Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÖLDÜRÜLME KORKUSUYLA YAŞIYOR
 
SAKARYA’da, dini nikahla birlikte yaşadığı Kısmet Acar’ı (31) tabancayla öldürmek isteyen, silah tutukluk yapınca da kabzasıyla defalarca başına vuran Yıldırım D., kaçtı. Başına 35 dikiş atılan Kısmet Acar öldürülme korkusu yaşadığını söyleyerek, “13 yaşında bir kızım var benim. Benim ona çok şey öğretmem gerekirken, şu anda ayakta zor duruyorum. Kulaklarım uğulduyor, duramıyorum, denge kaybım var. Kollarım halen mosmor. Ben bunu hak edecek ne yaptım? Ne olur bana yardımcı olsunlar” dedi.

Sakarya’da ilk eşinden 1 kızı olan Kısmet Acar, 2014 yılında cezaevinden çıkan Yıldırım D. ile 2 yıl önce dini nikah kıyarak birlikte yaşamaya başladı. Kısmet Acar geçimsizlik nedeniyle ayrılmak istedi. Ayrılmayı kabul etmeyen Yıldırım D., 3 Mayıs günü tabanca ile Kısmet Acar’a ateş etmek istedi. Ancak tabanca tutukluk yaptı. Yıldırım D. bu kez de silahın kabzasıyla defalarca Acar’ın başına vurdu. Sakarya Devlet Hastanesi’ne götürülen Kısmet Acar’ın başına 35 dikiş atıldı. Uzaklaştırma kararı alınmasına rağmen Yıldırım D. birçok kez Kısmet Acar’ı öldürmekle tehdit etti. 

‘TABANCA TUTUKLUK YAPINCA KABZASIYLA BAŞIMA VURDU’

Tehditlerden korktuğu için İzmit’te yaşamaya başlayan Kısmet Acar, “Biz 2 yıl önce dini nikah yaptık. Son 1 senedir kaçıyorum ben ondan. Kaçtıkça peşimden geliyor. Sürekli beni tehdit ediyor. ‘Gelmezsen, barışmazsan çocuğunu kaçırırım’, ‘Kardeşini öldürürüm’, ‘Ailene zarar veririm’ şeklinde tehditler ediyor. Son olayda, beni arabulucu Sakarya’ya çağırmıştı. Ben uzlaşmak istemediğimi söyledim ama o yine de imza atmam gerektiğini söyledi. Gittiğimde yasak vardı. Arkadaşım da hastalandığı için Sakarya’da kaldım. Benim en yakın kız arkadaşım kaldığım evi söylemiş. Eve bir elinde sopa, diğer elinde silahla gelip, içeri zorla girdi. Önce benim kollarıma vurup yere düşürdü. Kafama silahın dipçiğiyle vura vura beni düşürdü. Yüzüm, gözüm, her yerim kan oldu. Ondan sonra sırtımdan ateş etmek istedi. Silah ateş almayınca sinirlendi. Silahın kabzasıyla sırtıma ve başıma çok hızlı vurdu ve kaçıp gitti. Öldürülme korkusuyla yaşıyorum” dedi. 

‘ÖLÜM TEHDİTLERİNE DEVAM EDİYOR’ 

Kısmet Acar kızına bir şey olmasından korktuğunu belirterek, “O günden beri yakalanamıyor, bulunamıyor. Halen ölüm tehditleri devam ediyor. Kızımı kaçırıp beni secde ettirecekmiş. Ben bunu hak edecek hiçbir şey yapmadım. İşi yalandan namusa vuruyor. İçtiği maddelerden dolayı sürekli beni birileriyle yakıştırıyor. Bundan yoruldum. Deli oldu iyice. Ben çocuğuma bir şey olmasından korkuyorum. Sürekli kızımın yanındayım. Çocuğum zaten beni bu halde görünce saçları döküldü. Çok üzüldü, çok ağladı” diye konuştu. 

Reklam Alanı

‘KAFAMA 35 DİKİŞ ATILDI’ 

Yıldırım D.’nin sürekli kızını kaçırmakla tehdit ettiğini ifade eden Kısmet Acar, şöyle konuştu: 

“Halen yakalanamadı. Benim en yakın arkadaşım beni vermiş. Ama onun arkadaşları, onu saklıyor. Ama bugün benim başıma gelen, yarın onların da başına gelebilir. Bugün bana bunu yapan, yarın sizlere de yapabilir. Sizin çocuğunuza da zarar verir. Daha önce annesini öldürmüş. Bana sürekli, ‘Anneme yaptıysam size de yaparım’ diyor. Sürekli kızımı kaçırmakla tehdit ediyor. Daha yeni, ‘3 günün var. Gelmezsen sana şunu yapacağım, bunu yapacağım’ diye mesaj atmış. Ben kurtulamadım bu insandan. Benim kafamda 35 tane dikiş var. 31 yaşındayım, 13 yaşında bir kızım var benim. Benim ona çok şey öğretmem gerekirken, şu anda ayakta zor duruyorum. Kulaklarım uğulduyor, duramıyorum, denge kaybım var. Kollarım halen mosmor. Ben bunu hak edecek ne yaptım? Ne olur bana yardımcı olsunlar.”  

