Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

Darbe gecesi AK Parti İl Başkanlığı’na giren uzman çavuş Adana’da yakalandı

ADANA’da, 15 Temmuz darbe girişimi günü AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na giren, tutuksuz yargılanırken 12,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Uzman Çavuş Hüreyre Can Çatal, Adana’da saklandığı evde polis ekiplerince yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışma sonucu, İstanbul 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce ‘anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçundan 12,5 hapis cezasına çarptırılan ihraç Uzman Çavuş Hüreyre Can Çatal’ın, Adana’da saklandığı bilgisine ulaşıldı. TEM ekiplerinin, belirlenen adrese düzenlediği baskında Hüreyre Can Çatal, gözaltına alındı.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Hüreyre Can Çatal’ın, İstanbul 52’nci Motorlu Piyade Tümen Komutanlığı bünyesinde Uzman Çavuş olarak görev yaptığı dönemde 15 Temmuz darbe girişimi günü AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na giren askerlerden biri olduğu öğrenildi. Hüreyre Can Çatal’ın, 701 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görevinden ihraç edildiği, FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında tutuklanarak Silivri L Tipi Cezaevi’ne gönderildiği, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildiği bildirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hüreyre Can Çatal, önce adliyeye ardından da cezaevine gönderildi.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü
– Hükümlünün adliyeden çıkarılması

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

=======================

Süpürgesini kaçıran sokak köpeğine ‘o bana zimmetli’ diye seslenen görevli: Mama veremiyorsanız sevgi verin

RİZE’de belediye temizlik görevlisi Erhan Taşpınar süpürgesini alıp kaçan sokak köpeğinin arkasından koşarak ‘O bana zimmetli’ diye seslendiği görüntüler paylaşıldığı sosyal medyada ilgi gördü. O anları anlatan Taşpınar “Biz hep sokaklardayız. Bu sessiz canlar sevgi istiyor. Mama bile veremiyorsanız sevgi verin” dedi.

Rize Belediyesi’nde görevli temizlik işçisi Erhan Taşpınar İslampaşa Mahallesinde çalışmaya ara verdiği sırada süpürgesini yere bıraktı. O esnada yanına bir köpek yaklaştı ve yerdeki süpürgeyi alarak kaçmaya başladı. Köpeğin arkasından koşan Taşpınar, ‘O bana zimmetli’ diye seslendi. Temizlik görevlisi süpürgesini geri aldı ancak sokak köpeği peşini bırakmayınca, bir süre daha oynaması için geri verdi. O anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler ilgi gördü.

‘ZİMMETLİ MALIMI HAYVAN MUTLU OLSUN DİYE BIRAKTIM’
Yaşananları anlatan temizlik görevlisi Erhan Taşpınar “Mola verdiğim sırada süpürgeyi yere bıraktım. Bir sokak köpeği geldi, süpürgeyi alıp kaçmaya başladı. Bende hemen peşinden gittim çünkü süpürge üzerime zimmetli. Aynı Kemal Sunal’ın filmi gibi. Yetiştim köpeğe, süpürgeyi aldım ama baktım köpek oyun istiyor. Bende mola saatimdi diye süpürgeyi tekrar köpeğe bıraktım. O anları da cep telefonu ile kaydetmişler. Görüntü kesildikten sonraki bölümde köpek sıkılıncaya kadar oynadı süpürge ile. Benim de mola saatim bitince görevimin başına döndüm” dedi.

‘MAMA VEREMİYORSANIZ SEVGİ VERİN’
Sokaklarda oldukları için bu tarz durumlarla karşılaştıklarını belirten Taşpınar “Sokak köpekleri sevgi istiyor. Bizde görev yaptığımız yerlerdeki köpeklerle bir bağ kurmuşuz. Yani bu hayvanlara mama bile veremiyorsanız sevginizi verin. İnanın onlara bu sevgi bile yeterli” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Köpeğin süpürgeyi kaçırdığı video
-Temizlk işçisi çalışırken detaylar
-Röportaj
Haber-Kamera:Arzu ERBAŞ/RİZE-DHA

=======================

Adana’da tefecilere operasyon: 9 gözaltı kararı

ADANA’da polisin düzenlediği tefecilik operasyonunda haklarında gözaltı kararı bulunan 9 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde ülke genelinde tefecilik suçuna yönelik çalışma başlatıldı. İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca haklarında gözaltı kararı verilen Adem T. ile birlikte hareket ettikleri tespit edilen 9 şüphelinin yakalanması için Adana ve Kahramanmaraş’ta şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Belirlenen adreslere baskın yapan polis, çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Şüphelilerden birinin yürüteç yardımıyla yürüdüğü görüldü.

Görüntü Dökümü
– Şüphelilerin adli tıp birimine getirilmesi
– Adli Tıp Birimi tabelası

Haber-Kamera: Anıl ATAR/ADANA, (DHA)

======================

Gaziantep Valisi Gül: Kurallara uyarsak 10 günde eskiye döneriz

GAZİANTEP Valisi Davut Gül, kontrollü normalleşme sürecinde illere göre haftalık koronavirüs vaka sayısında 100 bin nüfusa göre vaka sayısında artış görülen kentte kurallara uyulması halinde 10 gün içerisinde eski duruma dönüleceğini söyledi.  

