Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 19 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ARKADAŞLARINI KORUMAK İÇİN BOMBAYI BACAKLARINA SIKIŞTIRAN GAZİ: DEVLETE BACAĞIMIZ DEĞİL, CANIMIZ FEDA

KUZEY Irak’ta teröristlerin dronlu saldırısında atılan el bombasını fark eden Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla (30), silah arkadaşları zarar görmesin diye bombayı bacaklarının arasına sıkıştırdı. Bombanın patlamasıyla Yayla’nın sağ bacağı diz altından koptu. Hastanede bacağı ampute edilen Yusuf Yayla, “Çatışma başlayınca bir kayanın arkasına mevzi aldım, kucağıma küçük bir cisim düştü. Elime aldığımda misket el bombası olduğunu fark ettim. Yanda iki arkadaşım vardı, onlar zarar görmesin diye bacağımın arasına sıkıştırdım. Devlete sadece bacağımız değil, kolumuz, bacağımız, bedenimiz, canımız feda olsun” dedi.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Kuzey Irak’ın Hakurk bölgesinde sürdürülen Pençe Yıldırım Harekâtı kapsamında 10. Komando Tugay Komutanlığı’nda görevli Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla, nöbet tuttuğu 21 Haziran saat 21.45 sıralarında bölücü terör örgütü PKK mensuplarının dron ile havadan bombalı saldırı yaptığını fark etti. Dron ile havadan bırakılan el bombasını gören Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla, arkadaşları zarar görmesin diye büyük bir kahramanlık örneği gösterdi ve yakaladığı patlayıcıyı iki ayağının arasına sıkıştırdı. Patlayan bomba nedeniyle Yusuf Yayla’nın sağ bacağı diz altından koptu. Hakkâri Devlet Hastanesi’nde götürülen Piyade Uzman Çavuş Yusuf Yayla tedaviye alındı. Bacağının kopan bölümü ampute edilen Yusuf Yayla’nın sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa zamanda taburcu edilerek Afyonkarahisar’daki evine gönderileceği öğrenildi.
‘ONLARA BİR ŞEY OLMASIN DEDİM’
Afyonkarahisar’da oturan babası emekli jandarma uzman çavuş İlyas Yayla (50) ile cep telefonundan görüntülü görüşen gazi Yusuf Yayla, olay anını Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirine şöyle anlattı:
“Olay anı, saat 21.45 civarında aldığımız istihbaratla uçuş vardı. Dron tespiti yapıyorlardı. Dron saldırı girişimi oldu, dron zaten bunlara görüntü aktarıyor, aslında onlara yol gösteriyordu. Çatışma başladı, orada ben bir kayanın arkasına mevzi aldım, kucağıma küçük bir cisim düştü. Elime aldığımda el bombası olduğunu, misket el bombası olduğunu fark ettim. Yanda da iki arkadaşım vardı, onları da düşünerek zarar görmesinler diye arkamı onlara döndüm. Sırtımı verdim onlara, bacağımın arasına sıkıştırdım. ‘Onlara bir şey olmasın’ dedim. Ayağımın bu kadar parçalanmasının sebebi ayağımın basıncı ile el bombasının patlamasıya orada gömülü bir tane topuk koparan mayını patlamış. Allah’a çok şükür, beterin beteri vardır. Ben bununla kurtuldum. Devlete sadece bacağımız değil, kolumuz, bacağımız, bedenimiz, canımız feda olsun.”
‘RABBİM BİZLERE NASİP ETMEDİ, OĞLUMA NASİP ETTİ’
Emekli jandarma uzman çavuş İlyas Yayla da “Allah’a bin kere şükürler olsun, gururluyuz, onurluyuz. Rabbim bizlere nasip etmedi, oğluma nasip etti. Şükürler olsun. Bundan sonra daha iyi olur inşallah. Birlikte olacağız, beraber olacağız, ailecek, komşularımla ayağa inşallah kaldıracağız. Dostlarımız olsun, siyasi partiler olsun hepsi aradı, herkesten Allah razı olsun. Hep birlikte inşallah Yusuf’umu ayağa kaldıracağız” dedi.
‘NASİP OLURSA CAN DA VERİRİZ’
Oğlu İlyas’ın 2,5 yılı aşkın süredir uzman çavuşluk yaptığını anlatan İlyas Yayla, şöyle devam etti:
“Van Erciş esas görev yeri. 18 ay kadar Suriye bölgesinde kaldı. Geri geldi, Isparta’da 2 ay kadar kurs aldı. O kursun devamında Irak Hakurk bölgesine intikal ettiler. 2- 2,5 aydır orada görev yapıyordu. Ayın 21’inde bu olay cereyan etti. Ardından Hakkari Devlet Hastanesi’ne nakledilmiş. Saat 02.30 gibi ameliyat bitmiş. Sağ ayak diz altından ampute oluyor. Sabah 10.30 gibi kendisiyle görüşebildik. İçimiz rahat, gururluyuz aile olarak, onurluyuz. Rabbim bundan daha büyük acılar yaşatmasın. En azından oğlumuz sağ, vatan sağ olsun. Vatana verilecek bir ayağımız vardı verdik. Nasip olursa can da veririz. Rabbim şehit olmayı, gazi olmayı herkese nasip etsin. Bana da nasip etsin emekli bir asker olarak ben de istiyorum.”

