görüntü

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), (DHA)

===========================================

2) YANAN OTOMOBİLDEN SON ANDA ÇIKTI; HAYATİ TEHLİKESİ VAR
 
MERSİN’in Tarsus ilçesinde seyir halindeyken otomobilinin motorundan alev çıkan İbrahim K. (65), panikle refüje çarptı. Alevlerin yayıldığı otomobilinden son anda çıkan İbrahim K., ağır yaralandı. İbrahim K.’de üçüncü derecede yanık olduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.
Olay, sabah saatlerinde Tarsus-Adana istikameti D-400 karayolu Keloğlu Köprüsü yakınında meydana geldi. İbrahim K. (65), seyir halindeyken otomobilinin ön kaputundan alevler çıktığını görünce paniğe kapıldı. Direksiyon hakimiyetini kaybedince aracı refüje çarpan İbrahim K., alevlerin sardığı otomobilinden kendisini dışarı attı. Çevredeki vatandaşlar, İbrahim K.’nın elbiselerini yangın tüpü ve battaniyelerle söndürdü. 
HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR
Olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus İtfaiye Grup Amirliği ekipleri, yanan araca müdahale ederek, söndürdü. Vücudunun çeşitli yerlerinde ağır yanıklar oluşan İbrahim K., ambulansla hastaneye kaldırıldı. İbrahim K.’de üçüncü derecede yanık olduğu, hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Yangın nedeniyle yol kısa süreliğine trafiğe kapatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza yerinden detaylar 
– Yanan arabadan detaylar 

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN /TARSUS (Mersin), (DHA)

=========================================

3) ÇAY AİLECE TOPLANACAK, 100 MİLYON DOLAR ÜRETİCİYE KALACAK
 
DOĞU Karadeniz Bölgesi’ndeki 4 ilde, çay tarımında çalışan yaklaşık 40 bin yabancı uyruklu işçi, bu yıl da koronavirüs tedbirleri kapsamında sınır kapılarının kapalı olması nedeniyle ülkeye giremedi. Üreticiler bugün başlayan hasadı kendileri yapmaya başladı, her sene yurt dışına giden 100 milyon dolar da bölgeye kalacak. Rize Valisi Kemal Çeber, “Geçen yıl yabancı işçiler gelmeyince üreticiler bahçelerine girdi, çayın kalitesi de arttı. İşçi bedeli 100 milyon dolar da bölgede kaldı. Bu yıl da aynı olacakö dedi. 
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 1 milyon üretici aile tarafından yapılan çay tarımında hasat sezonu bugün başladı. Hazırlıklarını tamamlayan üreticiler olgunlaşan çay filizlerini toplamak için bahçelere girdi. Her yıl çay tarımında çalışan yaklaşık 40 bin Gürcü ve Azeri işçi, bu yıl da koronavirüs tedbirleri kapsamında Sarp Sınır Kapısı’nın yaya geçişlerine kapatılması nedeniyle ülkeye giremedi. Türkiye’de çalışma izni olan az sayıda Senegal uyruklu işçi bölgeye gelebildi. Üreticilerin kendi hasadına başladığı çay tarımında, her yıl yurt dışına giden 100 milyon dolar işçi bedeli bu yıl da bölgeye kalacak.
VALİ: 100 MİLYON DOLAR BÖLGEYE KALACAK
Rize Valisi Kemal Çeber, geçen yıl seyahat uygulamaları ve karantinalarla çay sezonunu rahat atlattıklarını, vatandaşların özenli ve dikkatli davrandıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Gelişmeleri, günlük, rakamları, olabilecek ihtimalleri günlük takip ediyoruz, ihtiyaç olursa da kararlar alınacak. Çay tarlada kalmayacak, müstahsillerimiz gelecek, çayımız toplanacak. Geçen yıl Gürcü işçiler gelmeyince Rizeliler bahçelerine girdi. Toplanan çayda da çok ciddi bir kalite artışı oldu. Fabrikalarda yaş çayın kokusu bile değişti. 100 milyon dolar bölgemizde kaldı. Bu yıl da aynısının olacağını değerlendiriyoruz. İlimize yeni girişler devam ediyor. Gelenlere resmi bir kararımız olmamasına rağmen, kendilerini evleri ve çay bahçeleri arasında izole etmelerini istiyoruz. İnşallah yine sorunsuz sıkıntısız bir çay sezonun geçireceğimizi umut ediyoruz” dedi.
‘AİLECE BAHÇEYE GİRDİK’
Çay üreticisi Zehra Yıldız, “Biz zaten yabancı işçi almıyoruz birbirimize yardım ederek çayımızın hasadını gerçekleştiriyoruz. Zaten pandemi dolayısıyla geçen yıl da Gürcü işçiler gelmeyince üreticiler hasatlarını kendileri yapmaya başladı. Bu yılda yine aynı şekilde devam edecektir” dedi. Hamdiye Kopuz ise “Çayımız az olduğu için bir işçi problemi yaşamıyoruz. Kendi çayımızın üstesinden geliyoruz. Komşularımıza da yardım ediyoruz. Bugüne kadar çay dalında kalmadı bundan sonra da kalmaz” diye konuştu.
İlyas Meral ise “Bugün çaya başladık,  kendi çayımızı yabancı işçiye ihtiyaç duymadan kendimiz topluyoruz.  Ailemizle beraber bahçeye girdik. Hasadımızı yapıyoruz” dedi.

