Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BAHÇESARAY’DA YÜZ YÜZE EĞİTİME BİR GÜNLÜK KAR TATİLİ 

VAN’ın Bahçesaray ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile özel rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Bir süredir güneşli havanın etkili olduğu kentte, dün gece yarısı sıralarında kar yağışı başladı. Aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı yüksek kesimlerde ye yer 20 santimetreyi buldu. Kar yağışı nedeniyle Bahçesaray ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarla özel rehabilitasyon merkezlerinde yüz yüze eğitime bir gün ara verildi.

Durumdan haberi olmayan bazı öğrenciler, sabah okullarına gitti. Okulların tatil olduğunu öğrenen öğrenciler, yeniden evlerinin yolunu tuttu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
CEP TELEFON KAMERASI
———————————
-Karda okullarına giden öğreanciler
-Tatil haberi alan öğrenciler evlerine geri dönerken
-Bir velinin kısa konuşması
-Evlerine giden öğrneciler
-Kara gömüler evler 
Behçet DALMAZ/VAN, (DHA)-

================================

Reklam Alanı

2) NEMRUT DAĞI’NDA KARLA MÜCADELE

BİTLİS’in Tatvan ilçesindeki 2 bin 750 rakımlı Nemrut Dağı’nda, İl Özel İdaresi’nce karla mücadele çalışması başlatıldı. Kar kalınlığının yer yer 10 metreyi aştığı Nemrut Dağı’ndaki yol açma çalışmalarının 3 gün süreceği belirtildi.

Bitlis merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut Dağı’nda karla mücadele çalışması başlatıldı.

Özellikle vadilerde rüzgarın da etkisi ile kar kalınlığının 10 metreyi bulduğu 13 kilometrelik yolun temizlenmesi için İl Özel İdaresi’ne bağlı 5 personel, 1 loder ve bir rotatifle çalışma yürütüyor. Buradaki çalışmaların 3 gün süreceği belirtildi.

İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi Müdürü Ümit Kurtkan, “Dünyanın ikinci, Türkiye’nin en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü Bitlis’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. İlimizin turizmine büyük katkısı olan bu yerin karla mücadele çalışması başladı. Yer yer kar kalınlığı 10 metreye kadar çıkmaktadır. İl özel idaresi olarak bu yıl içerisinde toplamda 20 bin kilometre karla mücadele çalışması yaptık. Karla mücadele anlamında da yaklaşık 5 milyon TL tutarında bir harcama yaptık. Bizler, 75 personel, 9 şantiye ve 52 iş makinesi ile karla mücadele çalışması yaptık. 350 köy, 293 mezra ve 2 bin 341 kilometre yol ağında karla mücadele çalışması gerçekleştirdik. Nemrut yolu da karla mücadele çalışmasının sonudur. Bundan sonraki hizmetlerimiz, ağır geçen kış şartlarından dolayı tahrip olan köy yollarımızda bakım onarım olacaktır. Bu çalışmalarda bizlere destek olan Valimiz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz başta olmak üzere karla mücadele çalışmasında gecesini gündüzüne katan fedakar ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bazı bölgelerde karın kendiliğinden eridiği, bazı bölgelerde ise tipi ve fırtınadan dolayı kar yükseltisi olduğu Nemrut Krater Gölü yolunda iş makineleri zaman zaman zorlandı. İş makinelerinin zaman zaman kar kütleleri arasında adeta kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Nemrut Krater Gölü tabelasından görüntü
-Karla mücadele eden iş makinesinden görüntü
-Karlar arasındaki iş maiknesinden detay
-Yoldan detay
-Vangölü ve Çalışmalardan detaylar
-Muhabir Anonsu
-Kar birikintilerinden oluşan tünelden detay
-İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan’ın gazetecilere açıklamaları
-Özel ve genel detaylar

Özcan ÇİRİŞ- Ceren KURTYE/BİTLİS, (DHA)- 

====================

3) FETÖ’YE YÖNELİK İZMİR MERKEZLİ OPERASYON BAŞLATILDI
 
OPERASYONLAR 49 İLDE EŞ ZAMANLI BAŞLATILDI
Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik İzmir merkezli 49 ilde gece yarısından itibaren eş zamanlı başlatılan operasyonların, örgütün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki yapılanmasına yönelik gerçekleştirildiği ifade edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik bugüne kadar 16 büyük operasyon gerçekleştirildiği bildirilirken, gözaltına alınan şüphelilerin ifadesi doğrultusunda polis teşkilatında aktif görev yapan şüpheliler de tespit edildi. Gece yarısı başlatılan operasyonda da 14’ü aktif görevde olduğu belirlenen 20 polis memuru hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenilmişti.