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Baba İlyas Yayla Röp. 
– Baba ilyas Yayla telefon görüşmesi detay
– Baba İlyas Yayla misafiri ile detay
– Baba ilyas Yayla, oğlu gazi Yusuf ile görüntülü görüşme
– Gazi Yusuf Yayla ile röp, 
– FOTOĞRAF 

HABER-KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===================================================

2) TATARİSTAN CUMHURBAŞKANI: TÜRKİYE TOPRAKLARINA YATIRIM GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ 

Reklam Alanı

TATARİSTAN Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulunarak, “Tataristan’da birçok Türk şirketi kendi yatırımlarını gerçekleştirdi. Bizim de öyle bir düşüncemiz var. Türkiye topraklarına yatırım gerçekleştirmek istiyoruz” dedi. Rusya Federasyonu Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bulunan Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret etti. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Cumhurbaşkanı Minnihanov’u karşıladı. Türkiye’ye her geldiklerinde kendilerini evlerindeymiş gibi hissettiklerini söyleyen Minnihanov, “Sizinle aynı sofrayı paylaşmak aynı yemeği yemek çok güzel. Biz de bir laf vardır, ‘Görüşmek bir ömürdür’. Biz her Türkiye’ye gelişimizde evimizdeymiş gibi ağırlanıyoruz. Kendimizi burada çok iyi hissediyoruz, şeref duyuyoruz. Dünyanın çok ülkesinde bulundum, çok organize sanayi bölgesi gördüm. Türkiye’de yapıldığı gibi başka dünyada daha güzel örneği yok. Türkiye dünyaya örnek oluyor. Hem kendi organize sanayi bölgelerinizle ve girişimcilere, iş adamlarına vermiş olduğunuz destek açısından da güzel bir örneksiniz.” dedi.
‘YATIRIM GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ’
Türk halkının çok çalışkan olduğunu ifade eden Minnihanov, “Türk milleti, Türk halkı çok çalışkan girişimci ve uğraşan bir halktır. Böyle bir halk için hükümet tarafından tüm gerekli destekler sağlanıyor ve bunun alt yapısı ile temeli oluşturuluyor. Daha önce de Türkiye’deki organize sanayilerini gezdik çalışma tecrübelerini öğrendik. Türkiye’nin yönetimi ve yardımıyla da Tataristan’da birçok Türk şirketi kendi yatırımlarını gerçekleştirdi. Bizim de öyle bir düşüncemiz var. Türkiye topraklarına yatırım gerçekleştirmek istiyoruz. Sayın bakanla da görüştük. Kendisi heyecan dolu ve bize ‘gelip çalışın’ dedi. Biz de kabul ediyoruz. Biz de çalışkanız hükümet olarak ama siz bizden daha çok gayret gösteriyorsunuz, siz daha çalışkansınız. Burada tüm her şey sağlanmış. Biliyoruz gaz, su temini var. Ayrıca burada manevi destek de var. Gelip çalışacağız, sizlerle birlikte olacağız. Türkiye bizimle birlikte olsun.” diye konuştu.
‘YATIRIM İÇİN TÜRKİYE’YE BEKLİYORUZ’
Tataristanlı iş adamlarını Türkiye’ye yatırım için beklediklerini belirten Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı da, “İki dost ülkenin özellikle de iki ülkede yaşayan aynı milletin evlatları olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yatırım için sizleri Türkiye’ye bekliyoruz. Sayın bakanımız inanılmaz destek veriyor bize. En kısa sürede sizi ülkemize bekliyoruz. Bize şeref ve gurur verdiniz” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Tataristan Cumhurbaşkanı konuşması
-Kimya OSB Başkanı Vefa İbrahim Aracı konuşması

Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Alişan KOYUNCU / DİLOVASI (Kocaeli),(DHA)

