Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BİNGÖL’DE YOLCU MİNİBÜSÜ ŞARAMPOLE DEVRİLDİ: 16 YARALI
 
BİNGÖL’de, sürücüsünün kontrolünden çıkan yolcu minibüsünün şarampole devrildiği kazada 2’si ağır 16 kişi yaralandı. 

Kaza, akşam saatlerinde Aşağıköy köyü mevkisinde meydana geldi. Bingöl merkezden Yelesen köyüne yolcu taşıyan Abdurrahman Bulgak yönetimindeki 12 KM 0249 plakalı minibüs, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada, minibüste bulunan 16 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sağlık, jandarma ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Ekipler ve köy sakinlerinin yardımıyla minibüsten çıkarılan yaralılara sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalede bulunuldu, ardından Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil Servis’te tedaviye alınan 16 yaralıdan 2’sinin sağlık durumun ağır olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
Olay yerinden görüntü
Kaza yapan minibüs
Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera:Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)

Reklam Alanı

================

AK PARTİ’Lİ KILIÇ, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE KUDÜS’TE YAŞANANLARI KINADI

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, Uludağ Üniversitesi’ndeki Filistinli öğrencilerle bir araya gelerek, Kudüs’te yaşananları kınadı. Kılıç, “Kudüs İslam’ındır, Kudüs Müslümanlarındır” dedi.

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Bura Milletvekili Ahmet Kılıç, İsrail’in günlerdir Filistin’e yönelik saldırılarını kınamak amacıyla Bursa Uludağ Üniversitesi’ndeki öğrencilerle buluştu. Üniversite Camii’nde Filistinli öğrencilerle birlikte ikindi namazı kılan Kılıç daha sonra ‘Özgür Kudüs Özgür Filistin’ pankartı açarak, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kudüs’ün İslam alemi için büyük bir önem taşıdığına değinen Kılıç, “Filistinli kardeşlerimizle bir araya gelerek yaşanan zulme karşı sesimizi duyurmak istedik. Katil İsrail’in terör yanlısı yaptığı çalışmaların hepsi özellikle her yıl Ramazan ayında tekrar ediliyor. Bizim dünden beri 25 tane Filistinli kardeşimizin şehit olması ve halen orada çatışmaların yaşanması, İsrail savaş uçaklarının orayı bombalayarak aynı şiddeti devam ettirmesi tüm İslam aleminin ortak üzüntüsüdür. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak geçmişten bugüne üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak her daim bu konuyu ifade etmeye, bu konuyla alakalı adımların hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi için gerekeni ifade ettik etmeye de devam edeceğiz. Buradan Filistinli kardeşlerimize selam olsun. İslam’ın Müslümanlığın izzetini, onurunu fazlasıyla orada güzel bir mücadele ile sürdürüyorlar. Mescid-i Aksa ve Filistin özgürlüğüne kavuşacak, Kudüs özgürlüğüne kavuşacak. O günler yakındır. Bizim bu mücadelemiz dalga dalga tüm dünyaya yayılacaktır. Kudüs İslam’ındır, Kudüs Müslümanlarındır” dedi.

Açıklamanın ardından çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinli vatandaşlar için dualar edildi. Daha sonra Filistinli Öğrenciler Derneği Bursa Temsilcisi Muhammet Alyazjı, milletvekili Ahmet Kılıç’a plaket takdim ederek teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
-Açılan pankarttan detaylar
-Dua okunmasından detaylar
-Genel detaylar
-AK Parti Milletvekili Ahmet Kılıç’ın açıklaması

-Haber: Derya EVREN – Kamera: Semih ŞAHİN/BURSA, (DHA)

================
ÇANAKKALE’DE KUVVETLİ RÜZGAR DENİZ SALYASINI DAĞITTI

ÇANAKKALE Boğazı’nda balıkçıların kabusu haline gelen halk arasında ‘deniz salyası’ olarak bilinen müsilaj, kuvvetli rüzgar nedeniyle dağıldı.

