Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Adana’da korsan gösteri hazırlığındaki PKK’lılara hava destekli operasyon: 30 gözaltı kararı (2)
 
25 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Adana’da terör örgütü PKK adına korsan gösteri hazırlığında oldukları, daha önce yapılan korsan gösterilere katıldıkları ve sosyal medyadan örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 25 kişi gözaltına alındı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Operasyonun drone görüntüsü
– Araçların emniyetten çıkması
– Özel harekatın görüntüsü
– Gözaltına alınan şahsın araca bindirilmesi

Haber:Gökhan KESKİNCİ-Kamera: ADANA,(DHA)

===========================

Çorum’da iki grup arasında silahlı kavga: 2 ölü, 1 yaralı

Reklam Alanı

ÇORUM’da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada İrfan Çelik (39) ile Muharrem Kılıç (35) yaşamını yitirdi, Fatih Ş. ise yaralandı.

Olay, dün gece saatlerinde merkeze bağlı Yoğunpelit köyünde meydana geldi. İki grup arasında bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada tabancayla vurulan İrfan Çelik, Muharrem Kılıç ve Fatih Ş. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan İrfan Çelik ve Muharrem Kılıç, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Jandarma, kavgayla ilgili soruşturma başlattı. 
Görüntü Dökümü
-Köy olay yeri ve jandarma
-Ölenlerin fotoğrafları
-Hastane acil polis ekipleri
-Acil önü ambulans
-Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

====================

5 katlı binanın çatı katı yandı

BARTIN’ın Ulus ilçesi 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında büyük çapta maddi zarar oluştu.

Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa beldesi Atatürk Caddesi’nde 5 katlı apartmanın çatı katında saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Bartın, Abdipaşa ve Ulus belediye itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi. Ekipler yangına müdahale etti. Yangın sırasında apartmanda oturan vatandaşlar evlerini boşaltarak, büyük panik yaşadı. Ekipler 2 saatlik çalışmanın sonunda yangını kontrol altına alarak söndürdü. Çatının büyük kısmının kül olduğu yangının çıkış nedenini belirlemek için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
-Binanın çatısının yanması
-İtfaiye ekiplerinden detay
-Vatandaşlardan detay
-Yangına ekiplerin müdahalesi
-Detay görüntüler

Haber-Kamera: Ayhan ACAR/BARTIN,(DHA)

=====================
20,5 yıl hapis cezasıyla aranan kadın yakalandı

ADANA’da, çeşitli suçlardan 20,5 yıl hapis ve 82 bin 500 TL para cezasıyla aranan Arzu İzci (42), polis ekiplerince yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, silahla yağma, yaralama, kumara yer ve imkan sağlama, fuhşa teşvik ve aracılık etmek suçlarından 20,5 yıl hapis cezası ve 82 bin 500 TL para cezasıyla aranan Arzu İzci’nin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, yaptığı çalışma sonucu İzci’nin, merkez Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi’nde saklandığını tespit etti. Adresi belirlenen İzci, polis ekiplerince yakalandı. İzci, emniyetteki işlemlerinin ardından önce adliyeye, ardından cezaevine götürüldü.

Görüntü Dökümü:
– Hükümlü kadının çıkarılması
– Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=========================

Kaçak cep telefonları battaniyenin arasında ele geçti

ADANA’da polisin bir yolcu otobüsünde özel eğitimli köpek ‘Tiryaki’ ile yaptığı aramada, gümrük kaçağı 2 bin 200 paket sigara, 500 paket elektronik sigara kartuşu, 400 puro, 20 kilogram nargile tütünü ile battaniyeye sarılmış ve çay paketlerine gizlenmiş 52 cep telefonu ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılık suçlarının önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, kent girişindeki polis kontrol noktalarında yolcu otobüslerini durdurarak denetim yaptı. Durdurulan bir yolcu otobüsü, özel eğitimli köpek ‘Tiryaki’ ile arandı. Aramada, gümrük kaçağı 2 bin 200 paket sigara, 500 paket elektronik sigara kartuşu, 400 puro, 20 kilogram nargile tütünü ile çanta içerisindeki battaniyeye sarılmış ve çay paketlerine gizlenmiş gümrük kaçağı 52 cep telefonu ele geçirildi. 4 kişi gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü:
– Polisin Tiryaki ile arama yapması
– Otobüsün bagajındaki çantaların çıkarılması
– Ele geçirilen cep telefonu ve sigaralar

