Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TÜRKİYE’NİN İLK LNG DEPOLAMA VE GAZLAŞTIRMA GEMİSİ ERTUĞRUL GAZİ, HATAY’A ULAŞTI
 
TÜRK Denizcilik Sicili’ne kayıtlı ilk sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) depolama ve gazlaştırma gemisi (FSRU) olan Ertuğrul Gazi, Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki limana demirledi.
Türk Denizcilik Sicili’ne kayıtlı ilk LNG depolama ve gazlaştırma gemisi olan, 295 metre boy, 46 metre en ve 63 metre yüksekliğe sahip Ertuğrul Gazi, Hatay’ın Dörtyol ilçesine ulaştı. Geçen yıl Güney Kore’de üretilen, 170 bin metreküp LNG depolama ve günlük 28 milyon metreküplük gazlaştırma kapasitesiyle dünyada kapasitesi en yüksek gemilerin başında gelen Ertuğrul Gazi, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) Dörtyol FSRU Terminali’ne yanaştı.
‘ÜLKEMİZİN DOĞAL GAZ ARZ GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLAYACAK’
Ertuğrul Gazi’nin gelişini, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sertifikasyon işlemlerinin ardından geminin Dörtyol’daki limana demirlediğini belirterek, “Test işlemlerinin ardından işletmeye alınacak gemimiz ülkemizin doğal gaz arz güvenliğine katkı sağlayacak. Ülkemize hayırlı olsunö ifadelerini kullandı.
MEVSİMSEL DALGALANMALARIN ÖNÜNE GEÇİLECEK
Türkiye’nin, doğal gaz depolama ve FSRU yatırımlarıyla yıllık tüketiminin yüzde 20’sine karşılık gelen 10 milyar metreküp doğal gazı depolamayı hedeflediği aktarıldı. FSRU tesisleriyle artık boru hatlarına bağlı kalmadan farklı kaynak ülke ya da spot piyasalardan gaz tedarik edilebileceği bildirildi. Gaz iletim ve dağıtımında yatırım ve taşıma maliyetlerinin azalacağı, kışın pik tüketim zamanlarındaki mevsimsel dalgalanmaların, teknik ya da jeopolitik risklerden kaynaklı kesintilerin de önüne geçileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Doğalgaz depolama gemisi Ertuğrul Gazi dron çekimleri
– Aktüel çekimler

Haber:Sedat İSKENDEROĞLU-Kamera:DÖRTYOL, (Hatay), (DHA)

===================================================

2) KÖYLÜLER İLE MUHTAR VE YAKINLARI MEZARLIKTA TEKME- TOKAT KAVGA ETTİ
 
KARABÜK’ün Safranbolu ilçesine bağlı Tokatlı köyünde, mezarlığa hafriyat döküldüğünü içindeki mescidin de restorana dönüştürüldüğü iddia eden köylüler ile suçladıkları muhtar ve yakınları tekme tokat kavga etti.
Safranbolu’ya bağlı Tokatlı köyünde halk, çalışma yapılan mezarlıkta toplandı. Köylüler, mezarlığa hafriyat döküldüğünü, bu nedenle mezarların toprak altında kaldığını ve çam ağaçlarının kökünden söküldüğünü, mezarlıkta yıllardır vatandaşlar tarafından mescit olarak kullanılan alanın restorana dönüştürüldüğünü ve buradaki arazilerin parsellenerek satıldığını iddia ederek muhtar Şevki Alper’i suçladı. Köylüler ile muhtar Şevki Alper ve yakınları arasında çıkan tartışma kısa sürede tekme tokat kavga dönüştü. Bu sırada kadınlar araya girip, tarafları ayırmaya çalıştı.
İhbar üzerine bölgeye jandarma ekipleri sevk edildi. Gelen ekipler, kavgaya müdahale ederek sonlandırdı. Kavgaya karıştıkları tespit edilen kişiler jandarma ekipleri tarafından ifadeleri alınmak üzere götürüldü.
Köylülerden Mehmet Bal, “Buraya bu mescidi ben yaptım, 1995’te topladığım yardımlarla. Şu an burayı restorana çeviriyorlar. Biz buradaki yeri 1 sene öncesine kadar mescit olarak kullanıyorduk. Buralara hafriyat döküldü. Dökülen hafriyatlar neticesinde mezarlar toprak altında kaldı” dedi. 
Muhtar Şevki Alper ise bu iddiaları reddederek, “Bunlar kesinlikle yalan” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
Köylülerin iddialarını dile getirmeleri
Mezarlardan görüntü
Alandan görüntüler
Kavgadan görüntüler
Yaralananan kişilerin yüzlerini yıkamaları
Jandarma ekiplerinin görüntüsü

