Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

SİVAS’TA, TEDBİRLERE UYULMAYAN PAZAR YERİ ERKEN KAPATILDI

SİVAS’ta kent merkezinde kurulan pazar yerinde tüm uyarılara rağmen koronavirüs tedbirlerini ihlal edilmesi üzerine polis ekipleri müdahale ederek alış-verişi 1,5 saat erken sonlandırdı. 
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliklerine gönderilen ‘Pazar Yerleri Genelgesi’ kapsamında Sivas’ta 7 ayrı noktaya bugün saat 10.00 ile 17.00 arasında pazar kuruldu. Kent merkezinde Aydoğan Mahallesi civarında kurulan Cumartesi Pazarı’nda vatandaşlar tüm alınan önlem ve uyarılara rağmen aşırı yoğunluk oluşturdu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri 17.00’a kadar süresi bulunan pazarı 15.30 itibariyle alış-verişe kapattı. Polis ve zabıta megafonu marifetiyle uyarılan vatandaşlar pazar yerinden çıkmamak için bir süre diretti. Pazarcılar ise sosyal mesafe kurallarına uyulmamasına tepki gösterdi.
Pazarcı esnafı Necati Tırnakçı(56), “Sosyal mesafe kurallarına uyulmuyor. Burası açık hava pazar yeri ama marketlerde de izdiham söz konusu. Omuz omuza herkes. Oralarda mikrop yok da pazar da mı var. Pazarda bizim geçimimiz var. Bunları çöpe döksek yazık değil mi? Sosyal mesafe tek taraflı olmaz. İnsanlar sosyal mesafelerine dikkat etsin ki bizde ekmeğimizi yiyelim. Herkes ekmeğini yesin. Kurallara uyalım ki bizi ekmeğimizden etmesinler. Biz pazarda açık hava da ürünlere dikkat ederek sadece biz dokunarak satıyoruz. Başka kimsenin eli değmiyor. Biz de satış yapalım bizi de düşünsünler” dedi.

‘VAKANIN ARTIŞ SEBEBİ İNSANLAR’
Pazardan alış-veriş yapmaya gelen ancak kapatıldığı için eli boş dönen Abdullah Yıldızdağ (44) ise, “Pazara yeni geldim ama kapatılmış. Söylenecek bir şey yok, her şey gözler önünde. İnsanlar kurallara kesinlikle uymuyor. Vaka artışı sebebi de insanlar. Sanki kıtlıktan çıkmış, hiç alışveriş yapmamış gibiler. Bunların sonucu da kapanmalar. Pazarcılar da haklı. Ne zamandır iş yapamıyorlar. Tezgahları uzun zaman sonra ilk kez açıldı. Malzemeleri satış yapacağız diye aldılar ama onlar da şu an ellerinde kaldı. Tüm sektörler de benzer problemler var. Herkes bu süre bitene kadar bu sorunları yaşayacak” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Pazar yerinden görüntüler
-Yaşanan yoğunluk
-Polisin müdahalesi ile pazarın kapatılması
-Çıkmakta direnenler
-Röportajlar

Haber-Kamera: Arife Defne ARSLAN-Ayşe Mine EĞÜZ/SİVAS,(DHA) 

Reklam Alanı

====================

ÇANAKKALE’DE PAZAR YERİNDE TEDİRGİN EDEN GÖRÜNTÜ

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın genelgesi ile bugün Çanakkale’de de kurulan pazarda yoğunluk oluştu. Maske kullanımına dikkat eden vatandaşların sosyal mesafeyi ihlal ettikleri görüldü.

Koronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan halk pazarları İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle bugün 10.00-17.00 saatleri arasında açıldı. Çanakkale kent merkezinde de sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapıldığı İsmetpaşa ve Esenler Mahallesi’nde Pazar yeri kuruldu. Polis ve zabıta ekipleri İsmetpaşa Mahallesi’ndeki pazar yerine giriş yapan vatandaşlara HES kodu uygulaması yaptı. HES kodu sorgulaması sırasında uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar alışveriş sırasında da yoğunluk oluşturdu. Vatandaşların alışverişleri sırasında sosyal mesafe kuralı unutulurken, ortaya çıkan görüntüler tedirginlik yarattı.

Pazar yerinde, temizlik ürünleri, giyim, züccaciye, oyuncak, süs eşyası, çanta vb. ürünlerin satışına izin verilmedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Pazar yerinden görüntü.
-HES kodu uygulamasından görüntü.
-Paazar yerinde alışveriş yapan vatandaşlardan genel ve detay görüntüler.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ- Nedim BAYHAN/ÇANAKKALE, (DHA)

===============

MERSİN’DE, PAZAR YERLERİNE SIKI DENETİM

MERSİN’de, açılan pazar yerlerine temel ihtiyaçlarını karşılamak için akın eden vatandaşların kalabalık görüntü oluşturmaması için yoğun önlem alındı.

Mersin’de, pazar yerlerinin açılmasıyla birlikte vatandaşların alışveriş için çıkması yoğunluğa neden oldu. Kent genelinde açılan 52 pazar yerinde polis, bekçi, zabıta ve il-ilçe salgın denetim merkezi personelleri yoğun önlem aldı. Pazar yerlerinin iki ucunda önlem alan ekipler, maskesi olmayan vatandaşların pazara girmesine izin vermedi. Özellikle maske konusunda sık sık uyarılarda bulunan ekipler, yoğunluk oluşmaması için sınırlı sayıda vatandaşı içeriye aldı.

