Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 19

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ŞANLIURFA’DA PKK OPERASYONUNDA 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ŞANLIURFA’da, polis ekiplerince terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.
İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube ekipleri, PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında örgüt içerisinde eğitim alarak kırsal alanda faaliyet yürütüp, deşifre olmadan Türkiye’ye giriş- çıkış yapanların yakalanması için eş zamanlı operasyon düzenledi. 7 Mayıs günü düzenlenen operasyonda 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
—————————————-
– Şubeden çıkan ekipler
– Evde arama yapan ekipler
– Gözaltına alınan şüpheliler polis aracına bindirilmesi
– Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA – DHA)

=================================

2) TARTIŞTIĞI EŞİNİ 15 YERİNDEN BIÇAKLADI (2)

Reklam Alanı

EŞİNİN TELEFONUNDA GÖRDÜKLERİNDEN ŞÜPHELENMİŞ
Kocaeli’nin Körfez ilçesinde, eşi Rabia Buse Şeker’i (28) 15 yerinden bıçaklayan Burhan Emrah Şeker (30), emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Burhan Emrah Şeker ifadesinde, eşinin telefonunda gördüklerinden kendisini aldattığı yönünde şüphelerinin oluştuğunu ve bu nedenle çıkan kavga esnasında kendisini kaybederek bıçakladığını söyledi. Burhan Emrah Şeker tutuklanarak cezaevine gönderildi.
AMELİYATI 5 SAAT SÜRDÜ
Rabia Buse Şeker’in ameliyatı 5 saat sürdü. Yoğun bakıma alınan kadının hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü
——————
– Şüphelinin adliyeden çıkarılarak cezaevine götürülmesi 
– Detay 

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),(DHA) 

=========================================

3) MAHALLE BEKÇİLERİNİN BORÇ- ALACAK KAVGASI KANLI BİTTİ: 2 ÖLÜ, 1 YARALI

ADANA’da, mahalle bekçisi Fatih Ö., aralarında borç- alacak nedeniyle anlaşmazlık olan meslektaşı T.K.’yı tabancayla yaralayıp, yanındaki Soner K.’yı başından vurarak öldürdü. Fatih Ö. aynı tabancayı başına dayayıp, ateşleyerek yaşamına son verdi.
Olay, saat 16.00 sıralarında merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sarıçam Mahallesi Ege Bagatur Bulvarı’nda meydana geldi. İddiaya göre, mahalle bekçisi Fatih Ö., aralarında borç- alacak nedeniyle anlaşmazlık olan meslektaşı T.K. ile buluşmak için sözleşti. Olay yerine arkadaşı Soner K.’nın otomobiliyle gelen T.K. ile Fatih Ö. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Fatih Ö. tabancasını çıkarıp, ateş açtı. Tabancadan çıkan mermilerden biri sürücü koltuğundaki Soner K.’nın başına isabet etti. Olay yerinden koşarak kaçan T.K. ise kulağından yaralandı. Fatih Ö. daha sonra otomobilin arka koltuğuna oturup, başına dayadığı tabancayı ateşledi.
İL EMNİYET MÜDÜRÜ OLAY YERİNE GELDİ
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde Soner K. ile Fatih Ö.’nün hayatını kaybettiği belirlendi. Bölgeye Adana Emniyet Müdürü Doğan İnci ve yardımcıları da gelerek incelemelerde bulundu.
YARALI BEKÇİNİN DURUMU İYİ
Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Soner K. ile Fatih Ö.’nün cansız bedeni, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Kendi imkanlarıyla Yüreğir Devlet Hastanesi’ne giden T.K.’nın ise sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
———————-
– Aracın içindeki cesed
– Sağlık ekiplerinin çalışması
– Yerdeki boş kovanlar
– Olayyeri inceleme ekiplerinin çalışması
– Emniyet müdürünün olayyerinde inceleme yapması
– Olayyerine gelen polis ekipleri
– Aracın arka camına isabet edem mermi izi
– Olayyerine gelen cenaze aracı
– Detay görüntüler

Haber:Anıl ATAR-Kamera:Eser PAZARBAŞI/ADANA,(DHA)

