Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

AKAR BERABERİNDEKİ TSK KOMUTA KADEMESİ İLE BAYRAM NAMAZINI ŞIRNAK’TA VATANDAŞLARLA KILDI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi bayram namazını Şırnak’ta vatandaşlarla birlikte kıldı.
Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile inceleme ve denetlemelerde bulunmak üzere dün gece geldiği Şırnak’ta bayram namazı için Geylani Camii’ne gitti.
Namaz için camiye gelen vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Akar ve Komutanlar, namazın ardından Koronavirüs salgını tedbirlerine dikkat ederek vatandaşlarla bayramlaştı.
Daha sonra Akar ve beraberindekiler yürüyerek Şırnak Belediyesi’ne geçti. Belediye binası önündeki “Şırnakö yazısı önünde çekilen hatıra fotoğrafının ardından Akar belediye binasına geçerek, Belediye Başkanı Mehmet Yarka’dan çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Akar’dan detaylar
– Vatandaşlardan detaylar

ŞIRNAK (DHA)

=========

Reklam Alanı

BAKAN MURAT KURUM: MESCİD-İ AKSA İSLAM’INDIR

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bayram namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Katil İsrail’in yaptığı zulümler ne kadar şiddetli olursa olsun, Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu gerçeğini, Mescid-i Aksa’nın da İslam’a ait olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir” dedi. Bakan urum ayrıca ‘Dünyanın nazar boncuğu’ olarak bilinen Meke Gölü’nü kurtarmak için çalışma başlattıklarını duyurdu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bayram namazını Kapu Camii’nde kıldı. Bakan Kurum’a Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay eşlik etti. Bakan Kurum, namaz sonrası cami önünde hemşehrileriyle bayramlaştı. Ardından açıklamada bulunan Bakan Kurum, tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutladı. Bakan Kurum, “Biz 83 milyonluk büyük Türkiye ailesi olarak, her zaman, her şart altında, Kudüs’ü ve Mescidi Aksa’yı koruyan Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Konyalılar olarak bizler de Kapu Camimizin önünde, hep birlikteyiz, El Aksa davasının yanındayız. Gücünü kandan ve zulümden alan, insanlığın alnındaki kara leke olan İsrail, tüm evrensel hukuk metinlerinde masuniyetleri garanti altına alınmış çocukları, kadınları ve ibadethaneleri hedef almaktadır. Katil İsrail’in yaptığı zulümler ne kadar şiddetli olursa olsun; Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğu gerçeğini, Mescid-i Aksa’nın da İslam’a ait olduğu gerçeğini değiştiremeyecektir” dedi.

‘MEKE GÖLÜ’NÜ KURTARACAK PROJEYİ YÜRÜTÜYORUZ’

Bakan Kurum, Karapınar’daki dünyanın nazar boncuğu olarak tanınan ve kuruyan Meke Gölü ile yer altı suyunun çekmesiyle meydana gelen obruklara değindi. Kurum, şunları söyledi:

“Meke Gölü bizim göz bebeğimiz, nazar boncuğumuz. Karapınar’da yer altı su seviyelerinin aşağıya çekilmesiyle birlikte obrukların da arttığını bölgemizde görüyoruz. Meke Gölü ile alakalı Konya Büyükşehir Belediyesi ve üniversitelerimiz bir proje yürüttüler. Karapınar Belediyesi’ne bir arıtma tesisinin yapımı tamamlandı. Ülkemizde arıtılan suların sadece yüzde 5’i kullanılıyor. Bizim amacımız hedefimiz bu oranı artırmak. Sonuçta iklim değişikliği ile ilgili 2030’larda 2050’lerde tüm dünyada su savaşlarının meydana geleceği, suyun çok daha kıymetli olacağı bir sürece giriyoruz. Mevcut sularımızı yeniden kullanacak adımları atmak durumundayız. Buna ilişkin de arıtma tesisinden arıtılan suların, Meke Gölü’ne oradaki membranla izolasyonu sağlayarak Meke Gölü’nü kurtaracak bir projeyi yürütüyoruz. Farklı su kaynaklarıyla da besleyerek Meke Gölü’nü kurtarmak için adımlar atacağız,”

Görüntü dökümü:
————————–
-Bakan Murat Kurum’un açıklamaları
-Bakan Kurum’dan detaylar 