Reklam Alanı

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU (Karabük), (DHA)

===================================================

3) ‘ASEMPTOMATİK VAKALAR ÇOK FAZLA’
 
ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, asemptomatik (belirtsiz) vakaların çok fazla olduğunu belirterek, “Bunların hiçbir semptomu yok. Ayakta geziyorlar. Sadece PCR testi pozitifliği var; ama bunlar bulaştırıcı. Maske, mesafe ve hijyene dikkat edersek asemptomatik olsa bile virüsün bulaşma riski düşer” dedi.
Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal, koronavirüs vakalarının arttığına dikkat çekerek, maske, mesafe ve hijyen konusunda uyardı. Son dönemde ortaya çıkan İngiliz mutantına dikkat edilmesi gerektiğini belirten İnal, “Özellikle İngiliz mutantının çok bulaşıcı olduğunu biliyoruz. Virüslerde mutasyonlar halen devam ediyor. Bu İngiliz mutantının da önemli özelliği çok aşırı bulaşıcı olması. Dolayısıyla bizim tedbirlerimizi artırmamız gerekiyor. Mümkünse çift maske takılıp sokağa çıkmak gerekiyor. Sosyal mesafeyi artık 2 metreye çıkarmak gerekiyor. El hijyenini önce bir defa yapıyorsak artık 2 defa yapmakta fayda var. Biz bu maske, mesafe ve hijyen kuralını 2 katına çıkarırsak daha fazla korunuruz” diye konuştu
‘MASKEYİ 4 SAATTE BİR DEĞİŞTİRMENİZ GEREK’
Maskelerin belli bir süre sonra değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Dr. İnal, “Hiçbir aşı tek başına yüzde 100 koruyucu değil. Dolayısıyla aşılansak bile tedbirlere dikkat etmek gerekiyor. Ben kendim aşılanmış olmama rağmen N95 ve cerrahi maske olmak üzere çift maske takıyorum. Halkımızın da o nedenle maske kullanımına dikkat etmesi gerek. Tek maskede bulaşıcılık riski olduğuyla ilgili bazı yayınlar var. Tek maskenin koruyuculuğu belli bir süre kalabiliyor. Tek maske taktığınız zaman 4 saatte bir değiştirmeniz gerekiyor. Bizim önerimiz çift maske takılsın” dedi.
‘BELİRTİSİZ VAKALAR ÇOK FAZLA’
Dr. Ahmet İnal, son dönemde vakaların arttığını hatırlatarak, “Halkımızın ev ziyaretlerini kesmesi gerekiyor. Şu anda sahada yapılan araştırmalarda en büyük bulaş yolunun ev ve akraba ziyaretleri olduğu görülüyor. Bu ev ziyaretlerinin yapılmaması lazım. Tabi bizim toplum gereği bazı alışkanlıklarımız var. Bunu değiştiremiyoruz. Özellikle iftar sofralarını yapmamamız lazım. Eğer biz böyle devam edersek vaka sayıları daha da artacak. Özellikle bizim klinik kısımda gördüğümüz kadarıyla asemptomatik vakalar çok fazla. Biz test yaptığımız zaman yüzde 20 civarında asemptomatik vaka görüyoruz. Bunların hiçbir semptomu yok. Ayakta geziyorlar. Sadece PCR testi pozitifliği var; ama bunlar bulaştırıcı. Bunların bulaştırıcılığı olduğundan insanların örneğin toplantı sırasında bu virüsü kapmaları mümkün olabiliyor. İnsanlar bu tür toplantılara gitmeden önce maske, mesafe ve hijyene dikkat ederse asemptomatik olsa bile virüs bulaşma riski düşmüş olur” diye konuştu.

