Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

KÜRECİK NATO RADAR ÜSSÜ ÖNÜNDE İSRAİL PROTESTOSU

MALATYA’nın Akçadağ ilçesinin Kürecik Mahallesi’nde bulunan NATO Radar Üssü’ne gelen Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, İsrail’i protesto ederek üssün kapatılmasını istedi.

Vatan Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri, Filistin’e yönelik saldırıları protesto etmek için Akçadağ ilçesinin Kürecik Mahallesi’nde bulunan NATO Radar Üssü’ne geldi. “Türkiye- Filistin kardeştir”, “Kahrolsun İsrail ve Amerika”, “Radar Üssü kapatılsın” sloganları atan grup,  yanlarında getirdikleri ve yırttıkları temsili radar üssünden çıkan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ve tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını parçaladı.

Protestoya katılan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Arif Doğan, Kürecik Radar Üssünün ABD askerleri tarafından İsrail’e kalkan olabilmesi için inşa edildiğini belirterek, “Kürecik Radar Üssü’nün önünde sesleniyoruz; Filistin’in savaşı yok, Filistinlilerin şahsında insanlık savaşıyor. Mescid-i Aksa’da yapılan saldırı insanlığa yapılan saldırıdır” diye konuştu.

Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkanı Dilek Çınar ise Filistin halkının 8 Mayıs’tan itibaren İsrail’in saldırılarına direndiğini ifade ederek, “Filistinliler, kanlı postallarıyla Mescid-i Aksa’ya giren siyonistlere karşı sadece vatanlarını değil, tüm İslam alemini, tüm insanlığı müdafaa ediyor. Karşılarında ise Amerika’nın milyarlarca dolarlık yardımlarla, silahlarla, tanklarla, tüfeklerle donattığı bir terör devleti ve ordusu var. O terör devletinin ordusu, tüm dünyanın gözleri önünde, lanetlemelerin uğultusu altında, katliamı ve işgali ilerletmeye devam ediyor” dedi.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
– Katılanlar
– Protesto edilmesi
– Maket NATO Radar Üssü
– Arif Doğan’ın açıklaması
– Dilek Çınar’ın konuşması
– Maket NATO Radar Üssü’nün içinden çıkanlar
– Tekmelenmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Taha AYHAN-MALATYA-DHA
==========

BÜYÜKELÇİ LANDRUT İLE BAKAN YARDIMCISI KAYMAKCI’NIN, ‘AVRUPA-TÜRKİYE’ DİYALOĞU
 
AVRUPA Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut ile Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Tekirdağ’da Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı Projesi’nin bağlantı noktasında incelemede bulundu. Landrut’un burada yaptığı açıklamada “Avrupa ve Türkiye” sözleri üzerine Kaymakcı, “Sanıyorum kendisi Türkiye ve Avrupa Birliği demek istedi. Biz şu anda AB’de değiliz ama Avrupa’yız, Avrupa’dayız. Dolayısıyla Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri denmesini tercih ediyorum” dedi. Landrut da gülümseyerek, “Ben AB için çalışıyorum. İşim bu ama haklısınız” yanıtını verdi.

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer Landrut, Çerkezköy Tren İstasyonu’ndaki incelemenin ardından yaptığı açıklamada, demir yollarının Avrupa ile Türkiye’yi bağlaması açısından güçlendirilmesinin çok önemli olacağını belirtti. Landurt, “Özellikle sürdürülebilirlik hedefleri açısından, Avrupa ile Türkiye’nin demir yolları hedeflerine ulaşması bakımından projenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu proje AB’nin desteklediği en büyük alt yapı projelerinden biridir” dedi.

