Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 16 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

EDİRNE’DE ATV ARACINDAKİ YANGIN ORMANA SIÇRADI
 
EDİRNE’nin Enez ilçesi Gülçavuş köyünde seyir halindeki bir ATV aracının yakıt deposunun patlaması sonucu alevlerin sıçradığı ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, havadan helikopterler ve karadan itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla kontrol altına alındı.
Yangın, saat 14.00 sıralarında Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Gülçavuş köyünün sahil evleri bölgesinde meydana geldi. İddiaya göre, bölgeden geçen bir ATV’nin seyir halindeyken yakıt deposu alev aldı ve ardından patlama meydana geldi. Patlamayla birlikte alevler ormanlık alana sıçradı. Alevleri görenleri ihbarıyla bölgeye Enez Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait itfaiye ekipleri sevk edildi. Vatandaşların da söndürme çalışmalarına katıldığı yangına 2 helikopter havadan müdahale etti. İtfaiye ekiplerinin de çalışmasıyla yangın yaklaşık 2 saatte kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Jandarma ekipleri, alev alan ve orman yangınına neden olduğu iddia edilen ATV sürücüsünü gözaltına alarak, ifadesine başvurdu. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü
——————————
-Yanan ormanlık alan
-Yangından detaylar
Haber: Ünsal YÜCEL-Olgay GÜLER/EDİRNE, (DHA)- 

===================================

TELAFİ EĞİTİMİNDE MASKE TAKMAYAN GENCİN BAŞINA GELENLERİN KISA FİLMİNİ ÇEKTİLER
 
ADANA Anadolu Erkek Lisesi’nde 2021 Yaz Telafi Eğitim Programı kapsamında açılan atölye ile öğrenciler, maske takmayan bir gencin başına gelen trajikomik olayları konu alan ‘Kendim Ettim’ isimli bir kısa film çekti. Film, eylül ayından itibaren Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) tüm öğrencilerin izlenimine sunulacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından planlanan ‘Telafide Ben de Varım’ eğitim programı kapsamında Adana Anadolu Erkek Lisesi’nde kısa film atölyesi kuruldu. Felsefe öğretmeni Burhan İlkılıç’ın eğitim verdiği atölyede 2 aylık çalışmaların ardından 20 öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile ‘Kendim Ettim’ isimli kısa film çekildi. Senaryosunu öğrencilerin yazdığı filmin çekimleri Küçükoba Mezarlığı, okul ve çevresinde gerçekleştirildi. Pandemi döneminde maske takmayan bir gencin başına gelen trajikomik olayları konu alan kısa filmin yapımcılığını ise okul müdürü Hakan Kaygusuz üstlendi. Öğrencilerin eğlenirken öğrenme fırsatı bulduğu, birlikte kaliteli zaman geçirip unutulmaz bir lise anısı yakaladığı kısa film, Eylül ayından itibaren EBA üzerinden tüm Türkiye’deki öğrencilerin gösterimine sunulacak. 
Pandemi dönemi Telafi Eğitim Programı kapsamında çeşitli atölye çalışmalarının da yapıldığını belirten öğretmen Burhan İlkılıç, bu çalışmaların öğrencilere kattığı faydaları anlattı. İlkılıç, “Atölye çalışmalarında öğrencilerimiz sosyal ve kültürel açıdan tekrar yüz yüze eğitim alarak birlikte hem sosyal bir sorunu ele almayı hem de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmenin ne kadar önemli olduğunun farkına vardı. Program kapsamında ayrıca Ulucami, Büyüksaaat, Yağ Cami, Alman Köprüsü gibi tarihi yerlerin yanı sıra Arkeoloji Müzesi, şehitlik ve Sabri Şenevi Sinema Evi’ni gezdik. Hayatında ilk kez sinema ortamını gören öğrenciler oldu. Bu anlamda öğrencilerin sosyal gelişimi için bu programların ne denli önemli olduğu bir kez daha görüldü” dedi. 

