Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BİNA GİRİŞİNDE TABANCA İLE  KAFASINDAN VURDUĞU EŞİ KURTARILAMADI

SAMSUN’da, Bülent Cenikli (44) tartıştığı eşi Ayşe Cenikli’yi (39) bina girişinde tabanca ile kafasından vurdu. Ağır yaralanan kadın kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Şüpheli polis tarafından gözaltına alındı. 

Olay, saat 07.00 sıralarında Canik ilçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde meydana geldi. Art arda silah sesleri duyulan Akbalık Sokak’ta bir binanın girişinde yerde kanlar içinde yatan Ayşe Cenikli’yi fark eden komşuları durumu 112 Acil’e bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan kadın, ambulansla özel bir hastaneye kaldırıldı. Cenikli, burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından kaçan eşi Bülent Cenikli ise Irmak Polis Merkezi ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, doktor raporunun ardından emniyete götürüldü. Olayla ilgili Cinayet Bürosu ekiplerince soruşturma başlatıldı. 

Görüntü Dökümü
———————-
-Olay yerinden detaylar
-Genel detaylar
Haber-Kamera: Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA) 

================================================

2) PROF. DR. AYDIN: YAZA SAĞLIKLI GEÇİŞ İÇİN KAPANMAYA YÜKSEK UYUM ÖNEMLİ
 
TRABZON Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Aydın, “Yaz sezonu ve 2022’ye geçişi daha sağlıklı koşullarda yapabilmemiz için vatandaşlarımızın tam kapanmaya yüksek uyumu çok önemli” dedi.
Koronavirüsle mücadelede her bireyin sorumluluk alması ve vakaların azalması için tam kapanma sürecinin fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aydın, “Tam kapanma, istisna bırakılan sektörler göz önüne alınınca ‘sıkılaştırılmış kısmi kapanma’ olarak da algılanabilir. Böyle bakınca da vatandaşlarımızdan daha yüksek uyumla destek vermelerini beklememiz yerinde bir karar olacaktır. Yaz sezonu ve 2022’ye geçişi daha sağlıklı koşullarda yapabilmemiz için vatandaşlarımızın tüm kural ve önlemlere yüksek uyumu çok önemli. Bu başarıyı yakalamanın da çok önemli parametresini oluşturacaktır. Her birimiz sorumluluk alarak, pandemiyle mücadelede tam kapanma dönemini fırsat olarak kullanıp ülkemize önemli bir katkı sağlayabiliriz” dedi.
‘BİLİMSEL ZORUNLULUKTU’
Prof. Dr. Aydın, vaka sayılarının tam kapanmada düşürülebilmesinin, vatandaşın sürece uyum sağlamasıyla olacağını belirterek, “Vaka sayılarımızın yüksekliği ve oranların istenen sayılara düşmemesi nedeniyle tam kapanma arzu ettiğimiz bilimsel bir zorunluluktu. Hükümet yaptığı değerlendirmelerle tam kapanmaya karar verdi. Alınan bazı önlemlerin önemli derecede etkili olabileceğini öngörüyorum. Ancak birçok sektör faaliyette olacağı için insanların uyumuyla birlikte tam kapanma sürecinde daha yüksek başarı sağlanacağını öngörüyorum” diye konuştu.
‘SPUTNIK V AŞISI, TAM KAPANMAYA DESTEK’
Pandemiye karşı yürütülen aşılamaya Rusya menşeli ‘Sputnik V’ aşısının da dahil olmasını, sürece katkı olarak değerlendiren Prof. Dr. Aydın, “‘Sputnik V’ aşısı için anlaşma yapılması, aşının ülkemize geliyor olması ve tam kapanmaya destek olarak aşının da uygulanacak olması, vakaları arzu ettiğimiz sayılara indirebilmeye yönelik gayretler olduğu muhakkak. Umarım arzu ettiğimiz sayılara ulaşabilir, hem sağlık yükümüzü hem yaz sezonu nedeniyle sektörlerimizin faaliyete geçişine fırsat yaratacak sayılara ulaşabiliriz” dedi.
Karadeniz Bölgesi’nde 2,5 aydan uzun süredir vakaların yüksek seyrettiğini hatırlatan Prof. Dr. Aydın, “İnsanların bölgeyi özel olarak tam kapanmayı fırsat bilip, tedbirlere daha yüksek oranda uyum göstererek, daha yaşanabilir bir bölge durumuna getirmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