‘BU PROJENİN BİRÇOK BOYUTU VAR’

Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı ise projenin birçok boyutu olduğuna dikkat çekerek, “Bu boyutlardan bir tanesi Türkiye ile Avrupa Birliği arasında olan iş birliği. Türkiye 1999 yılından itibaren resmi bir aday olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne katılım öncesi mali yardım adı altında fonlarından yararlanıyor. Bugünkü ziyaret edeceğimiz projede de Avrupa Birliği’nin yaklaşık 175 milyon avroluk katkısı söz konusu. Bu proje sayesinde Halkalı ile Kapıkule arasında ulaşım güçlendirilecek. Kargo taşımacılığı ile süre 8,5 saatten 3,5 saate inecek. Keza yolcu sürelerinde de 1,5 saate inecek. Bu çok önemli bir proje. Türkiye’nin Avrupa bağlantısı arasında merkezi bir ülke konumunda. Bizim için önemli bir proje” dedi.

‘PROJE İLE İŞ BİRLİĞİMİZİ DAHA DA ARTTIRACAĞIZ’

İstasyonda yapılan incelemenin ardından heyet Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. Burada konuşan Kaymakcı, “Türkiye, Avrupa Birliği’nin birçok önemli projelerinden faydalanıyor. Bu projelerden bir tanesi de incelemeye gideceğimiz Halkalı- Kapıkule Hızlı Tren Projesi. Bu proje önemli bir proje. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale’nin içerisinde olduğu sınır ötesi projelerimiz ve iş birliğimiz var. Bu projelerin detayında da gerek atık suyu, gerek içme suyu, gerek Meriç Nehri’nden gelen taşkınların önlenmesi konusunda birçok projemiz var. Türkiye-Avrupa Birliği mali iş birliği, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik sürecinde de olumlu gelişme kaydettirecektir. Bu projelerle iş birliğimizi daha da artıracağız. Çünkü, Türkiye ve Avrupa Birliği’nin geçmişi ortak, geleceği ve çıkarları da ortak, umarız bu yönde daha olumlu ve sağlıklı adımlar atılır” dedi. 

‘AVRUPA-TÜRKİYE DİYALOĞU’

Projenin iki taraf arasında iş birliğini daha da arttıracağını kaydeden Nikolaus Meyer Landrut, “Daima ekonominin asıl nerede olduğunu görmeyi severim, hakkında okumaktan, konuşmaktan çok yerinde olmayı severim. Sayın Bakan Yardımcısı’nın da belirtmiş olduğu gibi birçok ortak noktamız var. Demir yolu hattı projesi de bu bağlantının güçlenmesini sağlayacak. Bu yıl Avrupa’da Demir Yolu Yılı ilan edildi. Böylece bir aday ülkemizde de dostumuz olan ülkede de iş birliğimizi geliştirmiş oluyor ve projemizi geliştirmiş oluyoruz. Sizlerin ihtiyaçlarını, karşılaştıkları sıkıntıları, ekonominin nereye ilerlediğini duymak da memnun eder” diye konuştu.

‘TÜRKİYE TEK BAŞINA AVRUPA’DIR’

Landrut’un ardından söz alan Kaymakcı, “Sayın büyükelçi izin verirse küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Sayın büyükelçi Türkiye ve Avrupa dedi. Türkiye bizzat kendisi Avrupa’dır. Sanıyorum kendisi Türkiye ve Avrupa Birliği demek istedi. Biz şu anda AB’de değiliz ama Avrupa’yız, Avrupa’dayız. Dolayısıyla Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri denmesini tercih ediyorum” ifadelerini kullandı. Landrut da gülümseyerek, “Ben AB için çalışıyorum. İşim bu ama haklısınız” yanıtını verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————
-AB heyetinin gelişi
-Bakan Yardımcısı Kaymakçı’nın gelişi
-Heyetin istasyonda incelemesi
-Landrut’un açıklaması
-Kaymakçı’nın açıklaması
-Çerkezköy OSB ziyareti
-Landrut’un açıklaması
-Kaymakçı’nın konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Onur KAYA/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),(DHA)- 

=======

ANTALYA’DA MAHALLELİ YAĞMUR DUASINA ÇIKTI

*- Antalya’nın Korkuteli ilçesinde kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu yaklaşık 750 kişi yeterli yağış olmaması nedeniyle yağmur duasına çıktı.

