Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Kahta’da minibüs şarampole devrildi: 1 ölü, 4 yaralı

ADIYAMAN’ın Kahta ilçesinde kontrolden çıkarak şarampole devrilen minibüsteki Fahri Yeni (14) hayatını kaybetti, 4 kişi ise yaralandı.

Kaza, akşam saatlerinde Kahta- Diyarbakır karayolunun 37’nci kilometresinde meydana geldi. Kahta yönüne giden İsmail Yeni (39) yönetimindeki 06 M 3678 plakalı minibüs, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole devrildi. Kazada, sürücü ile araçta bulunan Fahri Yeni, Sedat Yeni (26), Mehmet Yeni (23) ve Cengiz Kurt (22) yaralandı. Yaralılar, ihbar üzerine kaza yerine gelen sağlık ekiplerince ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Fahri Yeni, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Yeni’nin cenazesi, otopsi yapılmak üzere morga konuldu. Kazada yaralanan 4 kişinin tedavisi ise devam ediyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Olay yeri
-Kaza yapan hafif ticari araç
-Jandarma ekipleri
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Murat KURT -ADIYAMAN-DHA)

=======================

Reklam Alanı

Besni’de mezra karantinaya alındı

ADIYAMAN’ın Besni ilçesine bağlı Beşyol köyü Balka mezrası koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, bazı kişilerin koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine Beşyol köyüne bağlı 800 kişinin yaşadığı Balka mezrasının 10 gün süreyle karantinaya alınmasına karar verdi. Mezranın giriş ve çıkışları, jandarma tarafından kontrol amaçlı yaya ve araç ulaşımına kapatıldı. Jandarma mezrada vatandaşlara dışarı çıkmaları yönünde anons ederek uyarıda bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Balka mezrası tabelası
– Balka mezrası
– Jandarmanın köy giriş ve çıkışlarını kapaması
– Jandarmanın nöbet tutması
– Muhtar Hasan Günaydın açıklaması
– Köy korucuları
– Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa ÖNDOĞAN-ADIYAMAN-DHA)

=======================

Adana’da 10 milyon kaçak makaron ele geçirildi

ADANA’da polisin bir depoya düzenlediği baskında 10 milyon gümrük kaçağı makaron ele geçirildi, bir kişi gözaltına alındı

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılığın önlenmesine yönelik yürüttüğü çalışma kapsamında, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Çamlıbel Mahallesi’nde tespit edilen bir depoya baskın yaptı. Aramalarda, 10 milyon gümrük kaçağı makaron ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan bir şüpheli, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü
– Polisin depoya baskın yapması
– Ele geçirilen makaronlar

Haber: Anıl ATAR – Kamera: ADANA, (DHA)

====================

Köpeğine şiddet uyguladığı görüntüleri paylaşana açtığı davayı kaybetti

TRABZON’da evinin balkonunda köpeğine şiddet uygulayan K.Ş., komşularının kayda aldığı görüntüleri sosyal medyada paylaşan Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (TRAHAYKO) Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban hakkında suç duyurusunda bulundu. Hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan dava açılan Kurban, yargılandığı davada beraat etti. Kurban, “Aksi kararda insanlar delil toplamak için video ve resim çekmeye korkar hale gelecekti” dedi.

Olay, geçen yıl 23 Haziran’da Ortahisar ilçesinde meydana geldi. K.Ş. evinin balkonunda ‘Zeus’ adlı ‘Rottweiler’ cinsi köpeğine şiddet uygularken, komşuları o anları cep telefonu kamerasıyla kayda aldı. Köpek, sahibinden alınarak, barınağa yerleştirildi. Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban da köpeğe şiddet görüntülerini sosyal medyada paylaşarak tepki gösterdi.

DAVA AÇILDI, BERAAT ETTİ
Köpeğin sahibi K.Ş. görüntülerini paylaşan Kurban hakkında suç duyurusunda bulundu. Yürütülen soruşturma kapsamında Kurban hakkında ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Trabzon 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, köpeğe şiddet görüntüsünün çevredeki vatandaşlar tarafından kayda alındığını, davacının şiddet uyguladığı esnada görüntünün çekildiğinin farkında olduğu kanaatine vararak Kurban hakkında ‘beraat’ kararı verdi.

