Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) SALDIRIDA YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDE ŞEHİT OLDU (2)

ASKERİ UÇAKLA ADANA’YA GETİRİLDİ
PKK’lı teröristlerin saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Kırmızı’nın (27), naaşı askeri uçakla Adana’ya getirildi. Burada düzenlenen törene Adana Valisi Süleyman Elvan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kent protokolü ve şehidin yakınları katıldı.
ŞEHİDİN ACILI ABLASI: NERENE VURDULAR KARDEŞİM
Şehit Kırmızı’nın naaşı uçaktan indirildiği sırada annesi Aliye Kırmızı, kız kardeşi Yasemin Kaleş ve nişanlısı Ayla, güçlükle ayakta durdu. Şehidin ablası Yasemin Keleş ve nişanlısı Ayla birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin ablası Yasemin Keleş’in, “Nerene vurdular kardeşim. Daha devleti koruyacaktı, daha zalimleri vuracaktı benim kardeşim’’ sözleri yürekleri dağladı.
OĞLUNUN GÖZYAŞLARINI SİLDİ
Törende acılı anne Aliye Kırmızı, gözyaşlarına boğuldu. Anne Kırmızı, oğlu Sedat Kırmızı’nın gözyaşlarını silip, teselli etti. Tören mangası eşliğinde şehidin naaşı, cenaze nakil aracına taşındı. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Şehidin yakınlarını şehidi almaya  gelişi
-Protokolden görüntü
-Şehit yakınlarının gözyaşı dökmeleri
-Şehit tabutunu cenaze aracına yüklemeleri
-Şehidin cenaze aracında gitmesi
Haber: Yusuf KANTARLI-Kamera: ADANA,(DHA)

===============================

2) MESUT ÖZİL’DEN DOWN SENDROMLU EFE’YE İMZALI FORMA

Amasya’nın Taşova ilçesinde yaşayan down sendromlu Efe Şahin’in (10) Fenerbahçe sevgisinden haberdar olan ünlü futbolcu Mesut Özil, sarı lacivertli küçük taraftara imzalı formasını gönderdi.

Reklam Alanı

İyilik Hareketi Derneği Başkanı Kasım Alper Özdemir, Efe Şahin’in Fenerbahçe sevgisini Mesut Özil’e ileterek imzalı formasını talep etti. Ricayı geri çevirmeyen Özil, imzaladığı formasını Şahin’e gönderdi. Babası Fatih Şahin, yapılan jestten dolayı büyük mutluluk duyduklarını iletti. 
“EFE’NİN YOLU BAHTI AÇIK OLSUNö
Down sendromlu bir çocuğun hayalini gerçekleştirilmesinde vesile olduklarından mutluluk duyduğunu ifade eden İyilik Hareketi Derneği Başkanı Kasım Alper Özdemir, “İyilik Harekatı Derneği olarak çok değerli kardeşim ve Efe’nin ve ailesinin bir talebi vardı. Fenerbahçe’nin imzalı formaları ve Mesut Özil’e ulaşmak. Bizde bunun için Özil’e ulaştık. Buradan Mesut Özil ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Onlar bizi kırmadılar. Böyle güzel küçük bir çocuğun, minik kahramanın hayallerini gerçek ettiler. O da çok mutlu oldu. Efe’nin istemiş olduğu imzalı formalar ve hediyeler geldi. Bizim de bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. İnşallah Efe’nin de yolu bahtı açık olsunö dedi.
“EFE’NİN EN BÜYÜK HAYALİ MESUT ÖZİL’İ GÖRMEKö
Efe’nin babası Fatih Şahin bu sürpriz karşısında duygulandıklarını dile getirerek, “Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Mesut Özil’e çok teşekkür ediyorum oğlumu sevindirdiği için, Allah razı olsun. Oğlumuzun mutluluğu bizim mutluluğumuz. Daha sonrasından imzalı forma göndermesi ayrı bir güzellik oldu bizim için. Destek olan arkadaşlara da çok teşekkür ediyorum. İnşallah Efe’de ziyaret edecek büyük ihtimalle Mesut ağabeyini. Maçına gidecek, antrenmanına gidecek inşallah. Oğlumun bahtı açık olsun, Allah razı olsunö şeklinde konuştu.