Reklam Alanı

Görüntü dökümü:
—————————-
– Prof. Dr. Faruk Aydın röportajı
– Detaylar
Haber-Kamera:Selay SAYKAL/TRABZON(DHA)

================================================

3) SALGIN NEDENİYLE İŞLERİ KÖTÜ GİDİNCE İŞ YERİNİ MANAVA ÇEVİRDİ
 
ARDAHAN’da, kafe ve oyun salonu işleten Cevher Arslan (45), salgın nedeniyle işleri kötüye gidince, iş yerini manava çevirip, meyve- sebze satmaya başladı.
Kaptanpaşa Mahallesi’nde kafe ve oyun salonu işleten Cevher Arslan, koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemler nedeniyle iş yerlerini kapatmak zorunda kalınca, kazanç sağlamak için farklı bir yola başvurdu. Arslan, iş yerini manava çevirip, meyve ve sebze satmaya başladı.
Koronavirüs nedeniyle son 1 yıldır işlerinin bozulduğunu ifade eden Arslan, “5 yıldır kafe ve oyun salonu işletiyorum. Son bir yıldır koronavirüs yüzünden iş yerini bir açıp bir kapatarak hizmet veriyoruz. Ancak işler umduğumuz gibi gitmedi ve bu şekilde yürütemeyeceğimi anladım. Meyve ve sebze satmaya karar verdim. Şu an çaya ara verip meyve ve sebze satıyoruz. Hayat normale dönünce, işime geri dönerim. Önceden öğrenciler de geliyordu ve kazancımız fazla oluyordu. Şimdi kafe salonumuz kapalı. Ekmeğimizi meyve sebzeden çıkarmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Görüntü Dökümü   
———————–      
-Manava çevrilen işyerinden görüntü
-Cevher Arslan’ın sebze ve meyve satışı
-Cevher Arslan ile röp.
-Detay görüntüler

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI – / ARDAHAN (DHA)