‘KAYBETSEYDİM, HAYVANLAR KAYBEDECEKTİ’
Köpeğe şiddeti ifşa eden TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, “Dernek başkanı olarak balkonda şiddete uğrayan bir hayvanın hakkını savundum ve bunun için şikayet edildim. Şahsı tanımam, yüzü belli değil. Balkon açık alan, özel alan değil ve bile isteye, o suçu insanların gördüğünü bilerek, ‘köpeğe niye şiddet uyguluyorsun’ dediklerinde ‘sana ne’ cevabını vererek o suçu işlediği halde davacı oldu. Çok şükür beraat ettik. Eğer ben bu davayı kaybetseydim, ben değil, hayvanlar kaybedecekti” dedi.

‘İNSANLAR DELİL TOPLAMAYA KORKACAKTI’
Mahkemeden ceza kararı çıksaydı, hayvanlara uygulanan şiddet olaylarının artacağını belirten Kurban, “İnsanlar bundan sonra delil toplamak için video ve resim çekmeye korkacaktı. Suç unsuru oluşturması için de mutlaka delil gerekli. Polise böyle durumlarda başvurduğunuz zaman ‘elinizde deliliniz var mı’ diyorlar. Bu deliller genelde görüntü ve fotoğraf oluyor. İnsanlar artık bunu yapmayacaktı. O yüzden ben kazanmadım, hayvanlar kazandı. Zaten şiddet çok fazla, bundan sonra daha da artacaktı. ‘Ben şiddeti uygularım, gerektiği zaman da dava açarım. Nasıl olsa kazanırım’ gibi izlenim olacaktı. Bu açıdan Türkiye’de emsal olmasını istiyorum. Artık insanlar şiddet uygularken biraz daha dikkatli olsunlar. Suçlu, hayvanların hakkını koruyan kişiyi şikayet etti. Bu davadaki önemli olan bu. Hem suçlu hem güçlü oluyor” diye konuştu.

Köpeğin dava sürecinde şahsın elinden alınarak hayvan barınağına gönderildiğini belirten Kurban, “İlk defa barınakta mutlu olan hayvan gördüm. Hayvan yolda yürümesini bilmiyordu. Son 2 ayda kendine geldi. Bandırma’da birisine sahiplendirdik. Orada rehabilite oluyor” ifadelerini kullandı.

‘CEZAYLA SONUÇLANMA İHTİMALİ OLABİLİRDİ’
Kurban’ın avukatı Sümeyye Kethüda ise beraat kararının hayvanlara şiddetin önlenmesi ve delil toplamaya engel oluşturmaması açısından yararlı olduğunu belirtti. Kethüda,” Savcı gerekli şüpheyi görerek dava açmıştı. Burada hakim ve savcının kanaatine göre cezayla sonuçlanma ihtimali olabilirdi. Normal bir hukuk düzeninde hukuki yorumun düzgün şekilde yapılabilmesi halinde beraatle sonuçlanacağı açıktı ama aksi durumda da bu tarz işkence durumları suç olarak tanımlanmadığı için insanların videoları çekerek şiddeti kanıtlamasını engelleyeceği yönünde soruşturma ve kovuşturmaya maruz kalmaktan dolayı videoları çekemeyeceğini düşünüyorduk. Bu karar hem bizim hem hayvanlar açısından yararlı oldu” dedi.

Davayı takip eden hayvansever Göktuğ Hacıfettahoğlu ise, “Davada aksi sonuç çıksaydı hayvana şiddet uygulayan birisini görüntü almaya yayınlamaya çekinecekti. Bu dava sonucunda insanlar cesaretlenmiş oldu. Hayvanlar da hayvanseverler de bu sonuçla kazanmış oldu” ifadelerini kullandı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
– Dava konusu balkonda köpeğe uygulanan şiddetin videosu 
– Davalı Lütfiye Tüzün Kurban ile arkadaşlarının adliye önünde görüntüsü
– Lütfiye Tüzün Kurban’ın adliye çevresinde yaşayan hayvanlarla görüntüsü
– Davalı Lütfiye Tüzün Kurban röportajı
– Avukat röportajı
– Hayvansever röportajı
– Detaylar

Haber-Kamera:Selay SAYKAL/TRABZON(DHA), 

=======================
En çok vaka görülen Samsun’dan çağrı: Gerekmiyorsa seyahat etmemeli

SAMSUN İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, kentin Karadeniz’e açılan bir kavşak durumunda olmasının vaka sayılarını artırdığını belirterek, “Gerekmiyorsa seyahat etmemeli, market ve akrabaya gidilmemeli. Bu şekilde olursa bunun üstesinden gelirizö dedi.

