Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 17

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) AFYONKARAHİSAR’DAKİ BİYOKÜTLE ENERJİ TESİSİNDE YİNE YANGIN (1)

AFYONKARAHİSAR’ın Çay ilçesindeki biyokütle enerji tesisinin bahçesinde yangın çıktı. Enerji üretiminde kullanılacak ham maddeleri saran alevlere, itfaiye ekipleri müdahale ederken, tesis çalışanları da destek verdi. Tesiste, 3 Mayıs’ta da yangın çıkmış ve 4,5 milyon lira değerindeki 30 bin ton ham madde, kül olmuştu.

(GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK)

HABER: Muzaffer NAL- Ali Fuat GÜÇLÜER/ ÇAY (Afyonkarahisar), (DHA)- 

==============================================

2) SU KUYUSUNA DÜŞEN 3 YAVRU YABAN DOMUZUNDAN 2’Sİ KURTARILDI
 
MUĞLA’nın Datça ilçesinde su kuyusuna düşen 3 yavru domuzdan 2’si, jandarma ekipleri ve mahalle afet gönüllüleri tarafından kurtarıldı.
Kırsal Cunalı Mahallesi Murdala mevkiindeki tarlasına gelen Şükrü Özcan, su kuyusunda yaban domuzların düştüğünü görüp, jandarmaya haber verdi. Jandarma ve Muğla Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale ekibi (MAG-AME) yavru yaban domuzları için kurtarma operasyonu başlattı. 8 metre derinliğindeki su kuyusuna güvenlik önlemleri alınarak, halatla inen gönüllüler, yavru yaban domuzlarından 2’sini sağ, 1’ini ölü olarak çıkardı. Sağ olarak kurtarılan yavru yaban domuzları, gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra doğaya bırakıldı.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
-Yavru yaban domuzları su kutusundan çıkartılmasından görüntü

Haber – Kamera: Mehmet ÇİL  / DATÇA (Muğla), (DHA)

===============================================

3) YOLUN KARŞISINA GEÇMEK İSTERKEN OTOBÜS ÇARPTI

Afyonkarahisar merkez Bankalar Caddesi’nde yolun karşıya geçmek isteyen Kadir K. (48) otobüsün çarpması sonucu yaralandı.
Bankalar Caddesi’nde yolun karşıya geçmek isteyen Kadir K., Kurtuluş Caddesi’nden Zafer Meydanı’na giden bir otobüsün çarpması sonucu yaralandı. Polis ve sağlık ekiplerini arayan Kadir K., ekiplerin gelmesini bekledi. Bir süre sonra gelen polis ekiplerine olayı anlatan Kadir K. kendisine çarpan aracın plakasını vererek otobüs şoföründen şikayetçi olduğunu söyledi. Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Kadir K., Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Sağlık durumu iyi olduğu öğrenilen Kadir K., hastanede tedaviye alındı.
Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatılırken otobüs şoförünün A.Ç. olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kadir K.’nın Kaza sonrası olayı polise anlatması
– Ambulansın gelmesi, 
– Kadir K’nın sedyeye yatırılması ve ambulansa alınması,
– Polis ekiplerinin Kadir K ile ambulansta görüşmesi

HABER -KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===================================================

4) GAZİANTEP’TE ÇARŞI VE PTT ŞUBELERİ ÖNÜNDE YOĞUNLUK

GAZİANTEP’te, caddeler ile PTT ve banka şubeleri önünde yoğunluk oluştu.
Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan 17 günlük tam kapanmanın ardından halk, alışveriş işleri için çarşı ve işlem yaptırmak için PTT ve banka şubeleri önünde yoğunluk oluşturdu. Çoğu kişinin maske ve sosyal mesafe kurallarına uymadığı gözlendi. Polis ve zabıta ekipleri ise yoğunluk oluşan bölgelerde sosyal mesafe denetimlerinde bulunarak vatandaşları maske takmaları yönünde anons yaparak uyardı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Çarşıdaki kalabalık
– PTT önünde oluşan uzun kuyruklar
– Alışveriş yapan vatandaşlar
– Vatandaş ile röp
– Maske takmayan vatandaşlar
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ATMACA -GAZİANTEP-DHA