Görüntü dökümü
—————————
– Öğrencilerin ‘Kendim Ettim’ isimli kısa filmi
Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera: ADANA,(DHA)

Reklam Alanı

===================================

AK PARTİ’Lİ ÖZHASEKİ: DOSTLARIMIZ DEDİKLERİ TERÖR ÖRGÜTLERİ İLE KOL KOLA DEVAM EDİYORLAR
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP’de Deniz Baykal’ın genel başkanlıktan uzaklaştırılmasının ardından partideki yerli ve milli duyguların köreldiğini söyledi. Özhaseki, “Kendilerince başka bir mecrada yol almaya başladılar. Dostlarımız dedikleri terör örgütleri ile kol kola devam ediyorlar” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman’a geldi. İlk olarak Adıyaman Valilisi Mahmut Çuhadar’ı ziyaret eden Özhaseki, AK Parti Milletvekili Halil Fırat ile birlikte partisinin il binasında partililerle bir araya geldi. Burada partililere konuşan Özhaseki, ana muhalefetin tek derdinin algı operasyonu olduğunu, son yıllarda mağdur edebiyatı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:
“Ana muhalefetin tek derdi var algı operasyonu. Son günlerde iyi öğrendiler bu işi. Bu son birkaç yıldır mağdur edebiyatı, olmayanı olmuş gibi gösterme sanatı ve yalanlar bitmek bilmiyor. Özellikle Deniz Baykal’ın, operasyon ile genel başkanlıktan uzaklaştırılmasından sonra partideki yerli ve milli duygular köreldi. Kendilerince başka bir mecrada yol almaya başladılar. Dostlarımız dedikleri terör örgütleri ile kol kola devam ediyorlar. Birinci stratejileri yalan oldu ve Kemal Kılıçdaroğlu çıktı. İlk genel başkanlığındaki Meclis konuşmasında gelip beni suçladı. Dedim ki; eyvah felaket bir yalancı adamla karşı karşıyayım. Gece kendi ile konuştum sabah basın açıklaması yaptım. Ve basın toplantısının başlığı şu oldu, ’10 dakikada 10 yalan nasıl söylenir?’ Bu adam söyledikleri yalanlar ile Guinness rekorlar kitabına aday biri ömründe bundan usta bir yalancı görmedim. Yine yalanlarını anlattım o gece televizyonlara çıktı ve iki yalan daha söyledi. Sahte fotomontajlar ile çıktı, ertesi gün o fotoğrafların olduğu yerde resimler verdi. ‘Şu bina burada yok yalan fotomontaj’ dedi genel başkanımız. Ertesi gün yine çıkıp televizyonlarda yalan üstüne yalan söyledi. Sonra da beni yalancı dediğim için mahkemeye vermiş. Ben de savcılığa dilekçe verdim. Yine söylüyorum, ömrümde bunun gibi yalancı birini görmedim. Dosyalar dolusu yalan söylüyor. ‘İmar komisyon başkanının 400 tane dairesi var’ diye dilekçe veriyorlar. Adamın babadan kalma 4 dairesi çıkıyor. 100 metrelik ama 400 daire diye yazıyorlar. Yalan demeyelim de ne diyelim buna ve şimdi de aynı operasyonu devam ettiriyorlar.”
‘ANKARA VE İSTANBUL’DA YAPILAN BİR HİZMET VARSA SÖYLEYİN BİLELİM’
Hizmetin güzel bir şey olduğunu ve buna alışmalarını isteyen Özhaseki, “İstanbul ve Ankara belediyelerinde Mecliste çoğunluk biziz. Yaptıkları tek numara ‘AK Partililer önümüzü kesiyorlar’. Nasıl kesiyormuşuz? Siz hangi hayır işini Meclise getirdiniz de hayır dedik. İstanbul Belediyesine genel müdür kararlarının çoğuna evet demişiz. Ankara Belediyesinin çoğuna evet demişiz. Hayır diye reddettiklerimizde bir parkın üzerine bina kurmak istiyorlar. Biz de yapamazsınız Allah’tan korkun diyoruz diye reddediyorlar, dedikleri bunlar. Ama yine yalan söylemeye devam ediyorlar. Hizmet var mı? Ben daha görmedim. Ankara ve İstanbul’da yapılan bir hizmet varsa söyleyin biz de onu bilelim. Geçen günler Adana’da 9-10 belediye başkanı ve milletvekili Süphanallah boncuğu gibi dizilmişler temel atıyorlardı. Tek katlı kreşin temelini atıyorlardı. Allah başlangıcı böyle etsin, devamını getirsin inşallah hizmetle karşılaşsınlar. Hizmet güzel bir şey buna alışsınlar, yalanı bıraksınlar, hizmetle uğraşsınlar. Ama ne yazık ki; onlarda böyle bir durum göremiyoruz. Seçimden önce ne demişler ise tam tersini yapmaya devam ediyorlar” dedi.
’25 SENEDE YAPTIĞIMIZ BORÇLANMAYI İKİ YILDA YAPTILAR’
Özhaseki, şöyle devam etti: “Ankara ve İstanbul için işçinin ekmeği ile emekçinin alın terine saygı göstermez mi? ‘Bir tek işçiyi işten atan namusuzdur, şerefsizdir’ sözlerini ifade ettiler. Buna genel başkanları da dahil ne oldu peki? İstanbul’a birkaç ay içerisinde 11 bin 700 kişi işten atıldı. Bizim dönemde işe girdikleri için park bahçede ve temizlikte çalışan gariban insanları diyeceksiniz ki; belki çok fazla personel vardı. Bunları işten çıkardılar ama 18 bin işçi alımı yaptılar. Ortağımız dedikleri partiler ile paylaşarak aldılar. Devletin parasına ihtiyacımız yok diyorlardı. Devletten eksik bir kuruş gitmediği gibi bunlara fazlası ile verildiği halde kendileri borçlanma konusunda bizim 25 senede yaptığımız borçlanmayı iki yılda yaptılar. Bunların işi vatandaşların hayır duasını almak yok. Bunların hizmet etme gibi çabaları yok. Ama yalan konusunda bunların üstüne yok.”
Özhaseki, konuşmaların ardından Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ı, ardından esnafları ziyaret ederek kentten ayrıldı.