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=======================

Baraj suları altında kalacak ilçelerine vedaya hazırlanıyorlar

ARTVİN’de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı süren ve 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı nedeniyle sular altında kalacak ilçenin sakinleri, taşınmaya hazırlanıyor. Yeni yerleşim yerinde çalışmalar devam ederken, 9 ay içerisinde taşınma süreci de başlayacak. 

Türkiye sınırları içerisinde 410 kilometrelik uzunluğa sahip Kuzeydoğu Anadolu’nun en büyük nehirlerinden olan Artvin’deki Çoruh Nehri üzerinde, 26 Şubat 2013 tarihinde, dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından telekonferans bağlantısı ile temeli atılan Yusufeli Barajı ve HES Projesi inşaatı sürüyor. 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise ‘çift eğrilikli ince kemer baraj tipi’ kategorisinde 3’üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda, 558 megavat kurulu güce sahip santral ile 2,5 milyon insanın elektrik ihtiyacı karşılanabilecek. Türkiye’nin öz kaynakları ile tamamı Türk mühendisler tarafından inşa edilen baraj projesinde, gece gündüz sürdürülen çalışmalarda sona gelindi. 

GÖVDE 100 KATLI GÖKDELENE EŞİT
Baraj inşaatında, 440 metre temel kotundan başlanarak, 710 metre kotuna yükselecek olan 275 metrelik gövde inşa edilecek. Gövde yüksekliği 100 katlı gökdelene eş değer olacak Yusufeli Barajı’nda, Artvin’den Edirne’ye 13 metre platform genişliğinde beton yol veya 120 metrekarelik 60 bin konutun inşa edilebileceği 4 milyon metreküp beton kullanıldı. Günde 6 bin 500 metreküp beton dökümünün 3 hava hattı ile taşımalı olarak sürdüğü baraj projesinde bu yılın yarısından itibaren su tutulmaya başlanacak ve elektrik üretimine geçilecek.

3 BÖLGEDE YENİDEN İNŞA EDİLİYOR
150 yıllık tarihinde 6 kez yerleşim yeri değiştirilen ve 7’nci kez taşınmaya hazırlanan Yusufeli, Yansıtıcılar mevkisinde 150 hektarlık alanda 3 bölgede yeniden inşa ediliyor. Taşınmaya hazırlanan ilçenin yeni yerleşim yerindeki inşaat çalışmalarında da sona gelindi. Su altında kalacak ilçeye veda etmeye hazırlanan vatandaşlar, yaz sonuna doğru yeni yerleşim yerine taşınmaya başlayacak. Sular altında kalacak ilçede yaşayanlar, 9 ay içinde topraklarını ve evlerini terk edecekleri için üzgün olduklarını, yeni yerleşim yerinin tam anlamıyla bitmiş olmasını istiyor.

‘HEYECANLA BİTMESİNİ BEKLİYORUZ’
İlçe sakinlerinden Gürel Cezayirli, “İlçedeki çalışmalar tamamen bittikten sonra 9 ay içerisinde taşınacağız. İlçenin tamamen bitmiş olmasını, altyapı ve üst yapının komple tamamlanmış olmasını istiyoruz” dedi. 

Yıllardır çalışmaların sürdüğünü ifade eden Musa Şahin, “Bu beklediğimiz bir şeydi, inşallah daha iyi olacak” diye konuştu. 

İlçe sakinlerinden Hatice Genç, yeni ilçenin ve evlerin çok güzel olmasını temenni ettiğini ifade etti. 

Yeni yerleşim yerinde güzel çalışmaların yapıldığını söyleyen Abdurrahman Tosun da çalışmaların bitmesini heyecanla beklediklerini söyledi. 

