Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) MELEK İPEK, ZOR GÜNLERİ UNUTMAK İÇİN KIZLARIYLA TATİLE ÇIKTI
 
ANTALYA’da işkenceci eşini öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu olan ve 108 günün ardından dün gece tahliye edilen Melek İpek (31), sabaha kadar kızları ve ailesiyle hasret giderdi. Kızlarının tahliye kararına sevinen Çelik ailesi, Melek İpek için kurban kesti. Melek İpek, yaşadığı zor günleri unutmak için kızlarıyla birlikte uzun bir tatile çıktı.

Döşemealtı ilçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek (36) ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında, 7 Ocak gecesi yaşadıkları müstakil evde tartışma çıktı. Tartışma sonrası Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövdü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrıldı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i buldu. İkili arasında çıkan arbede sırasında Melek İpek, tüfekle eşini vurup öldürdü. Gözaltına alınan Melek İpek, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu olan Melek İpek, dün saat 16.30’da Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde üçüncü kez hakim karşısına çıktı. Melek İpek’in, ‘meşru savunmada sınırın aşılması mazur görülebilecek bir heyecan, korku ve telaştan ileri gelmiş ise faile ceza verilmez’ hükmü gereğince tahliyesine karar verildi. 108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Melek İpek, kararı duyunca ağlarken, mahkeme heyetine teşekkür etti. Tahliye kararının ardından Melek İpek, dün saat 20.30 sıralarında cezaevinden tahliye edildi.

AİLESİ KURBAN KESTİ

Cezaevi çıkışında özgürlüğe adım atan Melek İpek, kızları Ceylin Deniz ve İkra Nur’u görünce koşarak sarıldı. Gözyaşları eşliğinde kızlarına uzun süre sarılan İpek, onları çok özlediğini söyledi. Cezaevinin önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamalarının ardından İpek, ailesiyle birlikte baba evine döndü. Ailesi, akrabalarıyla bir araya gelen Melek İpek, gecenin ilerleyen saatlerinde kızları ve kız kardeşi Nimet Çelik’le birlikte kalarak sabaha kadar sohbet edip, hasret giderdi. İpek’in eve gelmesiyle evde bayram havasının estiğini belirten Çelik ailesi, kızları Melek İpek’in tahliye kararı için kurban kesti.

KIZLARIYLA BAŞBAŞA TATİLDE

Cinayetten 108 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Melek İpek, kızları Ceylin Deniz ve İkra Nur’u alarak yaşadığı zor günleri unutmak ve dinlenmek için tatile çıktı. İpek’in bir süre kızlarıyla yalnız kalıp dinleneceğini belirten avukatı Ahmet Onaran, anne ve kızlarının gözlerden uzak bir ilçede tatilde olduğunu söyledi

Reklam Alanı

Görüntü DökümÜ
——————-
-Dün akşam geçilen görüntüler
-Fotoğraflar

Aslı DURAN- Alparslan ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

=====================================

2) İZMİT’TE OTOGARDA KISITLAMA ÖNCESİ YOĞUNLUK OLUŞTU

KOCAELİ Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde şehirler arası geçiş kısıtlaması başlamadan önce memleketlerine gitmek isteyenler yoğunluk oluşturdu. Kocaeli Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhanecileri Derneği Genel Sekreteri Sürmeli Çavuşlu, “Bugün yüzde 100’lük bir artışımız var. Yarın daha da fazla bir yoğunluk gözüküyor” dedi. 

Perşembe akşam 19.00’dan itibaren başlayacak olan sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları öncesinde memleketlerine gitmek isteyenler, Kocaeli Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yoğunluk oluşturdu. Bilet satışlarında düne göre yüzde 100 oranında artış görülürken, otobüs firmaları ise İstanbul’dan yola çıkan ek seferler koydu. Otogardaki yoğunluğun Çarşamba ve Perşembe günlerinde artarak devam etmesi beklenirken, otogar esnafı ise kısıtlamalar ile birlikte yüzde 50 oranında yolcu taşınması ve seyahatlerin izne tabii olması sebebiyle bilet fiyatlarında değişiklik yapılacağını söyledi. 

‘KISITLAMAYLA BERABER BİR YOĞUNLUK VAR’ 
İlave seferler ile yolcu yoğunluğunu karşıladıklarını söyleyen Kocaeli Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhanecileri Derneği Başkanı Halil Baylam, “Şu anda kısıtlama gelmesiyle beraber otogarımızda bir yoğunluk var. İlave arabalar da var. Önce bilet alanlar bugün gitmeye çalışıyor. Bugün, yarın ve ertesi gün insanlarımız gitmeye çalışacaklar. İzni olanlar gidecek, izni olmayan zaten gidemeyecek. Fakat kimse burada kalmayacak. İstanbul’dan ilave arabalarımız da geliyor. Buradaki yolcularımızı götürecekler. Şu anda bir kalabalık var. Zaten biz otobüslerimizde her türlü tedbirimizi aldık. Her türlü imkanlarımız var. Arabalarımızda hiçbir eksiğimiz yok.ö dedi. 