Görüntü dökümü
-Zanlıların emniyetten çıkışı 
-Detaylar 

Halil İbrahim KARABIYIK/İZMİR, (DHA) 

=========================

4) KOKOREÇ YERKEN DİLİNE İĞNE BATTI

İZMİR’in Menemen ilçesinde, 42 yaşındaki Fatma Yüce’nin diline kokoreç yerken iğne battığı ortaya çıktı. Boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Yüce’nin diline yerleşen iğne, operasyonla alındı.

Menemen ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte öğle yemeği için kokoreçciye giden Fatma Yüce, yemek sırasında dilinde ve boğazında acı hissetti. Yaşadığı anlık acıyı önemsemeyen Yüce, bir süre sonra yutkunurken ve yemek yerken hissettiği boğaz ağrısı nedeniyle doktora gitti. Medicana International İzmir Hastanesi’nde yapılan operasyona Yüce, sağlığına kavuştu.

Medicana International İzmir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Songu, “Hastanın dil hareketiyle ağrıyı tarif ettiği durumlarda ayırıcı tanı için aklımıza gelen ilk şey; dil ve ağız tabanı tümörleri. Yaptığımız görüntülemede dilinde bir iğne durduğunu gördük. Daha çok bu tür şikayetlerle başvuruda bulunan hastaların, başörtülerini takarken ağızda tuttukları iğneyi yutmaları sonucu dil kökünde ya da dilde dışarıya çıkarılamayan iğne bulunması çok sık rastladığımız bir durum. Ancak bu olayın bir yemek esnasında gerçekleşmiş olması çok şaşırtıcı” dedi.

Olayın kokoreç yerken başına geldiğini belirten Yüce, yuttuğu iğnenin kokoreçten mi yoksa ekmekten mi çıktığını bilmediği için yemek yediği işletmeden şikayetçi olmayı düşünmediğini söyledi. Yaşadıklarını anlatan Fatma Yüce, “Boğaz enfeksiyon teşhisi konuldu ama iğne olduğu ortaya çıktı. Çok şaşırdım. Böyle bir şeyin başıma geleceğini düşünmezdim. Kokorecin içinde miydi yoksa ekmeğin içindeki bir madde yutup yutmadığımı bilmediğim için şikayette bulunmayı düşünmüyorum” dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
 -Fatma Yüce röp.
-Prof. Dr. Murat Songu röp.
-İğnenin diline yerleştiğini gösteren cihazlı çekim görüntüsü
-Genel ve detay görüntüler
Haber: Eda Ebru NANECİ- Kamera: Can ÇUBUKÇIOĞLU / İZMİR, (DHA)

=======================

5) DAİRE KAPILARINI AÇIK BIRAKIP, İMAM EŞLİĞİNDE İLK TERAVİHİ KILDILAR

Antalya’nın Serik ilçesine bir apartmanın sakinleri, binanın birinci katında oturan imam Basri İşbilir eşliğinde, teravih namazını birlikte ancak birbirlerini görmeden kılmanın çözümünü buldu. Daire kapılarının açık bırakıldığı apartmanda; imam birinci katta namaza başladı, apartman sakinleri de evlerinin koridorlarına serdikleri seccadede niyet edip, imama uydu ve ilk teravihi eda etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde teravih namazının kılınmaması konusundaki genelge sonrası Serik’e bağlı Merkez Mahallesi Tuba Sitesi B Blok’ta oturanlar kendi çözümlerini buldu. Apartman sakinleri, birinci katta oturan imam Basri İşbilir eşliğinde teravih namazlarını kılmaya karar verdi. 10 dairelik apartmanda geliştirdikleri sistemle İşbilir, birinci kattaki evinin kapısından okuduğu yatsı ezanı ile her kattaki oturanlar namaz için hazırlıklarını tamamlıyor. Ezanın ardından Basri İşbilir, kapısını açık bıraktığı dairesinin girişinde teravih namazını kıldırmaya başlıyor. İmamın sesinin merdiven boşluğunda yankılanmasıyla birlikte diğer bütün katlardaki dairelerde oturanlar da kapılarını açık bırakarak koridora serdikleri seccadeler üzerinde imama uyarak, namazlarını eda ediyor. Apartman sakinleri dün de Ramazan ayının ilk teravih namazını böyle kıldı.
‘APARTMAN OLARAK NAMAZI KILACAĞIZ’
İmam Basri İşbilir, koronavirüs tedbirleri nedeniyle Ramazan ayı boyunca teravih namazını camilerde kılamadıkları için evde kılma kararı aldıklarını söyledi. Apartmanda teravih namazını cemaatin birbirini görmeyecek şekilde kılmak üzere bir çözüm bulduklarını anlatan İşbilir, “Apartman olarak namazı kılacağız ama herkes kendi evinde ve birbirini görmeden kılacak. Sadece benim sesim duyulacak. Herkes benim sesime uyacak. Böylelikle önce yatsı ardından da teravih namazı kılacaklar. Ramazan boyunca bir ay bu şekilde namazımızı kılmaya devam edeceğiz” dedi.
‘HASTALIKTAN DOLAYI BU YIL MESAFEYİ UZATTIK’
Daha önce de evde cemaatle birlikte namaz kıldıklarını ancak birbirini görmeyecek şekilde hiç kılmadıklarını belirten imam Basri İşbilir, “Bulaşıcı hastalıktan dolayı bu yıl mesafeyi uzattık. Teravih namazını bayrama kadar bu şekilde kılacağız” diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– İmam Basri İşbilir’in ezanı okuması
– İmamın namazı kıldırması
– Namaz kılan apartman sakinlerinden
– RÖP: İmam Basri İşbilir
– Apartmandan detay görüntü
HABER- KAMERA: Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)

