Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SOMA MADEN FACİASININ 7’NCİ YILDÖNÜMÜNDE KABRİSTAN ZİYARETİ

MANİSA’nın Soma ilçesinde 301 madencinin öldüğü facianın 7’nci yıldönümünde aileler, ölen yakınlarının mezarlarını ziyaret etti.
Soma’da 13 Mayıs 2014’te meydana gelen facianın 7’nci yıldönümünde gözyaşı ve kaybedilenlere özlem vardı. Faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin buluşma alanı, madenci şehitliği oldu. Aileler, ölen madenci yakınlarının mezarlarına karanfil bıraktı. Ölenler için Kuran’dan dualar okundu.
Madenci şehidi oğlu Uğur Çolak’ın mezarını ziyaret eden İsmail Çolak (56), buruk bir bayram yaşadıklarını belirterek, “Ne acıdır ki katliamın 7’inci yılı bayrama denk geldi. Bizim acılarımız daha da yoğunlaştırdı, daha da derinleşti. Zor bir süreç. Dile kolay, 7 yıl oldu. Bizim için uzun bir süreç. Şimdi yıldönümünde bunu anlatmak gerçekten çok zor. Acılarımız 7 yıldan beridir hiç bitmedi, hiç bitmeyecek de. İçimizdeki o kor, külle kaplanmış ama için için yanmaya devam ediyor. Biz evlatlarımıza kavuşana kadar içimizdeki acı bizimle gidecek. Kolay bir süreç yaşamıyoruz” diye konuştu.
Kayınpederi madenci şehidi Orhan Öksüz’ün mezarını ziyaret eden damat Ufuk Keskin ise, “Eşim bayram dolayısıyla rica etti. ‘Babamı ziyarete gidebilir miyiz’ diye. Eşim ve baldızımla birlikte ziyarete geldik. 7 yıl geçmesine rağmen acımız halen daha büyük. Bu bayramda bunun acısı daha çok hissediliyor. Olmasaydı daha iyi olurdu ama takdiri ilahi” diye konuştu.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Maden şehitliğinden detay
– Uğur Çolak’ın mezarını ziyaret eden İsmail Çolak’ın konuşması
– Orhan Öksüz’ün mezarını ziyaret eden damat Ufuk Keskin’in konuşması

Haber- Kamera: Ersan ERDOĞAN- Serkan ÖZDEMİR / SOMA (Manisa), (DHA)

==============

Reklam Alanı

ÇANAKKALE’DE TEHLİKESİZ ATIK ALIM MERKEZİNDE YANGIN

ÇANAKKALE merkezine bağlı Özbek köyü yakınlarında bulunan Tehlikesiz Atık Alım Merkezi’nde çıkan yangını söndürmek için itfaiye ekiplerince çalışma başlatıldı. 

Yangın, saat 14.30 sıralarında merkeze bağlı Özbek köyü yakınlarında bulunan Tehlikesiz Atık Alım Merkezi’nde henüz bilinmeyen nedenle çıktı. Plastik hurdaların yanmaya başlaması nedeniyle kısa sürede gökyüzünü siyah dumanlar kapladı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Çanakkale Belediyesi İtfaiye ekiplerince yangını söndürmek için çalışma başlatıldı.

 Yangını gören ve itfaiye ile jandarmayı aradığını söyleyen Cahit Öcal ise, “Bahçemde çalışıyordum. Deponun arkasından ateş çıkmaya başladı. İtfaiyeyi aradım bilgi verdim. İtfaiye geldi ama yangın büyümüştü. Atık deposu içinde plastik malzemeler vardı. Yangın sırasında içeride bir kişi  bağırıyordu, yanıyoruz, yanıyoruz diye. Çocuğa, ‘oğlum dışarı çık yoksa kendin yanacaksın’ dedim. 112 Acil Sağlık ekipleri beni aradı, yaralı var mı diye, içeride insanlar olabilir dedim” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Yangından genel ve detay görüntüler.
-Yangına müdahale eden ekiplerden görüntüler.
-Yangını gören Cahit Öcal ile röp.

