Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TÜRKİYE’NİN İLK YÜZER LNG DEPOLAMA VE GAZLAŞTIRMA GEMİSİ ERTUĞRUL GAZİ, DÖRTYOL LİMANINDA (1)

Türkiye’nin ilk yüzer LNG depolama ve gazlaştırma gemisi (FSRU) Ertuğrul Gazi’nin, sertifikasyon işlemlerinin ardından Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki limana demirlediğini bildirdi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Gemiden detaylar
– Limandan detaylar
– Gemiden havadan görüntüler

HABER: HATAY (DHA)

=====================================================

2) 2,5 MİLYON LİRALIK VURGUN YAPAN KOLOMBİYALI HIRSIZLAR YAKALANDI
 
ANTALYA polisi, tapu müdürlüklerinden çıkan kişileri takip edip yaklaşık 2 milyon 500 bin lira çaldıkları tespit edilen Kolombiyalı J.Z.M. ve L.G.O çifti ile A.G.O.’yu, İstanbul’da yakaladı.
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde A.D.’nin ev satışı sonrasında aldığı 315 bin liranın otomobilinin camı kırılarak çalınması üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, özel ekipler kurup soruşturma başlattı. Yapılan araştırmada, şüphelilerin A.D.’yi tapu müdürlüğünden çıkışından itibaren takip ettikleri ve yabancı uyruklu oldukları belirlendi. 800 saatlik mobese ve güvenlik kamera kayıtlarını 20 gün boyunca inceleyen ekipler, şüphelilerin İstanbul’da olduğunu belirledi. Üsküdar ve Fatih ilçelerinde eş zamanlı düzenlenen operasyonla Kolombiyalı J.Z.M. ve L.G.O. çifti ile L.G.O.’nun kardeşi A.G.O. gözaltına alındı.
YAKALANMAMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPMIŞLAR
İstanbul’dan Antalya’ya getirilen 3 şüphelinin, yakalanmamak için sürekli kıyafet değiştirdiği, peruk taktıkları, sahte pasaport ile araç ve ev kiraladığı, olay sonrası çok sayıda taksi değiştirdiği tespit edildi. Şüphelilerin ev ve üst aramalarında 100 euro, 3 bin 400 dolar, 8 Kolombiya Pezosu, 5 pound, 9 bin 75 lira, 9 telefon, 2 araç lastik patlatma aparatı, 26 ankesörlü telefon kartı, çeşitli ziynet eşyası, el telsizi ve sahte pasaportlar ele geçirildi. Şüphelilerin Bursa, Adana, Samsun, Gaziantep ve İzmir’deki tapu müdürlüklerinde de aynı yöntemle 2 milyon 500 bin lira çaldıkları, paraları ise yurt dışına aktardıkları ortaya çıktı.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Polisin eve “yat, yat” diye girmesi 
– İstanbul ilinde şüphelilerin evde yakalanması 
– Evde arama yapılması 
– Şüphelilerin İstanbul Asayiş şubeden çıkması 
– Şüphelilerin Antalya Asayiş Şubeden çıkması 
– Adliyeye sevk edilmesi 
– Emniyetin dış plan görüntüsü

