Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 17 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SAHİLE ZORUNLU İNİŞ YAPAN AZERBAYCAN ASKERİ HELİKOPTERİNİN İKİNCİ KEZ ACİL İNİŞ ANI KAMERADA

Giresun’un Tirebolu ilçesinde dün akşam saatlerinde motor arızası nedeniyle sahile zorunlu iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait Mİ-17 tipi helikopterin, arızanın giderilmesinin ardından, 6 mürettebatıyla havalandığı ancak, aynı bölgeye yeniden acil iniş yaptığı anlar Demirören Haber Ajansı (DHA) kamerası tarafından görüntülendi.
O ANLARI ANLATTILAR
Ekiplerin, arızayı gidermek için yeniden çalışma başlattığı sahilde bulunanlar da helikopterin acil iniş anında tanık oldukları anları anlattı. Çok korktuklarını söyleyen arkadaş grubundan İrem Vural, “Doğum için arkadaşlarımla sahilde toplandık. Helikopterin kalkışını gördük. Gitti zannettik. Çok geçmeden helikopter geri geldi. Bir şey olmaz, geçip gider diye düşündük. Ama helikopterin rüzgârı yüzünden her şey savruldu. Pizzalarımız ve doğum günü pastam denize karıştı. Çok korktuk toz bulutu içinde kalınca. Hemen yanımıza indi helikopter” dedi.
Bu arada, helikopterin iş makinesi yardımıyla, ilk onarıldığı Karadeniz Sahil Yolundaki bölgeye alınması için de çalışma başlatıldı.

Görüntü dökümü
————————-
-Helikopterin bakımlarının yapılması, camlarının silinmesi
-Motor bakımının son kontrolleri
-Helikopterden detay
-Karadeniz sahil yolundaki araçlarla helikopterin görüntüsü
-Helikopterin havalanması
-Helikopterin havada görüntüsü
-Havalandiktan kısa süre sonra geri gelen ve kumsala acil iniş yapan helikopterin iniş anı
-Kumsala inen helikopterden görüntüler
-Kumsalda oturan bir grup genç kızın helikopter rüzgarından dağılan eşyalarını toplamaları
-Dagilan yiyecekleri den görüntüler
-Helikopter inişi sirasinda sahilde oturan kız ile röportaj
-Haber genel ve detay görüntüleri
Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR Giresun/DHA

========================================

2) RESULAYN’DA ELEKTRİK PROTESTOSU

ŞANLIURFA’nın Ceylanpınar ilçesine sınır komşusu olan Suriye’nin Resulayn kentinde halk, elektrik kesintileri nedeniyle eylem yaptı.

Reklam Alanı

Elektrik ve su sorununun yaşandığı Barış Pınarı bölgesine rejimin yeterli elektrik sağlamadığı ve gerekli tamiratları gerçekleştirmediği için bölgeye istenilen seviyede su verilemediği bildirildi. 

Barış Pınarı Harekatı ile terör unsurlarından arındırılan Suriye’nin Resulayn bölgesinde PKK/YPG ve Esad rejimini protesto eden yaklaşık 300 kişi, cuma namazının ardından eylem düzenleyerek yaklaşık aydır devam eden elektrik kesintisine tepki gösterdi. Yaşanan kesintiler dolayısıyla zor günler geçirdiklerini ifade eden bölge halkı, sorunlarını dile getirmek için ellerinde Esad ve PKK/YPG aleyhine dövizler taşıyarak, bölgeye enerji verilmesini istedi. Yerel polis kuvvetlerinin güvenlik önlemi aldığı eylemde kent meydanında toplananlar, 250 bin nüfusun elektrik ve susuz kaldığını söyledi. Açıklama yapan kalabalık olaysız dağıldı.

Görüntü dökümü
—————————
– Resulayn meydanında toplanan halk
– Bölgede güvenlik önlemi alan yerel polis ve askerler
– Elektrik eylemi yapan vatandaşlar
– Eylem için yapılan anons
– Çatılarda güvenlik önlemi alan yerel polis
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)
   
========================================

3) FREN PEDALININ ALTINA GİREN YAVRU KEDİ, KAZAYA NEDEN OLDU; 1 YARALI

AKSARAY’da, otomobilin ön koltuğunda bulunan yavru kedi, düşüp fren pedalının altına girince kazaya neden oldu. Sürücü Fincan Keskin’in (50) virajda frene basamadığı otomobil, takla attı. Yaralanan Keskin hastaneye kaldırılırken, yavru kedinin ise ayağı kırıldı.

