Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

‘KAYIP ATLAR’ İDDİASI SONRASI MHP, DÖRTYOL BELEDİYE BAŞKANININ İSTİFASINI İŞLEME KOYDU (2)
BAŞKAN DURMAZ: PARTİME ZARAR GELMESİN DİYE İSTİFA ETTİM
VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ: ATLARIN AKIBETİ BİLİNMİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddialarının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz’ın istifasının işleme konulduğu ve belediye başkanları listesinden de düşürüldüğünü açıkladı Belediye Başkanı Fadıl Durmaz, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) açıklamada bulundu. Partisine zarar gelmemesi için istifa ettiğini anlatan Durmaz, “Getirdiğimiz atlardan dolayı sosyal medyada veya diğer medyalarda şahsıma yapılan hakaretleri es geçiyoruz. Ancak tam 50 yıldır şerefle, şanla taşıdığım uğruna can verdiğim Milliyetçi Hareket Partisi’ne yapılan saldırıyı bir nebze hazmedemedik. Bunun için de yıllarını vermiş, lise çağından bu yana bunun mücadelesini vermiş bir insan olarak, ‘daha çok partimize zarar gelmesin’ diye, içimiz kan ağlayarak, belki daha kötü şeyler başımıza gelse bu kadar ağrıma gitmeyerek Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ettim. Tabii ki devletin bu husustaki araştırması soruşturması devam ediyor. Onlar sonuçlanana kadar da bir daha yorum yapmayacağız. Mevlam ne eylerse güzel eyler” dedi

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ: ATLARIN AKIBETİ BİLİNMİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Dörtyol Belediyesi’ne gönderilen atların kaybolduğu iddiaları sonrası Belediye Başkanı Fadıl Keskin’in istifasıyla sonuçlanan tartışmanın ardından Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız, atların akıbetinin bilinmediğini söyledi. Atların kağıt üzerinde Dörtyol Belediyesi’ne sahiplendirildiğini ancak Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak kendilerinin teslim almadıklarını anlatan Yıldız, “Geçtiğimiz pazartesi günü bir görüşme esnasında bu konu bana ulaştı. Şahsıma İstanbul’dan gelen atların ne olduğu soruldu. Bende bizim at teslim almadığımızı belirttim ve bilgim olmadığını söyledim. Sonrasında bir araştırma yaparak evrak üzerinde atlarla ilgili bazı teslimatlar olduğunu ama fiiliyatta atların belediyemizce teslim alınmadığını tespit ettim. Bu durumu TCK’nın 279. maddesine istinaden bildirme yükümlülüğümüz çerçevesinde ilgili idari makam olarak kaymakamlığa ve adli makam olan Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdim. Atların akıbeti şu anda bilinmiyor. Kaymakamlık ve adli makamların incelemeleri sonucunda atların akıbeti ortaya çıkacak. Şahsımın bildiği bir atın nakil sırasında öldüğü ve bununla ilgili tutanak mevcut. Geri kalan 99 atın akıbetini şu anda bilmiyoruz. Yapılacak adli ve idari tahkikatın sonucunu bekleyeceğiz” dedi.  

ATLARDAN SUCUK YAPILDIĞI İDDİASI

Yıldız, atların kesilerek sucuk yapıldığı yönündeki iddialara karşı ise, “Akıbetini bilmediğimiz bir durum için öyle bir yorum yapmamız uygun olmaz. İnşallah öyle bir durum yoktur. Kimse öyle bir şey olsun istemez. Bu durum mutlaka netleşecek” dedi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
————————
– Belediye  Başkanı Fadıl Durmaz ile röp.
– Dörtyol Belediyesi’nden görüntüler
-Dörtyol Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Yıldıray Yıldız ın açıklamaları

Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay), (DHA)-

==================================================

VAKA SAYISINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇANAKKALE’DE YENİ TEDBİRLER ALINDI

ÇANAKKALE’nin, 10-16 Nisan haftasında 962,98’e ulaşan koronavirüs vaka sayısıyla Türkiye’de birinci sırada yer alması üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni tedbirler aldı. Bundan böyle, Salı günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 0,2 ve 4 olanlar, Cuma günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 6 ve 8 olanlar girebilecek. Cenaze töreni ve mezarlık ziyaretinde vatandaşlara HES kodu sorgulaması yapılacak. Açık alanda 2 kişiden daha fazla kişi bir araya gelemeyecek.
Koronavirüs risk haritasında ‘çok yüksek risk’ grubu ‘kırmızı’ kategoride yer alan Çanakkale’de, 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir haftada 797,34’ten 962,98’e yükseldi. Çanakkale, 10-16 Nisan haftasındaki vaka sayısında Türkiye’de birinciliğe yükseldi. Çanakkale’de vaka sayıları, 8 Şubat’tan günümüze değin 26 kat artış gösterdi. Kentte yaşayanları endişelendiren tablo üzerine, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak yeni tedbirler aldı. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, işyerlerine, verilen hizmet dışında ziyaretleri ve ikramları yasakladı. Yüz yüze eğitim yapmaya devam eden okul öncesi eğitim kurumları ve anasınıflarının uzaktan eğitime devam etmesi kararlaştırıldı.
MEZARLIKTA HES KODU UYGULAMASI
Cenaze törenlerinde, genelge ve kararla belirtilen katılım sayı sınırına uyulması ve mezarlık ziyaretlerinde sosyal mesafenin sağlanması gibi tedbirlere ek olarak, bundan böyle cenaze törenlerinde ve mezarlık ziyaretlerinde vatandaşlara, mezarlık görevlileri tarafından HES kodu sorgulaması yapılacak.
HALK PAZARINA GİRİŞLER KISITLANDI
Kentte Salı ve Cuma günleri kurulan halk pazarlarında daha önce alınan kararlar doğrultusunda sebze ve meyve reyonları ile giyim reyonlarının farklı günlerde kurulması ve tezgahlar arasındaki mesafenin 3 metre olması kararlaştırılmıştı. Alınan yeni tedbirler kapsamında, vatandaşların halk pazarlarına girişlerine de kısıtlama getirildi. Salı günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 0,2 ve 4 olanların, Cuma günü kurulan pazara T.C Kimlik No’su son hanesi 6 ve 8 olanların giriş yapmalarına izin verilecek.
Kurul, özel sektörde imkanlar ölçüsünde esnek ve uzaktan mesai yapılması yönünde de karar aldı. Alınan tedbirlere göre, ticari yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve minibüslerle, personel ve işçi servisi yapan araçlarda ayakta yolcu alınmayacak, oturma kapasitesi %50 ile sınırlandırılacak, sürücünün ve yolcuların HES kodu sorgulanacak.
AÇIK ALANDA 2 KİŞİDEN DAHA FAZLA KİŞİ BİR ARAYA GELEMEYECEK
Alış Veriş Merkezlerinin açık alanları da dahil olmak üzere açık alanlarda çekirdek aileler hariç 2 kişiden daha fazla kişinin bir araya gelmesi de yasaklandı. Kentte artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için işletmelerden gel-al şeklinde alınan yiyecek ve içeceklerin açık alanlarda kalabalık oluşturularak tüketilmesi de yasaklar arasında yer aldı.
Ayrıca, vatandaşların ev ziyaretleri ve evlerine konaklamalı misafir kabul etmesi de yasaklandı.
SAHİL BANTLARI, PARK VE BAHÇELER KAPATILMIŞTI
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, bir süre önce aldığı kararlarla kentteki sahil bantları ile park ve bahçelerin 17 Mayıs tarihine kadar vatandaşların kullanımına kapatılmasına karar vermişti. Bu doğrultuda park ve bahçelerin kapıları kapatıldı, kordon boyuna girişler de konulan demir bariyerlerle önlendi.  

Görüntü Dökümü
—————-
-Bariyerlerle kapatılan kordonboyundan görüntüler.
-İskele Meydanı’nda banklarda oturan vatandaşlardan görüntüler.
-Çarşı Caddesi’nde yürüyen vatandaşlardan görüntüler.
-Çarşı Caddesi’nde kalabalık oluşturan vatandaşlardan görüntüler.
-Pazaryerinde alışveriş yapan vatandaşlardan görüntüler.

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Cemhan ŞEN/ÇANAKKALE, (DHA)

=================================================

KAHRAMANMARAŞ’IN NURHAK BELEDİYESİ, KARANTİNAYA ALINDI

KAHRAMANMARAŞ’ın Nurhak Belediyesi, koronavirüs vakaları nedeniyle 10 gün süreyle karantinaya alındı. Belediye Başkanı İlhami Bozan, bu sürede belediyenin çevrim içi hizmet vereceğini söyledi. 
Nurhak İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, dün akşam Kaymakam Yasin Akgül başkanlığında olağanüstü toplandı. Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda Nurhak Belediye Başkanlığı binasının, 29 Nisan’a kadar 10 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verildi.
‘SAHA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK’
Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Belediye personelinden bazılarının Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle binanın karantinaya alındığını belirten Bozan, “Mesai arkadaşlarımızdan bazılarının COVİD-19 testlerinin pozitif çıkmasından dolayı önlem amaçlı, belediye hizmet binamız, hizmetleri sadece zorunlu işlemlerle gerçekleştirecek, 10 gün sadece online hizmetlerde bulunacaktır. Zorunlu saha çalışmalarımız devam edecektir. Hepimizin sağlığı için lütfen evde kalalım. Maske, mesafe, hijyen kuralına uyalım” dedi.
VAKA GÖRÜLMEYEN TEK İLÇEYDİ
Öte yandan Nurhak, kentte bir dönem koronavirüs vakası görülmeyen tek ilçe olarak anılıyordu. Koronavirüsün yayılmaya ilk başladığı dönemde Kahramanmaraş’ta vaka sayıları artarken, Nurhak’ta vaka görülmemişti.