Marmara Denizi’nin yanı sıra Çanakkale Boğazı’nda yaklaşık 3 aydır etkili olan deniz salyası deniz üzerindeki endişelendiren görüntüsünün yanı sıra, avcılığı ve deniz canlılarını da olumsuz etkiledi. Beyaz, köpüksü ve yapışkan özelliği olan deniz salyası, havaların durgun geçtiği nisan ayı boyunca Çanakkale Boğazı’nda yoğun şekilde görüldü. Deniz üzerinde oluşan görüntü vatandaşları endişelendirdi. Balıkçı teknelerinin motor aksamına zarar veren deniz salyası, balıkçıları bıraktığı ağların gözlerini tıkayıp, misinalara yapışarak avlanmayı olumsuz etkiledi. Su yüzeyinde olduğu kadar dibe de çöken deniz salyası, balıkların üreme ve beslenme alanlarını da kaplayarak, deniz canlıları üzerinde olumsuzluğa neden oldu. Deniz salyası, son 3 gündür kuvvetli olan poyrazla birlikte dağıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, müsilaj üzerinde rüzgar hareketlerinin etkisinin görüldüğünü, bunun bekledikleri bir sonuç olduğunu söyledi. Prof. Dr. Büyükateş, “Müsilaj oluşumunun denizel ortamda bulunma süresinin meteorolojik koşullardan ve akıntı hızından etkilendiğini daha önce de belirtmiştim. Özellikle 3 gündür devam eden şiddetli rüzgarın etkisiyle su yüzeyindeki karışım ve dalga hareketlerine bağlı olarak müsilaj oluşumunun dağıldığını görüyoruz. Rüzgar etkisiyle oluşan primer kuvvetlere bağlı yüzeysel akıntılar da müsilaj oluşumunun belirli bölgelerde birikmesinden ziyade dağılmasını sağlıyor. Meteorolojik şartların bu şekilde devam etmesi bu oluşumunun sonlanmasına yardımcı olacaktır” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Çanakkale Yat Limanı’ndan görüntü.
Çanakkale Boğazı’ndan görüntü.
Prof. Dr. Yeşim Büyükateş’in açıklaması.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA)

==================

AFYONKARAHİSAR’DA 2 ÖLÜMLÜ SİLAHLI KAVGAYA KARIŞAN 3 KİŞİ TUTUKLANDI

AFYONKARAHİSAR’da, Basri Türköz (43) dün husumetli olduğu Ural Kandemir’i, (30) çıkan tartışmada tabancayla vurarak öldürdü. Olayı görüp gelen Ural Kandemir’in babası Mustafa Kandemir (56) ise sopayla darbettiği Basri Türköz’ü elinden aldığı tabancayla öldürdü. Olayla ilgili gözaltında bulunan Mustafa Kandemir, diğer oğlu Abdullah Kandemir ile olaya karışan Ercan Türköz tutuklandı. 

Olay, dün saat 07.30 sıralarında merkeze bağlı Bostanlı köyünde meydana geldi. Uzun süredir arazi anlaşmazlığı ve hayvan otlatma nedeniyle husumet olan Basri Türköz ile Ural Kandemir arazide karşılaşınca aralarında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşürken Basri Türköz yanındaki tabancayla Ural Kandemir’e 2 el ateş etti. Olay yerinin yakınında oturan Ural Kandemir’in babası Mustafa Kandemir de silah sesini duyup, dışarı çıktı. Elindeki sopayla geldiği olay yerinde oğlunu kanlar içinde gören Mustafa Kandemir darbettiği Basri Türköz’ün elindeki tabancayı alıp, ateş etti.
Olayın ardından çevredekilerin haber vermesiyle bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Gelen ekipler kasığından vurulan Basri Türköz’ün olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. İlk müdahalesi yapılan, göğsünden vurulan Ural Kandemir ile elinden yaralanan Mustafa Kandemir ise Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ural Kandemir de hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

3’Ü TUTUKLANDI
Jandarma, hastanedeki tedavisinin ardından Mustafa Kandemir ve olaya karıştığı değerlendirilen diğer oğlu Abdullah Kandemir ve Ercan Türköz ile A.K.’yi dün gözaltına aldı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan Mustafa Kandemir, Abdullah Kandemir, Ercan Türköz ve A.K. bugün adliyeye sevk edildi. A.K., adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli ise tutuklandı.