Görüntü Dökümü 
-Kısmet Acar röp 
-Hastanedeki fotoğrafları 
-Kısmet Acar’dan detaylar 
Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR/İZMİT (Kocaeli),(DHA) 

=========

2) GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ ÖLDÜREN ŞÜPHELİ YAKALANDI (2)

TUTUKLANDI
Antalya’da kız arkadaşı ile gittiği ormanda ‘laf atma’ yüzünden çıkan kavgada tabanca ile vurularak öldürülen Hakan Ökten’in katil zanlısı olarak yakalanan Mevlüt Koyuncu, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

================================

3) SEVGİLİSİYLE KAVGA EDERKEN 2’NCİ KATIN PENCERESİNDEN OTOMOBİLİN ÜZERİNE DÜŞTÜ (2)

Antalya’da kız arkadaşı S.N.G.’nin aralarında çıkan kavgada 2’nci kattaki dairenin penceresinden park halindeki otomobilin üzerine düştüğü olayla ilgili gözaltına alınan Aytaç Süleyman Daşbudak’ın işlemleri tamamlandı. S.N.G.’nin kendisini attığını öne sürdüğü Aytaç Süleyman Daşbudak, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi.

==============

4) KALEDE, SURDAN DÜŞEN ŞİZOFRENİ HASTASI FERDİ ÖLDÜ, ANNESİ TUTUKLANDI 

ÇORUM’un İskilip ilçesinde kale surundan düşen şizofreni hastası Ferdi Arık (21), hayatını kaybetti. Polis, görgü tanıklarının Ferdi Arık’a bir kadın tarafından tekme atıldığı ifadesi üzerine annesi Meşhure Arık’ı (44), gözaltına aldı.
Olay, dün öğle saatlerinde ilçedeki İskilip Kalesi’nde meydana geldi. Şizofreni hastası Ferdi Arık’ın kaledeki surdan düştüğünü görenler, polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, yaklaşık 30 metre yükseklikten düşen Ferdi Arık’ın hayatını kaybettiği belirlendi.
Polis ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Bu kişiler, olaydan kısa süre önce kale surunda Ferdi Arık’a bir kadın tarafından tekme atıldığını gördüklerini öne sürdü. İddia üzerine çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, kadının Ferdi Arık’ın annesi Meşhure Arık olduğunu tespit etti. Bunun üzerine Meşhure Arık, polis tarafından kale civarında gözaltına alındı. Olay yeri incelemesinin ardından Ferdi Arık’ın cansız bedeni, İlçe Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.
‘BİR ANDA KAYARAK DÜŞTÜ’
Meşhure Arık’ın, polisteki sorgusunda, “Oğlumla birlikte kaleye çıktık, biraz gezinti yaptık. Bu sırada oğlum kayalıklarda çiçekleri toplamak istedi. Ben ‘düşersin’ dememe rağmen kayalıkların ucuna kadar ilerledi. Sonra bir anda kayarak aşağıya düştüö dediği belirtildi. Ferdi Arık’ın cenazesi, kapsamlı otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, sorgusu tamamlanan şüpheli Meşhure Arık ise adliyeye sevk edildi.
ANNE TUTUKLANDI
Çorum’un İskilip ilçesinde kalenin surundan düşen şizofren hastası oğlu Ferdi Arık’ın ölümüyle ilgili gözaltına alınan Meşhure Arık, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————
Olay yeri ve cenaze aracı
-Tutuklanan anne Meşhure Arık’ın rapor için hastaneye getirilmesi
-Katil zanlısının gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakması
-Zanlının kadın polis ve diğer görevliler tarafından ekip aracına bindirilip  cezaevine götürülüşü
-Detaylar

HABER: Yusuf ÇINAR KAMERA: ÇORUM  (DHA)-

===================================

5) ANTALYA’DA ORMAN YANGINI BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın ekiplerin uzun uğraşları sonucu 1,5 saatte kontrol altına alındı. Poyrazın da etkili olduğu bölgede söndürme çalışmaları başlatıldı.
Kemer’de saat 15.30 sıralarında Kuzdere Mahallesi Karataş mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın bölgesine orman işletme şefliği ekipleri yönlendirildi. Yol olmadığı için arazözlerle yangın yerine çıkamayan ekipler, bölgeye ulaşmak için bir süre de yürümek zorunda kaldı. Yangın bölgesinde poyraz da etkili olurken, yangın yerine ulaşan ekipler tırmık, kürek ve kazmalar ile alevlerin büyümesini engelledi. Ardından gelen 2 yangın söndürme helikopteri de alevlere su boşalttı.
Jandarma ekipleriyle Kuzdere Muhtarı Serkan Günay ve enduro motosiklet kullanıcıları da söndürme çalışmalarına yardım etti. Motosikletliler sık sık orman işçilerine su taşıdı.
Yangın yaklaşık 1,5 saat sonra kontrol alınırken alanda soğutma çalışmaları başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————–
– Yangın alanından genel detay
– Ormanlık alandaki dumandan detay
– Yangın anından detay (cep telefonu)
– Arazözün gelişi
– Dağdaki orman işçilerinden detay
– Yangın söndürme helikopteri detay

