Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BELEDİYE BAŞKANI VE EŞİNİN ‘YASAK AŞK’ YAŞADIĞINI İDDİA ETMİŞTİ, SİLAHLI SALDIRIDA YARALANDI

ANTALYA’nın Elmalı ilçesinde Ahmet T. (39), evine gireceği sırada kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce av tüfeğiyle açılan ateş sonucu bacağından vurularak, yaralandı. Hastanede tedaviye alınan Ahmet T., geçen yıl Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk ile eşinin ‘yasak aşk’ yaşadığı iddialarıyla gündeme gelmişti.
Elmalı’ya bağlı Yuva Mahallesi’nde dün gece evine gelen Ahmet T.’ye kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tüfekle ateş açıldı. Sağ bacağına isabet eden saçmalar nedeniyle yaralanan Ahmet T., çağrılan sağlık ekibi tarafından ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı. Ahmet T.’nin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.
Öte yandan Ahmet T. geçen yıl temmuz ayında mevcut Elmalı Belediye Başkanı İYİ Partili Halil Öztürk ile eşi Sümeyra T.’nin (32) ‘yasak aşk’ yaşadığını ileri sürmüştü. Eşi Sümeyra T. ise asıl aldatılanın kendisi olduğunu öne sürerek Ahmet T.’nin başka bir kadınla fotoğrafları olduğunu iddia etmişti.

Görüntü Dökümü
———————–
– Ahmet T.’nin parkta görüntüsü (ARŞİV)
– Ahmet T.’nin telefondaki mesajları incelemesi (ARŞİV)
– Ahmet T.’nin konuşması (ARŞİV)
– Ahmet T. ve eşi Sümeyra T.’nin fotoğrafları (ARŞİV)
– Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’ün fotoğrafları (ARŞİV)

HABER- KAMERA: ANTALYA, (DHA) 

======================================================

2) VİRANŞEHİR CUMHURİYET SAVCISI AKBULUT’UN VİDEOSUNA İDARİ İNCELEME
 
ŞANLIURFA’nın Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut, koronavirüs tedbirlerine ilişkin genelgelerle ilgili konuştuğu videoyu ‘Esenlik Bildirisi’ başlığıyla sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yayınladı. Valilik, sosyal medyada gündem olan Akbulut’un videolarıyla ilgili idari inceleme başlattı.
Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Akbulut, ‘Esenlik Bildirisi’ başlığıyla Türkiye’deki koronavirüs sürecinde atılan adımlar ve yayınlanan genelgelerle ilgili açıklamalar yaptığı videoyu, sosyal medya platformu YouTube’daki hesabından yayınladı. Genelgeleri eleştirdiği videoda görevden alınmayı göze aldığını dile getiren Akbulut, “Aşı ikna timleri kurulup insanlar aşılanıyor ve onay belgesi adı altında bir belge imzalatılıyor. Benim incelediklerimde biyotıp sözleşmesi, hasta hakları yönetmeliği gibi mevzuatın öngördüğü şartları sağlayan ibareler o metinlerde yer almıyor. Bu metinler hukuken çöp. Çünkü pek çok insanın tereddütleri varken ve bu tereddütler yetkililer tarafından giderilmezken, ortada soruşturma açılmasını gerektirir pek çok iddia varken aydınlatılmış rızanın varlığından bahsedilemez. Aşının prospektüsünde yer alan yan etkiler, ikazlar dahi o metinde yazmıyorken, ortada aydınlatılmış rıza var, denemez. Cumhuriyet savcısı bunları ihbar kabul edip soruşturma yapmak zorunda. Fakat bu dillendirildiği zaman insanlar cesaret edemiyor. Ben işim gereği gerekli cesareti gösteriyorum” diye konuştu. 
TCK’nın 185’inci ve 187’nci maddeleri kapsamında resen soruşturma başlattığını duyurarak, elinde bilgi olanların kendisine ulaşmasını isteyen Akbulut, kendisinin de ilgili kurumlara yazı yazıp, delil toplamaya başladığını söyledi. Akbulut, “Ben Viranşehir’de görev yapıyorum. Burada tedbirler batıdaki kadar sıkı değil ve burada korkutulduğumuz neticeler görülmüyor. Sınırın dışına çıkın hiçbir tedbir yok, korkutulduğumuz şekilde ölümler de meydana gelmiyor” dedi. 
28 dakikalık videoda savcı kimlik kartını da gösteren Eyyüp Akbulut’un açıklamaları, sosyal medyada gündem oldu. Bazı sosyal medya kullanıcılarının da tepki gösterdiği videonun ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, konudan haberdar olduklarını ve idari inceleme başlattıklarını söyledi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
———————–
– Viranşehir Cumhuriyet Savcısı Eyyüp Akbulut’un açıklama yapması
– Savcılık kimlik belgesini gösteren Akbulut
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA

======================================================

DİNİ NİKAHLI EŞİNİ 6 AY BOYUNCA ZİNCİRE BAĞLAYIP, İŞKENCE YAPTI; TUTUKLANDI (2)
3) SAVCILIKTAKİ İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tunceli’nin Hozat ilçesinde, dini nikahla birlikte yaşadığı E.A.’yı 6 ay boyunca evde zincire bağlayarak, dövüp, tecavüz ve işkence eden Oktay Güler’in savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Güler, son yaşanan darp olayında alkol aldığını ve hiçbir şey hatırlamadığını söyledi. İfadesinde E.A. ile 2020 yılının kasım ayında tanıştığını belirten Oktay Güler, evlenmek için 2 kez istemeye gittiklerini anlattı. E.A. ile Elazığ’a seyahat ederken tanıştıklarını, iki kez istemeye gittiklerini ancak ailesinin vermediğini belirten Güler, ardından kaçarak evlendikleri kaydetti. Oktay Güler, “Aramızda resmi nikah olmamasına rağmen E.A ile aile hayatı yaşamaya başladık” dedi.
‘ONA KARŞI KISKANÇLIK DUYMADIM’
Tehdit, hakaret, iftira ve darp iddialarını reddeden Güler, “E.A. bana günlük meselelerden dolayı yalan söylediği için arada sırada tartıştığım doğrudur. Ancak bu meselelerin konusu namus meselesi ve kıskançlık değildir. Ayrıca ben tartışmalar sırasında E.A.’ya tehdit hakaret ve darp eyleminde bulunmadım. Ayrıca E.A.’nın telefonu vardı ancak 13 Mayıs tarihinde gerçekleşen olaydan sonra telefonunu annesi aldı diye biliyorum. Ben ailesiyle görüşmesi konusunda hiçbir zaman baskı yapmadım, istediğinde ailesiyle görüşüyordu. Ona karşı kıskançlık duymadım. Bu sebeple E.A.’yı akşam yatmadan önce zincir ve asma kilit ile bağladığım doğru değildir. Annem böyle bir şeye şahit olmamıştır ve bana yardımcı olmamıştır. Eğer böyle bir şey olduysa buna rağmen annem babam şahit olurdu veya E.A. bu durumu kendi ailesine bildirirdi. Annem ve babam zaten evden uzun süre uzaklaşmazlar eğer böyle bir şey olduysa kesin müdahale ederler” dedi.
‘ALKOLLÜ OLDUĞUM İÇİN HATIRLAMIYORUM’
E.A.’nın evden kaçtığı gün alkollü olduğu için neler yaşandığını hatırlamadığın söyleyen Güler, “Ben E.A. ile evde yalnızdım annem ve babam dışarıdaki işleri ile uğraşıyordu. Ben sarhoştum. Ancak yine de iradesiz değildim. E.A.’ya daha önceden vermiş olduğum sigara paketini istedim. Ancak kendisinde sigara paketim olmadığını söyledi. Daha önceden buna benzer yalanlar söylediği için ben sinirlendim. Aramızda tartışma yaşandı. Yaşanan tartışma sırasında ben alkollü olduğum için ona hakaret ve tehdit edip etmediğimi, kemerle veya elimle darbettiğimi bilmiyorum ve hatırlamıyorum. Olaydan 5-10 dakika sonra sakinleşerek onu evde bırakarak hayvanların yanına gittim. Kesinlikle E.A.’yı odaya kilitlemedim sigarayı bulamazsan onu öldürürüm gibi tehditlerde bulunmadım. Bana evden çıkarken ‘Senin sigaranı bulacağım merak etme’ dedi. Ben hayvanların yanına gittikten sonra yaklaşık yarım saat sonra eve geldim. Eve geldiğimde E.A. evde yoktu eğer kapı kilitli olsaydı zaten evden dışarı çıkmazdı. Yani ben E.A.’yı kesinlikle eve kilitlemedim” diye konuştu.
‘YARALANMALARI DARPTAN OLABİLİR’
Bu olaylar yaşandıktan sonra köy içinde E.A.’yı aramaya başladığını anlatan Oktay Güler, “O sırada jandarma beni aldı ve karakola getirdi. Olaydan sonra da ben E.A. görüşmedim. Onunla birlikte yaşadığım 6 ay içinde sürekli hakaret ve tehditlerde bulunmadım. Darbettiğim zorla eve kilitlediğim ve zincirle bağladığım iddiaları kesinlikle doğru değildir. Ancak 13 Mayıs’ta E.A.’da meydana gelen yaralamalar benim kendisini hatırladığım şekilde darbetmemden dolayı olmuş olabilir. Ayrıca E.A.’nın genel psikolojisinin bozuk olduğu ve akli melekelerinde eksiklik olduğunu söyleyebilirim” dedi.

(GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ)

HABER: Serhat Ozan YILDIRIM-TUNCELİ – DHA

=========================================================

4) KİLİS’TE OTOMOBİLLER ÇARPIŞTI; 2 YARALI
 
KİLİS’te, iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı.
Necmettin Erbakan Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde, kent merkezine doğru giden Faruk Muhammed A, yönetimindeki 79 MA 2659 plakalı otomobil ile Mehmet Enes İ. yönetimindeki 34 ZS 0841 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada sürücüler yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar, Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü
———————–
– Kaza yeri
– Araçlardan görüntü
– Alınan tedbirler
– Ambulasın gidişi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA

=========================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!