===================================================

3) BABACAN: EMANETİ TESLİM ALMAYA GELİYORUZ
 
DEMOKRASİ ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Kiraz ve Ödemiş ilçe binalarının açılışı için geldiği İzmir’de, “DEVA iktidarında, bu verimli topraklarda, fakirlik değil işsizlik, yoksulluk değil bereket akacak. Bolluk akacak. Refah akacak. Biz hazırız. Türkiye’nin devası hazır. Emaneti teslim almaya geliyoruz” dedi. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin çeşitli programlarına katılmak üzere İzmir’e geldi. Babacan, iki günlük ziyaretinin ilk gününde partisinin Kiraz ve Ödemiş ilçe binalarının açılışının yanı sıra Deva Partisi 1’inci Olağan Ödemiş İlçe Kongresi’ne katıldı. Kongreye Babacan’ın yanı sıra genel başkan yardımcıları; Sanem Oktar, Aysun Hatipoğlu, Sema Aliye Kavaf, Sadullah Ergin, Mehmet Emin Ekmen, İdris Şahin ve İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Ödemiş İlçe Başkanı Halil Karakaş ve partililer katıldı. Yeni bir siyaset anlayışıyla yola çıktıklarını belirten Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, hükümete geldikleri takdirde çiftçinin sorunlarına çare bulabileceklerini söyledi. Babacan, “Biz mazottaki ÖTV’yi aynen iade edeceğiz. Gübrenin yüzde 50’sini devlet olarak biz karşılayacağız. Yemde de yüzde 50’ye varan desteklerle çiftçinin yanında olacağız. Tarımda kuraklık, susuzluk her yeri kavuruyor. Çiftçimin acil sulama tesislerine ihtiyacı var” dedi.
‘GÜVENİ TESİS EDİP, TOPYEKÜN ZENGİNLEŞECEĞİZ’
Babacan, konuşmasında ayrıca, “Biz, toplumun tüm kesimleriyle el ele veren, karşılıklı saygının esas olduğu bir anlayışla yola çıktık. DEVA partisi olarak, umudunu asla yitirmeyenlerin partisi olarak diyoruz ki; yasaklara daha fazla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’nin hak ettiği hukuk düzenini; adil, şeffaf ve demokratik bir yönetim düzenini kuracağız. Önce güveni tesis edeceğiz, ardından topyekun zenginleşeceğiz” diye konuştu.
‘ÇÖZÜM HARİTAMIZ BELLİ’
Önce hukukun üstünlüğünü tesis edip, ardından ekonominin çarklarını döndüreceklerini belirten Babacan, “DEVA iktidarında, bu verimli topraklarda, fakirlik değil işsizlik, yoksulluk değil bereket akacak. Bolluk akacak. Refah akacak. Biz hazırız. Türkiye’nin devası hazır. Emaneti teslim almaya geliyoruz. Bizler il il, ilçe ilçe gezip, hakikatin sesi olacağız. Bu milletin aklıyla, onuruyla, gururuyla alay eden zihniyeti gittiğimiz her yerde milletimize anlatacağız. Aziz milletimize kulak vereceğiz, toplumun gerçek gündeminden asla sapmayacağız. DEVA Partisi olarak, bu ülkenin tek umudu olduğumuz bilinciyle çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Deva Partisi; kadınlarla, gençlerle, çiftçilerle, emeklilerle, öğretmenlerle, işçilerle, esnafla; eşitlik için, adalet için, özgürlük için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye’nin yaralarını saracağız. Biz, Türkiye’nin haysiyetli insanları için buradayız. Artık Türkiye’nin DEVA’sı var. Ödemiş’in DEVA’sı var. Vakit, demokrasi ve atılım vaktidir” ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Ali Babacan konuşmasından görüntü
-Kongre salonundan görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber: Gökçe ADAR – Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, (DHA)

===================================================

4) TIR’A ARKADAN ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

BURSA’da aynı yöne giden tomruk yüklü TIR’a arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Mehmet Emin Hamsan (30), hayatını kaybetti.
Kaza, saat 15.00 sıralarında Gebze- Orhangazi- İzmir Otoyolu Karsak boğazındaki Gemlik Kavşağı’nda meydana geldi. Bursa’dan İstanbul’a giden Mehmet Emin Hamsan yönetimindeki 67 TL 766 plakalı otomobil, önünde giden Serdar Yalçın (48) aynı yöne giden 10 DT 835 plakalı tomruk yüklü kamyona arkadan çarptı. TIR’ın altına giren otomobilin sürücüsü Hamsan, yaşamını yitirdi.
Mehmet Emin Hamsan’ın cenazesi, itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkarılarak Gemlik Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldı.
TIR şoförü Serdar Yalçın, normal şeridinde seyir halindeyken kazanın meydana geldiğini belirterek, “Lastik patladı sandım, sonra durum baktığımda kötü manzarayı gördüm” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Kaza yerinden detaylar
-Kaza yapan otomobilden detaylar
-İtfaiye ekiplerinin çalışması
-TIR şoförü ile röportaj

