Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Taşınabilir karavan tipi yayla evlere ilgi arttı

RİZE’de dede mesleği olan ahşap ustalığını özveriyle sürdüren Nesrullah Özdemir (60), taşınabilir karavan tipi yayla evleri üretip, Türkiye’nin her yerine gönderiyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp yaylara çıkmak isteyenler de, özelikle son dönemde yoğun ilgi gösterdiği özel tasarım evlerde kamp kuruyor, doğayla iç içe izole yaşam sürüyor.

Çayeli ilçesinde ahşap ustası Nesrullah Özdemir, dede mesleği olan ahşap ustalığını taşınabilir ahşap yayla evleri yaparak devam ettiriyor. Farklı mimarilerde isteğe bağlı çalışmalar da sürdüren Özdemir, özellikle kamp kurmayı, gezmeyi ve ahşap evde yaşamayı sevenlere özgü üretim yapıp, müşterilerine yaşam alanları alternatifleri sunuyor. Özdemir, ürettiği taşınabilir karavan tipi yayla evleri, Türkiye’nin her yerinden talep görüyor. Altına monte edilen tekerlekler sayesinde bağladığı her araç tarafından kolayca taşınabilen ve dubleks olan ahşap evlerde; oturma yeri, mutfak, tuvalet, banyo ve yatak odaları bulunuyor. İçinde elektrik aksamı sıcaktan soğuktan etkilenmeyecek şekilde tasarlanan ahşap evlerde; temiz sudan atık su depolarına kadar, güneş enerji panellerinden elektrik ihtiyaçlarına kadar her şey sağlanıyor. Ayda 5-6 tane üretim yapılabilen evler 100 ila 150 bin TL arasında alıcılarıyla buluşuyor. Pandemi stresinden uzaklaşıp yaylara çıkmak isteyenler de, özelikle son dönemde yoğun ilgi gösterdiği özel tasarım evlerde kamp kuruyor, doğayla iç içe izole yaşam sürüyor.

‘ABD’DEN TALEP VAR’
Dededen kalma ahşap ev mesleği ile uğraştıklarını söyleyen Nesrullah Özdemir, “Mesleği dede baba derken biz devraldık. Son beş yıldır da bu yürüyen evleri yapıyoruz. Şu an pandemi dolayısıyla bu evler çok revaçta. Depremlerin olması da satışları tetikledi. Bu ara aşırı bir talep var. Bursa, Tekirdağ, İzmir, İstanbul ve birçok ilden siparişler geliyor. ABD’den de talep oldu. Yetişemeyeceğimizi düşünerek onlara evet demedik. ABD’de bu evler çokça kullanılıyor. Fakat çok pahalı olduğu için buradan almak istediler. Biz yurt içinden gelen taleplere ancak yetişebildiğimiz için olumsuz cevap verdik. Zaten ayda 5-6 tane ancak üretebiliyoruzö dedi.

‘ÇOK TALEP ALIYORUZ’
Bu evlerin ruhsatlı ve plakalı trafiğe çıkabilen araçlar olduğunu vurgulayan Özdemir, “Karayolları kurallarına göre üretimini yapıyoruz.  Genişliği 2.5, 4, uzunluğu ise 9 metreye kadar olabiliyor. Ağırlıkları ise 3,5 ton olabiliyor. Buna O2 belgesi diyorlar. Bu kuralları taşıyan araçlar ruhsat ve plaka alabiliyor. Kaliteli ahşaptan üretim yaparak izolasyonunu sağlıyoruz. İçinde elektrik aksamı sıcaktan soğuktan etkilenmeyecek şekilde tasarlıyoruz. İnsanlar bunlarla seyyar gezerek istedikleri yerlerde kamp kurabiliyorlar. Bu insanlara cazip geliyor o yüzden çok talep alıyoruz. İçinde oda, mutfak, tuvalet banyo, yatak odası gibi bölümler var. Daha çok emekliler ve iş adamları talep ediyorlar. Kullanalar memnun. Karavan anlamında daha çok kullanılıyor. 100 bin lira ile 150 bin lira arasında değişen fiyatlarla satış yapmaktayız. Kullanılan aksesuar boya göre fiyatlar değişiyorö diye konuştu. 

‘ÖMÜRLERİNİ BU EVLERDE GEÇİREN İNSANLAR VAR’
Taşınabilir ahşap ev mimari Barış Özdemir de, “Evleri insanların kullanım alanına göre tasarlamayı planlıyoruz. Bu dönem turistik amaçlı daha çok sipariş alıyoruz. İki katlı tek katlı modellerimiz var. İş yeri olarak kafeterya olarak kullanmak isteyenler var. Bu alanlara da özel tasarımlar yapıyoruz. İki katlı loft modellerimiz çok satılıyor. Alt katta oturma yeri, açık mutfak, banyo tuvalet, üst katta ise yatak odaları olan modeller daha çok tercih ediliyor. Bu evler aslında dünyada bir akım haline geldi. Dar alanlarda kaliteli yaşamı tercih edenler var. Ömürlerini bu evlerde geçiren insanlar var. Türkiye’de bu aslında çok bilinmiyor. Birkaç yıl içinde sayılarının daha çok olacağına inanıyorum. Bu evlerin içinde temiz su atık su depolarına kadar güneş enerji panellerinden elektrik ihtiyaçlarına kadar her şeyi sağlıyoruzö şeklinde konuştu.