DENETİMLER SÜRÜYOR

Pazar yerlerine kurulan tezgahların arasının en az 3 metre olacak şekilde ayarlanması için sabahın erken saatlerinde pazara gelerek çalışma yaptıklarını belirten Akdeniz Belediyesi zabıta memuru Özbek Miroğlu, “Vatandaşların sosyal mesafeli, güvenli alışveriş yapması için denetimlerimiz sürüyor. Maske ve mesafe konularında sık sık uyarılarda bulunuyoruz. Önlemlere uyarsak bu süreci bir an önce atlatacağımıza inanıyorum” dedi.

Ekipler, olumsuz görüntülerin önüne geçmek için yoğun mesai harcarken, vatandaşlar ise pazar yerlerinin açılmasından memnun.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Pazar yeri
-Ekiplerin denetimi
-Ekiplerin uyarıları
-Özbek Miroğlu ile röp

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=============

TARLADAKİ ANNELERE KAHVE FİNCANI VE GÜLLÜ JEST

TRABZON’da Akçaabat İlçe Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ilçede tarım arazilerinde çalışan kadınlara, fincan takımı ve gül hediye ederek, Anneler Günü’nü kutladı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, tam kapanma sürecinde vakitlerinin çoğunu tarım arazilerinde üreterek geçiren çalışan yöre kadınlarını Anneler Günü öncesinde unutmadı. Başkan Ekim, bağ ve bahçelerinde çalıştığı sırada ziyarette bulunduğu kadınlara, fincan takımı ve gül hediye ederek, Anneler Günü’nü kutladı. Hediye ve çiçeklerini alan kadınlar, bu özel günde kendilerini unutmayan Başkan Ekim’e teşekkür etti.

Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Belediyesi olarak temel belediyecilik faaliyetlerinin yanında sosyal işlere de önem verdiklerini belirterek, “Pandemiden kaynaklı sosyal faaliyetlerimizi ve etkinliklerimizi toplu olarak yapamıyoruz. Mahallelerimizdeki annelerimizi ziyaret ederek Anneler Günü’nü kutlamak istedik. Bu vesileyle evlatları için tüm zorluklara göğüs geren ve engin hoşgörüsüyle yolumuzu aydınlatan, başta annem ve eşim olmak üzere tüm annelerin, Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Başkan Ekim’in ziyaretleri 

-Gül ve hediyelerin verilmesi

-Detaylar

HABER KAMERA: AKÇAABAT (Trabzon), (DHA)-

==============

KORANAVİRÜS UNUTULDU, YÜZLERCE KİŞİ PAZAR TEZGAHLARINA AKIN ETTİ

ADANA’da koronavirüs ile mücadele kapsamında 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları açıldı. Maske, mesafe ve hijyen kullarına uyularak ve pazar tezgahları arasında 3 metre kuralı getirilmesine rağmen, müşteriler adete koronavirüsü unuttu. Pazar tezgahlarındaki yoğunluklar dikkat çekti. Semt pazarına alışverişe gelen Oğuz Arslantaş, “Şu anda burada kısıtlama yok. Şu kalabalığa bir bakın. Virüs yayılıyor’’ dedi.

Koronavirüs ile mücadele kapsamında her kentte olduğu gibi Adana’da 17 günlük tam kapanma döneminde kapalı olan semt pazarları İçişleri Bakanlığı genelgesi kapsamında birçok noktada kuruldu. Vatandaşların evlerine en yakın noktadaki pazar yerlerinde alışveriş yapmaya başladı. Genelge kapsamında pazar tezgahları arasına 3 metre mesafe koyulmasına karşın vatandaşlar adete koronavirüse meydan okudu.

ALIŞVERİŞ YAPMADAN DÖNDÜLER

Yüzlerce vatandaş Çukurova ilçesine bağlı kapalı semt pazarına akın etti. Vatandaşların meyve ve sebze tezgahlarında mesafe kurallarını ihlal ederek alışveriş yapması dikkat çekti. Yoğun kalabalığın oluştuğu pazarda birçok vatandaş ise alışveriş yapmadan pazar yerini terk etti.

Pazar alışverişi yapmak için annesiyle birlikte gelen Aysel Özdemir, insanların birçok sorunla uğraşırken birde pazar yerinde virüsle uğraştığını söyledi. Özdemir, ‘’Virüs zaten bu şekilde yayılıyor. Böyle olursa virüs bitmeyecek’’ dedi.

‘VİRÜS YAYILIYOR’

29 Nisan gününden beri evde tam kapanmaya uyduğunu ve zorunlu ihtiyacı olmadıkça dışarı çıkmadığını söyleyen Oğuz Arslantaş, ‘’Şu kalabalığı anlatmamıza gerek yok. Koronavirüs bu şekilde yayılıyor. Şu anda burada kısıtlama yok. Şu kalabalığa bir bakın. Virüs yayılıyor’’ diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————-
– Semt pazarındaki kalabalık
– DHA Muhabiri Can Çelik’in anonsu
– Alışveriş yapanlardan görüntüler
– Vatandaşlarla röp.
– Genel ve detaylar

Haber:Yusuf KANTARLI-Kamera: Can ÇELİK/ADANA,(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!