Haber-Kamera: Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ,(Bursa),(DHA) 

===================================================

5) NİKAH TÖRENİNE ASKERİ KAMUFLAJ İLE KATILDI 

KIRIKKALE’de Jandarma Uzman Çavuş Akın Gökdemir (25), nikah törenine askeri kamuflajıyla katıldı. Van’da görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Akın Gökdemir, nişanlısı Leyla Keklik (23) ile evlenmek için Kırıkkale Belediyesi nikah memurluğuna başvurdu. Gökdemir, belediye evlendirme salonunda düzenlenen nikah törenine askeri kamuflajıyla katıldı. Leyla Keklik ise beyaz elbise giydi. Çift, tören sonunda yakınlarıyla ve jandarma personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Akın Gökdemir, düğünde damatlık giyeceğini belirterek, “Hayalimdi kamuflajlı bir şekilde evlenmek. Jandarma’nın kuruluşunun 182’nci yılında evlenmek istedik ama pandemiden dolayı olmadı. O münasebetle bizde bugüne erteledik. Çok mutluyum, sevinçliyim, gururluyum. Rabbim bayrağımızı indirmesin, ezanlarımızı susturmasın, devletimize zarar vermesin” dedi. Leyla Keklik de çok mutlu, onurlu ve gururlu olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Çiftin nikah salonuna gelişi
-Çiftin nikahlarının kıyılması
-Evlendirme defterine atılan imzalar
-Akın Gökdemir’in konuşması
-Leyla Keklik’in konuşması
-Detaylar

Haber-Kamera: Burak CAN / KIRIKKALE,(DHA)

===================================================

6) MASKE TAKMAMAK İÇİN DİRENDİ, CEZA YEDİ
 
BOLU’da, en işlek caddede maske takmayı reddeden Hülya G. (52) hakkında ceza kesilmek üzere tutanak düzenlenirken, polise direndiği gerekçesiyle adli işlem başlatıldı. Kentte koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerini sürdüren polis ekipleri, en işlek cadde olan İzzet Baysal Caddesi’nde maske takmadığı görülen Hülya G.’nin yanına gitti. Maske kullanması gerektiğini söylenen Hülya G., polise direnip, takmayacağını söyledi. Bunun üzerine Hülya G. hakkında ceza kesilmek üzere tutanak düzenlenirken, polise direndiği gerekçesiyle de adli işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü:
—————————-
-Maskesiz kadının görüntüsü
-Kadının polisle tartışması
-Maske takmayı reddetmesi
-Diyaloglar
-Ekip aracına bindirilmesi
-Detaylar

Haber: Murat KÜÇÜK / BOLU,(DHA)

===================================================

7) ALANYA’DA TATİLCİLER SAHİLİ DOLDURDU

Antalya’da yaz sezonunun başlamasıyla sahiller, yerli ve yabancı tatilcilerle doldu.
Yaz sezonunun hareketlenmeye başladığı bugünlerde yerli ve yabancı birçok turist Alanya ilçesine geldi. Hava sıcaklığının 29, deniz suyu sıcaklığının 24 derece ve nem oranının yüzde 63 olarak ölçüldüğü ilçede, turistler plajları doldurdu. Sıcak havada denize girip serinleyen tatilcilerin bazıları güneşlenmeyi tercih etti. Son dönemde Ukraynalı ve Finli turistlerin yoğun olarak geldiği ilçede, Rus turist hareketliliğinin de kısa sürede başlaması bekleniyor.
‘BURADA OLMAYI SEVİYORUM’
İki hafta önce ilçeye gelen Finlandiyalı Cia Holsti (45), Alanya’yı çok sevdiğini ve yıl boyunca sık sık buraya tatile geldiğini belirtirken, “Alanya’da çok vakit geçiriyorum. Burada olmayı seviyorum. Bütün kış boyunca buradaydım. Koronavirüs zamanı da buradaydım. Ben hiç korkmuyorum, burası çok güvenli, kendimi rahat hissediyorum. Her şey çok iyi burada, çok güvenli bir yer” diye konuştu. Türkiye’yi herkese tavsiye ettiğini de söyleyen Holsti, “Gelin buraya, her şey çok güzel. Size burada ihtiyacımız var, gelin” dedi.

Görüntü Dökümü:
—————————-
– Plajdan drone görüntüler
– Plajdan genel ve detay görüntüler
– Cia Holsti RÖP. 

HABER: Burcu MUTLU- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

===================================================
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!