Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1 – BURSA SEMALARINDA GÖRÜLEN IŞIKLI CİSİMLER ŞAŞKINLIK YARATTI

BURSA’nın İnegöl ilçesinde, gökyüzünde görünen ışıklı cisimler, şaşkınlığa yol açtı.
Bursa’nın İnegöl ilçesinde 21.30 ile 22.00 saatleri arasında gökyüzünde görülen ışıklı cisimler şaşkınlığa yol açtı. Vatandaşlarca cep telefonu kamerasıyla görüntülenen belirsiz cisimler, bir süre sonra gözden kayboldu. Sıralı ışıkların ne olduğuna anlam veremeyen vatandaşların kısa süreliğine yaşadığı şaşkınlık görüntülere de yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Gökyüzündeki cisimlerden görüntüler

Haber: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
=========================

2 – SAMANLIKTA GÖMÜLÜ KALAŞNİKOF SİLAH ELE GEÇİRİLDİ; 1 GÖZALTI

KAHRAMANMARAŞ’ın Türkoğlu ilçesinde, jandarma ekiplerince bir evin samanlığında yapılan aramada toprağa gömülü kalaşnikof silah ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Türkoğlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aldığı bir ihbar üzerine E.Y.’yi (30) takibe aldı. Bir ay süren takip sonunda ekipler, E.Y.’nin Çakallıhasanağa Mahallesi’ndeki evine operasyon düzenledi. Evin bahçesindeki samanlıkta arama yapan ekipler, toprağa gömülü kalaşnikof silah, 2 şarjör ve 60 mermi ele geçirdi. E.Y., gözaltına alınarak sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Ele geçirilen Kalaşnikof
-Silah ve mermilerden detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ /KAHRAMANMARAŞ,(DHA)
======================

3 – VARTO’DA YAPILAN DENETİMLERDE İKİ MANDIRA MÜHÜRLENDİ

MUŞ’un Varto ilçesinde gerçekleştirilen denetimlerde 2 mandıra mühürlendi, işçilerin maske, bone, önlük ve eldiven takmadıkları tespit edildi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı Zabıta Amirliği ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Varto’da çeşitli denetim faaliyetlerinde bulunuldu. İlçenin Gımgım Mahallesi’nde yapılan denetimlerde, İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı olmadan peynir ve benzeri süt ürünleri üretilen, mandıra faaliyeti bulunan, aydınlatma ve havalandırması yetersiz, hijyen ve temizlik kurallarına uyulmayan 2 iş yeri tespit edilerek, mühürlendi.
Ayrıca, denetimlerde iş yerindeki 5 işçiye maske takmadıkları gerekçesiyle kişi başı 900 TL olmak üzere toplam 4 bin 500 TL para cezası yazıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cep telefonu ile kaydedilen denetimden detay

Haber ve Kamera: MUŞ, (DHA)
=======================

4 – HALK OZANI YUNUS EMRE, ÖLÜMÜNÜN 700’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNDE KABRİ BAŞINDA ANILDI

BÜYÜK Türk mutasavvıfı ve halk Ozanı Yunus Emre, ölümünün 700’üncü yıl dönümünde Eskişehir’in Mihalıççık ilçesindeki kabri başında düzenlenen programla anıldı.
Mihalıççık ilçesi Yunus Emre Türbesi’ndeki anma programına MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Kaymakam Mehmet Buğra Katırcı, Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum, İlçe Müftüsü Mustafa Ekin katıldı. Koronavirüs tedbirleri dolayısıyla çok az sayıda davetliyle düzenlenen programda Yunus Emre’nin kabri başında dualar edildi. Kuran-ı Kerim tilavetinin yanı sıra Eskişehir İl Müftülüğü Yunus Emre İlahi Korosu Yunus Emre’den segah ve uşşak makamı ilahiler seslendirdi.
Mihalıççık Belediyesi Başkanı Haydar Çorum, pandemi dolayısıyla toplu etkinlik yapamadıklarını söyledi. Çorumlu, “Cumhurbaşkanımız tarafından 2021 yılını Yunus Emre ve Türkçe Yılı olarak ilan edildi. Herkes şu anda Yunus çalışıyor, Yunus konuşuyor, buradan hepsine teşekkür ediyorum. Bildiğiniz gibi Yunus Emre Türk- İslam toplumunun en önemli değerlerinden bir tanesi. Bugün konuştuğumuz dili ona borçluyuz” dedi. Kaymakam Mehmet Buğra Katırcı da Yunus Emre’yi 700’üncü ölüm yıl dönümünde kabri başında dualarla andıklarını ifade ederek, “Yunus Emre, Eskişehir Sarıköylü. Bizim Yunus tabii, bizim tabirimizle dünya çapında bilinen insanlığı ile hoş görüsüyle, sevgisiyle, saygı duyulan bir büyüğümüz” dedi.
Cumhurbaşkanlığınca Yunus Emre’nin 700’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle 2021 yılı ‘Yunus Emre ve Türkçe Yılı’ ilan edilmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yunus Emre külliyesi girişi
-Törene katılanların mezarların başında dua etmeleri
-Yunus Emre’nin sandukası yanında kuran okunması
-Hafızların dua etmeleri
-Mihalıççık kaymakamı Mehmet Buğra Katırcı röp.
-MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak röp.
-Mihalıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum röp
-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Caner AKSU /MİHALIÇÇIK(Eskişehir),(DHA)
==================================

5 – YOZGAT’TA YAŞLI VE HASTALARIN İHTİYAÇLARINI MOTORİZE EKİPLER KARŞILIYOR

YOZGAT Valiliği, koronavirüs tedbirleri kapsamında evlerinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla gönüllülerden oluşan Vefa Sosyal Destek Grubu bünyesinde motorize ekip oluşturdu.
Yozgat’ta tam kapanma kapsamında evlerinden çıkamayan yaşlı ve hastaların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdikleri ihtiyaçları motorize ekipler tarafından karşılanmaya başlandı. Özellikle market alışverişleri ve ilaçları biten hasta ve yaşlıların talepleri hızlı bir şekilde yerine getirildi. Bildirilen ihtiyaç listeleri motorize ekiplere aktarıldıktan sonra, ekip üyeleri de vatandaşların market, ilaç gibi ihtiyaçlarını giderdi. 
Astım ilacı bittiği için motorize ekipten yardım isteyen Osman Koç, kısıtlamadan dolayı dışarı çıkamadığını belirterek, “112’yi aradım ilaçlarımı istedim. İlaçlarımı eczaneden alıp getirdiler. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Motosikletli Vefa Sosyal Destek ekibinden görüntü
-Eczaneden ilaç alımı
-İlaçların teslim edilmesi
-Genel ve detay

Haber-Kamera: YOZGAT,(DHA)
========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!