Türkiye genelinde yarın 300 bin denetim personelinin katılımıyla gün boyu sürecek yoğunlaştırılmış dinamik denetim faaliyeti Gaziantep’te 8 bin personel ile başladı.

Gaziantep Valisi Davut Gül, denetim kapsamında esnafları tek tek ziyaret ederek, tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini hatırlattı.

Türkiye’de 15 gün önce açıklanan koronavirüs risk haritasında orta riskli iller arasında yer alan kentte, vaka sayılarında artış görüldüğünü belirterek tedbirlere uyulması gerektiğini hatırlatan Gaziantep Valisi Davut Gül, “İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla tüm Türkiye’de denetimler yapılıyor. Biz de Gaziantep’te 8 bin kişi ile bugün belirli bölgelerde denetimler gerçekleştiriyoruz.  Vatandaşlarımıza tedbirlere uyulması gerektiğini söylüyoruz. Tedbirlere uyulduğu zaman vaka sayılarında düşüşü görüyoruz. Uyulmadığı zaman da artışı görüyoruz. Bizde de 1 ay içerisinde 100 bin de 27’lerden 67’lere bir artış söz konusu. Kurallara uyduğumuzda 10 gün içerisinde çok çabuk eski rakamlara gelebiliriz. Bu konu tamamen kişisel disipline kişisel tedbirlere bağlı” dedi.

‘TİCARİ HAYATIN DEVAM ETMESİ GEREKİYOR’
Vali Davut Gül, amaçlarının ticari hayatın herhangi bir sekteye uğramadan devam etmesi olduğunu aşıların etkisini gösterip virüsün etkisinin azalması için belirli bir zaman gerektiğini bu zaman içerisinde de hayatın devam etmesi gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“İsteğimiz ticari hayatın herhangi bir sekteye uğramadan kontrollü olarak devam etmesi. Çünkü aşıların etkisini göstermesi ve virüsün etkisini kaybetmesi belli bir zaman alacak. Bu zaman içerisinde de hayatın devam etmesi gerekiyor. Gaziantep, aşılamada Türkiye ortalaması ile aynı durumda. Şu anda 65 yaş ve üzeri aşılanıyor. 65 yaş üzerinde olan vatandaşlarımızın 60 yaş üzerindeki eşleri aşılanıyor. Türkiye’de tedbirler güncellenmedi. 15 gün önceki tedbirler ne ise o şekilde devam etti. Yeni güncellemeler yeni kriterlere göre yapılacaktır. İnşallah o güne kadar biz de vaka sayısı olarak biraz daha düşmüş olacağız.”

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Vali Davut Gül ve beraberindeki heyetin esnaf ziyareti
– Vali Davut Gül ile röp
– Genel ve detay görüntüler

Haber: Kadir GÜNEŞ -Kamera: Ahmet KILIÇ-GAZİANTEP-DHA)

=======================

Misafir denetimi yapan polis, kapı önünde ayakkabı sayısı fazla olanların ziline bastı

SAĞLIK Bakanlığı koronavirüs risk değerlendirme haritasına göre ‘çok yüksek riskli’ illerden Amasya’da tedbirler ve denetimler devam ediyor. Akşam saatlerinde evlerde misafir denetimi yapan polisler, kapı önünde ayakkabı sayısı fakla olanların ziline bastı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 6- 12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller, yine Karadeniz Bölgesi’nden çıktı. İl bazlı koronavirüs haritasında geçen hafta 100 bin kişide 348,36 olan Samsun’da bu oran 458,53’e yükseldi. ‘Çok yüksek riskli iller’ kategorisinde yer alan Karadeniz’de vaka sayısı en yüksek Samsun’u, Sinop, Giresun, Ordu ve Trabzon takip etti.

Güncel verilere göre Amasya’da vaka sayısında düşüş olsa da risk haritasındaki kırmızı renk değişmedi. Yeni verilerine göre Amasya’da vaka sayısı 100 bin kişide 183,9’dan, 163,64’e düştü. Kentte ekipler, denetim ve kontrollerini sıklaştırdı. ‘Tematik Denetimlerin’ günlük devam ettiği Amasya’da polis ekipleri, sokak ve caddelerde HES kodu, maske, mesafe ve hijyen denetimlerini sürdürüyor.

EVLERDE MİSAFİR DENETİMİ 
Öte yandan Suluova ilçesinde polis ekipleri, evleri dolaşıp kapı önünde ayakkabı sayısı fazla olanların ziline bastı. Salgının özellikle ev ziyaretlerinde yayılma riskinin çok yüksek olduğu anlatan ekipler, ev sahiplerinden, önlem amacıyla misafir kabul etmemelerini isteyip, salgın kurallarını hatırlattı.

POLİSİ ÇAYA DAVET ETTİ
Denetimler sırasında Nuri Sağlam (66), kapıyı açan eşine uyarılarda bulunan polisleri çay içmeye davet etti. Polisler ev ziyaretlerinin yol açacağı tehdidi anlattıkları Sağlam’a, salgın sonrası ziyaret etme sözü verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Polisin evlerde denetimleri
-Kent detayları
-Sokakta denetimler

HABER KAMERA: Serap Şerife KARA-Ahmet UÇAR/AMASYA,(DHA)- 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!