Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 18

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Kedilerinin doğum gününü kutladılar

KOCAELİ’nin Dilovası ilçesinde yaşayan Cevdet Elipek(41), kızlarının isteği üzerine evde baktıkları ‘Pişano’ isimli kedileri için doğum günü partisi düzenledi.

Dilovası Orhangazi Mahallesi’nde yaşayan Cevdet Elipek, eşi ve 3 kızı ile birlikte evde baktıkları ‘Pişano’ isimli kedileri için doğum günü partisi düzenledi. Geçen 27 Mart’ta 7 yaşına basan Pişano için sucuk, göğüs eti ve sosisten oluşan doğum günü menüsü hazırlayan Elipek ailesi, balonlar ve çeşitli süslemeler ile evlerini de doğum gününe özel süsledi. Bir tepsi üzerinde Pişano’ya özel sunum yapan aile, kedi yemekleri yediği sırada doğum gününü kutlayarak eğlendi. 

Ailecek yaptıkları doğum gününü anlatan Cevdet Elipek, “Bu çocuklarımın fikriydi. ‘İnsanlara doğum günü yapılıyor. Biz de kediye yapalım’ dediler. Biz de hep birlikte bu kararı aldık. 6-7 aydır onun doğum gününü bekliyoruz. 27 Mart 2014’te doğmuştu Pişano. Evde baktığımız bir kedimiz var. Ayrıca Tavşancıl sahilindeki sokak kedilerine de bakıyorum. Maddi imkanlarım el verdiğince onlara destek vermeye çalışıyorum. Pişano’nun özel yemekleri var. Her yemeği yemez. Bir göğüs etini kızartmadan yemez. Kızarttıktan sonra üstüne pul biber dökmezseniz, yine yemez. Yumurtanın içini çok sever, dışını sevmez. Onu ayrıca veriyoruz. Gece uyuduktan sonra sabah 05.00’da dışarı çıkar. Saat 10.00’da geri gelip kahvaltısını yapar. Benim 3 tane çocuğum var. Onlar çok seviyor Pişano’yu. Pişano bizim evin bir bireyi gibidir. Doğum gününde sucuk, göğüs eti ve sosis olmak üzere 3 çeşit yemek hazırladık. Balon şişirdik. Bildiğimiz, insanlara yaptığımız doğum günü sürprizleri gibi bir doğum günü yaptık ona.” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kedinin doğum günü yemeklerini yerken görüntüleri(cep telefonu)
– Kedinin sahibi Cevdet Elipek ile röp.
– Cevdet Elipek sokak kedilerine beslerken görüntü

HABER-KAMERA: Cihan TEKER/DİLOVASI(Kocaeli),(DHA)

Reklam Alanı

=================

İki arkadaşın ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, elektrik direğine çarpan kamyondan yola fırlayan Ertekin Baytekin (32) ile yaralanan arkadışına yardıma eden Erdinç Çardak’a (29) çarparak ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü Yusuf Can C., tutuklandı.

Dün akşam saatlerinde Ereğli-Alaplı kara yolunda meydana gelen kazada, Ertekin Baytekin yönetimindeki 67 TE 036 plakalı kamyon, kontrolden çıkarak yol kenarındaki elektrik direğine çarptıktan sonra su kanalına düştü. Kamyondan yola fırlayarak yaralanan Ertekin Baytekin’in yardımına, kamyonun arkasından seyir halinde olan arkadaşı ve kamyonun sahibi Erdinç Çardak koştu. Bu sırada Yusuf Can C. yönetimindeki 67 EF 543 plakalı otomobil, Baytekin ve Çardak’a çarptı. İki arkadaş, kaza yerinde hayatını kaybetti.

Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Yusuf Can C., bugün adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan Yusuf Can C., tutuklandı.

Görüntü Dökümü
-Sürücünün adliyeye getirilişi 
-Kaza yeri görüntüler

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

===========

Üzerine beton rögar çemberi düşen çocuk, hayatını kaybetti

DENİZLİ’nin Merkez efendi ilçesinde, üzerine beton rögar çemberi düşen Enes Koray (6) yaşamını yitirdi.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında Sümer Mahallesi 2279 Sokak’ta meydana geldi. Sokakta oynayan Enes Koray’ın üzerine, mahallenin içme suyu hattı çalışması yapıldığı sırada, henüz nasıl düştüğü belirlenemeyen beton rögar çemberi düştü. Olayı gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde, Enes Koray’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Acı haberi duyan Koray’ın yakınları olay yerine akın etti. Polis ekipleri güvenlik önlemi alırken, Koray’ın ailesi sinir krizi geçirdi. Savcının incelemesinin ardından Enes Koray’ın cenazesi otopsi için ambulansla Pamukkale Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yerinden detay
-Sağlık ve polis ekiplerinden görüntü
-Polislerin inceleme yapması
-Feryad edip ağlayanlardan görüntü
-Cenazenin araca taşınması
-Enes Koray’ın fotoğrafı

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

=============

Aydın’da ‘Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir’ etkinliği düzenlendi

İÇİŞLERİ Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ’30 Mart’ta Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz’ uygulaması kapsamında, Aydın’da yaya geçidine kırmızı çizgi çizdi.

