Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Eşinin ilişkisi nedeniyle öldürüldüğü ortaya çıktı; kayınpeder gözaltına alınırken fenalaşıp öldü
 
ADANA’da 3 yıldır kayıp olarak aranan Mustafa Güven’in (44), kayınpederi Ahmet Demirci (73) tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Cinayetin ardından cesedi torbaya koyup araziye attıkları belirlenen Güven’in eşi anaokulu öğretmeni Nazmiye Güven (39) ile babası Ahmet Demirci’nin evine polis ekipleri baskın düzenledi. Baskın sırasında fenalaşan Demirci hayatını kaybederken, gözaltına alınan Nazmiye Güven ise tutuklandı. Nazmiye Güven’in aynı okulda görev yaptığı müdür yardımcısı Ramazan Ö. ile ilişki yaşadığı, bu nedenle çıkan tartışmanın ardından Mustafa Güven’in kayınpederi Ahmet Demirci tarafından tabancayla vurularak öldürüldü öne sürüldü.

Merkez Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi’nde oturan 1 çocuk babası Mustafa Güven, ortadan kayboldu. Eşi Nazmiye Güven, 6 Şubat 2018’de polis merkezine giderek kayıp başvurusunda bulundu. Mustafa Güven’in bulunması için çalışma başlatan ekipler, hiçbir ize ulaşamadı. Aradan geçen zamana rağmen çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, 3 yıldır haber alınamayan Güven’in banka hesabındaki 10 bin liranın hiç harcanmadığını belirledi. Güven’in ölmüş olabileceğini değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, soruşturmayı bu yöne kaydırdı.

YASAK AŞK İDDİASI

Güven’in yaşadığı mahallede araştırma yapan polis, kayıp başvurusuna yakın bir tarihte eşi Nazmiye Demirci Güven ile kayınpederi Ahmet Demirci’nin akşam saatlerinde ellerinde torbayla bir şeyler taşıdıklarını tespit etti. Bunun üzerine polis, Nazmiye Güven’i takibe aldı. Anaokulu öğretmeni Nazmiye Demirci Güven’in, görev yaptığı okulun müdür yardımcısı Ramazan Ö. ile ilişkisi olduğu belirlendi. Nazmiye Demirci Güven ile Ramazan Ö.’nün ilişkilerinin 2014 yılında başladığı, bu nedenle Güven çiftinin sürekli tartıştıkları öne sürüldü.

GÖZALTINA ALINIRKEN FENALAŞTI, HASTANEDE ÖLDÜ

Bu bilgiler üzerine polis, Nazmiye Güven, babası Ahmet Demirci ile Ramazan Ö.’nün adreslerine 28 Ocak günü baskın yaptı. Nazmiye Demirci Güven ile Ramazan Ö. gözaltına alınırken, Ahmet Demirci ise polisin geldiğini öğrenince rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan ve aort damarı yırtıldığı tespit edilen Demirci, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Reklam Alanı

EŞİNİN CESEDİNİ TORBAYLA TAŞIMIŞ

Emniyete götürülen Nazmiye Demirci Güven, sorgusunda her şeyi itiraf etti. Güven ifadesinde, eşinin aldatıldığı şüphesiyle sürekli tartışma çıkardığını öne sürdü. Olay günü yine tartıştıklarını anlatan Nazmiye Demirci Güven, aynı apartmanda oturduğu babası Ahmet Demirci’nin yukarı çıktığını ve tabancayla eşi Mustafa Güven’i öldürdüğünü söyledi. Güven, olayın ardından eşinin cansız bedenini bir torbaya koyarak önce otomobile taşıdıklarını, sonra da merkez Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’ne götürüp, ormanlık araziye attıklarını belirtti. Güven, görev yaptığı okulun müdür yardımcısı Ramazan Ö. ile eşi öldükten sonra ilişki yaşamaya başladıklarını öne sürdü.

CESET BULUNAMADI

Polis, ifadesinin ardından Nazmiye Demirci Güven’in gösterdiği noktada Mustafa Güven’in cesedini aradı. Özel eğitimli köpeklerin de kullanıldığı aramalarda, Güven’in cesedine ulaşılamadı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nazmiye Demirci Güven, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, Ramazan Ö. ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılması
-Emniyet Müdürlüğü tabelası
-Güven’in cansız bedenini arama çalışmaları
-Mustafa Güven’in fotoğrafı

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=====================================

20 milyon liralık vurgun yapan tefecilere operasyonda 14 şüphelinin sorgusu sürüyor

ADANA’da tefecilik yöntemiyle 91 kişiden 20 milyon TL haksız kazanç elde eden şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişinin sorgusu sürüyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, kentte tefecilik yaparak 91 kişiyi mağdur edip, 20 milyon TL haksız kazanç elde eden şebekeyi deşifre etti. Şebekeye üye olduğu öne sürülen 14 kişiye yönelik, savcılığın yakalama kararı çıkartmasının ardından dün şafak vakti operasyon düzenlendi. Şüpheliler, adreslerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 473 adet toplam 21 milyon 593 bin 629 TL tutarında senet ve çek, alacak notlarının bulunduğu 15 defter, 18 araç satış sözleşmesi, farklı kişilere ait 14 tapu, 1 ruhsatsız tüfek, 1 kurusıkı tabanca, 10 gümrük kaçağı cep telefonu ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürülen şüphelilerin sorgularının devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü
———————–
– Ele geçirilen çek, senet, tapu gibi materyallerin görüntüsü
– Ele geçirilen silahların görüntüsü

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=====================================

İlik nakli bekleyen diş hekimi Selen için seferber oldular

Bursa’da yaşayan akut lösemi hastası diş hekimi Selen Utlu Akalın’ın (39) ihtiyacı olan iliğin bulunması için Antalya’nın Alanya ilçesinde de bağış kampanyası düzenlendi. 