Haftalık verilere göre; Samsun, her 100 bin kişide 508,97 vaka ile ülke genelinde en yüksek vaka sayısına sahip il olarak açıklandı. Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, 3 haftadır vaka sayısında zirvede olan kentle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Samsun’un, Karadeniz Bölgesi’ne açılan bir kavşak görevi gördüğünü ifade eden Oruç, iller ve ilçeler arasındaki geçişin çok fazla olduğunu, bu hareketliliğin de kentte vaka sayını biraz daha artırmış olabileceğine dikkat çekti.

‘KOMŞU İLLERLE SÜREKLİ BİR HAREKETLİLİK VAR’
Türkiye ile eş güdümlü olarak Samsun’da da dönem dönem artış ve azalışın olduğunu belirten Oruç, “Samsun, Karadeniz Bölgesi’ne açılan bir kavşak durumunda, belki bu bizim için bir dezavantaj olabilir. Bu durum bazı konularda büyük bir avantaj olmasına rağmen koronavirüs konusunda dezavantaj. İl dışından gelen akrabalar, Samsun’da ailesi olup gelenler var. Samsun- Amasya, Samsun- Sinop, Samsun- Tokat, Samsun- Ordu arasında iller arası geçiş çok fazla, bu da vaka sayını biraz daha artırmış olabilir. Bununla beraber cenaze ve taziye evlerinin kalabalık olması, akraba arası ilişkiler, birlikte yemek yeme, birlikte oturma gibi durumların fazla olması Samsun için bir handikap. Ayrıca Samsun, Karadeniz Bölgesi’nin merkezi konumunda ve en büyük il, yine ticaretin de en fazla olduğu bir nokta, o nedenle komşu illerle sürekli bir hareketlilik ve iletişim var. Bunların hepsini bir arada düşünerek ve bütüncül yaklaşarak, herkesin tedbirli olması gerekiyor. Seyahat kısıtlamasıyla ilgili kararı Bilim Kurulu ve Bakanlığımız verecektir. Ama herkesin pandemiyle mücadele etmesi gerekiyor. Yani gerekmiyorsa seyahat etmemesi, markete gitmemesi, akrabasına gitmemesi gerekiyor. Bu şekilde olursa bunun üstesinden geliriz” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
– Trafikten detaylar
– Muhabir Zeynep Irmak ÖCAL anonsu
– Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç röportajı
– Trafikten detaylar

Haber-Kamera: Zeynep Irmak ÖCAL-Tayfur KARA/SAMSUN, (DHA)

=========================
Samsun’da somon, levrek ve çupraya talep arttı

SAMSUN’da 15 Nisan’da başlayacak denizlerde av yasağı öncesi vatandaşların balığa olan talebi devam ediyor. Tezgahlarda en çok somon levrek ve çupra alıcı buluyor.

1 Eylül’de başlayan denizlerde av dönemi 15 Nisan itibariyle sona erecek. Av yasağının başlamasına kısa bir süre kala, hava sıcaklıklarının düşük seyretmesi nedeniyle vatandaşların balığa olan talebini arttı. Samsun’da vatandaşlar son dönemde daha çok somon levrek ve çupra balıklarını tercih ediyor.

Balıkçı Onurcan Köse, küçük balıkların avında bir azalma olduğunu söyleyerek, “Yine tezgahlarımızda mezgit, barbun var İğneada tarafından hamsi geliyor. Vatandaşlar son dönemde en çok rağbet ettiği balıklar, somon, levrek ve çupra. Fiyatları da gayet uygun. Somon 30, çupra 40, levrek 50, mezgit 20 liradan satılıyor. Fiyatları uygun, herkes alabilir. Vatandaşımızın talebi güzel. Satışlarımız devam ediyor vatandaş balık yiyor. Etin, tavuğun fiyatı belli, balık daha ucuz, vatandaş tercih ediyor. Karadeniz’de insanlar balığı çok sevdiği için herkes balığa yöneliyor” dedi.

‘SEZON GÜZEL GEÇTİ’
Balıkçı Fazıl Altun ise sezonun bitmesine kısa bir süre kalmasına rağmen satışların iyi olduğunu dile getirerek, “Vatandaşlarımızın daha çok somon, mezgit alabalık tercih ediyorlar. Talep iyi, satışlarımız da güzel. Sezon güzel geçti. Havalarda soğuk gidiyor tabi onun da etkisi var talebe. Fiyatlarımız da normal, vatandaşımız balığı her zaman tercih ediyor” diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
-Balıkçılardan detay
-Balıklardan detay
-Röportajlar
-Detaylar

Haber-Kamera:Yaprak KOÇER-Miraç ŞENTÜRK/SAMSUN, (DHA)

==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!