Reklam Alanı

‘İLGİMİ ÇEKTİ’
Yoldan geçen evi gören Mustafa Adalı, evin hoş ve güzel olduğunu söyleyerek “Ahşap olması ilgimi çekti. Bizim yöremizde yaylalarda bu tip evlerimiz var. Arabaya takılıp taşınabiliyor. Kullanışlı olmuş düşünen güzel düşünmüş. Gittiğin her yere götürülebilirö dedi.

‘BUNU RİZELİ DEN BAŞKASI YAPAMAZ’
Faruk Arıcı ise, “Bu evi yaylaya giderken götür kal sonra inerken indir. Böyle bir evim olsun herkes ister. Bunu Rizeli den başkası yapamazö ifadesinde bulundu.     

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Evlerin yapımı
-Evlerden detaylar
-Evlerin içi ve taşınma görüntüsü
-Röpler ve genel detaylar

HABER KAMERA: Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) 

======================

Yol kenarında erkek cesedi bulundu
 
ADANA’da yol kenarında 40’lı yaşlarda erkek cesedi bulundu. Yara ya da darp izine rastlanmayan ceset, kimliği ve kesin ölüm nedeninin tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Merkez Yüreğir ilçesi Haydaroğlu Mahallesi Karataş Bulvarı’ndaki bir akaryakıt istasyonunun çalışanı, bugün saat 05.30 sıralarında iş yerine 50 metre mesafede yol kenarında hareketsiz yatan kişiyi görünce polise haber verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde, 40 yaşlardaki erkeğin öldüğü belirlendi. 
Üzerinde yara ya da darp izine rastlanmayan ceset, yapılan incelemenin ardından kimliğinin ve kesin ölüm nedeninin tespiti için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Görüntü Dökümü
– Olay yeri
– Olay yerinde üzeri örtülü ceset
– Polis ve ambulans
– Ambulansın gidişi
– Üzeri örtülü ceset ve polis aracı
– Genel ve detay görüntüler
Haber – Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA, (DHA)

======================

Kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalanıp, tutuklandı

ADANA’da çeşitli suçlardan haklarında kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan Alperen A. ve Ümit T., polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. Alperen A. (22) ve Ümit T. (24), tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri ‘hırsızlık ve birden fazla kişi tarafından yağma’ suçlarından hakkında kesinleşmiş 14 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan Alperen A. ve ‘kasten adam öldürme’ suçundan hakkında kesinleşmiş 14 yıl hapis cezası olan Ümit T.’yi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, Alperen A.’nın Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi’nde, Ümit T.’nin de Yüreğir ilçesine bağlı Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde olduğunu tespit etti. Her iki adrese eş zamanlı düzenlenen baskında iki hükümlü yakalandı.

Alperen A. ve Ümit T., emniyetteki ifadelerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü
-Alperen A. ve Ümit T.’nin emniyetten çıkışı
-Emniyet Müdürlüğü tabelası

Haber: Yusuf KANTARLI–Kamera: ADANA,(DHA)

======================

Sitede duran motosikleti 15 saniyede çaldı

MERSİN’in Tarsus ilçesinde bir kişi, girdiği sitede daha önce gözüne kestirdiği motosikleti 15 saniyede çaldı.

Olay, Tarsus ilçesine bağlı Bağlar Mahallesi 0477 sokak üzerinde bulunan Eczacılar Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, gece saat 03.00 civarında sitenin farklı bir bölgesinden içeri girerek daha önce gözüne kestirdiği plakasız motosikleti 15 saniyede çalıp kaçan kişi, sakin tavırlarıyla şaşırttı. Sabah kalktığında motosikletinin yerinde olmadığını gören M.Ö, sitenin güvenlik kamerasını izleyerek motorunun çalındığını fark etti. Yetkililere durumu bildiren motosiklet sahibi M.Ö., şikayetçi olarak motosikletinin bulunmasını istedi. Polis şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Şüphelinin siteye girmesi
-Şüphelinin motorla çıkması

Haber-Kamera: Okan ÇALIŞKAN/TARSUS/(Mersin), (DHA)

=====================

TIR’daki uyuşturucuyu narkotik köpeği ‘Uzi’ buldu

ADANA’da polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurup narkotik köpeği ‘Uzi’ ile arama yaptığı TIR’da 50 kilo esrar ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine takibe aldıkları TIR’ı durdurarak arama yaptı. Narkotik köpeği ‘Uzi’, TIR’ın şoför ve yolcu koltuklarındaki bavullara tepki verdi. Ekipler, 3 bavulda yaptıkları aramada, 22 paket halinde toplam 50 kilo esrar ele geçirdi. Uyuşturucuyla ilgili U.Y. (38) ve S.A. (26) gözaltına alınarak sorgulamak üzere emniyete götürüldü. Bu arada, ekiplerin TIR’ı takibe alıp durdukları anlar ise polis kamerasına yansıdı. 

