Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ‘UÇAK KARAYA ÇARPACAK GİBİ OLDU, DENİZE DÜŞTÜ’
FOÇA’DA ASKERİ EĞİTİM UÇAĞI, DENİZE DÜŞTÜ; 2 PİLOT SAĞ KURTARILDI (4)

Foça’da askeri uçağın düşüşüne tanık olan amatör olta balıkçısı Selahattin Coşkun, İzmir’in Karşıyaka ilçesinden balık tutmaya geldiklerini belirtip, “Uçağın düştüğünü gördüm. Önce bir patlama sesi duyduk. Ardından denizin üzerinde iki paraşüt gördük. Bunlar uçaktan atlayan pilotlardı. Uçak bir müddet sonra alçalıp, sağa doğru giderek, karaya çarpacak gibi oldu. Ancak denize düştü. Tekneler geldi. Pilotları sudan balıkçı tekneleri aldı. Kurtarılan pilotlar çok şükür iyiydi” dedi.

‘MOTORU STOP ETMİŞTİ’
Bir diğer amatör olta balıkçısı Faruk Hız da “İki eğitim uçağının sürekli üzerimizde uçtuğunu gördük. Onları seyrettik. Fakat saat 11.00 gibi uçak sesleri duyulmadı. Denize odaklandığımız için o anlarda pek çevreye bakmıyorduk. Sonra başımızı kaldırdığımızda kırmız beyaz koca uçak üzerimize geliyordu. O anda uçaktan paraşütleri fırlatması nedeniyle patlama sesi geldiğini duydum. İki paraşütün yukarı çıktığını gördük. Uçak alçak irtifada, sessizdi, çalışmıyordu. Motoru stop etmişti. Uçağın daha sonra arka tarafımızdaki bizim göremeyeceğimiz bölgede denize gömüldüğünü duyduk. Çok geçmeden yetkililer geldi. Pilotların durumu iyiymiş, hastaneye kaldırılmış. Sahil Güvenlik botları ve bir asker kurtarma gemisi geldi” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
-Görgü tanığı Selahattin Coşkun ile röp. (şapkalı-sağdaki)
-Görgü tanığı Faruk Hız ile röp.

Haber – Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

========================================

Reklam Alanı

2) BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: BAŞARILI YATIRIMLARIMIZDAN ANTALYA DA HAK ETTİĞİ PAYI ALIYOR
 
ULAŞTIRMA ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya’nın Alanya ilçesinde bir dizi temasta bulundu. Alanya Doğu Çevre yolu şantiyesine gelerek bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, “Başarılı yatırımlarımızdan kuşkusuz Antalya da hak ettiği payı alıyor. Bugüne kadar Antalya’nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 2 milyar 264 milyonu yap- işlet- devret kapsamında olmak üzere, toplam 21 milyar 887 milyon liraya yakın harcama yaptık” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Alanya’da bir dizi temasta bulundu. Önce Alanya Belediyesi’ne gelen Karaismailoğlu, Başkan Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından AK Parti Alanya İlçe teşkilatına giden Bakan Karaismailoğlu, buradaki ziyaretinin ardından yapımı devam eden Alanya Doğu Çevreyolu Mahmutlar şantiyesine gelerek, yol yapımıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı.

‘TÜRKİYE OLARAK ADETA KABIMIZA SIĞMIYORUZ’
Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Karaismailoğlu, “Antalya’nın yeni altyapıya kavuşması demek, gelen turist sayısının artması demek, bölgenin daha da gelişmesi demek, iş demek, aş demek. Gençlerimiz için yeni sosyal ve ekonomik olanaklar demek. Türkiye, artık yatırımlar konusunda kağnı hızıyla karar alınan dönemleri geride bıraktı. Türkiye olarak adeta kabımıza sığmıyoruz. Ülkemiz, her alanda büyüyen, birbirinden önemli stratejik projeleri hayata geçiren, yaptığı yatırımlarla sadece bölgesinde değil, küresel planda da ana oyun kuruculardan biri haline gelmiş bir ülkedir. Hem üretim hem de tüketim bakımından en hızlı gelişen ve adeta dünyanın yeni ekonomik merkezi haline gelen Avrupa-Asya ve Afrika’nın kalbindeyiz. Bu coğrafi avantajımızı kazanımlara dönüştürmek hedefiyle ülkemizi bir lojistik süper güç haline getirmek için devasa projelerimizi hayata geçiriyoruz. Avrupa ve Uzakdoğu’yu bağlayan Orta Koridor’da hakimiyetimizi ilan ederek, dünyanın köprüsü haline geldik” dedi.