===================================================

5) OTURDUĞU EVİ ATEŞE VERDİ

Antalya’nın Manavgat ilçesinde babası ile annesi peş peşe yaşamını yitirince psikolojisinin bozulduğu öne sürülen M.A.B., oturduğu evi ateşe verdi. Yangın itfaiyenin müdahalesiyle söndürülürken, M.A.B. gözaltına alındı.

Manavgat’ın Şişeler Mahallesi’nde oturan 20’li yaşlardaki M.A.B., geçen yıl birkaç hafta arayla ölen anne ve babasından kalan oturduğu tek katlı evi, sabah saatlerinde ateşe verdi. Ardından komşularına gidip durumu anlatan M.A.B. itfaiyeye haber vermelerini söyleyerek mahalleden ayrılmak istedi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Yangında ev kullanılmaz hale geldi. M.A.B. olay yerine gelen jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Şişeler Mahallesi Muhtar Azası Özgür Hakan, M.A.B.’nin yaklaşık bir yıl önce babasını aynı evde düşmeye bağlı beyin kanaması nedeniyle, bu olaydan birkaç hafta sonra da annesini bağırsak kanseri nedeniyle kaybettiğini söyledi. Hakan, “Kafayı yemiş yani çocuk, anne baba yok, kardeşleri amcaları sahip çıkmadı. Amcası geldi aldı götürdü, 2 gün baktı üçüncü gün yine geldi. Kaçtı geldi, amcasının arabasını çaldı. Mağdur, derbeder bir çocuk” dedi.
‘KÖYDE ÇOCUKLAR DIŞARI ÇIKAMIYOR’
Özgür Hakan, “Eskiden haptı, esrardı gibi öyle şeyleri kullandığını duyduk ama gözümüzle gördüğümüz bir şey yok. Anne babası öldükten sonra 5-6 ay içinde böyle kafayı yemiş gibi kendi başına bağırıyor, biz sabahları uykudan uyanıyoruz. Eline bir şeyler alıyor tak tuk seslerden geçilmiyor. Dün de aynı şekilde köyün içinde aynı olayı yaptı. Çocuklar kaçtı, çocuklar köyün içinde gezemiyor artık” diye konuştu.
Bu arada, yanan evin iki gün içinde dozer ile yıkılacağı bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Yangın ve itfaiyenin müdahalesinden görüntüler 
– Muhtar azası Özgür Hakan’ın konuşması

HABER-KAMERA: Ömer KARÇA/MANAVGAT (Antalya), (DHA)-

===================================================

6) EŞİNİN KULLANDIĞI TRAKTÖRÜN ALTINDA KALAN KADIN HAYATINI KAYBETTİ

Balıkesir’in Manyas ilçesinde meydana gelen kazada, eşinin kullandığı traktörün devrilmesi sonucu traktörün altında kalan Sultan Çakan (48) hayatını kaybetti.
Manyas ilçesine bağlı kırsal Kalebayır Mahallesi’nde yaşayan İsmet Çakan’ın (55), eğimli olan bahçesinde çalıştırmak istediği 16 EJC 56 plakalı traktör, henüz bilinmeyen nedenle kontrolden çıktı. Bu sırada bahçede bulunan, sürücünün eşi Sultan Çakan tel örgülere çarparak duran traktörün altında kaldı. Çevredeki vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, talihsiz kadının hayatını kaybettiğini belirledi. 2 çocuk annesi Sultan Çakan’ın cenazesi morga kaldırıldı. Talihsiz kadının yakınları ise yasa boğuldu.

Görüntü Dökümü
———————–
-Olay yerinden detaylar
-Yakınlarından detaylar

Haber-Kamera: Süleyman ÖZAYDIN/MANYAS,(Balıkesir),(DHA)

===================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!