Görüntü Dökümü
———————-
– ERÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Ahmet İnal açıklaması
– Genel görüntüler

Haber: – Kamera Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ, (DHA)

===================================================

4) OTOGARDA ÇIĞIRTKANLIK YAPAN 11 KİŞİ VE 5 FİRMAYA 3 BİN 264 LİRA CEZA

EDİRNE’nin Keşan ilçesinde otogar girişinde müşteri çekmek için çığırtkanlık yaparak yolcuların valizlerini almaya çalıştıkları belirlenen 11 kişi ve 5 firmaya toplam 3 bin 264 lira idari para cezası kesildi.
Keşan Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) üzerinden denetim yaptı. Yapılan denetimde bazı firma çalışanlarının, otogar girişinde müşteri çekmek için çığırtkanlık yaparak yolcuların valizlerini almaya çalıştıkları tespit edildi. Zabıta ekiplerince kimlikleri belirlenen 11 kişi ve çalıştıkları 5 firmaya ‘kabahatler kanunu’ kapsamında toplam 3 bin 264 lira idari para cezası uygulandı. Polis ve zabıta ekiplerinin otogardaki denetimlerini arttırdığı bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————-
-Keşan otogarı genel gör.
-Otogardaki otobüs ve yolcular
-KGYS görüntüleri
-Çığırtkanların taksilerin çevresini sarması
-Taksilerden yolcuları indirmesi
-Minibüslerdeki yolcuları indirmeleri
-Çığırtkanların otogara gelenler konuşmaları
-Otogar kenarındaki bekleyenlerle konuşmaları
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-

===================================================

5) TUNCELİ VALİSİNİN MAKAMINA OTURAN MELEK, KORONAVİRÜS UYARISINDA BULUNDU
 
TUNCELİ’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Vali Mehmet Ali Özkan’nın makamına oturan ilkokul öğrencisi Melek Sarı, koronavirüs tedbirlerine uyulması için çağrıda bulundu. Sarı, “Evlerinize misafir almayın, bu konuda ailelerimizi uyaralım. Çok sıkıcı bir süreç ama sağlımız söz konusu olduğu için dikkat etmeliyiz “dedi.
Vali Mehmet Ali Özkan, ?23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Gürsel Ekmekci ve çocukları makamında ağırladı. İlkokul 2’nci sınıf öğrencisi Melek Sarı, temsili olarak vali koltuğuna geçerek vali oldu. Melek, oturduğu vali makamında koronavirüs tedbirlerine uyulması için çağrıda bulunarak, “Bir sonraki 23 Nisan’ı evde kutlamak istemiyorsak kurallara uyalım. Hiç kimse kimsenin evine gitmesin, evlerinize misafir almayın, bu konuda ailelerimizi uyaralım. Çok sıkıcı bir süreç ama sağlımız söz konusu olduğu için dikkat etmeliyiz” dedi.
Vali Mehmet Ali Özkan ise çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlayarak, “Gerek dünyanın gerekse de ülkemizin içerisinde bulunduğu salgın süreci sebebiyle maalesef bayramımızı sokaklarda, parklarda, meydanlarda kutlayamıyoruz. Eminim ki sizler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı evlerinizde coşkuyla, heyecanla kutlayacaksınız. Bu vesileyle bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
———————–
-Vali makamından görüntüler
-Vali makamında konuşan ilkokul öğrencisinin görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)

===================================================

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!