‘ANTALYA’NIN ULAŞIM VE İLETİŞİM YATIRIMLARI İÇİN 21 MİLYAR TL HARCADIK’
Bakan Karaismailoğlu, yıllardır, yurdun her noktasına, şehir demeden, köy demeden ekonomik canlılığı, üretimi, istihdamı, eğitimi, sağlığı, sosyal ve kültürel gelişmeyi taşıdıklarını belirterek, şunları söyledi: “Başarılı yatırımlarımızdan kuşkusuz Antalya da hak ettiği payı alıyor. Bugüne kadar Antalya’nın ulaşım ve iletişim yatırımları için 2 milyar 264 milyonu yap- işlet- devret kapsamında olmak üzere toplam 21 milyar 887 milyon liraya yakın harcama yaptık. 2003’te ilimizde ancak 197 kilometre bölünmüş yol varken, 468 kilometre daha yol yaparak, bu standarttaki yol uzunluğunu 665 kilometreye çıkardık. 2003’te yolların sadece 122 kilometresi bitümlü sıcak kaplamalı iken, 766 kilometre daha bu standartta yol yaparak, 888 kilometreye uzattık. Antalya il genelinde halen, 918 kilometresi devlet, 857 kilometresi il yolu olmak üzere, toplam 1775 kilometre yol ağı bulunmaktadır. Bunun yanında, 15’i tek tüp, 4’ü çift tüp olmak üzere toplamda 18 bin 889 metre uzunluğunda 19 adet tüneli tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. İl genelinde yaptığımız 154 köprünün toplam uzunluğunu 17 bin 753 metreye ulaştırdık. Antalya’da, Karayolu çalışmaları için 1993-2002 yılları arasında 4 milyar 342 milyon lira harcama yapılırken, hükümetlerimiz döneminde bu miktar, yüzde 295 artış ile 17 milyar 132 milyon liraya ulaştı. Bugün Antalya il genelinde devam eden 14 büyük karayolu projesinin toplam maliyeti 7 milyar 95 milyon lirayı aştı” Bakan Karaismailoğlu, şanziye ziyaretinin ardından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan’ı makamında ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————
– Bakanın Alanya Belediye ziyaretinden görüntüler
– Bakanın Ak Parti ziyaretinden karşılama görüntüleri
– Bakanın ALKÜ ziyaretinden görüntüler
– Bakanın şantiye alanındaki açıklamaları

HABER: Burcu MUTLU -KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),(DHA) 

====================================

3) ELBİSTAN’DAKİ KAZADA ÖLEN MÜNİR, UZMAN ÇAVUŞLUK SINAVINI KAZANMIŞ
 
KAHRAMANMARAŞ’ın Elbistan ilçesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 3 gençten biri olan Münir Turan Peltek’in (25) jandarma uzman çavuşluk sınavını kazandığı, okula gitmek için çağrı beklediği ortaya çıktı.

Kaza, dün akşam saatlerinde Elbistan-Göksun kara yolunun Karaelbistan Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Göksun’a giden Übeyit Alkış (34) yönetimindeki 46 D 7508 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Orta refüjü aşarak karşı şeride geçen otomobil, hasta bırakıp dönen Mustafa Okur’un (50) kullandığı 46 ADL 262 plakalı ambulansla kafa kafaya çarpıştı. Güvenlik kamerasınca kaydedilen ve her iki aracın da hurdaya döndüğü kazada, otomobilde bulunan Übeyit Alkış, Münir Turan Peltek ile Sibel Örde (25) hayatını kaybederken, ambulans sürücüsü Mustafa Okur ile sağlık personelleri Hacer Yıldırım (35) ve Huriye Gülden (31) yaralandı.