Görüntü Dökümü
————————ARŞİV
– Nurhak tabelası
– İlçenin genel görüntüsü
– İlçenin drone görüntüsü
– İlçenin girişindeki polis kontrol noktası
– Araçların durdurulması
– Polisin insanların ateşini ölçmesi
– İlçenin caddeleri
– Yürüyen vatandaşlar
—————-
– Kaymakamdan ve ilçeden arşiv detaylar

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

==================================================

EVDE OTURDUĞU SIRADA BAŞINDAN TABANCAYLA VURULAN ÇOCUK AĞIR YARALANDI

Adana’da evde oturduğu sırada başından tabancayla vurulan M.G. (7), ağır yaralandı. Komşuları tarafından otomobille hastaneye götürülen M.G.’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenildi. Polisin yaptığı incelemede, evin içerisinde boş kovan ve mermi çekirdeği bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Olay, saat 14.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi’ndeki iki katlı bir evin, en üst katında meydana geldi. İddiaya göre, mutfakta oturduğu sırada silah sesi duyan Refika G., evin salonuna geçti. Refika G., kızı M.G.’nin kanlar içerisinde yerde hareketsiz yattığını gördü. Refika G.’nin yardım istediği komşuları M.G.’yi otomobille Yüreğir Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedaviye alınan M.G.’nin, başından tabancayla vurulduğu belirlendi. Bu sırada hastanenin önüne gelen M.G.’nin yakınları uzun süre gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi. M.G., yapılan müdahalenin ardından ambulansla Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada hayati tehlike kaydıyla ameliyata alınan M.G.’nin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Öte yandan durumun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde inceleme yapan polis, ev içerisinde bir boş kovan ve mermi çekirdeği buldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
————————
– M.G.’nin ambulanstan indirilmesi
– Sedyeyle hastaneye götürülmesi
– Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin görüntüsü
– Hastane önünde bekleyen yakınlarından görüntü
– Olay yerinden genel ve detay görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)
===========================================================

İNTİHAR İÇİN ÜST GEÇİDE ÇIKTI, VİNÇ İLE YANINA GİDEN PSİKOLOG İKNA ETTİ

GAZİANTEP’te üst geçide çıkarak intihar girişiminde bulunan Mehmet K., (43) itfaiyenin vinciyle yanına giden psikolog tarafından ikna edilip, indirildi.  Olay, akşam saatlerinde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda bulunan Mehmet Altınbaş Üst Geçidi’nde meydana geldi. Üst geçidin korkuluklarına çıkan kişiyi görenlerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis bölgede güvenlik önlemi alırken, itfaiye erleri de havalı branda açtı. İntihar edeceğini söyleyen ve üstünü çıkaran Mehmet K.’yi polis ikna edemeyince, psikolog çağrıldı. Polis ekibi tarafından getirilen psikolog Mahmut Kayagan, Mehmet K.’yı ikna etmek için çaba sarf etti. Psikolog Kayagan’ın itfaiye ekiplerince vinçle yanına çıkıp, konuştuğu Mehmet K., 2 saatin sonunda ikna oldu. Üst geçitten indirilen Mehmet K., polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü
————————
– Mehmet K’nın üst geçitten intihar girişimi
– Polis, itfaiye ve sağlık ekiplerinin çalışmaları
– Mehmet K’nın psikolog tarafından ikna edilmesi
– Mehmet K’nın polis denetimine alınması.
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Kadir GÜNEŞ -Kamera:Ahmet ATMACA-GAZİANTEP-DHA)

======================================================

ÇERKEZKÖY KAPALI CEZAEVİ KAPATILDI

TEKİRDAĞ’ın Çerkezköy ilçesinde bulunan Kapalı Cezaevi, Adalet Bakanlığı’nın aldığı kararla kapatıldı. Cezaevindeki tutuklu ve hükümlüler, Tekirdağ 1 No’lu Cezaevi’ne nakledildi.
Çerkezköy’de, 1988 yılında açılan Çerkezköy Kapalı Cezaevi, Adalet Bakanlığı’nın aldığı kararla kapatıldı. Cezaevinde bulunan 17 tutuklu ve hükümlü ise güvenlik önlemleri altında cezaevinden çıkarıldı. Tutuklu ve hükümlüler, eşyalarını da yanına alarak, geniş güvenlik önlemleriyle Tekirdağ 1 No’lu Kapalı Cezaevi’ne nakledildi. Cezaevinde görevli personel, başka cezaevlerinde görevlendirildi, demirbaşlar da diğer cezaevlerine götürüldü. 
FİRAR OLAYI İLE GÜNDEME GELMİŞTİ 
Kapatılan Çerkezköy Kapalı Cezaevi’nde 2007 yılında 6 hükümlü, 2 infaz koruma memurunun boğazına kırılmış bardak dayayarak, firar etmiş ve 1 hafta içinde yakalanmıştı. 

Onur KAYA/ÇERKEZKÖY (Tekirdağ), (DHA)-

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!