Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TRABZON’DA KISITLAMA ÖNCESİ MAHALLE VE YAYLADAKİ EVLERİNE GİDİYORLAR
 
TRABZON’da 3 günlük kısıtlama öncesi bazı kişiler, kırsal mahalle ve yaylalardaki evlerine gitmeye başladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, “Maalesef bu tür yerlerde kuralara titizlikle uyulmuyor” dedi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan 3 günlük sokağa çıkma kısıtlaması kararının ardından Trabzon’da kentten kırsala çıkışlar başladı. Kırsal mahallelerde ve yaylalarda evleri olanlar, buralara gidiyor. Bu kişiler, sosyal izolasyon kuralını ihlal etmemeleri yönünde uyarılıyor.
Koronavirüs bulaş riskinin kırsal alanlarda kurallara uyulmadığı için riskli olduğuna dikkat çeken KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, “Köy gibi kırsal alanlara kaçışın bu dönemde çok fazla olduğunu gördük. Kent genelinde yaşayan birçok insanın kırsalda manzaralı, doğa içerisinde lüks evleri var. Bu evleri okullarda kapalı iken hafta sonları genellikle tercih ediyorlar. Kimi insanlarda kırsalda bulunan evlerine tamamen yerleştiler. Ama maalesef bu tür yerlerde kuralara titizlikle uyulmuyor. Ve ciddi bulaş o alanlarda olabiliyor, dikkatli olunmalı” dedi.
‘HERKES KÖYLERE KAÇMAYA ÇALIŞIYOR’
Kent merkezinden kırsala göç ettiğini anlatan Necip Fazıl Günaydın, “Uzun yıllar boyunca köyler kente hep göç verdi. Genellikle insanlarda kent merkezinden ev alıp yerleşme isteği vardı. Ama salgın hastalığın ortaya çıkmasının ardından artık herkes köylerdeki evlerine kaçmaya çalışıyor. Hatta daha önce köydeki yerlerini satıp şehirden ev alanların pişman olduklarını da görebiliyoruz. Ben daha önce şehir merkezinde yaşıyordum. Oradan taşınıp daha sakin merkezden uzak yere taşındım. Çocuğum var. Onu burada bahçelerde gezdirip toprakla ilgilenmesini sağlıyorum” diye konuştu.
‘HASTALIĞI DA BURALARA KADAR GETİRDİLER’
Kent merkezinden gelenlerin kırsala virüs taşıdığını belirten Hacer Mersinli ise, “Herkes köydeki evlerine geliyor. Genellikle şehirde evi olanlar hafta sonu sokağa çıkma yasağı var diye köylere kaçıyorlar. Burası kalabalıktan uzak. Burada evi olup da gelenler kapısında oturuyor, bahçeye, tarlaya çıkıyor, hava alıyor. Ama şehirde dört duvar arasında sıkışanlar da var. Allah onların da yardımcısı olsun. Ama buralara da gele gele hastalığı da buralara kadar getirdiler” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
———————–
-Kent merkezinden kalabalık görüntü
-Kırsal alanlardan görüntüler
-Kırsalda bağ ve bahçede çalışanlardan görüntüler
-KTÜ Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın röportaj
-Kırsal alanlarda yaşayanlar ve göç eden vatandaş röportajları
-Muhabir (Aleyna KESKİN) anons
-Haber genel ve detay görüntüleri

Haber: Aleyna KESKİN Kamera: Selçuk BAŞAR TRABZON-DHA

===============================================

2) KAZADA ÖLEN SÜRÜCÜ, EŞİ VE OĞLU YAN YANA TOPRAĞA VERİLDİ
 
ADANA’nın Saimbeyli ilçesinde, kamyonet ile cipin kafa kafaya çarpıştığı kazada hayatını kaybeden Yaşar Menteş (60), eşi Dursun Gülay Menteş (63) ve oğlu Ali Emre Menteş (21), kılınan cenaze namazının ardından yan yana kazılan mezarlara defnedildi.
Kaza, dün akşam saatlerinde Feke- Saimbeyli kara yolu Yeşilvadi mevkiinde meydana geldi. Yaşar Menteş yönetimindeki 01 Y 6906 plakalı cip ile İbrahim Türk’ün kullandığı 34 BTE 687 plakalı kamyonet, kafa kafaya çarpıştı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde sürücülerden Yaşar Menteş ve yanındaki eşi Dursun Gülay Menteş’in yaşamını yitirdiği belirlendi. Hurdaya dönen araçlardan itfaiye erleri tarafından çıkartılan yaralılar Ali Emre Menteş, Esra Yılmaz, Ayşe Yılmaz ve İbrahim Türk, sağlık ekiplerince Feke Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaşar ve Dursun Gülay Menteş çiftinin durumu ağır olan çocukları Ali Emre Menteş de doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Yaralılardan durumları ağır olan Esra Yılmaz ve Ayşe Yılmaz, farklı hastanelere sevk edilirken, İbrahim Türk’ün hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. 
TÖRENDE DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Kazada ölen Yaşar, eşi Dursun Gülay ve oğlu Ali Emre Menteş’in cenazeleri, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından son yolculuklarına uğurlanmak üzere memleketleri Saimbeyli ilçesine getirildi. Saimbeyli İlçe Mezarlığı’nda düzenlenen törene çok sayıda akrabaları ve yakınları katıldı. Baba, oğul ve annenin cenazeleri kılınan namazın ardından yan yana toprağa verildi. Ailenin yakınları, duygu dolu anlar yaşadı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Cenaze namazının kılınması
– Helallik alınması
– Cenazelerin araçtan indirilmesi
– Cenazenin defnedilmesi

