Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Evinde özel düzenekli çadır ile sera kurup, uyuşturucu üreten şüpheli yakalandı

ADANA’da evinde özel düzenekli sera kurup, Hint keneviri yetiştirerek uyuşturucu üreten Ahmet K., polis baskınında suçüstü yakalandı. Ahmet K. ve oğlu Ünsal Can K. gözaltına alındı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Çukurova ilçesi Huzurevleri Mahallesi’nde Ahmet K.’nin evde uyuşturucu madde üretimi yaptığı bilgisine ulaştı. Ekipler, teknik ve fiziki takibe aldıkları Ahmet K.’nin evinde çadırdan kurduğu özel düzenekli serada Hint keneviri yetiştirip, uyuşturucu ürettiğini belirledi. Savcının yakalama kararı çıkartmasının ardından şüphelinin evine baskın düzenlendi. Baskında evin bir odasında çadır içeresinde zamanlayıcılı, ısı ölçerli, LED ışıklı ve vantilatörlü sera kurulduğunu saptadı. 2 zamanlayıcı, 1 vantilatör, 2 havalandırma fanı, 4 LED lamba, 1 ısı ölçer, uyuşturucu imalatında kullanıldığı değerlendirilen 6 kutu kimyasal madde, 1 cam kavanoz içerisinde 16,7 gram skunk maddesi ve 6 kök Hint keneviri ele geçiren ekipler, Ahmet K. ve oğlu Ünsal Can K.’yi gözaltına aldı.

Emniyete götürülen şüphelilerden Ünsal Can K., ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakılırken, babası Ahmet K.’nin sorgusunun sürdüğü bildirildi. 

Görüntü Dökümü:
– Evin içindeki çadır
– Çadır içerisindeki düzenek ve Hint kenevirleri
– Ele geçirilen malzemelerden genel ve detay görüntüler

Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

Reklam Alanı

========================

Fırıncı kardeşini ‘Güzel ekmek pişirmiyorsun’ deyip öldüren ağabey 5 yıl sonra yakalandı

ADANA’da, 5 yıl önce ekmek fırını işleten kardeşi Şığlettif Demirkapı’yı çıkan kavgada “Güzel ekmek pişirmiyorsunö diyerek pompalı tüfekle öldüren Mahmut Demirkapı (56), saklandığı limon bahçesindeki kulübede polis tarafından yakalandı. Adliyeye sevk edilen Mahmut Demirkapı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Olay, 31 Aralık 2016’da merkez Yüreğir ilçesine bağlı Camili Mahallesi’nde meydana geldi. Şığlettif Temirkapı elinde somun ekmekle eve giden ağabeyi Mahmut Demirkapı’yı görünce, “Neden benden ekmek almıyorsun?ö diye bağırdı. Mahmut Demirkapı, kardeşine, “Sen güzel ekmek pişiremiyorsunö diyerek cevap verdi. Bunun üzerine ağabey ile kardeşinin arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çevredekilerin ayırdığı kavganın ardından eve giden Mahmut Demirkapı, pompalı tüfekle kardeşinin fırınına geri döndü. Mahmut Demirkapı, fırında ekmek pişirmek için hazırlık yapan kardeşine tüfekle ateş açtı. Silahtan çıkan saçmalar, Şığlettif Demirkapı’nın kasığına isabet etti. Yaralı kardeşini olay yerinde bırakan Demirkapı, kamyonete binerek kaçtı.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık görevlileri, Şığlettif Demirkapı’yı, ambulansla hastaneye götürdü. Ameliyata alınan Demirkapı, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

CİNAYETTEN 5 YIL SONRA YAKALANDI
İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Mahmut Demirkapı’yı yakalamak için çalışma başlattı. Polis, aradan geçen 5 yılın ardından Mahmut Demirkapı’nın, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Aydıncık Mahallesi’ndeki bir limon bahçesindeki kulübede saklandığı bilgisine ulaştı. Geçen hafta limon bahçesine baskın yapan polis, şüpheliyi yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mahmut Demirkapı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Görüntü Dökümü:
– Olay yerinden genel görüntüler
– Hastaneden görüntüler
– Fırından görüntüler
– Fırının camından görüntüler
– Odunlardan görüntüler
– Polis ekiplerinden görüntüler
– Şığlettif Demirkapı’nın fotoğrafı
– Cinayet şüphelisinin emniyetten çıkarılması

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

============================

Adana’da 12 kişilik midibüsten 18 yolcu indi

ADANA’da trafik polislerinin yaptığı denetimde durdrulan12 kişilik minibüsten 18 yolcu indi. Ehliyeti ve taşımacılık izin belgesi bulunmadığı belirlenen Suriye uyruklu minibüs sürücüsü Mustafa Ubeyyan’a 7 bin 638 TL para cezası kesildi.

