Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 16 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

SAROS KÖRFEZİ SAHİLLERİNİN İHALESİNE ÇEVRECİLERDEN TEPKİ
 
EDİRNE Valiliği Çevre Vakfı’nca Saros Körfezi’ni oluşturan Keşan ve Enez ilçesi sahillerinde, 14 parsellik 127 dönüm alanın 3 yıllığına kiralanması üzerine gerçekleştirilen ihaleye, çevreciler itirazda bulundu. Dünyanın kendi kendini temizleyen nadir körfezlerinden Saros’un sahillerinin kiralanmasına karşı çıkan 40 kişilik grup, ihalenin iptal edilmesi için ihale komisyonu başkanlığına dilekçe verdi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kararıyla Edirne Valiliği Çevre Vakfı’na devrettiği, Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Keşan ve Enez ilçeleri sahillerindeki 127 bin 464 metrekarelik 14 parselden oluşan alan, 3 yıllığına kiralanmak üzere ihaleye çıkarıldı. Edirne Devecihan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda aynı zamanda internet üzerinden çevrim içi düzenlenen ihaleye çok sayıda işletmeci katıldı. İhalenin yapılacağı salona işletmecilerle çevreciler de geldi. Farklı sivil toplum örgüt üyeleri ve sözcülerinden oluşan 40 kişilik grup, komisyon başkanlığına ihalenin yapılmaması için dilekçeyle itirazda bulundu. Dilekçelerinin alınmasının ardından polis eşliğinde salondakiler ve gazeteciler dışarı çıkarıldı. Salonun boşaltılmasıyla ihale, çevrim içi yapıldı.
‘HUKUKA VE YÖNETMELİĞE AYKIRI’
İhale başlatılırken, dışarıda grup adına basın açıklaması yapan Trakya Platformu Sözcüsü avukat Bülent Kaçar, hukuka ve yönetmeliğe aykırı olduğunu savunduğu ihalenin durdurulmasını istedi. Doğal sit alanı olan Saros Körfezi’nin kiralanmasının, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerine de aykırı olduğunu belirten Kaçar, “Uluslararası sözleşmeler, doğal sit alanları mevzuatı sit alanlarının korunmasını zorunlu kılmakta” diye konuştu.
Dünyanın kendi kendini temizleyen ender körfezleri arasında bulunan, mavi bayraklı Enez ve Erikli sahillerinin yanı sıra Saros Körfezi’nin ‘saklı cenneti’ olarak bilinen ‘İtalyan Koyu’nun da ihaleye çıkması, çevrecilerin tepsine neden oldu. Çevreciler, sahillerin kiralanmasıyla denizin kirletilip, doğanın da katledileceğini öne sürdü. İhale süreci devam ediyor.

Görüntü Dökümü
——————–
-Erikli sahilinden drone görüntüsü
-Sahilde güneşlenen vatandaşlar
-İtalyan Koyu drone görüntüsü
-Sahildeki vatandaşlardan detay
-Vatandaşların itiraz dilekçeleri vermeleri
-Vatandaş röportajı
-Dilekçe veren vatandaşlar
-Vatandaş röportajı
-İhale yapılan binadan detay
-Trakya Platformu Sözcüsü Bülent Kaçar’ın dilekçeleri vermesi
-Bülent Kaçar’ın açıklaması
-Sahilden drone görüntüsü
Haber-Kamera: Ali Can ZERAY- Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