UZMAN ÇAVUŞ OLACAKTI
Hayatını kaybeden gençlerin cenazeleri otopsileri yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Burada yapılacak işlemlerinin ardından Münir Turan Peltek ile Übeyit Alkış’ın cenazelerinin Göksun ilçesinde Kerpetenlik Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtilirken, Sibel Örde’nin Elazığ da defnedilmesinin beklendiği öğrenildi.
Öte yandan Münir Turan Peltek’in yıllardır uzmana çavuşluk hayali kurduğu ve bu hayalinin peşinden koştuğu belirtildi. Peltek’in girdiği jandarma uzman çavuşluk sınavını kazandığı ve okula gitmek için çağrı beklediği ortaya çıktı. Übeyit Alkış’ın ise 21 hafta önce Göksun’da oto galeri açtığı öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Otomobilin gelişinden görüntüler
– Otomobilin karşı şeride geçmesi
– Ambulansla çarpışmasından görüntü
– Kaza yerinin görüntüsü
– Kazaya karışan otomobilden görüntü
– Münir Turan Peltek’in sağlık fotoları
– Sibel Örde’nin sağlık fotosu
– Übeyit Alkış’ın sağlık fotosu

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA

========================================

4) 17 YAŞINDAKİ EMİNE’Yİ ÖLDÜREN ZANLININ YAKALANMASI İÇİN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU (2)
DEDESİNİN EVİNDE SAKLANIRKEN YAKALANDI

Elazığ’da, dün gece buluştukları barakada Emine Fulya Akçelebi’yi bıçaklayarak öldüren Salih Yılmaz Coşkun, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki kurulan özel ekibin çalışması sonucu yakalandı. 
Ekipler yaptıkları çalışmayla Coşkun’un , merkeze bağlı Hicret Mahallesi’nde dedesine ait evde saklandığını tespit etti. Belirlenen adrese operasyon düzenleyen ekipler, Coşkun’u evde saklanırken yakalayıp, gözaltına alındı.
İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Coşkun’un sorgusu sürüyor.

HABER: Ahmet ÇÖTELİ, ELAZIĞ, (DHA)

====================================

5) KARTEPE’DE NİSAN AYINDA KAYAK KEYFİ

KOCAELİ’de, Samanlı dağlarının zirvesindeki Kartepe kayak merkezinde kar yağışı devam ederken, tatilciler nisan ayında kayak yapmanın keyfini çıkardı.  

Kartepe ilçesindeki kayak merkezinde kar yağışı dün geceden bu yana devam ediyor. Dün gece ve bugün düşen 40 santimlik kar ile pistlerde kar kalınlığı 91 santime ulaştı. Kayak merkezinde 17 pist de kullanımına açıldı. Kayak merkezine gelen tatilciler, kayak ve snowboard yapmanın keyfini çıkardı.

‘BİR İLKİ YAŞIYORUZ DİYEBİLİRİZ’
Son yağışlar ile kayak sezonunun 1 hafta daha süreceğini belirten Kartepe kayak merkezinde bulunan otelin genel müdür yardımcısı Mustafa Koçak, “Ülkemiz diğer bölgelerde baharın şenliğini yaşarken, biz burada halen karın güzelliğini yaşıyoruz. Geçtiğimiz senelere göre bu zamanlarda, Mart’ın sonunda bitmiş oluyordu. Fakat bu sene hiç beklemediğimiz anda dün başlayan ve yarına kadar devam edecek olan 40 santimlik bir kar yağışımız bulunuyor” dedi.

Sezonun geç açıldığını söyleyen Koçak, “17 tane pistimiz mevcut. Hepsi şu an aktif durumda. Bu sene kar yağışı Ocak 15’inden itibaren başladı. Geçtiğimiz senelerde 15 Aralık’ta başlarken bu sene gecikti. Fakat son derece verimli, güzel bir sezon geçirdik. Nisan ayında kar yağması kesinlikle normal değil. Bir ilki yaşıyoruz diyebiliriz. Beklentimiz son derece olumlu. Eğer kar yağışı böyle devam ederse, önümüzdeki hafta içerisinde kar yağışı olmasa bile pistleri açık tutabileceğimizi düşünüyoruz” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Kayak merkezinden görüntüler
– Kayak yapan tatilciler
– Muhabir anonsu (Dinçer AKBİR)
– Otel Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Koçak ile röp.
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

========================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!