Görüntü dökümü
—————————-
– Efe Şahin’in formalı görüntüleri
– İyilik Harekatı Derneği Başkanı Kasım Alper Özdemir röportajı
– Babası Fatih Şahin röportajı

Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA) –
====================================

3) OSMANİYE’DE EVLENİP KÖYE YERLEŞEN VİSAN İÇİN VATANDAŞLIK YOLU AÇILDI
 
OSMANİYE’nin Kadirli ilçesinde Gazi İkanç ile evlenip köye yerleşen 3 çocuk annesi Romanya vatandaşı Visan Ramona (50), 24 yıl sonra İl Göç İdaresi tarafından verilen ‘ikamet izin belgesi’ ile oturum iznine kavuştu. Geçen zaman içinde kaçak olarak yaşayan Ramona, 2 yıl sürecek belgeyle ülkesine yapacağı pasaport başvurusunun ardından Türk vatandaşlığına başvurabilecek.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 1995 yılında Gazi İkanç ile tanışan Romanya vatandaşı Visan Ramona, geçici oturum iznine başvurup, Osmaniye’ye yerleşti. İkanç ile nikah kıyıp evlenen Ramona, 1997 yılında izninin bitmesinin ardından yenileme talebinde bulunmadı. Daha sonraki yıllarda İkanç ve Ramona çiftinin 3 çocuğu dünyaya geldi. Eşiyle köyde yaşayan Ramona, yasal olmadan Türkiye’de 24 yıl geçirdi. İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş, ekibiyle birlikte Visan Ramona’nın oturum izni için çalışma başlattı. Ramona’ya ‘insani ikamet izni’ verildi.
VATANDAŞLIK YOLU AÇILDI
Visan Ramona, 24 yıl sonra 2 yıl geçerli ‘insani ikamet izni belgesine’ kavuşmanın sevincini yaşadı. Yetkililer, Ramona’nın ülkesinden pasaport yenilemesi yapmasının ardından vatandaşlık verilip, süresiz kimliğe kavuşabileceğini kaydetti. 
Kurum Müdürü Mahmut Kurtuluş’a yardımları için çiçek vererek teşekkür eden Visan Ramona, “Çok mutluyum, elinden geleni yapan, emeği olan herkese teşekkür ederim, sağ olsunlar” dedi.
‘MAĞDURİYETİ BİTİRMİŞ OLACAĞIZ’
İl Göç İdaresi Müdürü Mahmut Kurtuluş ise yurt dışından gelmiş kişinin, resmi makamlardan süreli bir şekilde oturma izni alabildiğini belirterek, “Süre bitiminde bunu yenilemek durumunda kalırsınız veya kişi ülkesine dönmek zorundadır. Burada Visan Hanım izin belgesi bitimi sonrasında tekrardan ikamet izni için bir başvuruda bulunmamış. Daha sonra da çocuklar dünyaya geldiği için uğraşma fırsatı bulamamışlar. En nihayetinde 25 yıl bir süre geçip bugüne gelmiş. Neler yapabiliriz noktasında inceleme yaptık. Geçici ikamet belgesi düzenledik kendilerine. İnşallah bundan sonraki süreçlerde yasal olarak kalma durumunda olacaklar. Bu sorun sadece Visan Hanım için geçerli, üç çocuğunun babadan dolayı Türk vatandaşı ve kimlikleri var. Sadece Visan Hanımın mağduriyet durumu var ve biz bunu verdiğimiz insani ikamet izniyle sonlandırıyoruz. Bundan sonraki süreçlerde kendisi ülkesinin konsolosluğu ile görüşüp bir pasaport temin edecek, daha sonra da daha rahat bir zemin oluşmuş olup bu mağduriyeti bitirmiş olacağız” dedi.