============================================

YERDE YATAN YARALILARI, ŞEMSİYE İLE GÜNEŞTEN KORUDU

BURSA’nın İnegöl ilçesinde aynı yöne giden otomobille çarpışıp kontrolden çıktıktan sonra park halindeki araca çarpan motosikletin sürücüsü Suat Abbasoğlu (30) ile yanındaki eşi Fazilet Abbasoğlu (28) yaralandı. Güvenlik kamerasına yansıyan kazada, bir vatandaş, marketin önnüden aldığı şemsiyesi tutarak yaralıları güneşten korudu.
Kaza, saat 14.30 sıralarında İnegöl-Alanyurt karayolunda meydana geldi. Alanyurt’tan İnegöl yönüne giden Suat Abbasoğlu (30) yönetimindeki 16 KLJ 78 motosiklet, aynı yöne giden Mehmet Gürbüz (34) yönetimindeki 16 KBS 65 plakalı otomobilin aynasına çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan motosiklet, yol kenarında, park halindeki 34 DSL 07 plakalı otomobile çarptı. Kazada, sürücü Suat Abbasoğlu ile eşi Fazilet Abbasoğlu ağır yaralandı.
İhbar üzerine kaza yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulans gelene kadar bir vatandaş, yakındaki iş yerinin önünden aldığı şemsiye ileyaralıları güneşten korudu. Abbasoğlu çifti, gelen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Bu arada kaza anı, bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Görüntü dökümü
————————-
-Olay yerinden detaylar
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Yaralıları şemsiye ile koruma
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)    
==================================================

Reklam Alanı

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA’DAKİ VAKA ARTIŞLARININ NEDENİ; EV ZİYARETLERİ
 
SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık risk haritasına göre, Bilecik’te düşen koronavirüs vaka sayısı, Eskişehir ve Kütahya’da artış gösterdi. 100 bin nüfusta bir haftalık risk haritasında en çok koronavirüs vakası görülen iller arasında yer alan Kütahya ve Eskişehir’de vakaların en çok ev ziyaretleri nedeniyle arttığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, 12-18 Haziran haftasına ilişkin koronavirüs risk haritasını açıkladı. 900 bin nüfuslu Eskişehir’de vaka sayısı, 100 bin kişide 99,79’dan 8,1 artışla 107,89’a yükseldi. 580 bin nüfusa sahip Kütahya’da ise vaka sayısı 88,26’dan 27,92 artışla 116,18 seviyesine çıktı. Nüfusu 220 bin olan Bilecik’te ise 100 bin kişide vaka sayısı 66,03’den 13,91 düşüşle 52,12’ye düştü.
EV ZİYARETLERİ VAKAYI ARTIRDI
Eskişehir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekiplerince yapılan incelemede son dönem vakaların ev kadınları ile fabrikalarda artış gösterdiği tespit edildi. Özellikle ev kadınlarının gün ya da doğum günü gibi etkinliklerle bir araya geldiği belirlendi. Öte yandan vakaları artırmasından endişe edilen düğünlerde ise koronavirüs tedbirlerine uyulduğu için yeni vakalar tespit edilmediği anlaşıldı. Sağlık Bakanlığı’nın haftalık risk haritasında vaka sayısı 27,92 artışla 116,18 seviyesine çıkan Kütahya’da ev ziyaretlerinin vaka sayısını artırdığı belirlendi.
SOKAKLAR KALABALIK
Eskişehirli Savaş Öztürk, sokaklar çok kalabalık olduğunu ve vakaların bu nedenle artığını ifade ederek, “Millet üst üste geziyor. Niye geziyor? Git parka, bahçeye otur. Açık alana git. Eskişehir halkı aslında duyarlı bir halk ama niye böyle yapıyorlar anlayamıyorum? Yaşlılar oradan oraya geziyorlar. Biniyorlar belediye otobüsüne, her tarafı geziyorlar. Bu halk bilinçlenmediği sürece bunun hakkından gelemeyeceğiz” dedi. Nilay Ata ise Eskişehir halkının gezmeyi çok sevdiğini belirterek, “Çevremden de bunu çok iyi biliyorum. Artışı ben buna bağlıyorum. Kafeler, alışveriş merkezleri bayağı dolu. Çok sıkıldık tabii ki, yaklaşık 1,5 yıl oldu. Buna bağlıyorum açıkçası” şeklinde konuştu.
ÜÇ KENTİN AŞI DURUMU
Sağlık Bakanlığı verilerine göre vaka sayısında yükleyiş görülen Eskişehir’de 428 bin 786 kişi birinci doz, 213 bin 148’i ise ikinci doz aşı oldu. Yaklaşık 900 bin nüfuslu kentte toplamda 641 bin 934 kişiye aşı yapıldı. Kütahya’da 362 bin 619 kişiye koronavirüse karşı aşı yapılırken, vaka oranları düşen Bilecik’te ise 48 bini ikinci doz olmak üzere toplamda 151 bin 244 kişi aşılandı.
HARİTALAR KIZARIYOR
Sağlık Bakanlığı’nın güncellenen vaka sayıları Hayat Eve Sığar (HES) programına yansıdı. Vaka artışı görülen Kütahya ve Eskişehir’de mavi olan bölgeler yeniden kızardı. Bilecik’te ise kısmen kızarık olan harita mavi ve yeşile dönmeye başladı.