Haber-Kamera: Burak GEZEN- Mustafa SUİÇMEZ- Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

==============

ESKİ EŞİNİ SOPAYLA DÖVEN ZANLI TUTUKLANDI

KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde eski eşini beyzbol sopası ile darp ederek yaralayan Gökhan Şen, tehditlerine devam ettiğinin anlaşılması üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Başiskele ilçesinde 3 Mayıs günü yaşanan olayda Gökhan Şen, yaklaşık 1 yıl önce boşandığı eşi Efsun Habipoğlu’nu beyzbol sopasıyla darp etti. Olay sonrasında gözaltına alınan Şen, 4 Mayıs günü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eski eşi tarafından sosyal medya üzerinden tehdit edilmeye devam eden Efsun Habipoğlu, dün tekrar polise giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine tekrar gözaltına alınan Gökhan Şen, bugün çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
– Şüphelinin adliyeye çıkarılması 
– Olay anı 

HABER: Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=============

BAKAN GÜL GAZİANTEP’TE ŞEHİTLİĞİ ZİYARET ETTİ
Gaziantep’te, şehitliklerde hüzünlü bayram arifesi (2)

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  birtakım ziyaretler gerçekleştirmek için Gaziantep’e geldi. Ramazan Bayramı öncesi Gaziantep’te şehitliği ziyaret ederek şehit aileleriyle bir araya gelen Gül Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Bakan Gül, yakın zamanda kaybettiği annesi Saliha Gül’ün kabrini ziyaret ederek dua etti.
FOTOĞRAFLI

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————    
– Şehitlikten görüntü
– Bakan ile şehit yakınlarının konuşması
– Şehitler için kur’an-ı kerim okunması
– Şehit mezarlığına karanfil bırakılması
– Genel ve detay görüntüler
(KJ: Haber:Ahmet KILIÇ-Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

============================

VALİ ÇUHADAR VE ŞEHİT AİLELERİNDEN ŞEHİTLİK ZİYARETİ

ADIYAMAN’da  Ramazan Bayramı öncesi  Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, il protokolü üyeleri ile şehit aileleri, şehitliği ziyaret etti, dualar okundu.
Şehitlik ziyaretine Vali Mahmut Çuhadar, AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Halil İbrahim Fırat, Abdurrahman Tutdere, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Siyasi Parti Başkanları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hacı Erdengi ve sokak kısıtlamasından muaf şehit aileleri katıldı. 
Kur’anı Kerim tilavetiyle başlayan şehitlik ziyaretinde İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından vatanın mukaddesatı ile milletimizin birlik ve bütünlüğü uğruna şehadet makamına erişen şehitler için dua edildi.  Yapılan duanın ardından Vali Mahmut Çuhadar ve protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek karanfil bıraktı.
Aziz vatan toprakları üzerinde kahraman şehitlerimiz sayesinde bayramları huzur ve güven içerisinde yaşadıklarını dile getiren Vali Mahmut Çuhadar, “Ramazan Bayramı vesilesiyle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Şehitlerimizin ailelerine de sabırlar diliyorum. Milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olan aziz şehitlerimizin vatan uğruna yaptıkları fedakârlığı ve kahramanlığı hiçbir zaman unutmayacağız. Ramazan Bayramı vesilesi ile rütbelerin en yücesi şehitlik mertebesine erişen kahraman şehitlerimizi, rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, aziz hatıraları önünde ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyoruz. Bu duygularla şehitlerimizin kıymetli ailelerinin ve Adıyamanlı hemşerilerimizin bayramını kutluyorumö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Şehitlik
– Kuran-ı kerim okunması
– Dua edilmesi
– İl protokolü şehit yakınlarını teselli etmesi
– Şehitliğe karanfil bırakılması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN – ADIYAMAN (DHA)

=========

SİVAS’TA, ŞEHİTLİKTE HÜZÜNLÜ ARİFE 

SİVAS’ta Ramazan Bayramı arifesinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan şehit aileleri şehitlikleri ziyaret etti. Şehitlerin kabri başında dua eden yakınları, hüzünlü anlar yaşadı. 
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Şehit Ailelerinin Kabristan Ziyaretleri” konulu genelge kapsamında Şehit aileleri, Arife ile Ramazan Bayramı’nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Bu kapsamda Sivas’ta şehit aileleri arife günü şehitliklere akın etti. Şehit aileleri kent merkezindeki Yukarı Tekke Mezarlığı’nda bayram arifesi Garnizon ve Polis şehitliğini ziyaret etti. Aileler, burada Kuran-ı Kerim okuyarak dua etti, şehitlerin mezarlarını temizleyerek su döktü. 

