Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Şanlıurfa’daki metal blok 4 gün sonra gizemli şekilde ortadan kayboldu

ŞANLIURFA’da, 4 gün önce kim tarafından dikildiği öğrenilemeyen 3 metre yüksekliğindeki metal blok, konulduğu gibi bu kez de gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

Kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Göbeklitepe Ören Yeri yakınlarında yer alan Örencik Mahallesi’ndeki bir tarlada 5 Şubat Cuma günü metal blok konuldu. Göktürk alfabesiyle üzerinde ‘Gökyüzüne bak ayı gör’ yazılı olan metal bloğun, kimler tarafından ne amaçla konulduğu araştırılırken, bu sabah bölgeye giden mahalle sakinleri, monolit benzeri yapının yerinde olmadığını fark etti. Metal bloğun kim veya kimler tarafından dikilip, yine ne şekilde kaldırıldığına dair şu ana kadar herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı öğrenildi. Gizemli bir şekilde dikilip 4 gün sonra gece kaldırılan metal bloğun nereye götürüldüğü araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————————–
– Metal blok monolit bulunduğu alan
– Monolitin boş kaldığı alan
– Monolitten genel görüntü
– Genel ve detay görüntüler
Haber:Ali LEYLAK-Kamera:Ömer ŞULUL -ŞANLIURFA – DHA)

===========================

Sosyal medyadan uyuşturucuya özendirenlere operasyon: 12 gözaltı kararı
 
ADANA’da sosyal medya üzerinden uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarda bulunduğu belirlenen 12 kişiye yönelik şafak vakti operasyon düzenlendi.

Reklam Alanı

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyadan uyuşturucu kullanımını özendirici metin, fotoğraf ve video paylaşan 12 kişiyi tespit etti. Uyuşturucu kullanımını özendirici paylaşımlarla Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 190/2 maddesini ihlal ederek suç işleyen şüphelilerin yakalanması için ekipler, şafak vakti operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin koçbaşlarıyla demir kapılarını kırarak girdikleri evlerde çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü
—————————–    
– Özel harekat polislerinin koç başı ile kapıyı kırması
– Polislerin eve girmesi
– Binanın dış görüntüsü ve sokaktaki polis araçları
– Sokakta uzun namlulu silahlarla güvenlik önlemi alan özel harekat polisleri
– Evin damındaki özel harikat polisleri
– Polislerin evin bahçesinde arama yapması
– Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmesi
Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA) 

========================

Antalya’da süs ve gösteri havuzunun 135 fıskiyesi çalındı
 
ANTALYA’da, sokağa çıkma kısıtlamasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait süs ve gösteri havuzlarındaki 135 fıskiye çalındı. Ekipler şüheli ya da şüphelileri tespit etmek için çalışma başlattı.

Hırsızlık olayı, hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde temizlik için Cumhuriyet Meydanı’na gelen ekipler, süs ve gösteri havuzunda bulunan 135 fıskiyenin olmadığını fark edip 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla adrese gelen polis ekipleri, hırsız ya da hırsızları bulmak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Ayrıca maddi zararın belirlenmesi için de çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR 

ANTALYA – DHA 

========================

Fuhuş pazarlığı yaptığı kişinin 7 bin lirasını çalan kadın yakalandı
 
ADANA’da fuhuş pazarlığı yaptığı Ömer N.’nin (43) montunun cebindeki 7 bin lirayı yankesicilik yöntemiyle çaldığı belirlenen Cansu Ö. (24), polis ekiplerince yakalandı. Cansu Ö.’nün, aynı yöntemle 7 kişiden 5 bin 820 TL çaldığı ve bu suçlardan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı öğrenildi.

