Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BİSİKLETLİNİN YOLA ATTIĞI TORBADAKİ KÖPEĞİ OTOMOBİL EZDİ
 
ADANA’nın Kozan ilçesinde bisikletli bir kişinin torbaya koyup attığı köpek, yoldan geçen otomobil tarafından ezildi. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, ilçeye bağlı Arslanpaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Bisikletli bir kişi, beraberinde getirdiği ağzı bağlı torbayı yol kenarına atıp uzaklaştı. Bir süre sonra yoldan geçen otomobil, torbanın üzerinden geçti. Bir canlının üzerinden geçtiğini düşünen sürücü, aracı durdurdu. Torbayı kontrol eden çevredekiler, içinde köpek olduğunu fark etti. Ezilen köpeğin öldüğü belirlendi.

Olay anı, bölgedeki bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Görüntü Dökümü
———————
-Köpeğin bisikletin arka sepetinden düşmesi
-Aracın altında kalması
-Vatandaşların fark etmesi

Haber:Ali GÖKDAL-Kamera:KOZAN/Adana,(DHA)

=================================

Reklam Alanı

2) FREN YERİNE GAZA BASINCA KAZA YAPTI

SAKARYA’nın Pamukova ilçesinde, fren yerine gaza basan sürücü polis kontrol noktasında duran araçlara çarptı. Yaralanan sürücü tedaviye alındı. 

Kaza saat 17.00 sıralarında, Pamukova ilçe girişinde meydana geldi. Bilgin Özdemir idaresindeki 54 ABR 46 plakalı otomobilin freni yerine gaza basınca polis kontrol noktasında duran 54 RA 154 plakalı otomobile, otomobil ise çarpmanın etkisiyle 10 KS 4355 plakalı otomobile çarptı. Kazada sürücü Bilgin Özdemir başından yaralandı. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekibi, yaralanan Bilgin Özdemir’i Pamukova Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
————————– 
Polis ekiplerinin çalışmaları  
Olay yeri detay  
Kazada hasar alan araçlar 

HABER: Güven HASBAŞ/PAMUKOVA (Sakarya), (DHA)

================================

3) KARS’A NİSAN AYINDA DOLU YAĞDI

KARS’ta, etkili olan dolu yağışı, kısa süreliğine kent merkezini beyaza bürüdü. 

Meteorolojinin uyarılarının ardından Kars’ta bugün aralıklarla yağmur ve dolu yağışı görüldü. Öğle saatlerinde doluya hazırlıksız yakalananlar, binaların saçak altlarında girerek korunmaya çalıştı. Dolu nedeniyle kent merkezi beyaza bürüdü. Kısa süreliğine kıştan kalma görüntülerin yaşandığı Kars’ta dolu yağışının durmasıyla hayat normale döndü.

Görüntü dökümü
————————-
-Dolu yağışı sırasında araç trafiği
-Tavanında dolu birikmiş araç
-Kadırımlarda dolu birikintisi
-Park halindeki araçlar
-Yolları ve kaldırımları dolu kaplaması
-Şemsiyeyle kaldırımdan yürüyen kadın

Haber – Kamera: / KARS, (DHA)

================================

4) TORBALI’DA BAŞKANLIK SEÇİMİNİN KAZANANI, CHP’Lİ MİTHAT TEKİN OLDU

İZMİR’in Torbalı ilçesinde Belediye Başkanı CHP’li İsmail Uygur’un yaşamını yitirmesinin ardından belediye meclis üyeleri, başkan seçimi için bir araya geldi. 31 meclis üyesinin oy kullandığı seçimin üçüncü turunda 17 oy alan CHP’li aday Mithat Tekin, başkan seçildi. Rakibi AK Parti’li Özgür Erman Çağlar ise 14 oy aldı.