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim yapan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, Mustafa Ubeyyan yönetimindeki 31 MA 6064 plakalı minibüsü durdurdu. 12 yolcu kapasiteli minibüste 18 yolcu taşındığını belirleyen polisler, aracın iç kısmının yeniden düzenlenerek oturma gruplarının çıkarıldığını saptadı. Yapılan kontrolde, Mustafa Ubeyyan’ın sürücü belgesi ile taşımacılık izin belgesinin bulunmadığı tespit edildi. Ruhsata işlenmeden düzenlemeler yapılan minibüs trafikten menedilirken, Ubeyyan’a 7 bin 638 TL para cezası kesildi. Ayrıca minibüsteki yolculara da sosyal mesafe ve maske kurallarını ihlalden idari yaptırım tespit tutanağı düzenlendi. 

Görüntü Dökümü
– Minibüsün durdurulması
– Minibüsten inen yolcuların sayılması

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=========================
Cinsel taciz şüphelisi, güvenlik kamerası görüntülerinden yakalandı

OSMANİYE’de, farklı zamanlarda 4 kadına cinsel tacizde bulunduğu öne sürülen şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 17 yaşındaki şüphelinin yürüyerek evine dönen kadını elle taciz ettiği görüntüler ise kameraya yansıdı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Ahlak Büro Amirliği Ekipleri, Raufbey, Adnan Menderes ve Mimar Sinan mahallelerinde meydana gelen 4 ayrı cinsel taciz olayıyla ilgili çalışma başlattı. Mağdurların ifadelerine başvuran, bölgelerdeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüphelinin kimliğini belirledi. İsmi açıklanmayan şüpheli, düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Aynı suçtan kaydı bulunan şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Güvenlik kamerası şüpheli merdivenlerden inerken 
Cinsel organını çıkartması
Merdivenlerden inmesi
Şüphelinin koşarak binadan kaçması
Yolda yürüyen kadını elle taciz etmesi
Şüphelinin polis karakolundan çıkartılışı
Şüphelinin araca alınması
Şüphelinin adliyeye sevk edilmesi 

Haber: İbrahim EMÜL – Kamera: OSMANİYE

=========================

2 katlı metruk evin çatısında çıkan yangın, büyümeden söndürüldü

ANTALYA’da iki katlı metruk evin çatısında çıkan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi 512 Sokak’ta bulunan iki katlı metruk evin çatısında, saat 08.00 sıralarında yangın çıktı. İçinde madde bağımlılarının kaldığı iddia edilen binadan çıkan dumanları gören çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangın, itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu diğer binalara sıçramadan söndürdü.

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– İtfaiye ekiplerinin yangını söndürmesi 
– Ekiplerin çatıda kiremitleri kaldırması 
– İtfaiyeden genel görüntü 
– Binadan genel görüntü
– Detaylar

HABER-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,(DHA)

=============================

Ayder Yaylası’nda pandemi sessizliği

RİZE’nin Çamlıhemşin ilçesinde beyaz örtüyle kaplanan ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, pandemi dolayısıyla en sessiz kış mevsimini geçiriyor. Her dönem yoğun kalabalıklara ev sahipliği yapan yayla, az sayıda tatilciyi ağırlıyor. 

Çamlıhemşin ilçesinin 1350 rakımlı Ayder Yaylası, düşen hava sıcaklıkları ile yeniden beyaza büründü. Yeşil doğanın karla kaplandığı, kar kalınlığının yer yer 15 santimetreyi bulduğu Ayder Yaylası, pandemi dolayısıyla en sessiz kış mevsimini geçiriyor. Her dönem yoğun kalabalıklara ev sahipliği yapan, karın yağması ile de şenliklerin yapıldığı Ayder’de bu yıl derin bir sessizlik hakim. Yayla birkaç tatilci haricinde boş kaldı. Ayder’in bu sessiz hali ise tatilcilerin hoşuna gitti. Gelen tatilciler karda kayarak, kar topu oynayarak karın keyfini çıkartıyor.