İçişleri Bakanlığının ‘30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz’ uygulaması kapsamında tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da yaya geçitlerine kırmızı çizgiler çizildi. Aydın’ın Efeler ilçesinde düzenlenen programa İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil’de katıldı.

Bakan Yardımcısı Erdil ve Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, şehrin en işlek bulvarı olan Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçitlerine çekilen kırmızı çizgileri inceleyerek vatandaşları bilgilendir. Trafik polisi yeleği giyen Bakan Yardımcısı Erdil ve Aydın Valisi Aksoy, yaya geçidindeki çizgiyi kırmızıya boyadı. 

‘YAYALARIN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN ÖNEMLİ’
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy programda yaptığı konuşmada, sürücülerin yayalar konusunda dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaparak, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da da böyle bir çalışmanın içinde yer alıyoruz. Özellikle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun 2019 yılından sonra trafikle ilgili başlatmış olduğu birçok kampanya ve çalışmalarla sonrasında bu yıl da Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da kırmızı çizgimizi çektik. Öncelik yayanındır. Yayaların güvenliği her şeyden önemli. Sürücülerimizin bu konuya dikkatinin çekilmesi ve daha duyarlı bir hale gelmesi bakımından böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Trafik kazalarında önemli ölçüde düşüş var. Temennimiz bunları en asgari seviyelere düşürmek. Sürücülerimizin yaya geçitlerinde daha dikkatli olması amacıyla bugün yapmış olduğumuz bu çalışmanın toplumun bütün kesimlerince kanıksanmasına ve daha duyarlı hale gelinmesine katkı sunmasını diliyorum” dedi.

‘YAYA ÖLÜMLERİNDE AZALMA VAR’
İçişleri Bakan Yardımcısı Tayyip Sabri Erdil etkinlikte yaptığı açıklamada, son 3 yıl içerisinde yapılan çalışmaların netice verdiğini, ölümcül trafik kazalarında yüzde 30.8’lik bir iyileşme olduğunu ve yaya ölümleri yüzde 30.8 oranında azaldığının altını çizerek, “Biz İçişleri Bakanlığı olarak ülkenin dört bir yanında birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz. Amacımız kırmızı çizgimizi oluşturmak.  2017 yılından bu yana özellikle trafik kazalarına ilişkin iyileştirmeleri sağlamak için, İçişleri bakanlığı olarak ciddi bir performans ortaya koyduk. Burada amacımız farkındalık oluşturmak, vatandaşın dikkatini çekmek ve trafik kazalarını azaltmak geçtiğimiz 3 yıl içerisinde bunlar ile ilgili yapılan çalışmalar neticesini veriyor. Ölümcül trafik kazalarında yüzde 30.8’lik bir iyileşme oldu ve yaya ölümleri yüzde 30.8 oranında azaldı. Bununla birlikte yaralamalı trafik kazalarında da yüzde 25 oranında iyileşme oldu. Yine bu süre içerisinde Dünya ortalamasında Türkiye çok gerilerdeyken yani 100 bin kişide trafik kazalarında ölen sayısı oranı 13.4, 2020 yılında bu 5.8’e indi ve yüzde 50’den fazla iyileşme oldu. Bu Avrupa ortalamasına yakın bir rakam” diye konuştu.

‘ANALİZLERİ BİLİMSEL OLARAK ÖLÇÜYORUZ’
Bakan Yardımcısı Erdil ayrıca, “Bu kampanya aslında aile içerisinde çocukları ve aile bireylerini daha yüksek bir duyarlılıkla trafik kazalarına ve kurallarına yönelik önlem ve tedbir almak noktasında çok önemli katkılar sağlamıştır. Bunun etki analizlerini biz bilimsel olarak ölçüyoruz. Nitekim elde ettiğimiz rakamlarda da bu gözüküyor. Bugün de yine ülkenin dört bir yanında bakanlık olarak, kırmızı çizgi çizerek önceliğin yayada olduğu bir trafik düzenini ülkede yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bunda da başarılı olacağımıza inanıyoruz” dedi.

Programa ayrıca, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, İl Jandarma Komutanı Albay Mesut İnan ile İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş da katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Bakan Yardımcısı Erdil kırmızı cizgi boyarken
-Vali Aksoy Kırmızı çizgi boyarken,
-Bakan Yardımcısı Erdil’in konuşması
-Vali Aksoy’un konuşması
-Yaya geçitleri incelenirken,
-Yaya geçitlerinden detay
-Vatandaşlar yaya geçidinden geçerken,
-Genel ve detay görüntüler

Haber- Kamer: Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!