Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Bayramiç’te sağanak yağış nedeniyle dereler taştı

ÇANAKKALE’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli sağanak yağış nedeniyle Bayramiç ilçesinde bulunan Tabaklar Deresi taştı. Ev ve işyerlerinin zemin katları su altında kalırken, taşkın nedeniyle ilçe merkezinden 20 köye ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapandı.  

Çanakkale’de saat 18.00 sıralarında başlayıp geç saatlere kadar devam eden sağanak yağmur, kent merkezinin yanı sıra bazı ilçelerde de etkili oldu. Kazdağlarının eteklerindeki Güvemcik köyü bölgesinden doğan ve Bayramiç ilçesinin içinden geçen Tabaklar Deresi taştı. Dereden taşan sular çok sayıda evi tehdit etti. Tabaklar Deresi kenarındaki evlerin sahipleri, su baskını riskine karşı uyarıldı. Dere kenarında evi bulunan Fahri Kuruoğlu, taşan suların evine zarar verdiğini söyledi. 

Bölgedeki diğer derelerin taşması sonucu Bayramiç ilçesinden Evciler köyü istikametine giden yol sular altında kaldı. Bu nedenle ilçe merkezinden 20 köye ulaşımı sağlayan yol trafiğe kapandı. Belediye ekipleri, sular altında kalan yolda önlem aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Sağanak yağıştan görüntü.
Tabaklar Deresi’nin taşmasından görüntü.
Bayramiç Evciler yolunun sular altında kalmasından görüntü.
Fahri Kuruoğlu ile röp.

Reklam Alanı

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), (DHA)

=================================

50 metrekare avluda 100 kişilik düğün törenine polis baskını

MERSİN’in Tarsus ilçesinde bir evin 50 metrekarelik avlusunda 100 kişinin katıldığı düğün meresimi, polis baskını ile son buldu. polis, düğüne katılanlar hakkında yasal işlem başlattı.

Tarsus’a bağlı İsmetpaşa Mahallesi 2311 sokak içindeki evde yapılan düğün töreni yapıldığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. Adrese yapılan baskında 50 metrekare alanda 100 davetli ile düğün yapıldığı belirlendi. Polis baskını sırasında davetliler halay çekerken görüldü. Çoğunluğunda maske olmadığı ve sosyal mesafeye de dikkat edilmediği saptandı. Bu sırada birçok kişe kaçmaya çalıştı. Polis düğüne katılan vatandaşları tespit ederek haklarında işlem başlattı.

Görüntü Dökümü:
– Düğünden görüntü
– Polis baskını
– Düğündekilerin kaçması

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS (Mersin), (DHA)

===============================

Halk otobüsü ile minibüs çarpıştı: 2 yaralı

NİĞDE’de özel halk otobüsüyle minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 kişi yaralandı.

Efendibey Mahallesi Amas yolunda M.Ş. (40) yönetimindeki 51 H 0020 plakalı özel halk otobüsü ile Doğukan Sayın kontrolündeki 51 DS 399 plakalı minibüs çarpıştı. Kazanın etkisiyle savrulan özel halk otobüsü bir apartmanın bahçe duvarını yıkarak devrildi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kazada yaralanan otobüs sürücü Mustafa Şafak ile minibüsteki Beyza Nur Sayın (20), ambulansla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:
– Kaza yerinden genel görüntü
– Minibüsten görüntü
– Yan devrilmiş otobüsten görüntü
– Ekiplerden görüntü
– Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE, (DHA)