Görüntü dökümü
—————————-
-İl Göç İdaresi Müdürlüğü tabelasından detay
-Romanyalı Visan Ramona ve kızının İl Göç İdaresi Müdürüne çiçek vermesi
-Teşekkür etmeleri
-Kurum Müdürü Mahmut Kurtuluş’un Vişan’a kimliğini teslim etmesi
-Visan Ramona’nın kimliğini göstermesi, kimlikten detay
-Göç Müdürü Mahmut Kurtuluş ile röportaj
-Visan Ramona’nın teşekkür konuşması
-Visan Ramona ve kızının kurum müdürü ile görüşmesi
Haber-Kamera: İbrahim EMÜL-OSMANİYE,(DHA)

=====================================

4) BODRUM’DA SAHİLLER TURİSTLERE KALDI

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinde sahiller, turistlere kaldı. Kısıtlamayı hiçe sayan az sayıda kişinin de çocukları ile sahile gelip, denize girdikleri görüldü.

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında dün saat 19.00’dan başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bugüne kadar araç yoğunluğunun yaşandığı Bodrum, tarihinin en sakin günlerinden birini yaşıyor. İlçenin pek çok yerinde cadde ve sokaklar boş kalırken kısıtlamadan muaf olanlar Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Atatürk Bulvarı’nda kısmi hareketliliğe neden oldu. Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet ve Bitez sahilleri ise turistlere kaldı. Hava sıcaklığının 29 derece, deniz suyunun ise 19 derece olarak ölçüldüğü ilçede sahile gelen turistler denize girip, güneşlendi. Kısıtlamayı hiçe sayan bazı kişilerin de çocuklarıyla sahile gelip, çocuklarıyla kumlarda oynayıp, denize girmeleri dikkat çekti.

Öte yandan, polis, jandarma ve zabıta ekiplerinin kısıtlamaya yönelik denetimleri ilçenin birçok noktasında sürüyor.

Görüntü dökümü:
-Denize giren turistlerden görüntü
-Kısıtlamayı delip, sahilde çocuklarıyla oynayanlardan görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Selçuk AKBAŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)-

=======================================

5) KUŞADASI’NDA TAM KAPANMANIN İLK GÜNÜNDE CADDE, SOKAK VE MEYDANLAR BOŞ KALDI

AYDIN’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda tam kapanmanın ilk gününde cadde, sokak ve meydanlar boş kaldı. İlçede yaşayanların tam zamanlı kısıtlama kararına uyduğu görülürken, polis ekipleri kentin farklı noktalarında gerçekleştirdikleri denetimlerini sürdürdü.

Türkiye genelinde, koronavirüse yönelik tedbirler kapsamında 17 Mayıs saat 05:00’te sona erecek olan tam kapanma dün saat 19:00’da başladı. Tam kapanmanın ardından, bugün Aydın’ın önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda cadde, sokak ve meydanlar boş kaldı. Kuşadalıların kurallara uyarak zorunlu haller dışında sokağa çıkmadığı görüldü. Cadde, sokak ve meydanlara sadece işe gitmeleri serbest olan kamu görevlileri ile vatandaşların neden olduğu hareketlilik yansıdı. İlçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin dolaşmak için tercih ettiği sahil bandı, Atatürk ve Balıkçılar Meydanı ile tarihi Kaleiçi Sokak da sakinliği ile dikkat çekti. Polis ve jandarma ekipleri tam kapanmanın ilk gününde kontrol noktalarında gerçekleştirdiği denetimler devam ediyor.

Görüntü dökümü 
——————————
-Sahil bandından görüntü
-Atatürk Meydanı’ndan görüntü
-Kaleiçi Sokak’tan görüntü
-Bekçilerin sokaklarda dolaşırken görüntüsü
Haber – Kamera:  Eşber OKAYER / KUŞADASI (Aydın), (DHA) –
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!