‘UNUTULMUYOR, ACISI HEP TAZE OLUYOR’
9 Aralık 2016 tarihinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde PKK’lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit olan Şehit Piyade Sözleşmeli Er Nurullah Çakır’ın babası Salih Çakır, her bayram hüzünlü olduklarını belirterek “Elbette buruk bir ay. Evlat acısı hiç bir şeye benzemiyor. Her bayram bu burukluğu yaşıyoruz. Allah mekanlarını cennet eylesin. Yapacak bir şey yoktur. Unutulmuyor, acısı hep taze oluyor” dedi.
Şehit Nurullah Çakır’ın 4 yaşındaki yeğeni ve kendi adını taşıdığı Nurullah Çakır ise, amcasını çok sevdiğini söyledi.
10 Ocak 2011 tarihinde şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü’nün annesi Neşe Pürlü ise, “Çok acı bir durum. Anlatılmıyor. 10 yıldır, bayram sayılırsa böyle bayram yapıyoruz. Şehit olduğu için Rabbim sabrını veriyor. Şehit olduğu için dayanıyoruz. Bunun acısı tarif edilemez. Her an her dakika acısı içimde duruyor” diye konuştu.
Babası Feyzi Pürlü ise, “Her gün buradayız. Göründüğü gibi değil. Yüzeysel bakıldığı gibi değil. Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin” ifadelerini kullandı.

İL PROTOKOLÜNDEN KARANFİL
Sivas Valisi Salih Ayhan ve beraberindeki protokol üyeleri de Ramazan Bayramı dolayısıyla şehitliği ziyaret etti. Garnizon Şehitliği ve Polis Şehitliği ziyaretinde ilk olarak Kuran-ı Kerim okundu. Vali Ayhan daha sonra şehit kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı, şehit yakınlarıyla sohbet etti. Şehitlik ziyaretine, Vali Ayhan’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan ve bazı protokol üyeleri ve şehit aileleri katıldı.

Görüntü Dökümü
————————-
-Şehitlikten görüntüler
-Şehit yakınlarının kabir ziyaretleri
-İl protokolünün ziyareti ve karanfil bırakması
-Şehit babası Salih Çakır ve yeğeni nurullah Çakır’ın konuşması
-Şehit annesi Neşe Pürlü ve şehit babası Feyzi Pürlü’nun konuşmaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, (DHA) 

==========================

KEŞAN’DA ARİFE GÜNÜ YOĞUNLUĞU

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde arife günü nedeniyle, çarşı merkezindeki açık olan iş yerlerinde yoğunluk yaşandı. Polis, ‘tam kapanma’ tedbirlerini ihlal ederek kapalı olması gereken işletmelerini açan iş yeri sahiplerine ise tutanak tuttu.

Ramazan Bayramı’nı da kapsayan 17 günlük tam kapanma kararları kapsamında arife günü nedeniyle Keşan ilçesinde denetimler artırıldı. 10.00-17.00 saatleri arasında açık olan market, kasap, manav ve kuruyemişçilerde Arife günü olması nedeniyle alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Polis ekipleri, zaman zaman iş yerleri önünde oluşan kuyrukta bekleyenleri sıraya sokarak, sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıda bulundu. İlçe genelinde denetimleri sıklaştıran polis ekipleri, araçlarıyla izin belgesi olmadan dışarı çıkanlar ile yürüyüş mesafesi dışında alışverişe gidenlere cezai işlem uyguladı. Öte yandan kısıtlama kapsamında kapalı olması gerekirken faaliyetine devam ettiği belirlenen iş yerlerine de tutanak düzenlenerek, kapatıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
-İş yerleri önündeki yoğunluk
-Çarşı merkezindeki yoğunluk
-Alışverişten ellerinde torbalarıyla dönenler
-Polisin denetimleri
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!