========================================

4) PANDEMİNİN GÖZDE MESLEĞİ; MOTOSİKLETLİ KURYE
 
PANDEMİDE sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle internet alışverişlerinin hız kazanması, kuryelerin iş yoğunluğunu artırdı. Son zamanlarda motosikletli kurye işine çok talep olduğunu belirten İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgün, üniversite mezunlarının da bu işe sıcak baktığını belirterek, mühendis ya da öğretmenlerin dahi kurye olarak işe girdiğini söyledi. 
İzmir Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Burhan Akgün, koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının artmasıyla evlere servis isteyenlerin, kuryeleri daha çok kullandığını dile getirdi. Motosikletli kurye taleplerinin fazla olduğunu kaydeden Akgün, iş ilanlarında kurye arayışlarının da arttığını belirterek, “Kısıtlamalar başladıktan sonra birçok müşteri eve servisi alışkanlık haline getirdi. Bu işi talep edenlerin birçoğu da üniversite mezunu olmaya başladı. Çünkü motosikletli kurye mesleği kalifiye oldu. Birçok üniversite mezunu arkadaşım bizimle motosikletli kurye işine başladı” dedi.
Günde en az 10 saat çalıştıklarını anlatan Burhan Akgün, çalışma süresinin 16 saate kadar çıkabildiğini söyledi. Makine mühendisliği, İngilizce öğretmenliği, bilgisayar mühendisliği, işletme ya da iktisat bölümü mezunlarının da kurye olarak çalıştığını aktaran Akgün, “Ortalama gelirimiz 4 bin 500 ile 6 bin lira arasında değişiyor. 16 saat çalışan 6 bin lira kazanıyor. Kuryelik pandemide daha tehlikeli olmaya başladı. Virüsün bulaşıcı olması bizi tedirgin ediyor ama virüsten değil de biz daha çok kazalardan ölüyoruz. Şu ana kadar virüsten vefat eden arkadaşımız olmadı. İnşallah bundan sonra da olmaz” diye konuştu. 
‘ÜNİVERSİTEDEYKEN BAŞKA HAYALLERİM VARDI’
İzmir’de 4 yıllık işletme fakültesi mezunu Ahmet Terzioğlu (30), 3 yıldır kurye olarak çalıştığını söyleyerek, işini sevdiğini dile getirdi. Fakülte bittikten sonra bir süre iş aradığını ve ‘Biz sizi ararız, şu anda sizin için uygun pozisyonumuz yok’ gibi yanıtlar aldığını anlatan Terzioğlu, “Çaresiz kalınca bu işi sevmeye başladım. Branşımla ilgili değil. Daha farklı hayallerim ve hedeflerim vardı ama şu anda en kötü kendi işletmemi açmak için sermaye biriktirmek adına çalışıyorum. 16, yeri geldiğinde 18 saat çalışıyorum ki borçlarım bitsin. Bir an önce kendime ufak da olsa bir yer açayım istiyorum. Ne trafik ne hava koşulları beni zorlamadı. Özellikle annemin ‘Sen gelene kadar aklımız çıkıyor, aman yağmurda dikkatli git’ diye beni evden çıkarken uğurlaması, akşam döndüğümde de kurban kesecek gibi sevinmesi beni düşündürüyor. Üniversitedeyken başka hayallerim vardı. Bir muhasebeci, bir bankacı olarak devam etmek istiyordum hayata. Gıda üzerine ufak bir büfeden başlayıp belki yükselmeyi hedefliyorum” dedi.
Makine mühendisi olan Eray Uluçay (28), 6 aydır kurye olarak çalıştığını belirterek, “2019 Ağustos’ta mezun oldum. Aralık 2020’de bu işe başladım. Mezun olduğumda mühendis alımları düşmüştü ardından koronavirüs salgını çıkınca iş bulmam zorlaştı. İşverenler tecrübesiz mühendislere sıcak bakmıyordu. Ben zaten motor kullanıyordum. Pandemide bu işlerin iyice arttığını görünce başvurdum. Üniversitede okurken aklıma gelmezdi. Eğitim aldığım işi yapacağımı düşünüyordum. İnşallah bir gün olur. Üretimin parçası olmak istiyorum, makine mühendisi olarak hem ülkemiz hem kendi adıma katma değer yaratmak istiyorum” diye konuştu.
‘ÖLÜMLE HEP BURUN BURUNAYIZ’
Çanta işi yaparken kuryeliğe başlayan Veysi Kurşun (34) ise “Ekmeğimizi taştan çıkarıyoruz. Bütün gün motorun üzerinde yağmur, çamur demeden çalışıyoruz; ama vatandaşlardan isteklerimiz var. Sürücüler biz yola çıktığımız zaman bize önem vermiyorlar. Biz 2 teker kullanıyoruz, onlar gibi 4 teker kullanmıyoruz. En ufak hamlede ölüm riskimiz var. Daha geçen gün evli ve 3 çocuk sahibi bir kurye arkadaşımız İkiçeşmelik Caddesi’nde vefat etti. Ölümle hep burun burunayız” dedi. 
İzmir Motorlu Kuryeler Dernek Başkanı Muzaffer Saklavcı (28) da “Son zamanlarda pandeminin gelmesiyle kuaför de mühendis de bu işi yapmaya başladı. A2, A1 ehliyeti alıp da kuryelik yapanlar var. İnsanlar okuyup, yıllarını veriyor, kuryelik yapıyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü   
———————–  
-Kuryenin motora binip yola çıkmasından görüntü
-Trafikte servise giden kurye görüntü
-Kuryelerle röp.