=====================================

Babaeski’de dereler taştı; Evlerde mahsur kalanlar kepçeyle kurtarıldı

KIRKLARELİ’nin Babaeski ilçesinde aşırı yağışlar nedeniyle derelerin taşması sonucu, bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını sular bastı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, kepçelerle kurtarılarak, ilçedeki otellere yerleştirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sağanak yağış ve sel baskınları uyarısında bulunduğu Trakya’da sağanak yağış gün boyu etkili oldu. Kırklareli’deki yağışın ardından  Şeytandere ve Çürtdere, Babaeski ilçe merkezinin geçtiği kesimlerde taştı.  Çürtdere’nin taştığı Kurtuluş Mahallesi’nin Bahriye Üçok Caddesi üzerinde bulunan sitelerin bodrum ve birinci katları sular altında kaldı. Aynı şekilde Şeytan Dere’nin geçtiği Atatürk Mahallesi’nde de bazı evlerin bodrum ve birinci katlarını su bastı ,  Gündüz Onat Festival Alanı sular altında kaldı.

Su baskınlarının bulunduğu bölgelere AFAD, itfaiye, polis, Kızılay  ve sağlık ekipleri sevk edilerek, evlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları başlatıldı. Kırklareli Valisi Osman Bilgin, Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu da kurtarma çalışmalarını takip etti.

Kurtuluş Mahallesi’nde su basan birinci katındaki vatandaşların bir kısmı üst kattaki komşularının yanına sığındı. Evlerinde bulunanlar ise kepçe yardımı ile kurtarılarak, ilçedeki otellere yerleştirildi.  Kendisi işe giden ve geldiğinde iki çocuğunun birinci kattaki evde mahsur kaldığını belirten Merve Savaş’ın çocukları da kepçe ile evlerinden alındı.

ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE KURTARILDI
Çocuklarıyla birlikte mahsur kaldığı evinden kurtarılan ve gözyaşları döken Merve Savaş, “İşten geldiğimde evimin olduğu yeri su basmıştı. İçeride iki çocuğum var, onlar yalnızdı. Çok korktum,. Eve kepçeyle birlikte gittim, çocuklarımı da alıp kepçeyle kurtardıkö dedi. Kepçelerle kurtarılan ve gidecek yerleri olmayan vatandaşlar, ilçedeki otellere yerleştirildi.

Babaeski’de dere taşkınlarında çok sayıda evi sular bastı, cadde ve sokaklar suyla kaplandı. Araçların da suyla kaplanan caddelerde mahsur kaldığı ilçede ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Polis ekipleri de sık sık vatandaşları su baskınına karşı yaptığı anonslarla uyardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Kepçeyle kadın ve çocuğunun kurtarılması
-Kepçenin sular içinde mahsur kalanları almaya girmesi
-Kepçenin insanları taşıması
-Apartmanlarda mahsur kalanlar
-Taşkın yaşanan bölgeden detaylar
-Ekiplerin çalışması
-Taşkın yaşanan bölgeler
-Polisin uyarı anonsu
-Taşan bölgelerden detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-Metin KARAKUŞ/BABAESKİ(Kırklareli),(DHA)- 

=================================

Nevşehir’de ayakları bağlanmış 9 sokak köpeği ölü bulundu

NEVŞEHİR’in Ürgüp ilçesinde çöplük alanda ayaklarından birbirine bağlık 9 sokak köpeği ölü olarak bulundu.

Ürgüp ilçesi Sofular Köyü girişindeki çöplük alanda ayakları birbirine bağlı 9 sokak köpeğini gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, ayakları bağlanan köpeklerin öldüğünü belirledi. Jandarma olaya karışan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. Zehirlenerek öldürüldükleri öne sürülen köpekler ise İl Özel İdaresi ekipleri tarafından gömüldü.

Yaşanan olaya hayvanseverler tepki gösterdi. Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu İl Temsilcisi Sevinç Dörtkol, “Köyde yaşayan vatandaşların bize ulaşması üzerine olay yerine geldik. Burada maalesef acı manzara ile karşılaştık. Köpekler ayakları bağlanmış ve zehirlenmişler. Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Konunun takipçisi olacağızö dedi.

Görüntü Dökümü:
-Cep telefonu ile telef hayvanlardan çekilmiş görüntü

Haber:Ahmet KORKMAZER Kamera:NEVŞEHİR,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!