===========================

4) KOCAELİ’DE, DEVRİLEN KAMYONUN ALTINDA KALAN SÜRÜCÜ ÖLDÜ

KOCAELİ’nin Gebze ilçesinde, kontrolden çıkarak kavşakta devrilen kamyonun altında kalan sürücü yaşamını yitirdi.
Kaza, saat 17.30 sıralarında Kuzey Marmara yoluna bağlantıyı sağlayan Demirciler kavşağında meydana geldi. İ.K. yönetimindeki 34 FL 9903 plakalı kamyon, kavşakta sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu devrildi. Sürücü devrilen kamyonun altında kaldı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye, 112 Acil ve jandarma ekipleri geldi. İtfaiye ekibi sürücüyü aracın altından çıkardı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde sürücü İ.K.’nın yaşamını yitirdiği belirlendi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından İ.K.’nın cenazesi morgu kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
—————–
-Cenaze aracından görüntü
-Jandarma ekibi
-Araçtan görüntü

HABER-KAMERA: Haluk TURGUT/GEBZE(Kocaeli),(DHA)-

=====================================

5) KARTEPE’DE OTOMOBİL ELEKTRİK DİREĞİNE ÇARPTI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

KOCAELİ’nin Kartepe ilçesinde, kontrolden çıkan otomobilin yol kenarındaki elektrik direğine çarptığı kazada sürücü yaşamını yitirdi, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, saat 17.30 sıralarında Kartepe Suadiye Mahallesi Çepni Caddesi üzerinde meydana geldi. Mehmet Yılmaz yönetimindeki 41 NZ 516 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu yol kenarındaki elektrik direğine çarptı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan sürücü Mehmet Yılmaz ile Yunus Emre Başaran’ı araçtan çıkardı. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde sürücü Mehmet Yılmaz’ın yaşamını yitirdiği belirlenirken, ağır yaralanan Yunus Emre Başaran ise özel bir hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Yılmaz’ın cenazesi Kocaeli Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
————–
– Kaza yerinden görüntü 
– Ekiplerin çalışması 
– Detay 

HABER-KAMERA: Dinçer AKBİR/KARTEPE(Kocaeli),(DHA) 

========================================

6) ŞEHİT PİLOT AYFER GÖK’ÜN ANNESİ: 20 YIL OLDU, AKLIMDAN HİÇ ÇIKMIYOR

TÜRKİYE’nin ilk şehit kadın savaş pilotu Ayfer Gök’ün annesi Ümmügülsüm Gök, bayram arifesinde kızının kabrini ziyaret etti. Anne Gök, “Bu yıl Ayfer’imin şehit oluşunun 20’nci yılını doldurduk. Ayfer’im, 20 yılın her gününde, her saatinde ve dakikasında aklımdan hiç çıkmıyor ama bayramlar sanki daha farklı bir ağır basıyor” dedi.

Konya Ana Jet Üssü’nde görev yaparken, 2001 yılında Ermenek ilçesi Daran köyü yakınlarında kullandığı F-5 uçağının düşmesi sonucu şehit olan Türkiye’nin ilk şehit kadın savaş pilotu Ayfer Gök’ün annesi Ümmügülsüm Gök, Ramazan Bayramı arifesinde Bucak ilçesinin Hacısarılar Mezarlığında bulunan şehitliğe giderek kızının kabrini ziyaret etti.

‘BAYRAMLAR SANKİ DAHA AĞIR BASIYOR’

Dua ederken zaman zaman gözleri yaşaran Ümmügülsüm Gök, “Bu yıl Ayfer’imin şehit oluşunun 20’nci yılını doldurduk. Ayfer’im, 20 yılın her gününde, her saatinde ve dakikasında aklımdan hiç çıkmıyor ama bayramlar sanki daha farklı bir ağır basıyor. Çevremde konu komşunun çocuklarının anne ve baba evlerini ziyaretlerinde sanki Ayfer her an gelecek gibi oluyor. İşte o zaman özlem bir başka oluyor” dedi.

Görüntü Dökümü
————-
– Şehitlikten görüntü
– Annenin yakınlarıyla şehitliğe gelişi
– Annenin dua etmesi
– Mezarlık ziyaretine gelenler

HABER- KAMERA: Halim AKCA/BUCAK (Burdur), (DHA)

==========================

7) ÇAMURA SAPLANAN İNEKLERİ İTFAİYE KURTARDI

AĞRI’da çamura saplanan 2 inek, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Ağrı merkez Suçatağı köyünde Murat Nehri yakınlarında otlayan 2 inek, farklı noktalarda çamura saplandı. İneklerin sahipleri kendi imkânları ile hayvanlarını kurtaramayınca Ağrı Belediyesi itfaiye ekiplerindan yardım istedi. Kısa sürede olay yerine giden itfaiye ekipleri, inekleri halatla kurtardı. İneklerine kavuşan sahipleri iftaiye erlerine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü
————-
-Çamura saplanan ineklerin itfaiye ekipleri tarafından halatla kurtarılışı