Haber-Kamera:Hasan DÖNMEZ-Adem YILDIZ/KONYA,(DHA))
=====================================================

SELİMİYE’DE ‘SOSYAL MESAFELİ’ BAYRAM NAMAZINDA, FİLİSTİN İÇİN DUA EDİLDİ

EDİRNE’de UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii, Ramazan Bayramı namazında camiye yürüyüş mesafesinde oturan vatandaşların akınına uğradı. Tarihi camide bayram namazı, sosyal mesafe kurallarına uyularak kılınırken, vatandaşlar Filistin’deki zulmün son bulması için ellerini semaya açtı.
Edirne’de Mimar Sinan’ın ‘Ustalık eserim’ dediği, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan tarihi Selimiye Camii’nde, bayram namazı koronovirüs tedbirleri kapsamında kılındı. Vatandaşların bayram namazı dolayısıyla akın ettiği  tarihi cami içinde ve avlusunda, halıların üzerine görevliler tarafından 1,5 metre arayla sosyal mesafe etiketi konuldu. Namaza gelen cemaat sosyal mesafe kurallarına göre saf tuttu. Namaz öncesi ve sonrası cami görevlileri vatandaşı sosyal mesafe kurallarına uymaları yönünde uyardı. Kısa sürede tarihi cami içi dolunca, vatandaş cami avlusunda ve bahçesinde seccadelerini sererek bayram namazını kıldı.

ZULME MARUZ KALAN MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA EDİLDİ

Bayram namazı öncesi, Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Cevdet Kılıç, vaaz verdi. Kılıç, buradaki konuşmasında dünyanın dört bir köşesinde zulem maruz kalan Müslümanlar için dua etti. Kılıç, “Filistinli Müslüman kardeşlerimize, dünyanın bir ucunda, kalbinde, zerre kadar insanlık taşıyan herkesin hicap duyacağı işkence ve asimilasyonu maruz kalmış olan Doğu Türkistanlı Müslüman Türk kardeşlerimize, yerlerinden yurtlarından edilen, gök kubbenin altında sığınacak bir yer bulamadığı için mevcut durumdan kurtulmanın ölümden başka yol olmadığını düşünen Arakanlı Müslüman Türk kardeşlerimize, dünyanın başka köşelerinde zulme ve haksızlığa maruz kalmış Müslüman kardeşlerimize bu zulmü hak görenleri işledikleri zulümlerin karanlığında boğdur yarabbiö diye dua etti.

‘VİRÜSTEN KURTULMAK İÇİN DUA ETTİK’

Sosyal mesafe kuralıyla kılınan bayram namazı çıkışı duygularını aktaran Cihat Demir, “Pandeminin bir an önce son bulması için dua ettik. Bu virüsten kurtulmak için ibadet ettik. İnşallah bütün temennimiz odur. Özellikle Selimiye’yi tercih ettik, dualarımızın kabul olmasını temenni ediyoruzö ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü
—————————–
-İlahiyat Fakültesi Dekanı’nın dua okuması
-Cemaatten detay
-Selimiye’den genel görüntü
-Dua eden vatandaşlar
-Bayram namazı kılınması
-Sosyal mesafe çizgisinden detay
-Avluda namaz kılanlar
-Namazdan çıkanlar
-Vatandaş röportajı
-Cami avlusundan görüntü
-Vatandaş röportajı
-Selimiye’den genel görüntü

Haber – Kamera: Olgay GÜLER – Resul ORUÇOĞLU / EDİRNE, (DHA)

=============

İZMİR’DE BURUK BAYRAM 

İZMİR’de, Ramazan ayının son bulması ile birlikte bayram namazı kılındı. İzmirliler, koronavirüs tedbirlerinin yanı sıra İsrail’in Filistin ve Gazze’de yaptığı zulüm nedeniyle buruk bir bayram olduğunu belirtti. 