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA, (DHA)- 

=====================================================

3) EVLAT EYLEMİNDE GÖZYAŞI DÖKEN ANNEYİ, ‘ANNELERİN İSYANI PKK’YI YENECEK’ DİYE TESELLİ ETTİ
 
VAN’da, çocukları PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki eylemi 9’uncu haftada da sürdü. Parti binası önüne yürüyen ailelerin sesleri HDP’lilerce müzik sesiyle bastırılmaya çalışıldı. Bu sırada gözyaşlarına boğulan Saliha Mert’i Nazlı Sancar, “Annelerin isyanı PKK’yı yenecek. Bunların sonu gelmiş. O yüzden müzik sesi çalıyorlar” diyerek teselli etmeye çalıştı. Polis HDP binasının önünde geniş güvenlik önlemi aldı.
Van’da, çocukları PKK’lı teröristlerce kaçırılan aileler, 9’uncu haftada yine perşembe günü Cumhuriyet Caddesi’nde bir araya geldi. Bu hafta bir ailenin daha katılımıyla eyleme katılan aile sayısı 29’a çıktı. Aileler, ellerinde Türk bayrakları, çocuklarının fotoğrafları ve üzerinde ‘Dağları kurtlara, kuşlara bırakın’, ‘Çocuklarımızı istiyoruz’, ‘Anneler nöbette’, ‘Artık yeter, yakamızdan düşün’, ‘Çocuklarımız kimsenin piyonu olmayacak’ yazılı dövizlerle yürüyüş yaptı. HDP İl binasına kadar slogan atarak yürüyen aileler için polis geniş güvenlik önlemi aldı. Bina önüne gelen aileler, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi HDP’ sloganı attı. HDP’liler ise kadınların yaptığı eylemi, yüksek sesle müzik çalarak bastırmaya çalıştı. Polis ekipleri, HDP il binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı. 
POLİS GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALDI
Bu sırada eyleme katılan Aysel Yiğit, baygınlık geçirdi. Yiğit’e ilk müdahaleyi aileler yaptı. Oğlu Yetiş için eylem yapan Saliha Mert ise gözyaşlarına boğuldu. Eylemcilerden Nazlı Sancar, Mert’i, “Düşmana karşı güçlü olacaksın. Ağlamayacaksın. Allah’ın izniyle, reisimizin gücüyle anneler kazanacak, zafer bizim olacak. Annelerin isyanı PKK’yı yenecek. Bunların sonu gelmiş. O yüzden müzik sesi çalıyorlar” diyerek teselli etmeye çalıştı.
Eylem sırasında bazı HDP’lilerin binaya gelişine polis izin vermedi. Polis, HDP binasına girmek isteyen aileleri de güçlükle sakinleştirdi.
OĞLUMUN SUYA DÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEDİLER
Dağa kaçırılan oğlu Yetiş için eyleme katılan Saliha Mert, “Oğlum Yetiş Mert henüz 17 yaşındayken kaçırıldı. 6 yıldır hiçbir haber alamıyorum. İstanbul’a götürdüler. HDP yandaşları oğlumu kandırıp dağa kaçırdılar. Oğlum daha küçüktü. Benim oğlum anneniz, babasız kaldı. Onların eline düştü. İnşallah devletimizin gücüyle dağda olan bütün çocuklar kurtarılacak. Peşinden çok gittim. Dağa onların kamplarına iki kez gittim. Bana ölüm haberini getirdiler ‘Suya düşmüş, oğlunun cenazesi yok.’ Dedim ki cenazesi kuş da olsa bulunur sonra biri bana haber gönderdi oğlun yaşıyor, yalan söylüyorlar. Oğlumun nerde olduğunu bilmiyoruz. Oğlum gel devlete teslim ol. Kim geldiyse evine gitti. Sana yalvarıyorum gel. Bitirdin beni oğlum. Ben oğlumun sakalını bile göremedim. Oğlum nasıl büyüdü, ne yapıyor onu bile bilmiyorum” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Çocukları dağa kaçırılan ailelerden detaylar
-Ailelerin bekleyişi
-Çocuğu dağa kaçırılan Saliha Mert ile röportaj
-Ailelerin HDP İl Binasına yürümesi
-Ailelerin slogan atarak yürümesi
-Ailelerin HDP İl Binası önünde slogan atması ve bekleyişi
-Çalan müziğe tepki göstererek ailelerden detaylar
-Çocuğu dağa kaçırılan Saliha Mert ile röportaj
-Çocuğu dağa kaçırılan Saliha Mert’in gözyaşı dökmesi
-HDP’ye tepki gösteren aileler
-Ailelerin HDP İl Binası önünde slogan atması ve bekleyişi

HABER: Behçet DALMAZ- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

======================================================

4) FATMA ŞAHİN: ZIRHLI TUGAYIN YERİNE KENT ORMANI YAPILACAK

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın bulunduğu arazinin imara açılacağı iddiasının doğru olmadığı, bölgeye 3,5 milyon metrekarelik kent ormanı kurulacağını söyledi.
Gaziantep’te 5’inci Zırhlı Tugayı Komutanlığının taşınmasıyla beraber bölgeye yapılması planlanan ‘Medeniyet Şehri’ projesi ile ilgili projenin olduğu ormanlık alanın imara açılacağı iddiaları üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, yapılması planlanan Medeniyet Şehri Projesi’nde ormanlık alanın kent ormanı olacağını, ağaçlara dokunulmayacağını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin şöyle dedi:
“En büyük hayalim dünyanın en büyük millet bahçesini açmak ve halka kazandırmak. Hakikaten şehir adına ve şehrin geleceği için bir iş yaparken yalan yanlış bilgilerle toplumun kafasını karıştırılmasını kabul edemiyorum. Bir diğer kabul edemediğim nokta sade bir vatandaş itiraz etse ‘bilmiyor’ derim ama bunu yapanlar eğitimlerini alıp, yönetimlerde bulunan ve işi bilen adamlar. İmarda nere açtığımızı da bilmiyorlar. Bu durumu halkımızın takdiri ve vicdanına bırakıyorum. Bu şehir hepimizin.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Toplantıya katılanlar
– Fatma Şahin’in açıklaması
– Sunum yapılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ-Kamera:Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA

=========================================================

5) 23 NİSAN İÇİN 23 ÇOCUK ANDIMIZ’I OKUDU

ANTALYA’nın Kemer ilçesinde Kadınlar Platformu tarafından 23 Nisan kutlamaları kapsamında, 23 çocuğun Andımız’ı okuduğu video hazırlanarak, sosyal medyadan yayınlandı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evde kutlayacak çocuklar için Kemer’in Kadınları Platformu tarafından video hazırlandı. 23 çocuğun 23 vurguyu okuduğu Andımız videosu sosyal medyadan da paylaşıldı.
Kemer’in Kadınları Platformu kurucularından Mihrican Honamlı, “Kemer’in kadınları olarak bu yıl da çocuklarımız ile evlerimizde olsak da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızı kutlama kararı aldık. Bu nedenle de 23 vurgudan oluşan Andımız’ı 23 Nisan’da 23 çocuğumuz tarafından okundu. Ne Mutlu Türk’üm Diyene” dedi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Hazırlanan videodan görüntü

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER,(Antalya)(DHA)

======================================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!