Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 2

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

 

1) ‘EV İÇİ BULAŞLARA ÇOK SIK RASTLIYORUZ, EVLERDE DE KURALLARA UYALIM’

SAĞLIK Bakanlığı’nın koronavirüs güncel haritasında kırmız iller arasında yer alan Amasya’da, alınan önlemlere rağmen vaka artışı sürüyor. Kentin kırmızı iller arasında yer almasından üzüntü duyduğunu belirten Amasya Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr. Erman Zengin, “Ev içi bulaşlar çok sık rastladığımız konu. Mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına evlerde ve dışarıda uyulmalı” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nca 27 Mart-2 Nisan 2021 tarihleri arasında illere göre 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayısının güncel haritası paylaşıldı. Amasya’da 20-26 Mart tarihleri arasında 100 bin kişide 279.89 olan vaka sayısı, 370.50’ye çıktı. Kentin birçok noktasında Hayat Eve Sığar (HES) kodu kontrolü yapılıyor. Ancak tedbirlere ve uyarılara rağmen kentte kalabalıkların artış gösterdiği görülüyor. Amasya Halk Sağlı Hizmetleri Başkanı Uzman Dr.Erman Zengin önlemlere herkesin uyması gerektiğini vurguladı.

‘EV İÇİ BULAŞLAR ÇOK SIK RASTLADIĞIMIZ BİR DURUM’
Mutasyonlu virüsün yayılmasıyla beraber salgında bulaş hızının da arttığın belirten Zengin: “Özellikle Sağlık Bakanlığımızın risk haritasında Amasya ve Karadeniz bölgesinde yüz binde yüzün üzerindeki iller olarak kırmızı olarak vaka artışımız gözükmekteydi. Tabi bununla ilgili tedbirleri alıyoruz sağlık teşkilatı olarak gerekeni yapıyoruz. Ev içi bulaşlar çok sık rastladığımız konu. Mutlaka maske, mesafe ve hijyen kurallarına evlerde ve dışarda uyulmalı. Vatandaşlarımız bu noktada bizim sağlık teşkilatımıza, emniyet güçlerimize, kolluk kuvvetlerimize destek olurlarsa umarım bu pandemi sürecinde vakalarımızı hızla düşürerek kontrol edebilir düzeylere de düşüreceğizö dedi.

‘MUTLAKA AŞILARINI YAPTIRSINLAR’
Vatandaşlara aşı olmalarını için duyarlı olmalarını ifade eden Zengin, “Maske, mesafe ve hijyenin yanında aşıya da değinmek isterim. Mutlaka tüm vatandaşlarımızın özellikle 60 yaş üstü de açıldı ve aşı gruplarına dahil edildi. Bu vatandaşlarımızın da hepsini aşı olmaya davet ediyoruz. Mutlaka aşılarını yaptırsınlar. Bunun yanında kronik hastalığı olan vatandaşlarımız bunlarında öncelikli grup olarak açıklandı. Onlarda aşılarını yaptırsınlar mutlaka. Özelikle aşılamayla birlikte 65 yaş üstünü bitirmiştik ilimizde. 65 yaş üstü vakalarda da ciddi bir düşüş görüyoruz. Hastane doluluklarımızda bu oranda düşmüş oluyor. Bu yüzden aşı noktasında da mutlaka vatandaşlarımız duyarlı olup aşılarını yaptırsınlar. Bunun dışında da il olarak vaka artışları noktasında resmi kurumlarımızda okullarımızda, vatandaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışmalarında ciddi bir yol kat ediyoruz. Bunla ilgili çalışmalarımızı yapıyoruz. Valiliğimiz bünyesindeki il salgın denetim merkezilerimizin bünyesindeki denetim ekipleri de dahil olmak üzere kurum amirlerimiz dahil olmak üzere herkes sahada bunla ilgili gerekli tedbirler sahada uygulamaya konuluyor. Umarım bu noktada da karşılığında ciddi vaka sayımızda düşüşler elde edeceğiz diye düşünüyoruzö diye konuştu.