Korkuteli’ne bağlı Dereköy Mahallesi sakinleri yeterli yağış olmaması nedeniyle toplu olarak yağmur duasına çıktı. Hacsıalan mevkiindeki ağaçlık alanda pandemi kurallarına uyularak gerçekleşen duaya Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. İmamın kıldırdığı namazın ardından aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 750 mahalle sakini, yağmur duası yaptı.
Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, “Korkuteli’nin 58 mahallesinde kurak bir mevsim yaşıyoruz, uzun zamandır yağmur yağmıyor. Ekinlerimizin suya ihtiyacı var. Bu sebeple çiftçilerimiz ve vatandaşlarımızla yağmur duasına çıktık” dedi.
Dereköy Mahalle Muhtarı Taner Yaşa da bölgede uzun süredir yağmur yağmadığını, çok kurak bir mevsim geçirdiklerini belirterek, “Köy halkımızla yağmur duasına çıktık. İnşallah dualarımız kabul olur ve yağmur yağar” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– İmam yağmur duası okurken
– Mahalle sakinleri yağmur duasına âmin derken
– Mahalle muhtarı Taner Yaşa’nın açıklaması
– Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin’in açıklaması 
– Genel detaylar

HABER-KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya), (DHA)

============

HAFİF TİCARİ ARACIN ÇARPTIĞI ANNE VE OĞLU YARALANDI

ADIYAMAN’da, yolun karşına geçmeye çalışan ve hafif ticari araçın çarptığı anne ve oğlu yaralanadı.
Kaza, öğleden sonra Hocaömer Mahallesi’nde meydana geldi. Serkan Sağlam yönetimindeki 02 BD 831 plakalı hafif ticari araç yolun karşına geçmeye çalışan Güler Gülen (36) ile oğlu Miraç Güler’e (8) çarptı.
Yaralanan anne ve oğlu ihbarla gelen ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Anne ve oğlunun yaralanmasına neden olan sürücü ise gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————–
-Olay yeri
-Ambulansın gelişi
-Sağlık ekiplerinin yaralılara müdahalesi
-Yaralıların ambulansa bindirilmesi
-Ambulansın gidişi
-Bebek arabası
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN -ADIYAMAN-DHA)

===============

‘ZEYNO’ BİR BATINDA 13 YAVRU DOĞURDU

MANİSA’nın Turgutlu ilçesinde kaportacılık yapan Ahmet Erçırak’ın çiftliğinde baktığı 3 yaşındaki ‘Zeyno’ isimli pitbull cinsi köpeğin bir batında 13 yavru dünyaya getirmesi görenleri şaşırttı. 13 yavru, haftada bir veteriner kontrolünden geçirilmeye başlandı.

Küçük Sanayi Sitesinde esnaf 30 yaşındaki Ahmet Erçırak, arkadaşının evinde beslemesinin yasak olması üzerine bakamadığı ‘Zeyno’ adlı 3 yaşındaki pitbull cinsi dişi köpeği sahiplendi. köpeği, çiftliğinde bakmaya başladı. ‘Zeyno’, 1 hafta önce bir batında 13 yavru doğurdu. Erçırak’ın baktığı yavrular, haftada 1 gün veteriner kontrolünden geçiriliyor. Erçırak, “Yavrularımız sağlıklı bir şekilde doğdu, büyümelerinde bir engel yok. Sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Şimdilik yavruları kimseye vermeyi düşünmüyoruz. Sevinçliyiz” diye konuştu.
Veteriner Hekim Tuna Dönmez, “Pitbull cinsi veya başka bir cins köpeğin bir batında 13 yavru vermesi çok karşılaştığımız bir durum değildir, normali 5-6 yavrudur. Fakat biz veterinerlerin kontrolünde, her hafta bize gelerek annenin ve yavrunun sağlığı takip edilerek sağlıklı şekilde bu yavrular büyütülebilir” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Zeyno köpek ve yavrularından genel görüntü
-Köpeğe bakan Ahmet Erçırak’ın açıklaması
-Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa), DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!