Haber-Kamera: AĞRI, (DHA)

======================

8) SAKARYA’DA, FİLİSTİNLİ ÖĞRENCİLERDEN TEPKİ

SAKARYA Üniversitesi’nde öğrenim gören Filistinli öğrenciler, Kudüs’te yaşanan olaylara tepki gösterdi.
Sakarya Üniversitesi’nde öğrenim gören Filistinli öğrenciler, üniversitenin giriş kapısında bir araya geldi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan da açıklama sırasında öğrencilerin yanında yer aldı. Filistin’in saldırı altında olduğunu belirten Filistinli Öğrenci Topluluğu Başkanı Ahmed Abusafia, “Kudüs, terör devleti İsrail’in kirli ayakları altında eziliyor. Mescid-i Aksa, terörist canilerin zulmüne şahitlik ediyor. İkiyüzlü dünyaya inat Filistin halkı direnmeye devam ediyor. Filistin halkı, bir ümmet ölüme aldırış etmeden, korkak düşmanın üzerine yürüyor. Bizim için Filistin, özgür bir devlettir. Kudüs Filistin’in başkentidir. Bu ideal uğrunda kanımızla canımızla mücadele etmeye devam edeceğiz. Mescid-i Aksa ve Kudüs özgürleşinceye ve Filistin bağımsızlığına kavuşuncaya kadar mücadele devam edeceğiz” dedi. 

Görüntü Dökümü
—————-
-Öğrencilerin slogan atmaları detay 
-Ahmed Abusafia açıklama 

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

=========================================

9) MİNİBÜSLERİ KURTARMAK İSTERKEN OLUŞAN YANIKLARIN ACISINI DERE SUYUYLA DİNDİRDİ

ANTALYA’da, bir oto tamirhanesinde çıkan yangında iş yerinde bulunan 2 minibüsü kurtarmaya çalışan Yusuf Ünal’ın vücudunda yanıklar oluştu. İş yerinin yanından geçen dereye giren Ünal, acısını azaltmak için vücuduna su döktü. Yangında, yaklaşık 2 milyon TL’lik hasar meydana geldi.
Olay, akşam saatlerinde Muratpaşa ilçesi Doğuyaka Mahallesinde meydana geldi. Davut Ünal’a ait oto tamirhanesinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Bir anda büyüyen alevler minibüslerin de bulunduğu iş yerini sardı. Yükselen duman, şehrin birçok noktasından görüldü. O sırada çevrede bulunanlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede gelen ekipler, yangına müdahale etmeye başladı.
‘YANIYORUM, ARAÇLAR YANDI’
Yangını duyan Davut Ünal’ın kardeşi Yusuf Ünal da olay yerine geldi. Minibüsleri çıkarmak için iş yerine giren Yusuf Ünal, dumandan etkilendi ve vücudunda yanıklar meydana geldi. Bu sırada iş yerinin önüne çıkarak kendini yere atıp “Yanıyorum, araçlar yandı” diye bağıran Ünal’ı çevredekiler zor sakinleştirdi. İş yerinin yanından geçen dereye giren Ünal, acısını azaltmak için vücuduna su döktü.
Camlarda bulunan korkulukları keserek iş yerine girebilen itfaiye ekipleri, yangını çevreye sıçramadan söndürmek için büyük çaba sarf etti. Çalışmaların sürdüğü sırada vücudunda yanıklar oluşan Ünal’ın eşi iş yerine gelerek, eşine doğru koştu ve sağlık durumunu kontrol etti. Ünal, olay yerine gelen ambulansla tedavi için yakında bulunan özel bir hastaneye götürüldü.
Yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonunda itfaiye ekipleri yangını kontrol altına aldı. İş yerinde bulunan ve zarar görmeyen parçalar ise çalışanlar ve itfaiye ekipleri tarafından çıkarıldı. Yangında 2 minibüs zarar görürken, iş yerinde de yaklaşık 2 milyon TL’lik hasar meydana geldi.
Polis merkezine giden iş yeri sahibi Davut Ünal’ın da ifadesine başvuran polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü
—————–
-Yanan işyerinden görüntüler
-Yusuf Ünal’ın kendini yere atması ve çevredekilerin müdahale etmesi
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-İtfaiye ekiplerinin korkulukları keserek işyerine girmesi
-Çevreden ve yangından detaylar
-Yusuf Ünal’ın dereye girerek vücuduna su dökmesi
-Yusuf Ünal’ın eşiyle diyalogu ve ambulansa bindirilmesi
-Maddi hasar oluşan minibüslerin görüntüleri

Haber-Kamera: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!