Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) 3 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAVGANIN 4 ŞÜPHELİSİ, SURİYE’YE KAÇARKEN YAKALANDI
 
ŞANLIURFA’nına Siverek ilçesinde 2 aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından ortadan kaybolan 4 şüpheli, Suriye’ye kaçmak isterken yakalandı.
Siverek’in Taşlı Mahallesinde birbirine komşu 2 aile arasında araziye ev yapma meselesi nedeniyle önceki  gün öğle saatlerinde tartışma çıktı. İki ailenin yakınlarının katılımıyla büyüyen tartışma, silahların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavgada tabanca ve tüfeklerin mermilerine hedef olan 9 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Ferman Bozkoyun, Mahmut Bozkoyun ve Ramazan Derin Kılavuzoğlu, yaşamını yitirdi. Yaralanan 6 kişi ise Siverek Devlet Hastanesinde tedaviye alındı. Olaylar sırasında 9 aylık hamile Emine Demirkıran (38) ise kimliği belirsiz kişilerce tekme tokat dövüldü. Yakınları tarafından Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen Emine Demirkıran’ın yapılan kontrolünde karnındaki bebeğin öldüğü belirlendi.  Jandarma ekipleri kaçan şüphelileri yakalanmak için çalışma başlattı. Bölgedeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen ekipler, olayın ardından kaçanların Ali D., Mehmet D., Bedir D., ve Halil D. olduğunu tespit etti.  Diyarbakır karayolunda şüphelinin bulunduğu otomobili durduran jandarma ekipleri Suriye’ye kaçmak istedikleri öğrenilen 4 kişi yakalanırken, otomobilde bulunan 1 kalaşnikof ele geçirildi. Gözaltına alınan 4 kişi jandarmadaki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, şüphelilerin Suriye’ye kaçmak istedikleri sırada yakalandıklarını belirtilerek, şöyle denildi:
“İlimiz Siverek ilçesi Taşlı Mahallesinde akraba iki aile arasında meydana gelen silahlı kavga olayının  Ali D., Mehmet D., Bedir D. ve Halil D. Adlı firari şahısları, Suruç ilçemizden Suriye’ye kaçacakları yönünde edinilen bilgiler üzerine; 24 Mayıs 2021 günü yapılan fiziki takibin ardından Hilvan- Diyarbakır karayolunda düzenlenen operasyon sonucu kaçmaya çalıştıkları aracın içerisinde bir adet kalaşnikof piyade tüfeği ile birlikte yakalanmışlardır.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Şüphelilerin jandarmadan çıkarılması
– Alınan geniş güvenlik önlemleri
– Adliye sarayı
– Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA

=================================================

2) BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİREN ÇOCUĞU BALIK ADAMLAR KURTARDI

SAMSUN’da denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçirip, balık adamlar tarafından kıyıya çıkarılan Irak uyruklu M.A.A. (14), kaldırıldığı hastanede tedaviye alındı. 
Olay, saat 14.00 sıralarında Atakum ilçesindeki Halk İskelesi’nde meydana geldi. Kardeşleriyle birlikte yüzmek için denize giren M.A.A., bir süre sonra suda batıp çıkmaya başladı. Boğulma tehlikesi geçiren M.A.A.’yı fark edenlerin haber vermesi üzerine bölgeye Su Altı Grup Amirliği ve Büyükşehir Belediyesi balık adamları sevk edildi. Ekiplerin çalışması sonucu, yaklaşık 50 metre açıkta bulunan M.A.A., kıyıya çıkarıldı. Bilinci kapalı olduğu görülen M.A.A., sağlık görevlilerince ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı özel hastanede tedaviye alındı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– M.A.A.’nın ambulansa taşınması
– Olay yeri ve balık adamlardan detay

Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL, Hakan AKGÜN/ SAMSUN, (DHA)

===================================================

3) İL JANDARMA KOMUTANLIĞI SAHASINDAKİ LOJMAN İNŞAATINDA KULLANILAN KULE VİNÇ DEVRİLDİ

SİVAS İl Jandarma Komutanlığı yanında yapımı devam eden lojman inşaatında kullanılan kule vinç devrildi. İnşaatta hasara yol açan kazada, yaralanan olmadı.
Olay, saat 15.30 sıralarında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan İl Jandarma Komutanlığı sahası içerisinde yapımı süren lojman inşaatında meydana geldi. 4’üncü katı yapılan inşaatta henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yük taşımada kullanılan kule vinç devrildi. İhbar üzerine olay yerine önlem amaçlı ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kaza yaralanan olmazken, inşaatta hasar meydana geldi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden görüntler
-Devrilen vincin görüntüsü
-Ekiplerin incelemesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Arife Defne ARSLAN/ SİVAS, (DHA) 

===================================================

4) BABASINDAN KALAN OTOMOBİLİ, VASİYET ÜZERİNE KIZILAY’A BAĞIŞLADI

BOLU’da, geçen yıl koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Recep Coşkun’un (81) vasiyeti üzerine otomobili, çocukları tarafından Türk Kızılay’a bağışlandı.
Bolu İzzet Baysal Mahallesi’nde oturan Recep Coşkun, geçen yıl 23 Temmuz günü koronavirüs teşhisi konularak tedavi altına alındı. Sağlık durumu kötüye giden Recep Coşkun, oğlu Hasan Coşkun’a kıymetli eşyalarını kardeşleri arasında paylaştırmasını ve 2012 model otomobilini de Türk Kızılay’a bağışlamasını vasiyet etti. Recep Coşkun yaklaşık 25 gün sonra hastalığa yenilerek hayatını kaybetti. Hasan Coşkun yasal işlemlerin tamamlanmasının ardından babasının vasiyeti üzerine Türk Kızılay Bolu Şube Başkanı Muhsin Kınacı ile iletişime geçerek aracı Türk Kızılay’a teslim etmek istedi. Kızılay ekipleri, Hasan Coşkun’un evine giderek, aracı teslim aldı.
Babasının vasiyetinin örnek olması gerektiğini belirten Hasan Coşkun, “Geçen sene babam koronavirüse yakalandı. Kardeşimle beraber yanında refakat ediyorduk. Bu süreçte biz konuşurken babam kovid olduğunu anladı. Yaş olarak ben büyük olduğum için yanına çağırdı. Mal varlığını sözlü olarak paylaştırdı. En son aracı için ‘aracımı Kızılay’a bağışlayın’ dedi.  Biz de evlatları olarak onun emri doğrultusunda aracını Kızılay’a bağışladık. İnsanlığa, Bolu halkına, Kızılay’a hayırlı olur inşallah. İnsanların baba malı için birbirlerine kırılmaları doğru bir şey değil. Başkaları olsa satıp parasını yemeye çalışırlardı. Biz babamızın vasiyeti doğrultusunda aracı Kızılay’a bağışladık” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Hasan Coşkun ile röp.
-Bağışlanan aracın görüntüleri

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/ BOLU,(DHA)

===================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!