Görüntü Dökümü:
-Yusufeli Barajı’ndan drone detayları
-Yeni yerleşim yerinden drone detayları
-Vatandaşların röportajları
-Detaylar

Haber-Kamera: Nusret DURUR/YUSUFELİ, (Artvin), (DHA) 

==========================

Sevgililere kemanlı çiçek servisi

ANTALYA’dan Hollanda başta olmak üzere 27 ülkeye 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel 7 milyon dolarlık 70 milyon dal çiçek gönderildi. İç piyasanın da hareketlendiği bu günlerde bazı işletmeler çiçeği, romantik parçaları çalan kemancı eşliğinde adrese gönderiyor.

Antalya, kesme çiçek sektöründe hem iç piyasaya hem de Avrupa ve Balkan ülkelerine çiçek gönderip ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Dünyanın çiçek merkezi olarak kabul edilen Hollanda’ya dahi çiçek ihraç eden Antalya, en çok çiçek ihraç ettiği ikinci ülke olan Rusya pazarını son 5 yıldır kaybetse de 27 Avrupa ve Balkan ülkesinin hala çiçek tedarikçisi konumunda.

70 MİLYON DAL, 7 MİLYON DOLAR
14 Şubat Sevgililer Günü için Antalya’dan Hollanda başta olmak üzere 27 Avrupa ülkesine 70 milyon dal çiçek gönderildi. TIR ve havayoluyla gönderilen çiçeklerden ülke ekonomisine 7 milyon dolarlık döviz kazandırıldı. Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Yılmaz, TIR’ın ardından son parti kargoların uçak kargolarla gönderildiğini ifade etti. Sevkiyatın tamamlandığını ve iç pazarın hareketlendiğini de anlatan Yılmaz, “22 ülkeye çiçek gönderdik. 70 milyon dal çiçek 7 milyon dolarlık bir döviz kazandırdı ülke ekonomisine. Her zaman olduğu gibi en çok çiçeği Hollanda, İngiltere, Almanya, Romanya, Ukrayna oldu. İç pazarda da hareketli günler bizi bekliyor” dedi.

Başkan Yılmaz, en çok kırmızı renkli çiçeklerin tercih edildiğini de sözlerine ekledi.

1 AY ÖNCESİNE GÖRE İŞLER ARTTI
Çiçekçi Sedat Menge, ocak ayına göre 14 Şubat Sevgililer Günü’nde siparişlerin yüzde 50’nin üzerinde arttığını söyledi. En çok kırmızı güllerin tercih edildiğini ifade eden Menge, “1750 dal çiçek siparişi aldık. Ortalama bir dal 15-20 lira arasında satılıyor” dedi.

20 yıldır çiçekçilik yapan Songül Çelik ise Sevgililer Günü için 15 bin dalın üzerinde bir sipariş aldığını söyledi. Büyük kısmının gül siparişi olduğunu belirten Çelik, “10 bin daldan fazlası kırmızı gül. Ocak ayına göre işlerimiz 2 katı arttı. Pandemiden dolayı insanlar daha çok çiçek almaya başladılar” diye konuştu.

KEMANLA ÇİÇEK SERVİSİ
14 Şubat Sevgililer Günü’nü daha unutulmaz hale getirmek isteyen bazı çiçekçiler, müşterilerine keman eşliğinde çiçek servisi imkanı da tanıyor. Antalya’da oturan keman sanatçısı Bayram Karagül, çiçekleri adrese teslim ederken dileyen müşterilere istedikleri romantik eserleri kemanıyla seslendiriyor. Çiçeği alan kadınları, sevdikleri parçayı çalarak daha mutlu ettiklerini anlatan Karagül, “Çok mutlu oluyor insanlar. Hem çiçek hem de romantik bir parça çalınca eşlik edenler bile oluyor. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde biraz daha yoğun oluyoruz ama eğlenceli geçiyor” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Sevgililer günü çiçeklerinden detaylar
– Çiçekçi Songül Çelik RÖP
– DHA Muhabiri Alparslan Çınar elinde sevgililer günü çiçeğiyle birlikte anonsu
– İsmail Yılmaz RÖP
– Kesme çiçeklerinin hazırlanışından detaylar
– Kesme çiçekler detay
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR’ın kesme çiçeklerin hazırlanışları devam ederken anonsu
– Çiçekçide keman dinletisi detay
– Müzisyen Bayram Kaya keman çalması detay
– Çiçekçi Sedat Menge RÖP
– DHA Muhabiri Alparslan ÇINAR’ın Müzisyen Bayram Kaya ile birlikte anonsu (Keman çalarken ve elinde çiçek ile)
– Gül çiçeğinin yakın plan görüntüleri
– Genel ve detaylar