Görüntü Dökümü
————————
-Çay bahçesinden detay
-Çay toplayanlar
-Çay taşıyanlar
-Çay alımyeri detay
-Alım yerine çay getirenler
-Vali Kemal Çeber açıklama
-Üretici röprotajları
-Muhabir anonsu (Arzu ERBAŞ)

HABER: ARZU ERBAŞ KAMERA:DOĞANCAN İLEK /RİZE-DHA

=========================================

4) REKTÖRÜN ‘ENFLASYON- ENGELLİ ÇOCUK’ BENZETMESİNE, ENGELLİLERDEN SUÇ DUYURUSU
 
GAZİANTEP’te Türkiye Sakatlar Konfederasyonu üyesi engelli bireyler, katıldığı televizyon programında enflasyonu engelli çocuklara benzeten Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman hakkında suç duyurusunda bulundu.
Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Ferman’ın katıldığı televizyon programında kullandığı, “Herkesin ortak anlayışla bildiği ve idare ettiği özürlü çocuk gibi enflasyon. Ondan şikayet ediyoruz ancak onun sayesinde ayrıcalıklarımız var” ifadeleri, tepki topladı. Rektörün sözlerine tepki gösteren bir grup engelli birey de bu sabah Gaziantep Adliyesi’ne gelerek Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından adliye bahçesinde açıklama yapan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Derneği Başkanı Yusuf Çelebi, sarf edilen sözlerin engelli bireyleri üzdüğünü belirterek, “Rektörün söylediği sözler açıkça ortadadır. Bu sözlerle engellilerin kalbini fazlasıyla kırmış. Türk toplumundaki bu vatandaşlara ayrımcılık yaratmıştır. Engellileri ve ailelerinin yüreklerini yaralamış onları topluma karşı küçük düşürmüştür. Bu nedenle kardeşlerimle beraber bu vatandaş hakkında suç duyurusunda bulunduk. Yargının gerekeni yapıp bu kişinin gereken cezası alacağına inanıyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
————————
– Engellilerden görüntüler
– Yusuf Çelebi’nin açıklaması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir GÜNEŞ-GAZİANTEP-DHA

=========================================

5) KONYA’DA 17 GÜNLÜK TAM KAPANMA SONRASI CADDE VE SOKAKLARDA YOĞUNLUK YAŞANDI

KONYA’da 17 günlük tam kapanmanın ardından normalleşmenin ilk gününde kentin birçok yerinde yoğunluk yaşandı. 
Yurt genelinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 17 gün süren tam kapanma döneminin bugün sona ermesinin ardından kademeli normalleşme süreci başladı. Normalleşmenin ilk gününde ise cadde ve sokaklarda yoğunluk yaşandı. Çoğu kişinin maske kuralına uyarken, sosyal mesafe kuralını ihlal ettiği görüldü. 

Görüntü Dökümü
————————
-Cadde ve sokaklardan kalabalık görüntüsü 
-Maske kuralına uyan vatandaşlardan detay

Haber-Kamera:Salih BÜYÜKSAMANCI KONYA, DHA

===========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!