Olay, 1 Şubat Pazartesi günü saat 12.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Tepebağ Mahallesi’nde meydana geldi. Yolda yürüyen Ömer N.’nin yanına yaklaşan kadın, ona para karşılığı birlikte olma teklifinde bulundu. Genç kadın, fuhuş pazarlığı yaparken Ömer N.’nin montunun cebindeki 7 bin lirayı yankesicilik yöntemiyle çalıp, gözden kayboldu. Parasının çalındığını fark eden Ömer N.’nin ihbarı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, şüphelinin Cansu Ö. olduğunu ve merkez Yüreğir ilçesindeki büyükannesinin evinde saklandığını tespit etti. Bunun üzerine adrese baskın yapan polis, Cansu Ö.’yü yakalayıp, gözaltına aldı. Cansu Ö.’nün, daha önce de parkta 7 erkeği fuhuş bahanesiyle kandırıp, 5 bin 820 liralarını çaldığı, açılan davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Bu arada Cansu Ö.’nün dolandırıcılık, yankesicilik, uyuşturucu kullanma, fuhuş yaptırma, hırsızlık, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma gibi suçlardan da 20 kaydının olduğu tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Cansu Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Şüphelinin adli tıp birimine getirilmesi
-Adli tıp birimi tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=================================

Esnafdan silah tehdidiyle topladıkları haraçları, El-Kaide’ye gönderen şüpheliler yakalandı
 
ADANA’da, bir dernek binası adı altında esnaftan silah zoruyla haraç aldıkları ve bu paraları El-Kaide terör örgütüne gönderdikleri iddia edilen 5 kişi, polisin şafak vakti operasyonuyla gözaltına alındı. Şüphelilerin, en son 2 esnaftan silah zoruyla 300 bin TL almaya teşebbüs ettikleri belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte, Daru’s Selam Derneği adı altında, Suriye’deki El-Kaide terör örgütüne göndermek için haraç toplandığını belirledi. Başkanlığını M.Ö.’nün yaptığı Daru’s Selam Derneği’nde 5 kişinin, kentte en son 2 esnaftan silah tehdidiyle 300 bin TL haraç almaya çalıştıkları, daha sonra da onları bıraktıkları tespit edildi. Bu bilgiler üzerine savcılığın yakalama kararı çıkarmasının ardından TEM ekipleri, adresleri belirlenen şüphelilerin yakalanması için 3 Şubat günü şafak vakti operasyon düzenledi. Polisin, eş zamanlı yaptığı baskınlarda haraç isteme olaylarına karışan şüpheliler M.Ö., B.E., E.Ö., S.S.E. ile M.S. yakalandı.

2020’DE FESHEDİLEN DERNEK, FAALİYETİNE DEVAM ETMİŞ

Bu arada, söz konusu derneğin 2020’nin şubat ayında feshedildiği, ancak faaliyetlerine devam ettiği bildirildi. Dernek çatısı altında örgüte sempatizan yetiştirme amacıyla çeşitli toplantılar yaptıkları da öğrenildi. Polisin söz konusu dernekte yaptığı aramalarda, yasaklı yayınlar ve çok sayıda dijital materyal de ele geçirildi. Dernek mühürlendi.

4 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen aralarında derneğin başkanlığını yapan M.Ö.’nün de bulunduğu B.E., E.Ö., S.S.E., çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, M.S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
-Polisin derneğe baskın yapması
-Dernekte arama yapılması
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

======================

Betonarme ev yandı; hayvanlar telef oldu, araçlar küle döndü

TRABZON’un Sürmene ilçesinde 2 katlı betonarme evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında, küle dönen evin ahırındaki 3 büyükbaş, 5 küçükbaş ile 15 tavuk telef oldu, park halindeki 3 araç da kullanılamaz hale geldi.

İlçenin Soğuksu Mahallesi’nde Dursun Akyasan’a ait 2 katlı betonarme evde, gece saatlerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Alevler yükselirken, ev sakinleri panikle kendilerini dışarıya attı. Haber verilmesiyle bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın güçlükle kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında; küle dönen evin ahırındaki 3 büyükbaş, 5 küçükbaş ile 15 tavuk telef oldu, çevrede park halindeki 3 otomobil ise kullanılamaz hale geldi. Büyük çapta hasara neden yangında ekipler, soğutma çalışması yaptı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yangın görüntüleri
-İtfaiye müdahale
-Ev sakini konuşma
-Detaylar

HABER KAMERA: Salim SARIKOÇ/SÜRMENE (Trabzon),(DHA)- 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!