İzmir’de, tam kapanma uygulaması sürerken, 11 ayın sultanı olan ramazan ayının sona ermesi ile birlikte bayram namazı için camilerde yoğun önlemler alındı. Bayram namazı için kent genelindeki birçok camiye giden vatandaşlar, kapalı ortamda kalmamak için seccadesi ile dışarıda namazı kılmayı tercih etti. Öte yandan, koronavirüs tedbirleri nedeniyle vatandaşlar, sosyal mesafe ve maske takma kuralına uyduğu görüldü. Kuran-ı Kerim okunmasının ardından, İzmirliler bayram namazını kıldı. Namaz sonrasında, İsrail’in zulmüne uğrayan Filistinli müslümanlar için dua edildi. Ayrıca, koronavirüs salgının sona ermesi için de dua edildi. Namaz sonrası vatandaşlar, bayramını mesafe kuralına uyarak kutladı. 

“BURUK BİR BAYRAM”

İsrail’in Filistin’de yaptıkları zulüm nedeniyle buruk bir bayram yaşadıklarını ifade eden Ertürk Kürkçü, “Bayramın bütün müslüman alemine, hayırlı ve uğurlu vesileler getirmesini diliyorum, buruk bir bayram yaşıyoruz İsrail’in saldırıları nedeniyle çok büyük üzüntü duyuyoruz bundan dolayı, diğer müslüman bu Gazze olayına bir an evvel müdahale etmelerini bekliyoruz.” diye konuştu.  

“SALGIN SONA ERMELİ”

Tüm dünyada ve Türkiye’de etkisini sürdüren koronavirüsün bitmesi yönünde temennide bulunan Mahir Turan, “Maalesef üzülerek çok buruk bir bayram yaşıyoruz, Allah bir daha göstermesin bu salgın hastalıktan bir an önce kurtulmamız gerekiyor. İnşallah bu günleri tez zamanda atlatırız.” dedi. 

“MESAFE NEDENİYLE ÜZÜNTÜLÜYÜZ”

Müslüman aleminin iç içe olması gerektiğini ve koronavirüs nedeniyle mesafeli durmak zorunda olduklarını belirten Olcay Yılmaz, “İki senedir böyle oluyor ama sağlığımız için mecburuz, bir şey diyemiyorum, mesafeli olmak hoşumuza gitmiyor. dostluklar ve arkadaşlıklar sıkı olur.” ifadelerini kullandı. 

Bayram namazına gelen Turhan Beşyıldız, koronavirüsün hayatı olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Öncelikle tüm islam aleminin bayramını kutlarım, bu Kudüs’te yaşanan olaylar nedeniyle çok üzgünüz, ayrıca buruk bir bayram geçiriyoruz koronavirüs salgınından dolayı, her yer kapalı, ama ibadetimizi yapmaya geldik. Allah kabul etsin, inşallah bir an önce bu hastalıktan kurtuluruz. İçimiz buruk ama bir yerden de bir şeylerin ucundan tutmamız lazım.” dedi. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Camiye gelen vatandaşlardan görüntü
-Bayram namazından görüntü
-Ertürk Kürkçü röp.
-Mahir Turan röp. 
-Olcay Yılmaz röp. 
-Turhan Beşyıldız röp. 
-Dua edilmesinden görüntü
-Namaz sırasında drone ile çekilen görüntü
-Genel ve detay görüntü

Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 

==============

SAMSUN’DA SOSYAL MESAFELİ BAYRAM NAMAZI

SAMSUN’da Ramazan Bayramı namazı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak kılındı.

Kentte vatandaşlar, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle sosyal mesafe ve maske kurallarına uyarak bayram namazı için camilere gitti. Önceki yıllara kıyasla cemaatin daha az katılım gösterdiği görülen namazda sosyal mesafe ve maske kurallarına uyuldu. 

Görüntü Dökümü:
————
– Drone detayları

Haber: Tayfur KARA, Oğuzhan UYSAL/SAMSUN, (DHA)

================

4 KATLI BİNANIN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI

ÇORUM’un İskilip ilçesinde, 4 katlı binanın çatısında çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü. Yangında büyük çapta maddi zarar meydana geldi.

İlçeye bağlı Yenicami Mahallesi’nde Berber İsmail Babacan’a ait 4 katlı binanın çatısında dün akşam saat 21.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Polis ve gece bekçileri alandan vatandaşları uzaklaştırırken,  yangın itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürüldü. Büyük çapta maddi zararın meydana geldiği yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yanan çatı
-İtfaiye  ekiplerinin çalışması
-Kalabalık vatandaşlar
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)-

=================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!