Basit bir karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede yaklaşık 2 ay önce akut lösemi tanısı konan bir çocuk annesi diş hekimi Selen Utlu Akalın için Alanya’da birçok vatandaş seferber oldu. Bursa’da yaşayan, Alanya’da da yakınları bulunan Akalın için ülkenin birçok noktasında olduğu gibi Alanya’da da başlatılan kök hücre ve kan bağışı kampanyası yoğun ilgi gördü. Vatandaşlar Türk Kızılayı’nın Alanya Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın yanına kurulan kan alma çadırına gelerek kan bağışında bulundu. İki gün boyunca kent merkezinde kurulan çadırda daha sonra da ilçenin farklı mahallelerinde bağış kampanyasının devam edeceği öğrenilirken, Atatürk Anıtı önündeki çadıra ilçe siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda vatandaş hem kan hem de kök hücre bağışında bulundu. 

‘5 YAŞINDAKİ OĞLUNUN ANNESİZ BÜYÜMESİNİ İSTEMİYOR’
Akalın’ın teyzesi ve Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meryem Kanak Utlu, “Yeğenimiz diş hekimi Selen Utlu, akut lösemi. Türkiye’de maalesef eşleşecek bir kök hücreye rastlanmadı. Yurdun çeşitli yerlerinde kampanyalar düzenlendi. Oralarda netice çıkmadı. Şimdi Alanyalılardan destek bekliyoruz. 5 yaşında bir oğlu var. Genç bir anne. Küçük yaşta babasını kaybetti. Babasız büyüdü. Evladının annesiz büyümesini istemiyor, en büyük korkusu o. Yardımcı olursanız çok sevineceğiz. Herkesten destek bekliyoruz. Kök hücre bağışı denildiğinde organ bağışı bazen akla geliyor. Oysa sadece kan bağışıyla oluyor. Sadece 3 tüp kan bağışıyla yardımcı olunuyor. Destek bekliyoruz” dedi. 

‘BÜTÜN ALANYA’YI KAMPANYAYA DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUZ’
Milliyetçi Hareket Partisi Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, kampanyaya destek vermek için Kızılay çadırına gelirken, “Çok hızlı yayılan bir hastalık. Türkiye genelinde uygun kök hücre bulunmadı. Dünya çapında tarama devam ediyor. Bizler de yönetim kurulu üyeleri ve kadın kolları olarak Atatürk Anıtı önünde kök hücre bağışında bulunuyoruz. Alanya’da yaşayan vatandaşlarımızı kök hücre kampanyasına bekliyoruz. En kısa sürede kök hücre bulunacaktır inşallah. Acil şifalar diliyorum” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Kan ve kök hücre bağışı için gelenlerden genel ve detay görüntüler
– Çadırın içinden genel ve detay görüntüler
– Meryem Kanak Utku RÖP.
– Mustafa Türkdoğan RÖP.

HABER- KAMERA: Burcu MUTLU- Engin ANAK/ALANYA (Antalya), (DHA)

==================================

Bazalt taşından 1 ton ağırlığında Cumhurbaşkanlığı forsu yapıyor

ŞANLIURFA’nın Siverek ilçesinde 35 yıldır taş ustası olan Mahmut Selaniş (50), 1 ton ağırlığında 4 metre uzunluğunda bazalt taşından Cumhurbaşkanlığı forsu yapıyor. Selaniş, yaklaşık 2 hafta sonra tamamlayacağı eserini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne göndermek istiyor.

Siverek’te baba mesleği taş ustalığını sürdüren 12 çocuk babası Mahmut Selaniş, balyoz ve çekiçle yonttuğu bazalt taşlarından Cumhurbaşkanlığı forsu hazırlıyor. Daha önce yaptığı forsun Cumhurbaşkanlığı’nın Bitlis’in Ahlat ilçesindeki külliyesinde sergilendiğini anlatan Selaniş, “Ekmeğimi taştan çıkarıyorum. Daha önce Cumhurbaşkanlığı için bir fors hazırlamıştım. O fors, Ahlat’taki külliyede sergileniyor. Şimdi hazırlayacağım yeni forsu da 6 aylık çalışma ile tamamlamayı planlıyorum. 1 ton ağırlığında ve 4 metre uzunluğundaki fors, bittiğinde külliyeye götürerek Sayın Cumhurbaşkanımıza hediye etmek istiyorum” dedi.

Selaniş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok sevdiğini ve 6 aylık emek harcadığı forsun 2 hafta sonra tamamlanacağını belirterek, forsun Ankara’ya ulaştırılmasında yetkililerden destek beklediğini ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————
– Taş ustasının çalışması
– Bazalt taşından yaptığı fors
– Taş ustası Mahmut Selaniş’in konuşması
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN – SİVEREK–ŞANLIURFA-DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!