Reklam Alanı

Görüntü Dökümü:
————
– Kalabalık sokaklardan detaylar
– Polis ekiplerince yapılan denetimlerden detaylar
– Halk Sağlığı Uzman Dr. Erman Zengin röportajı
Haber-Kamera: Serap Şerife KARA/AMASYA, (DHA)

================

2) ÇORUM VALİSİ ÇİFTÇİ: VAKALAR DÜŞÜŞE GEÇTİ, KURALLARA UYARSAK DAHA DA DÜŞECEK

ÇORUM Valisi Mustafa Çiftçi, “Vaka sayılarımız son bir haftalık verilere göre düşüşe geçti. Her şey kurallara uymaktan geçiyor. Kurallara uyarsak vakalar daha da düşecektir” dedi.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi,  2 Mart’ta başlayan kontrollü normalleşme döneminden bu yana Covid-19 vaka sayısının 11,5 kat arttığını, ancak, son bir haftaya bakıldığında rakamlarda bir düşüş olduğunu söyledi. Vali Çiftçi, “Mart ayının başı itibarıyla Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre, 100 bin kişide vaka oranımız 322 oldu. Oranlama yapıldığında mart başından bugüne kadar vaka sayılarının 11,5 kat arttı. Bizde vakaların artışıyla birlikte hemen tedbirlerimizi ve denetimlerimizi artırdık. Mesela yüz yüze eğitimden tekrar uzaktan eğitime geçirme kararı aldık.  Şu anda ilimizde okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar,  8’inci ve 12’inci sınıflar ve köy okullarımızın dışında diğerlerinde yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçilmiş durumda, bulaşın kaynaklarından birisi buydu. Bunun dışında haftanın her günü ekiplerimiz sahadalar ve gün boyu denetimdeler. Caddede olan hatta pazarda bulunan vatandaşlarımızın her birinin maske taktıklarını görüyoruz” dedi.

‘VAKALAR DAHA DA DÜŞER’
Vaka sayılarında artışla beraber hastaneye yatan ya da vefat eden vatandaşların sayısın da artış olmadığını kaydeden Vali Çiftçi, “Yoğun bakımlarda entübe vaka sayılarımız artmadı. Halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaya devam ettikleri sürece vaka sayılarında daha da düşüşler olacaktır. Bu düşüşün devamını getirmek istiyorsak, hastalıktan kurtulmak istiyorsak, kurallara riayet edelim, tedbirlere uyalım. Önceki dönemlerde nasıl vaka sayıları düşüşe geçtiyse, şimdi de aynı şekilde vakaların önüne geçebiliriz, salgını yenebiliriz. Alınan tedbirlere lütfen uyalım, kendimizin ve toplumun sağlığını düşünelim. Vaka sayılarımız son bir haftalık verilere göre düşüşe geçti. Kısacası her şey kurallara uymaktan geçiyor. Kurallara uyarsak vakalar düşecektir” diye konuştu.

‘VATANDAŞ OLARAK DUYARLI OLMALIYIZ’
Kurallara herkesin uyması gerektiğini belirten Ahmet Ahlat, “Koronavirüsü hep birlikte atlatacağız. Herkes mesafeye, hijyene, maskeye dikkat ederse bunu çabucak atlatırız. Vatandaş olarak duyarlı olmalıyız” diye konuştu.

Maskeden kurtulmak istediğini dile getiren Ayşe Karademir ise  “Allah şifamızı, iyiliğimizi versin. Virüs gitsin,  bir daha ülkemize, dünyamıza gelmesin, tek dileğim bu” dedi.

Yakup Kendirci de “Herkes maskesini takar, mesafesini korur, temizliğe dikkat  ederse vakalar düşer. Kurallara uyarsak sadece Çorum’da değil, Türkiye’de düşüş yaşanır” şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Çorum Cadde ve saat kulesi
-Muhabir Yusuf Çınar (anonsu)
-Ahmet Ahlat röportajı
-Ayşe Karademir röportajı
-Yakup Kendirci röportajı
-Polis denitim
– Vali Mustafa Çiftçi röp.
 -Detaylar
Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM  (DHA)- 