Haber: Nevra UÇKAÇ- Kamera: Ahmet Turhan ALTAY / İZMİR, DHA)

================================================

5) LALELER MUŞ OVASI’NI KIRMIZIYA BOYADI

MUŞ Ovası’nda açan ve soğanlarının toplanması ile taşınması yasak olan laleler, doğal güzellikleriyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor. 15 günlük ömürleriyle adeta ovayı kırmızıya bürüyen laleler, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Türkiye’nin en büyük ovalarından birine sahip olan Muş’ta açan laleler, doğal güzellikleriyle kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Nisan ayının sonuna doğru yeşermeye başlayan laleler, adeta ovayı kırmızıya bürüdü. 15 günlük ömürleriyle görenleri kendine hayran bırakan laleler, seyrine doyum olmayan manzaralar oluşturuyor. Soğanlarının toplanması ve taşınması yasak olan laleler, bugünlerde ziyaretçilerini ağırlıyor. Birçok doğasever ile fotoğraf sanatçısının ilgisini toplayan laleler, doğal güzelliğiyle görenleri adeta büyülüyor.
 Zor ve çetin geçen kış mevsiminin ardından ilkbahar mevsimiyle birlikte doğa güzelliklerinin ortaya çıktığı kentte boy gösteren laleleri ziyaret eden vatandaşlar, bir birinden güzel karelerle anı ölümsüzleştirme şansı elde etti. Lalelerin karlı dağlara karşı sunduğu görsel şölenini ölümsüzleştiren ziyaretçiler, keyifli dakikalar geçirdi. Öte yandan aileleriyle birlikte tarlaya gelen çocuklar ise, kırmızıya bürünen ovadaki laleler içerisinde koşmanın mutluluğunu yaşadı.
Açık hava stüdyoya dönüşen lale tarlasında bir birinden güzel fotoğraflar çekilen Oylum Çavdar, “Muş’ta sert ve çetin geçen bir kış mevsimi yaşandı. Kar ne zaman eriyecek derken, Muş Ovası art arda açan lalelerle kıpkırmızıya büründü. Bende ilk defa doğal olarak yetişmiş bir lale tarlası görüyorum. Çok güzel bir duygu, burada olduğumuz için çok mutluyuz. Fotoğraflar çekiyoruz, fotoğraflar çekiliyoruz. Harika bir duygu ve burası çok güzel” diye konuştu.
Muş Ovası’nı adeta kırmızıya bürüyen laleler içerisinde bir birinden güzel kareler kaydettiklerini aktaran fotoğraf sanatçısı Kenan Demir ise “Kırmızı laleler, Muş Ovası’nı bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte kıpkırmızıya bürümüş durumda. Biz fotoğraf sanatçıları olarak; ilimizin simgesi olan lalelerimizin fotoğraflarını çekerek, sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıp, ilimizin tanıtımına katkı da bulunmaya çalışıyoruz” dedi.
Eşi ve çocuklarıyla birlikte lale tarlasına gelen Ekrem Bayraktar da, “İlkbahar mevsiminde Muş lalelerinin ömrü 15 gün. Bizde bu günleri kaçırmamak için lale tarlasına gelip gezmek, fotoğraf çekmek istedik. Etraf kıpkırmızı ve çok güzel bir görüntü oluşturuyor. Bu manzayı herkesin görmesini isteriz” dedi.

Görüntü dökümü
——————————-
-Muhabir Muhammed Sami MARAL Anonsu 
-Lale tarlası ve lalelerden detaylar
-Lale tarlasında fotoğraf çekilmesinden detaylar
-Vatandaş Oylum Çavdar RÖP.
-Laleler içerisindeki kadından detaylar
-Lale tarlasında fotoğraf çekiminden detaylar
-Lale tarlasındaki aile ve çocuklardan detaylar
-Fotoğraf Sanatçısı Kenan Demir RÖP.
-Vatandaş Ekrem Bayraktar RÖP.
Haber ve Kamera: Muhammed Sami MARAL/MUŞ, (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!