Görüntü dökümü
————————
– Özhaseki partililer ile bir araya gelmesi
– Özhaseki parti binasında üyelere seslenmesi
– Adıyaman Belediyesi
– Özhaseki, Başkan Kılınç’ı ziyaret etmesi
– Özhaseki, ayrılması
– Genel ve detay görüntüler
Haber-Kamera: Sercan SAKAR -ADIYAMAN-DHA)

===================================

‘ANAMORFOZ ATATÜRK PROJESİ’ MARBLE FUARI’NDA İLGİ GÖRDÜ
 
MUSTAFA Kemal Atatürk’ün değerlerini simgeleyen ve yapımı yaklaşık üç ay süren Çekyalı Heykeltraş Patrik Prosko imzalı ‘Anamorfoz Atatürk Projesi’, Marble İzmir Fuarı’nda sergilendi. 93 farklı temadan 539 parçanın toplamı olarak ortaya çıkan eser, fuar ziyaretçilerinden ilgi gördü.
Bir doğal taş firması, Çekyalı Heykeltraş Patrik Prosko’nun üzerinde 3 ay çalıştığı ‘Anamorfoz Atatürk’ eserini, bu yıl 26’ncısı düzenlenen Marble İzmir Fuarı’nda sergiledi. Birçoğu o döneme ait olan toplam 539 parçadan oluşan eser, Atatürk’ün hayatını ve değerlerini simgeleyen objelerin birleşiminden oluşuyor. Kökeni Yunanca’dan gelen ‘Anamorfoz’un, yansıma ve perspektif üzerine kurulu bir sanat anlayışı olduğunu belirten doğal taş firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, ‘Prosko’ imzalı Atatürk projesinin, üç boyutlu enstalasyon olmasına rağmen doğru açıdan bakıldığında iki boyutlu bir sanat eseri olarak belirdiğini ifade etti.
‘SANAT ESERİNE DÖNÜŞMESİ TAM ÜÇ AYI ALDI’
Doğal taşı tek başına bir sanat eseri olarak nitelendirdiklerini söyleyen Çetinkaya, Anamorfoz Atatürk Projesi’nin ortaya çıkış hikayesini anlatarak, “Eserlerinde bilime, sanata katkı sağlayan portreler yapan Patrik Prosko, Atatürk’ün hayatını ve dünyaya bakış açısını inceledi, Nutuk’u okudu ve birlikte sohbetlerimiz oldu. Şişli’deki Atatürk Müzesi ziyaretimizden de fazlasıyla etkilendi. Sonrasında parçaları toplamak için İstanbul’un birçok noktasında antikacıları ve eskici dükkanlarını gezdik. 93 farklı temadan toplamda 539 parçanın bir sanat eserine dönüşmesi, tam 3 ay aldı. Bugün üzerinde ciddi emek harcadığımız bu anlamlı eserin fuarın ilgi odağı olması bizim için çok büyük bir gurur kaynağı. Odağına sadece ticareti değil, markalaşmayı ve insanı koyan bir şirket olarak mutluluğumuzu kelimelerle tarif etmek zor” ifadelerini kullandı.