HABER: Alpaslan ÇINAR-KAMERA: Burak YALMAN/ANTALYA,(DHA)

=========================
Karavanla tura çıkan Alman çiftin, Demre’de kış ortasında deniz keyfi

KORONAVİRÜS salgınından kaçarak karavanlarıyla Türkiye turuna çıkan Alman Küger çifti, yolculuklarının Antalya Demre durağında kış ortasında denize girdi.

Alman Silvia ve Uwe Küger çifti, tüm dünyada yaşanan koronavirüs salgınından kaçmak için karavanları ile Almanya’dan yola çıktı. Hamburg’dan başladıkları karavan yolcuğunda Avusturya, Hırvatistan, Makedonya ve Bulgaristan’ı geçen çift, 17 Kasım 2020 tarihinde Edirne’den Türkiye’ye giriş yaptı. Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla’yı gezen çift, 11 Şubat’ta Antalya’nın Demre ilçesine gelerek, doğal liman olan Taşdibi Plajı’nda kamp kurdu. Hava sıcaklığının 19 derece, deniz suyu sıcaklığının 17- 18 derece olduğu kentte, kış ortasında denize giren çift, bolca yüzdü. Küger çifti denizde su ile çocuklar gibi eğlendi. 

Emekli polis Uwe Küger (63) ile emekli diş teknisyeni olan eşi Silvia Küger, “İlk kez Türkiye’ye geldik. Koronavirüs salgınından korunmak için Almanya’nın Hamburg şehrinden yola çıktık. 6 aylık karavanımızla bir tur planladık. Bu turun yaklaşık 5 ayını Türkiye’de geçirmeye karar verdik. Mart ayı sonunda İstanbul’da olacağız. Yunanistan üzerinden geldiğimiz ülkeleri takip ederek Almanya’ya döneceğiz. Yıllardır mesleklerimiz gereği tanıdığımız Türk insanını ve Türkiye’yi gezmek, tanımak için yola çıktık. Türkiye tahmin ettiğimizden daha güzel bir ülke. Marmara, Ege ve Akdeniz sahilleri tam bir tarih ve doğa cenneti. Her yer antik kentlerle dolu. Bir Alman için Türkiye hiç de yabancı bir ülke değil. Gezdiğimiz her yerde daha önce 30- 40 yıl Almanya’da çalışmış veya hala yaşamını Almanya’da sürdüren, Almanca konuşan birçok insanla karşılaştık. Bizim için dil sorunu olmadı. Türk insanı gerçekten yardımsever ve konuksever. Sizinle her şeyini paylaşıyor. Bu ülkeyi ve Türk insanını tanıdığımız için çok mutluyuz. Koronavirüsten korkmuyoruz. Çünkü doğada koronavirüs bulaşacağına inanmıyoruz. Şehre indiğimiz zaman gerekli tedbirlerimizi alıyoruz” dedi.

Demre’de kışın tam ortasında denize girmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Küger çifti, “Bizim için Hamburg’da yaşayan bir Alman için bu mevsimde denize girmek bir rüya. Suyun sıcaklığı 17- 18 derece. Biz bu sıcaklığı Almanya’da haziran, temmuz ve ağustos aylarında bulamıyoruz. Bizim için bu sıcaklık yaz sıcaklığı. O nedenle bol bol yüzdük, eğlendik. Denizin suyu çok temiz ve sıcaktı. Burası doğal bir liman. Buradan Alanya’ya kadar gideceğiz. Oradan Antalya’ya dönüp, Pamukkale’yi göreceğiz. Türkiye’ye aşık olduk. Yine geleceğiz. Toplam 6 bin kilometre yol yapmış olacağız. Ama bu güzel ülkeyi görmeye değdi” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Çift denizde yüzerken
– Çift denizden çıkarken
– Deniz sonrası güneşlenme

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/DEMRE (Antalya), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!