Görüntü Dökümü:
(Eskişehir)
-2 Eylül Caddesi kalabalık
-Tramvay duraklarındaki kalabalık
-Hamamyolu caddesinde gezenler
-Vatandaşla röp.
-Sokaktaki yaşlılar
-Banka önünde bekleyenler
-Kalabalık sokaklar
-Genel görüntüler
-HES haritası
(Kütahya)
-Kütahya Valiliğinden detaylar
-Cumhuriyet Caddesinden detaylar
-Pazar yerinden detaylar
-Genel görüntüler
*Kıraathane dışından görüntü
Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-Caner AKSU-Oğuzhan KILIÇ/ESKİŞEHİR, KÜTAHYA,(DHA)- 

============================================

YAŞLI BAKIM HİZMETİ VEREN KADIN: EV VE ODALARINI TEMİZLEMEDİM, DİYE DÖVDÜLER

DİYARBAKIR’da, Aile Destek Merkezi’nin ‘Evde Yaşlı Bakım Projesi’nde hizmetli olarak çalışan Sibel Çiftçi (42), kurum odalarını ve kendi evlerini temizlemediği için kurum koordinatörü Z.V. ile usta öğretici E.D. ve G.B.’nin saldırısına uğrayıp, yaralandığı iddiasıyla polise başvurdu. Annesinin darbedildiğini duyunca kuruma gelen Güven Çiftçi’nin (19) de arbedede itildiği ve camlı kapının üzerine düşüp, yaralandığı öne sürüldü. Sibel Çiftçi “Beni kaçak olarak evde çalıştırıyorlar. Gece yarısına kadar sürüyor. Bazen de hakaretlerde bulunuyorlar” dedi.
Olay, dün Hazro’daki Aile Destek Merkezi’nde meydana geldi. Hazro Kaymakamlığı bünyesindeki ‘Aile Destek Merkezi’nde, ‘Evde Yaşlı Bakım Projesi’nde görevli 7 çocuk annesi Sibel Çiftçi, kuruma gitti. İddiaya göre, kurumda görevli usta öğretici kadınlar E.D. ve G.B., Çiftçi’ye kurumda temizlik yapmasını söyledi, koordinatör V.Z. adlı kadın ise kendi evini de temizlemesini istedi. Çiftçi, burada yaşlı bakım hizmetleriyle görevli olduğunu, koordinatörün evinde ve kurumda temizlik yapmayacağını söyledi. Bunun üzerine çıkan tartışmada Z.V., E.D. ile G.B., Çiftçi’yi döverek, yaraladı. Annesinin saldırıya uğradığını öğrenen Güven Çiftçi de kurum binasına gelip, durumu öğrenmeye çalıştı. Bu sırada kurumdakiler ile Çiftçi arasında arbede yaşandı. Bu sırada Çiftçi, camlı kapının üzerine düşmesiyle yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese gelen sağlık görevlileri, Sibel Çiftçi ve oğlu Güven Çiftçi’yi ilk müdahalenin ardından ambulansla Hazro Devlet Hastanesi’ne götürdü. Sibel Çiftçi, tedavisinin ardından taburcu edilirken, oğlu Güven ise Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilip, ameliyat edildi.
‘PARMAKLARIMI KULLANAMIYORUM, SİNİR DAMARLARIM KESİLMİŞ’
Hastanede tedavisi süren Güven Çiftçi, yaşananları anlattı. Çiftçi, yolda yürüdüğü sırada, birinden annesinin öldürüldüğünü duyduğunu belirterek, “Koşarak kurama geldim. Oralara baktım ama annemi görmedim. İçeriden sesler geldiğini duydum. Annem yerdeydi, burnu kanamıştı. Gözü de açık değildi. Onu alıp, arabaya bindirip, götürecektim. Biri beni itti, uyandığım gibi bu haldeydim. İki parmağımı kullanamıyorum, sinir damarlarım kesilmiş. Bunlardan şikayetçiyim” dedi.
‘BENİ EVLERİNDE KAÇAK ÇALIŞTIRIYORLAR’
Sibel Çiftçi ise kendisine saldıranların, evlerinde zorla temizlik yaptırdıklarını öne sürerek, “Beni kaçak olarak evlerinde çalıştırıyorlar. Gece yarısına kadar sürüyor. Bazen de hakaretlerde bulunuyorlar. Hastaneden darp raporu almak istedik ama zorluk çıkardılar. Beni darbettiler, burnuma vurdular. Ben şu an oğlumu düşünüyorum” diye konuştu. 
Öte yandan Hazro Kaymakamlığı yetkilileri, olaya ilişkin açıklama yapmayacaklarını bildirirken, Çiftçi ailesinin şikayetine ilişkin işlemlerin ise sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————-
Yaralı Güven Çiftçi’nin konuşması
Darp edilen Sibel Çiftçi’nin konuşması
Arşiv hastane
Hastane binası
Bina girişi
Ambulansın gelişi
Genel ve detay
Burak EMEK/ DİYARBAKIR, (DHA)-
============================================