Görüntü dökümü:
———————-
-Rüstem Çetinkaya ile röp.
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Eda Ebru NANECİ – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)-

===================================

TARIM FUARININ İLGİ ODAĞI ELEKTRİKLİ TRAKTÖRLER OLDU

SİVAS’ta 7’nci Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, törenle açıldı. Fuarda, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait yerli ve milli elektrikli traktörler yoğun ilgi gördü. 
4 Eylül Stadyumu yanına kurulan fuarın açılışına Sivas Vali Vekili Yeliz Yıldızhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Seyit Yıldız, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, kurum müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı. Fuarda ilin yöresel lezzetleri, tarım alanındaki faaliyetlerini anlatan stantlar açıldı. Fuarda ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait ilk yerli ve milli elektrikli traktörlerin iki modeli de yer aldı. İlk olarak Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne (TİGEM) ait tarım arazilerinde kullanılan traktörler fuara gelen çiftçiler tarafından yoğun ilgi gördü. 
Açılışta konuşan Vali Vekili Yeliz Yıldızhan, “Küresel ölçekte tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün giderek öneminin arttığı bir yüzyılda yaşadığımız bu salgın tarım ve tarıma dayalı sektörlerin gelecekteki en önemli değerimiz olacağını göstermiştir. Sivas potansiyelin farkında tüm kurumları ve sivil toplum örgütleriyle hedef birlikteliğini saplamış ve ortak akılla yönetilen bir şehirdir. 1 milyon hektarın üzerindeki tarım arazisiyle biliyoruz ki Sivas tarım alanında çok büyük ve önemli potansiyele sahip bir ildir. Bizler bu potansiyelin en üst düzeyde kullanılması için valiliğimiz ve kurumlarımız öncülüğünde birçok projeyi hayata geçirdik. Valiliğimiz, özel idaremiz ve belediyemizle ortak yürüttüğümüz projelerle devamlı bir suretle çiftçilerimizin, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 
Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Seyit Yıldız ise, “İlimizin geçim kaynaklarından birini oluşturan tarım ve hayvancılık konusunda fuar organizasyonunun yapılması son derece anlamlı ve önemlidir. Bu fuarımızda da çiftçilerimiz ve tarımsal alanda faaliyet gösteren sanayicilerimiz yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yakından görme imkanı bulacaklardır. İlimizin kalkınması, tarım ve sanayinin ortaklaşa geliştirilmesi ile olacaktır. İl müdürlüğü olarak bu konuda bizlere düşen her göreve hazırız” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
————————–
-Fuar açılışından görüntüler
-Vali Vekili Yeliz Yıldızhan’ın konuşması
-Tarım İl Müdürü Seyit Yıldız’ın konuşması
-Stantlardan görüntüler
-Fuarda yer alan elektrikli traktörler
-Çiftçilerin ilgisi
Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS, (DHA)

===================================

BİR AYDIR PARKA GELEN TİLKİYİ BESLİYOR

ŞANLIURFA’da pikniğe gittiği parkta, yiyecek arayan tilkiyi besleyen Hanifi Taşkıran, yaklaşık bir aydır her gece parka gelen hayvanı besliyor.
Karaköprü semtinde parka pikniğe giden Hanifi Taşkıran, gece saatlerinde yiyecek arayan bir tilkiyi fark etti. Tilkiyi tavuk verip besleyen Taşkıran, daha sonra her gün aynı saatlerde parka gelen tilkiyi beslemeye başladı. Taşkıran, tilkiyle kurduğu yakınlığın ilerlemesi üzerine adını da ‘Filo’ koydu. Cep telefonu kameralarına yansıyan görüntülerde, Taşkıran’ın tilkiye elleriyle tavuk yedirmesi yer aldı.

Görüntü dökümü
————————–
– Gece parka gelen tilki
– Filo diye seslenen hanifi Taşkıran tilkiye yiyecek vermesi
– Elleriyle tilkiyi doyuan Taşkıran
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:-ŞANLIURFA – DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!