Görüntü Dökümü
-Polislerin TIR’ı takibe almaları
-TIR’ın durdurulması
-Uzi’nin TIR’da arama yapması
-Uyuşturucu maddelerin bulunması
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılması

Haber: Yusuf KANTARLI-Kamera: ADANA,(DHA)

====================

Burdur’da pandemi kurallarına uymayanları kameralar yakalıyor

Sağlık Bakanlığı’nın yüksek riskli iller arasında yer alan Burdur’da güvenlik güçleri maske ve mesafe ihlali yapanları Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) Merkezi’ne bağlı kameralar ile tespit ediyor. Kuralları ihlal eden vatandaşlara polis ekipleri tarafından cezai işlem uygulanıyor.

Covid-19 ile mücadelede alınan kararlar doğrultusunda normalleşme sürecine girilmesinin ardından kontrollü hayat kapsamında virüsün yayılmasını engellemeye yönelik yeni tedbirler de hayata geçirildi. Burdur il genelinde de denetimler yoğunlaştı. Bu kapsamda güvenlik güçleri kentin değişik bölgelerinde denetimlerini sıklaştırdı. Kentin bir çok noktasında oluşturulan sabit denetim noktalarının yanı sıra bu sefer KGYS de devreye sokuldu. Kurallara uymayan ve ihlal eden vatandaşlar kameralar tarafından tespit edilerek güvenlik güçleri tarafından pandemi kurallarını ihlalden haklarında işlem yapılıyor. 7/24 aktif şekilde birçok noktada faaliyet gösteren kameralar sayesinde suç ve suçluyla da mücadele ediliyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Burdur İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Fatih Mehmet Tan, “Burdur Emniyet Müdürlüğü olarak il merkezi ve ilçelerimizde suç ve suçlarla mücadele kapsamında en büyük yardımcımız olan KGYS’ye bağlı kameralarımız. Sayın Bakanımızın talimatları Sayın Valimiz ve Sayın İl Emniyet Müdürümüzün koordinesinde pandemi sürecinde İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararların uygulanırlığını, denetim ve kontrolünü sağlayarak ihlallerle ilgili tespitlerimizi sahada olan ekiplere bildirmek suretiyle gerekli işlemlerin yapılmasını sağlamaktayız. Görüldüğü üzere ekiplerimiz sahada gerekli çalışmaları yapmakta ekiplerimizin bulunmadığı yerlerde özellikle hakkımızın, vatandaşımızın yoğun olduğu yerlerde kameralarla gerekli tespitleri yaparak bu ihlalleri ekiplerimize bildirerek gerekli işlemleri yapmaktayız” diye konuştu.

Burdur’da KGYS’ye bağlı kameraların yanı sıra insansız hava araçları ile de denetimler aralıksız sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Ekiplerin kamera ile ihlalleri tespit etmesi
– İhlal tespit edenlerin anons edilmesi
– Cezai işlem uygulanması (cep tel çekimi)
– Drone ile denetim
– Fatih Mehmet Tan ile röp.
– Detay

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

======================

Antalya’da hırsız, ateşini ölçtüğü ateş ölçeri de çaldı

Antalya’da Dursun Kaya’ya ait işyerine gece saatlerinde giren iki hırsız, kasada bulunan 35 lirayı çaldı. Hırsızlardan biri, kasanın yanında duran ateş ölçerle ateşini ölçüp sonucuna baktıktan sonra cebine koydu. O anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 3 Mart Çarşamba günü Muratpaşa ilçesi Elmalı Mahallesi’nde meydana geldi. Dursun Kaya, işyerini akşam saatlerinde kapatıp evine gitti. Saat 02.00 sıralarında işyerine gelen iki kişi tornavidayla kilitli cam kapıyı zorlayarak işyerine girdi. Kasaya yönelen ikili, tornavida yardımıyla zorlayarak kasayı da açtı. Güvenlik kamerasını fark etmesine rağmen aldırış etmeyen ikili, kasada bulunan bozuk paralardan oluşan 35 lirayı aldı. Bu sırada hırsızlardan biri, kasanın yanında duran ateş ölçeri fark edip eline aldı. Önce ateşi ölçeri alnına tutup ateşini ölçen hırsız, vücut sıcaklığına baktıktan sonra da ateş ölçeri cebine koydu. Yaklaşık 3 dakika süren hırsızlığın ardından 2 kişi olay yerinden ayrıldı. Hırsızlık anı, güvenlik kameralarına anbean yansıdı.
Sabah işyerini açmak için gelen çalışanlar kapının açık olduğunu fark edince durumu polise ve işyeri sahibi Kaya’ya bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyip, işyerinde çalışma yaparak şüpheli iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Hırsızlık anına ait güvenlik kamerası görüntüleri
-Hırsızın ateş ölçerle ateşini ölçmesi ve ardından cebine koyması
-İşyerinden detaylar
-İşyeri sahibi Dursun Kaya Röp.

HABER-KAMERA: Semih ERSÖZLER/ANTALYA, (DHA)  
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!