Reklam Alanı

Haber-Kamera:İbrahim ÖZTAŞ /Adana,(Saimbeyli),(DHA)

=============================================

EV SAHİBİ ÖLDÜREN KİRACI: GÜRÜLTÜ YAPMIYORDUM (2)
3) TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir’in Çiğli ilçesinde, gürültü yaptığı gerekçesiyle uyardığı kiracısı O.H. tarafından bıçaklanarak öldürülen Deniz Kanat için Sasalı Mezarlığı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törene, Kanat’ın akrabaları ve komşuları katıldı. Helallik alınması ve kılınan namazın ardından Kanat’ın tabutu omuzlarda taşındı. Kanat, Sasalı Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Görüntü Dökümü
———————–
-Cenazenin taşınmasından görüntü
-Namazın kılınmasından görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber: Davut CAN-Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, (DHA)

=============================================

4) AYAĞINI ÇAPA MAKİNESİNE KAPTIRDI

SAKARYA’nın Karasu ilçesinde tarım aracı ile tarlasında çapa yapan Yavuz Berberoğlu, ayağını makinenin bıçaklarına kaptırdı. Yaralanan Yavuz Berberoğlu tedaviye alındı.
Olay saat 14.00 sıralarında, Karasu Paralı Mahallesi’nde meydana geldi. Yavuz Berberoğlu tarlasında tarım aracıyla çapa yaptığı sırada sağ ayağını makinenin bıçağına kaptırdı. Acı içerisinde bağıran Yavuz Berberoğlu’nun yardımına koşanlar, 112 Acile haber verdi. Ayağı sıkıştığı yerden çıkarılan Yavuz Berberoğlu, sağlık ekibi tarafından Karasu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Komşularının yaralıyı bahçeden çıkarması
-Yaralının sedyeye alınması
-Yaralının ambulansa alınarak hastaneye kaldırılması
-Olay yerinden detaylar

HABER-KAMERA: KARASU (Sakarya), (DHA)

=============================================

5) MERSİN ŞEHİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN 23 NİSAN’A ÖZEL KLİP

MERSİN Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çektiği klipte sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat çekti.
Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kliple kutladı. Destek Kalite Hizmetleri Müdürü Arife Ünüvar, Sağlık Fizikçisi Cem Gökşen ve Çocuk Gelişim Uzmanı Derya Çavus tarafından koordine edilen projenin, senaryosunu ve yönetmenliğini Sağlık Fizikçisi Cem Gökşen üstlendi.
Klipte, tedavi gören çocuk hastalara aktivite odalarında boyamaları için birer kuş yuvası verildi. Çocuklar yuvaları istedikleri renklere boyadı. Yuvalar özverili ve uzman kadrosu yanı sıra, nitelikli tedavi hizmetleri ve yemyeşil bahçeleri olan hastanenin ağaçlarına yine çocuk hastalar tarafından asıldı. Pandemi nedeniyle sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat çekilerek gerçekleşen proje kapsamında hastane bahçesine 15 kuş yuvası asıldı.
Sosyal mesafe, maske ve temas kuralları çerçevesinde hazırlanan klipte ve kutlamada pandemi sürecindeki tüm özlemler eğlenerek giderilirken şu ifadeler kullanıldı:
“Aslında biraz yorulduk. Belki de biraz sıkıldık. Sanırım biraz da özledik. Adettendir, koltuğu onlara vermek istedik. Temastan kaçındık. Sarılıp nice bayramlara diyelim dedik, sosyal mesafeye takıldık. Tam ‘gel bir öpeyim’ diyecekken, Maskeyi hatırladık. Olsun. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımıza kutlu olsun.”

Görüntü Dökümü
———————–
– Klipten genel ve detay 

Haber-Kamera: MERSİN; (DHA)

=============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!