YAKINLARINA SARILIP AĞLADI
A.K.’nin olay yerine sonradan geldiği ve Ural Kandemir’i hastaneye götürdüğü öğrenildi. Adli kontrol şartı ile serbest bırakılan A.K., adliye çıkışında yakınlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. 
Öte yandan, olayda yaşamını yitiren Basri Türköz ile Ural Kandemir ise bugün aynı köyde toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Serbest kalınca akrabalarına sarılıp ağlayan A.K. detay
– Adliye detay
– Adliyeden çıkan 3 kişi detay
– Araçlar hareket detay

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYOKARAHİSAR, (DHA)

==================

TÜRKİYE’NİN 6’NCI BEŞİZLERİ İZMİT’TE DÜNYAYA GELDİ 

TÜRKİYE’nin 6’ncı beşiz bebekleri İzmit’te özel bir hastanede dünyaya geldi. Sümeyye Tosun, 5 yıldır çocuk özlemi çektiklerini 3’ü erkek 2’si kız bebeklerinin doğduğunu söyledi. 

İzmit’te, Hakkı ve Sümeyya Tosun çiftinin 3’ü erkek, 2’si kız beşiz bebekleri dünyaya geldi. Türkiye’de 6’ncı beşiz doğum böylelikle İzmit’te özel bir hastanede gerçekleşmiş oldu. İstanbul Tuzla’da bulunan bir tersanede çalışan Hakkı Tosun (25) ve bir muhasebe bürosunda çalışan Sümeyye Tosun (23) beşiz bebeklerinin dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşadı.  

Türkiye’nin 6’ncı beşiz bebeklerinin annesi Sümeyye Tosun, “5 yıldır çocuk özlemi duyuyorduk. 2 tane kaybımız oldu. Allah daha sonra beş bebek verdi. 3 erkek 2 kız dünyaya getirdik. Hüseyin, Ali, Azat, Azra ve Şura isimlerini verdik. Hamilelik süreci sıkıntısız güzel geçti. Sonlara yakın zorladı. Sorunsuz bir şekilde bebeklerim dünyaya geldi. Şu anda ben iyiyim. İsimler arasında eşimin babasının ve dedemin isimleri bulunuyor. Bebekleri sağ salim alırsak bir sıkıntı yok.  Tüp bebek düşünenler geç kalmasınlar ve bir an önce başlamalarını tavsiye ediyorum.” dedi. 

Bir tek bez ve mama konusunda sıkıntıları olabileceğini belirten Hakkı Tosun, “Şu anda bebeklerin heyecanını yeni yeni tatmaya başlayacağız. Hayırlısı diyorum. Hocalarımızdan Allah razı olsun. Şu anda bir sıkıntımız yok, bir tek bez ve mama konusunda olabilir“ diye konuştu. 

‘BEBEKLER YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİNDE TAKİP EDİLECEK’ 
Bebeklerin ve hastanın durumunun iyi olduğunu söyleyen Kadın Doğum Uzmanı Opr. Dr. Erkan Türköz, “Hastanemizde bugün beşiz bir gebelik doğum yaptırdık. Hastamız gebelik takibi boyunca haftada bir bize kontrole geldi. Erken doğum yapmaması için kendisine birtakım tedaviler yaptık. Gebelik normal bir şekilde seyretti. 28’inci haftaya kadar beşiz gebelik olarak getirebildik. Bu 28 hafta beşiz gebelikler için iyi bir hafta. Ortalama bin gram civarında beş bebek sağlıklı olarak bu sabah sezaryen ile doğum gerçekleşti. Doğum sonrası da annenin durumu iyi ameliyatı iyi geçti. Bundan sonra bebeklerin bakımı ve büyümesi için yenidoğan yoğun bakımında takip edilecek“ dedi. 

‘BEBEKLERİ 2-3 AY SONRA TABURCU EDECEĞİZ’ 
Bebeklerin genel durumlarının iyi olduğunu belirten Yenidoğan Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Özge Serçe Pehlevan, şu açıklamada bulundu: 

“Bebeklerimiz 920 gramla bin 50 gram arasında doğdular. Erken doğan bebeklerin ilk bir hafta yoğun takipleri gerekiyor. Bu haftayı atlatmak öncelikli hedefimiz. Şuan için genel durumları iyi. 2 bebek entübe olarak üst düzeyde solunum cihazı desteğiyle diğer üçünü de orta düzeyde solunum cihazı desteğiyle burundan takip ediyoruz. Her şey yolunda giderse 2-3 ay sonra taburcu edeceğiz.”