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)

===================================
6) SİLAHLI SALDIRIDAN YERE YATARAK KURTULDU

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Murat O. (32),  sitenin bahçesinde oturduğu sırada yoldan otomobille geçen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Murat O., yere yatarak saldırıdan yara almadan kurtuldu. Olay yerinden kaçan otomobilin sürücüsü ise polis tarafından yakalandı.
Olay, bugün saat 15.00 sıralarında, Zeytinköy Mahallesi Barboros Bulvarı’nda bulunan sitenin bahçesinde gerçekleşti. Murat O., yoldan otomobille geçen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Otomobilin içinden tabancayla ateş edilmesi üzerine Murat O., yere yatarak kurşunların hedefi olmaktan kurtuldu. Otomobilin içinden tabancayla açılan ateş sonucu 3 ayrı mermi de sitenin duvarına isabet etti. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinden kaçan otomobili aramaya başladı. Otomobili kullanan ve olay yerinden kaçan kişinin Görkem K. olduğu tespit edildi. Polislerin çevrede yaptığı arama sonucu olay yerinden kaçan Görkem K. kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Görkem K.’nın eski kız arkadaşıyla birlikte olduğu gerekçesiyle Murat O.’ya silahlı saldırı gerçekleştirdiği iddia edildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü
————————-
-Silahlı saldırının yapıldığı siteden detay
-Polislerin inceleme yapmasından ve boş kovanlardan detaylar
-Olay yerinden kaçan otomobilin bulunmasından detaylar

Haber-Kamera: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

======================================

7) POLİS ÖZEL HAREKAT TİMLERİ, DUALARLA SURİYE’YE UĞURLANDI

TUNCELİ’ de gerçekleştirilen operasyonlarda büyük başarı elde eden Polis Özel Harekat (PÖH) timleri, dualarla Suriye’ye uğurlandı.
Tunceli’de başarılı operasyonlara imza atan, huzur ve güveni sağlayan Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekat (PÖH) timleri, dua ve kesilen kurbanlar eşliğinde, Suriye’ye uğurlandı.
‘HEPİNİZ BİR TÜRK BAYRAĞISINIZ’
Uğurlama töreninde, PÖH timlerine hitaben konuşan Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, “Nerede bir mazlum varsa, sizler onların gözü önünde cesaret, merhametsiniz. Sizler, hepiniz bir Türk Bayrağısınız. Sadece Anadolu’nun büyük topraklarında değil, size nerede ihtiyaç varsa o alandasınız. İşte bugün, Allah’ın izniyle, Türk milletinin şanı ve şerefi için, her biriniz elinizdeki bayrakla, Suriye’ye doğru yola çıkıyorsunuz. Oraya giderken, sadece bu milletin şerefli bayrağını değil, onurunu götürüyorsunuz. Şerefini, merhametini taşıyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun” dedi.
Törene, Vali Mehmet Ali Özkan’ın yanı sıra, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, 4. Komanda Tugay Komutan Vekili Yılmaz Ustaoğlu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı Albay Durali Ceylan, Vali yardımcıları ve kaymakamlar katıldı.

Görüntü Dökümü
——-
-Polis Özel hareket 
-Valiyle selamlaşan polisler
-Mehmet Ali Özkan’ın konuşması 
-Dua edilmesi 
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/ TUNCELİ,(DHA)

=========================================

8) KUMAR OPERASYONUNDA 20 KİŞİYE 175 BİN LİRA CEZA

DENİZLİ’nin Merkezefendi ilçesinde polis ekipleri, koronavirüs tedbirlerini uymayıp sokağa çıkma kısıtlamasını da ihlal ederek bir apartman dairesinde kumar oynayan kişilere yönelik operasyon yaptı. Gözaltına alınan 20 kişiye, 175 bin 384 lira para cezası kesildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Bürosu ekipleri, Saraylar Mahallesi 458 Sokak’taki bir apartman dairesinde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine operasyon düzenledi. Dün gece yarısı yapılan operasyonda, kumar oynadığı belirlenen 20 kişi gözaltına alındı. Evde yapılan aramada apartman ve daire girişinin güvenlik kamerasıyla izlendiği tespit edilirken, oyun kağıtları ve 500 TL para ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 kişiye koronavirüs tedbirlerini ihlal etmek, kapalı alanda sigara içmek, açıktan alkol sunumu, maske takmamak, sosyal mesafeye uymamak ve sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal suçlarından toplam 175 bin 384 lira ceza uygulandı. Para cezası uygulanan 20 kişi daha sonra serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
—————
Polis kamerasından
-Evin içinde şüphelilerden görüntüler
-Duvara dayanan şüphelilerden detay
-20 kişinin apartmandan çıkartılıp, araçlara bindirilmesi

Haber:Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!