========================

3) 1 MİLYON 750 BİN LİRALIK VURGUN YAPAN TEFECİLERE OPERASYON

ADANA’da faizle para vererek 1 milyon 750 bin liralık vurgun yapan tefecilik şebekesini şafak vakti operasyon düzenlendi. 11 kişi hakkında gözaltı kararının bulunduğu operasyonda çok sayıda şüpheli yakalandı.
Tefecilik suçlarıyla mücadeleyi sürdüren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, kentte 45 kişiye faiz karşılığı para vererek 1 milyon 750 bin lira vurgun yapan şebekeyi deşifre etti. Şebekeye üye oldukları öne sürülen 11 kişiyi tespit eden ekipler, Cumhuriyet savcılığının şüpheliler hakkında gözaltı kararı çıkartmasının ardından operasyon için harekete geçti. Bu sabah günün ilk ışıklarıyla 11 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheliyi gözaltına aldı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Adli Tıp biriminin dış görüntüsü
-Gözaltına alınan şüphelilerin sağlık kontrolüne getirilmeleri

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ /ADANA,(DHA)

===========================

4) TIR’A ÇARPAN MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ ÖLDÜ

KONYA’da TIR’a arkadan çarpan minibüsün sürücüsü Ömer Sarıot, yaşamını yitirdi. 

Kaza, dün akşam saatlerinde Konya- Adana karayolu Ziya Gökalp Mahallesi yakınında meydana geldi. Ömer Sarıot’un kullandığı 42 DPJ 64 plakalı minibüs, Ramazan Sözen yönetimindeki 49 AAB 890 plakalı TIR’a arkadan çarptı. Kazada sürücülerden Ömer Sarıot, yaşamını yitirdi. Sarıot’un cansız bedeni itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarılıp, otopsi için Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. TIR şoförü  Ramazan Sözen de kazadan yara almadan kurtuldu. 

Görüntü Dökümü
————–
– Kaza yerinden detay
– Genel ve detay
Haber- kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))

===========================

5) İKİ KİŞİNİN ÖLÜMDEN KIL PAYI KURTULDUĞU O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA 

İZMİR’in Buca ilçesinde, bir kamyonetin kontrolden çıkarak kaza yaptığı anlar saniye saniye güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, kazanın meydana geldiği sırada iki kişi ölümden kıl payı kurtuldu. 

Kaza, dün saat 13.15 sıralarında Buca ilçesine bağlı Yıldız Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde seyir halinde olan bir kamyonet, henüz belirlenemeyen bir nedenle sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan kamyonet, demir kapıya çarparak bir apartmanın bahçesine girdi. Meydana gelen kazada, sürücünün hafif yaralandığı öğrenilirken, kamyonette maddi hasar meydana geldi. 

ÖLÜMDEN KIL PAYI İLE KURTULDULAR
Öte yandan, kazanın meydana geldiği anda yol kenarında duran bir kişi ile o sırada marketten alışveriş yaptıktan sonra dışarı çıkan başka bir kişi, kazayı şans eseri yara almadan atlattı. Güvenlik kameralarına yansıyan kazada, 2 kişinin ölümden kıl payı kurtulduğu saniye saniye görüntülendi. 
Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri 

Haber – Kamera: Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 

===========================

6) ÜCRET ÖDEMEDEN HALK OTOBÜSÜNE BİNEN 2 GENCİN ŞOFÖRÜ DARBETMESİ KAMERADA 
 
ADANA’da ücret ödemeden özel halk otobüsüne binen kimliği belirsiz 2 genç, tartıştıkları şoför Cumali Altıntop’u darbetti. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Atatürk Caddesi’nde dün öğle saatlerinde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan 01 J 0237 plakalı halk otobüsüne binen kimliği belirsiz 2 genç, ücret ödemek istemeyince şoför Cumali Altıntop ile tartıştı. Gençler, kendilerini indirmek için durağa yanaşan Altıntop’u darbetti. Bir yolcunun araya girmesiyle gençler otobüsten indi. Kapıları kapattıktan sonra yoluna devam eden Cumali Altıntop, polise giderek şikayetçi oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————————–
– Bir genç ile şoförün tartışması
– İki gencin şoföre hakaret ederek darp etmesi
– Bir yolcunun araya girmesi
– Gençlerin otobüsten inmesi
– Şoförün ‘polisi arayın’ demesi
Haber:Gülşah ÖZGEN-Kamera: ADANA,(DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!