‘SESSİZLİĞİ SEVDİK’
Ayder Yaylası’nı hiç bu kadar sessiz görmediğini söyleyen Merve Balcı “Memleketimle hasret giderelim dedik hem de karın keyfini çıkardık. Normal zamanlara göre neredeyse kimse yok. Bu sakinlik ve sessizlik bizim için çok iyi. Daha iyi eğlenebiliyoruz. Ama yine de umuyoruz ki pandemi süreci bir an önce sona erer, eski mutlu ve kalabalık günlerimize geri döneriz” dedi.

‘AYDER’DE DERİN BİR SESSİZLİK VAR ‘
Ailesiyle birlikte karın keyfini çıkaran Elif Hoşça, “Bir Adanalı olarak karda kaymayı çok özlemiştim. Burada eğlenceye doyduk. Buradaki botlarla kayıyoruz, çok fazla kalabalık olmadığı için de keyfini çıkartıyoruz. Ayder’de derin bir sessizlik var, tam gelme zamanı, gezme zamanı. Bu sessizliği yaşamanız lazım. Tabii bu sessizlik bize göre güzel ama pandemi süreci dolayısıyla işleri sekteye uğrayan işletme sahipleri için üzücü bir durum. Her şey düzelecek” açıklamasında bulundu.

Muhammed Servet de, “Özellikle kimse olmadığını bildiğim için çıkıp geldim. Kimse olmadığı için temas da yok. Karla oynadık, kaydık, bu sessizlikte hastalık dolayısıyla kendimizi de güvende hissettik” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ayder’den detaylar
-Karda kayanlar
-Kardan adam yapanlar
-Röportajlar

Haber:Arzu ERBAŞ KAMERA:Doğancan İLEK/RİZE-DHA

==========================

Burdur’da kaza: 2 yaralı

Burdur’da otomobille hafif ticari aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Burdur- Fethiye karayolu Hacılar köyü yakınlarında dün saat 21.00 sıralarında Muhammet Ç. (24) yönetimindeki 15 DU 678 plakalı otomobil aynı istikamette seyretmekte olan Veli A. yönetimindeki 07 KBE 21 plakalı hafif ticari araca arkadan çarptı. Kazanın şiddetiyle iki araç da yoldan çıkarak şarampole girdi. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. 

Hafif ticari aracın sürücüsü Veli A.’nın yara almadığı kazada diğer otomobilin sürücüsü Muhammet Ç. ile otomobilde bulunan Mehmet B. (24) yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alındı. Veli A. ise ifadesine başvurulmak üzere Hacılar Jandarma Karakolu’na götürüldü.

Öte yandan Muhammet Ç.’nin kullandığı otomobilin içinde içki şişeleri bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Kazaya karışan otomobiller
– Bira şişesi
– Ambulansın gelişi
– Yaralıların hastaneye girişi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

=======================

Ordu’da organize suç örgütüne operasyon: 3 tutuklama

ORDU’nun Fatsa ilçesinde organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda aralarında kamu görevlisinin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ‘Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Nitelikli Yağma, Kasten Yaralama, Tefecilik, Rüşvet, Görevi Kötüye Kullanma, Mala Zarar Verme ve Suçluyu Kayırma’ suçlarının yer aldığı 13 eylemin failleri oldukları tespit edilen organize suç örgütüne yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin de destek verdiği 4 adrese yapılan baskınlarda aralarında kamu görevlisin de yer aldığı C.Y., K.Ç., H.Y., A.D. ve R.C. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü tutuklanırken, 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüphelinin ise adli işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Görüntü Dökümü:
-Polis araçlarının emniyetten drone çıkış görüntüsü
-Polis konvoyu görüntüsü
-Operasyon yapılan adreslerde arama yapılma görüntüsü
-Şüphelilerin adliyeye getirilme görüntüsü
-Adliyeden detay görüntüler

Haber/Kamera: Mustafa KIRLAK-ORDU-DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!