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinin ardından İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 27 Nisan Salı günü saat 14.00’te yeni başkanın seçilmesi için belediye meclis üyelerinin toplanmasına karar verdi. Belediye başkanının belirlenmesi için düzenlenen seçim, Torbalı Belediyesi Meclis Salonu’nda tek oturumda gerçekleştirildi. Oylama, Torbalı Belediye Başkan Vekili Özkan Yıldız’ın başkanlığında yapıldı. Oy verme işleminin gerçekleştirildiği salonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin de hazır bulundu. Belediye meclisinde CHP’nin 18, AK Parti’nin 10, MHP’nin 2, DEVA Partisi’nin 1 meclis üyesi bulunuyor.
Birden fazla adayın adının geçtiği CHP’de, son yapılan toplantı ile İsmail Uygur’un ölümünden önce vekaleti bıraktığı Mithat Tekin, aday olarak belirlendi. CHP’nin adayını belirlemesinin ardından AK Parti de aday çıkarma kararı aldı. ‘Cumhur ittifakı’ adayı olarak AK Parti’li Özgür Erman Çağlar gösterildi. 31 üyenin bulunduğu mecliste 1 üyesi bulunan DEVA Partisi ise ‘millet ittifakı’nın yanında yer aldı.

SEÇİM 3 TURDA SONUÇLANDI
Meclis üyeleri, alfabetik sıraya göre oy kullanmak üzere kabine çağırıldı. Gizli oyla yapılan seçimin ilk iki turunda üye tam sayısının 3’te 2 ve 3’üncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu arandı. 17 meclis üyesine tekabül eden 3’üncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan 2 aday için 4’üncü oylamanın yapılacağı belirtildi. Yeni belediye başkanı, mecliste yapılan gizli oylamada seçildi.
İLK TURDA CHP’DEN 3 FİRE
Birinci tur için oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından sayıma geçildi. Kullanılan ve geçersiz oy sayısının 31 olarak belirlendiği seçimin ilk turunda ‘millet ittifakı’ adayı CHP’li Mithat Tekin 16 oy alırken, ‘cumhur ittifakı’nın adayı AK Parti’li Özgür Erman Çağlar 15 oy aldı.
Seçimde ilk tur oylamasının ardından AK Parti grubu, sandığın dibinin görülmesini ve sallanmasını istedi. AK Parti’li aday Çağlar’ın sandığın sallanması yönündeki ısrarı üzerine kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından sandık sallandı ve oylar sayılmaya başlandı. AK Parti’li Çağlar, oy verme sırasında CHP grubu tarafından verilen oyların fotoğrafının çekildiğini ve ‘WhatsApp’ ile gönderildiğini, böylelikle üyelerin baskı altına alındığını iddia etti. Çağlar, telefon ile kabine girilmesinin devam etmesi durumunda kendilerinin de telefonla içeri gireceklerini belirterek, mahkemeye gidebileceklerini söyledi. CHP grubu adına konuşan Yıldırım Baydemir, ‘telefonla oy çekme’ iddiasını reddetti. Seçim, daha sonra kaldığı yerden devam etti. Ara verilmeden ikinci tur için oylama işlemine geçildi. İkinci turda kullanılan oylar sonucunda ise Mithat Tekin’in oy sayısı 17 olurken, Özgür Erman Çağlar 14 oy aldı. Bu durumda 3’üncü turda da aynı oy oranının çıkması üzerine Mithat Tekin 4’üncü tura gerek kalmaksızın, başkan seçildi. Salondan çıkar çıkmaz açıklama yapan CHP’li Mithat Tekin, “Meclis üyeleri ve büyükşehir belediyemizle beraber merhum başkanımızın kaldığı yerden Torbalı’da onun projelerini devam ettireceğiz. Allah utandırmasın, diyorum. Herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Görüntü dökümü
——————————–
-Kültür merkezinde CHP’li meclis üyelerinden görüntü,
-Oylamanın yapıldığı salondan genel görüntü,
-Meclis üyelerin oy kullanmak için kabine girmesinden görüntü,
-Mithat Tekin’in konuşmasından görüntü.
Haber: Nevra UÇKAÇ – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!