‘BİLET SATIŞLARINDA YÜZDE 100 ARTIŞ VAR’ 
Bilet satışlarında yüzde 100 oranında artış olduğunu belirten Kocaeli Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri ve Yazıhanecileri Derneği Genel Sekreteri Sürmeli Çavuşlu, “Bilet satışlarımızda düne göre yüzde 100 artış var. Hatta daha da fazla diyebiliriz. Genelde inşaat sektöründe çalışan arkadaşlar gidiyor. Aileler, kısıtlama nedeniyle dönüşleri olmayacağı için yanlarına çağırıyorlar. Bugün yüzde 100’lük bir artışımız var. Yarın daha da fazla bir yoğunluk gözüküyor. Fakat servislerimizde henüz artış yok. Çünkü Anadolu’dan gelen arabaların buradan gidebilmesi için boş gelmesi lazım. Şu anda fiyatlarımızı düşürdüğümüz için bunu kurtarmıyor. Fakat Perşembe’den sonra kısıtlamanın gelmesiyle beraber yüzde 50 oranı başlayacağı için bir fiyat değişikliği olacak. Gitmek izne tabii olacak. İzin almak da biraz zor, mazeret gerekli.” diye konuştu. 

Görüntü Dökümü
————————
– Otogardan görüntüler 
– Dernek Başkanı Halil Baylam ile röp. 
– Dernek Genel Sekreteri Sürmeli Çavuşlu ile röp. 
– Detay 

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),(DHA)

=================================

3) MAKİLİK ALANDA ÇIKAN YANGIN KISA SÜREDE KONTROL ALTINA ALINDI

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kınık Mahallesi’ndeki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı.

Yangın saat 14.30 sıralarında Kınık Mahallesi’ndeki Xanthos Antik Kenti’nin kıyısında bulunan makilik, çalılık ve ormanlık alanda başladı. Çıkış nedeni belirlenemeyen yangına, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 3 arazöz ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir itfaiye aracı ile müdahale edildi. Yangının antik kente sıçramaması için ekipler çevirme yaptı. Havanın da rüzgarlı olması nedeniyle yangın bir anda ilerledi. Yangın ekiplerin yoğun çabası ile bir saat içinde kontrol altına alındı. Alanda, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce soğutma çalışması başlatıldı. Yangında ilk belirlemelere göre 1 hektar alan zarar gördü.

Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
-Yanan alandan görüntü
-Ekiplerin müdahalesinden görüntü
-Yanan alandan detay

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ,(Antalya)(DHA)

====================================

4) ADANA MERKEZLİ 4 İLDE SİLAH KAÇAKÇILARINAOPERASYON, 6 GÖZALTI

Adana merkezli 4 ilde silah kaçakçılarına yönelik düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 Kalaşnikof ve 1 tüfek, 53 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait bin 500’den fazla mermi ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah ve mühimmat kaçakçılarına yönelik yaptığı çalışma kapsamında 6 kişinin, il il dolaşarak, silah ve mermi satışı yaptığı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine polis, şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Yaklaşık 6 aylık takibin ardından adresleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için harekete geçti. Ekipler, bugün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Adana merkezli Hatay, Gaziantep ve Tokat’ta operasyon düzenledi.
Operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda 1 Kalaşnikof ve 1 Mavzer marka tüfek, 53 ruhsatsız tabanca, bu silahlara ait bin 500’den fazla mermi ile silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Adana’da yakalanan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Diğer illerde yakalanan şüphelilerin ise Adana’ya getirileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Silahlardan genel görüntüler
– Mavzer marka tüfekten görüntü
– Kalaşnikoftan görüntü
– Tabancalardan görüntü
– Mermilerden görüntüler

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

==========================

5) 210 SANIKLI BÜYÜK UYUŞTURUCU OPERASYONU DAVASI BAŞLADI

Antalya’da bir ay önce yapılan uyuşturucu madde ticareti suçundan gözaltına alınıp 175’i tutuklanan 210 sanığın yargılanmasına başlandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, il merkezinde uyuşturucu madde üreten, satan ve temin eden kişilerin tespitine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin yakalanması için arama ve gözaltı talimatları verildi. Soruşturmayı yürütmek üzere Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca görevlendirilen 2 Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 17 Mart tarihinde düzenlediği operasyonda, Muratpaşa, Kepez ve Aksu merkez ilçelerinde toplam 215 adreste arama yapıldı. Operasyonlarda, 210 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı sayısı, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda 231’e yükseldi.
4 aylık teknik ve fiziki takiple gözaltına alınan şüphelilerden 21’i serbest kaldı. Tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan şüphelilerden 175’i, uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandı, 35’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Son yılların en büyük uyuşturucu operasyonunda tutuklanan 175 sanık ile adli kontrol kararı olan 35 sanık, bugün itibariyle ‘uyuşturucu madde ticareti’ suçundan hakim karşısına çıkmaya başladı. Antalya’daki 11 ağır ceza mahkemesinin 8’inde görülen duruşmalara tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla katılırken, tutuksuz sanıklar salonlarda hazır bulundu.
Yargıda hedef süre uygulamasına göre davaların en kısa sürede bitirilmesi amaçlanıyor. 

ARŞİV GÖRÜNTÜLERLE

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA)

============================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!