İZMİR MERKEZLİ SORUŞTURMADA 17 FETÖ ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI, 6 İTİRAFÇI SERBEST 
 
İZMİR merkezli 35 ilde, FETÖ/PDY’nin ‘Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması’na yönelik soruşturmada, ‘mahrem imam’lar ile irtibatlı olduğu belirtilen şüphelilere düzenlenen operasyonda gözaltı sayısı 107’ye yükseldi. 22 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı, itirafçı olduğu için serbest kalırken, adliyeye sevk edilen 17’si ise mahkemece tutuklandı. 
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla FETÖ/PDY’nin ‘TSK yapılanması’na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, ankesörlü/kontörlü sabit hat ile ‘mahrem imam’lar ile irtibatlı olduğu iddiasıyla haklarında yakalama kararı bulunan 132 şüpheliye yönelik dün saat 01.00 sıralarında operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘mahrem imam’lar ile irtibatlı oldukları öne sürülen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Operasyonlarda ilk etapta 98 şüpheli, gözaltına alındı. 2 şüpheli hakkındaki gözaltı kararı, mükerrer soruşturma nedeniyle iptal edildi. 1 şüphelinin de başka şube tarafından gözaltına alınması dolayısıyla hakkındaki gözaltı kararı iptal edildi. Firari durumda olan şüphelilerden 9’u da yakalandı. Gözaltına alınanların sayısı, 107’ye yükselirken, diğer 22 şüphelinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Gözaltındaki şüphelilerden 6’sı, itirafçı olduğu için serbest bırakıldı, 17’si ise bugün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 17 şüpheli, tutuklandı. Gözaltındaki 84 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü  
————————–
– Gözaltına alınan şüphelilerden görüntü
– Şüphelilerin emniyete getirilmesinden görüntü
– Genel ve detay görüntü
Haber: Davut CAN – Kamera: İZMİR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!