Görüntü Dökümü 
-Bebeklerin görüntüsü 
-Anne ve baba röp 
-Doktorlarla röp 

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR-İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=====================

CAM SERA İÇİNDE SÜS BALIĞI YETİŞTİRİYOR

ANTALYA’da cam serada, sebze ve tropikal meyve üretiminden sonra balık üreticiliği ve yetiştiriciliği yapılıyor. Çiftçi Ali Kaçak, ailesiyle birlikte 11 yıldır cam sera içine kurduğu üretim havuzlarının içinde süs balığı üretip yetiştirerek satışını yapıyor.

Antalyalı çiftçi Ali Kaçak, sebze üretimini bırakıp cam serada süs balığı üretimi ve yetiştiriciliğine başladı. Ali Kaçak, oğlu Kemal ve kızı Elif Kaçak ile birlikte serada süs balığı yetiştiriciliği yaptığını belirtti.

Kepez ilçesi Ünsal Mahallesi’ndeki serada 1998 yılından 2009 yılına kadar domates ve çeşitli sebze üretimi yaptığını anlatan Ali Kaçak, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Merkezi’ndeki bazı tanıdıklarının, serada süs balığı yetiştiriciliğinde deneme amaçlı çalışmalar yaptığını, bu şekilde kendisinin de balık yetiştiriciliğine başladığını söyledi.

Kaçak, çalışmalarını şöyle anlattı:
“Serada sebze üretimi zor ve çok zahmetli. Bu nedenle seracılığı bırakma kararı aldım. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü de sebzeleri söktüğüm serada süs balığı yetiştiriciliği deneme çalışmaları başlattı. Deneme çalışmaları sona erince bu kez bunu ben de yapmak istedim. Anaç çeşitleri verdiler ve ben de yetiştirmeye başladım. Türkiye’de serada balık üreten belki de tek kişi oldum. Benden sonra tabi serada süs balığı yetiştiriciliği yaygınlaştı. 5 dönüm sera içinde bulunan 150 havuzda başta kırmızı Japon süs balığı olmak üzere Çin, Tayland ve Endonezya’dan ithal edilen canlı doğurgan süs balık çeşitlerini üretiyorum. Yerli tür süs balıkları da yetiştiriyoruz. Şu anda 300 bin adet yavru süs balığı var. Ortalama 1 TL’den alıcı buluyor. Online satış da yapıyoruz. Antalya ve çevre illerinden müşterilerimiz çiftliğimize gelip alabiliyor. İç piyasanın talebini karşılamakta bir hayli zorlanıyoruz. Yıllık 300 binin üzerinde balık yetiştirme potansiyelimiz var.”

SERA, ÜRETİMİ ARTTIRIYOR
Meyve sebzede olduğu gibi süs balığı yetiştiriciliğinde de ‘erkenci’ dönem olduğunu anlatan Ali Kaçak, “Dış alanda süs balık yetiştiriciliği 4-5 ay sürüyor. Ancak serada 2,5 ay daha erken yetişiyor. Yılda 12 milyon liralık ithalat yapılıyordu. Bu para ülkemizde kalmaya başladı” dedi.

BABA MESLEĞİNE SAHİP ÇIKACAK
Sağlık personeli olmak için eğitim gören Ali Kaçak’ın kızı Elif Kaçak, baba mesleğine ağabeyiyle birlikte sahip çıkmak istediğini söyledi. Rengarenk süs balıklarını çok sevdiğini anlatan Kaçak, “Vaktim olduğu zamanlarda ağabeyimle birlikte balıkların bakımını gerçekleştiriyoruz, babama yardım ediyorum. Gelecekte kendi mesleğimi yapmak istiyorum ama bu çiftlik de benim için çok önemli” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Balıklardan detaylar
-Balık seralarından detaylar
-havuzlardan detaylar
-Japon balıkları yakın plan detay
-Ali Kaçak RÖP
-Elif Kaçak RÖP
-Balıkların depolandığı yerden detaylar
-Detaylar

HABER: İbrahim LALELİ- KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!