Merkeze bağlı Gültepe köyü çıkışında Fincan Keskin, bugün saat 12.00 sıralarında 68 HV012 plakalı otomobiliyle giderken, ön koltukta bulunan yavru kedisi fren pedalının altına düştü. Bu sırada virajda frene basamayan Keskin’in kontrolünü kaybettiği otomobil, şarampole devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesini yaptığı Fincan Keskin, Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Keskin’in durumunun iyi olduğu belirtildi. Ayağının kırıldığı belirlenen yavru kedi ise jandarma tarafından veterinere götürüldü.
Kazanın ardından Fincan Keskin’in yardımına koşan Orhan Ozan, “Evimin önünde otururken bir anda bir toz bulutu oluştu. Ben de rüzgardan evimin çatısı uçtu sandım. Evin önüne çıkıp baktığımda kaza yapan aracı gördüm. İçinde yaralı bir kadın vardı. Hemen 112 ekiplerine haber verdim ve kadına yardım ederek araçtan çıkardım. Sürücü ayağının altında bir yavru kedisi olduğunu, ayağının altına düşünce frene basamadığını ve takla atarak kaza yaptığını söyledi” dedi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Kaza yapan aracın görüntüsü
– Kazada yaralanan kediye jandarmanın veterinere götürmesi
-Olayın görgü tanığı Orhan Ozan’ın açıklaması
– Yaralı kadının hastanede görüntüsü
– Genel detaylar

Haber- Kamera: Erkan ALTUNTAŞ AKSARAY DHA))
=============================================

4) ÜMİT ÖZDAĞ’DAN VAN’DA KIRGIZ TÜRKLERİNİN YAŞADIĞI ULUPAMİR’E ZİYARET

VAN’a gelen Bağımsız Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, Erciş ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan, Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ni ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. 

Öğlen saatlerinde ilçeye gelen Özdağ, ilk olarak Muradiye Kaymakamlığı tarafından, yaklaşık 3 yıl önce ilçenin Van Gölü kıyısındaki Ünseli Mahallesi’nde hayata geçirilen ve binicilik, okçuluk faaliyetlerinin yapıldığı 8 otağı ile 16 büyük Türk devletinin bayrağını bulunduğu Atayurt’u gezerek bilgi aldı. Cuma namazını ilçe merkezindeki Kara Yusuf Paşa Caminde kılan Özdağ, buradan da doğa koşulları ve hastalıklar nedeniyle 1980’li yıllarda Afganistan’ın Pamir Yaylası’ndan göç etmek zorunda kalan, 1982’de ise Türkiye’ye getirilen Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ne geldi. 
Ulupamir konuk evine geçen Özdağ, burada mahalle sakinleri ile sohbet edip, sorunlarını dinledi. Ulupamir Mahallesi’nde kadınların kurduğu tekstil atölyesini de gezen Özdağ, mahalle sakinlerinin sorunlarını meclise taşıyacağını ve bu konuda kendilerine yardımcı olacağını söyledi.

Görüntü dökümü
————————–
-Ümit Özdağ’ın ulupamirliler ile sohbeti
-Ümit Özdağ ve ekibinin caddede yürüyüşü
-Ümit Özdağ’ın tekstil atölyesini ziyeret
-Ümit Özdağ’ın konuşması
-Genel detaylar
Barış KUL/ERCİŞ (Van), (DHA)- 

========================================

5) EŞİYLE TARTIŞTIKTAN SONRA EVİ YAKTI 

SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde eşiyle tartışan Bilal A., eşinin giysilerini yakınca, alevler evin çatısına sıçradı. Evden çıkmak istemeyen Bilal A. güçlükle dışarı çıkarılırken, itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Adapazarı Güneşler Mahallesi 5060 Sokak’ta yaşayan Bilal A. öğle saatlerinde evde yalnız olduğu sırada eşiyle telefonla görüştü. Eşiyle tartışan Bilal A. telefonu kapattıktan sonra eşinin elbiselerini tutuşturdu. Kısa sürede büyüyen yangın evin çatısına sıçrayınca çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, Bilal A. evden çıkmak istemedi. Bilal A., “Eşime kızdım evi yaktım, benim evim değil mi? Çıkmak istemiyorum. Beni neden çıkarmaya çalışıyorsunuz?ö diyerek ekiplere tepki gösterdi. Bilal A. güçlükle dışarı çıkarılırken, itfaiye ekibi yangını söndürdü. Bilal A. gözaltına alınarak polis merkezine götürülürek hakkında, soruşturma başlatıldı. 

Görüntü dökümü
————————
Çevreden detay
Şahsın dışarı çıkarılması
Evden detay
HABER-KAMERA: Ramiz Kaan OKTAR/ADAPAZARI (Sakarya),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!