=========================

6) PAPAĞANI, CAN DOSTU OLDU

DENİZLİ’nin Pamukkale ilçesinde yaşayan Ahmet Kıvılcım, 6 yıl önce satın aldığı ve ‘Sultan’ ismini verdiği papağanı ile can dostu oldu. Papağanını bir an olsun yanından ayırmayan Kıvılcım ile ‘Sultan’ arasındaki dostluk, görenleri şaşırtıyor. Parlak tüyleriyle dikkat çeken ‘Sultan’ ile yerli ve yabancı turistler ise fotoğraf çektirmek için sıraya giriyor. 

Pamukkale’deki Antik Havuz’da cankurtaran olarak görev yapan Ahmet Kıvılcım, 6 yıl önce yakınını ziyaret için gittiği Antalya’dan satın aldığı papağanına ‘Sultan’ ismini verdi. Kıvılcım, evinin çatısında kırmızı renk papağanı için özel oda hazırladı. ‘Sultan’ ile bakımını aksatmayarak, düzenli olarak ilgilenen Kıvılcım arasında hayranlık uyandıran dostluk başladı. Papağanını omzunda taşıyan, yanından ayırmayıp, sokakta dolaştıran bazen ise de götüren Kıvılcım, çevresindekilerin ilgisini çekiyor.

‘FUTBOL MAÇLARINA BİLE GİTTİK’
Ahmet Kıvılcım, Brezilya cinsi papağanı ‘Sultan’ı ailenin bir ferdi gibi gördüklerini söyledi. ‘Sultan’ı çok sevdiğini belirten Kıvılcım, “Onunla 6 yıldır ayrılmadık. Pamukkale’nin ve Denizli’nin simgesi oldu; çünkü buraya gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor ve onunla fotoğraf çektiriyorlar. Çarşıya, pazara, alışveriş merkezine birlikte gidiyoruz. Onu yanımdan ayırmıyorum. İse benimle geliyor, mesai boyunca kalıyor. Eskiden futbol maçlarına bile giderdik” dedi.

‘Sultan’ın çocuklarından farksız olduğunu dile getiren Kıvılcım, “Papağanımı evlatlarımdan ayırmıyorum. Benim için çocuklarımdan farksız. Ben ne yersem papağanıma da onu yediriyorum. Papağanımın en çok sevdiği şey, motosikletle gezmek. Motosikletle gezintiye çıktığımız zaman çok mutlu oluyor. Fıstık ve çekirdek yemeyi de çok sever. Birlikte yaşamaktan çok mutluyuz. ‘Sultan’ bana çok bağlı. Beni görmediği zamanlarda biraz hırçınlaşıyor. Beni görünce hemen sakinleşiyor. Bana çok güveniyor. Sürekli benimle olmak istiyor. Bazen beni kıskandığı zamanlar bile oluyor” diye konuştu. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Ahmet Kıvılcım’ın motosikletiyle kuşunu gezdirmesi
-Ahmet Kıvılcım ile Sultan’ın parkta yürüyüş yapması, çekirdek yemesi
-Ziyaretçilerin Sultan’a ilgi göstermesi ve fotoğraf çektirmeleri
-Sultan’dan detay görüntüler
-Sultan’ın Ahmet Kıvılcım ve turistleri öpmesi
-Ahmet Kıvılcım ile Sultan’ın televizyon izlemesi
Ahmet Kıvılcım ile röportaj
Haber- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA) 
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!