Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 2 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) BURSA’DA 4 KATLI APARTMANDA YANGIN
 
BURSA’nın İznik ilçesindeki 4 katlı apartmanın çatı katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Yangında 2 kişi dumandan etkilendi.

Yangın, dün akşam saatlerinde İznik ilçesi Mahmut Çelebi Mahallesi’ndeki 4 katlı apartmanın çatı katında bilinmeyen nedenle çıktı. Yükselen alev ve dumanı görenler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahalede bulunurken, apartmandakiler de tahliye edildi. Dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.
Ekiplerin yaklaşık 1 saatlik müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. 

Görüntü Dökümü:
-Yangından görüntüler
-Dumandan etkilenenler abulansa bindirilmesi
-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi
-Yangını izleyen mahalle sakinleri
-Detaylar
Haber-Kamera: Şenol POYRAZ/İZNİK (Bursa), (DHA)

===================================================

2) KORUMA TEDBİRİ OLAN BABA, 4 AYLIK ASYA’YI ANNESİNDEN KAÇIRDI

ANKARA’da, boşanma aşamasında olduğu eşine karşı koruma tedbiri kararı bulunan L.S. (36), 4 aylık bebeği Asya S.’yi görmesi için tanınan görüş saatinde, bebekle pencereden atlayıp, kaçtı. O anlar, ev içerisine yerleştirilen güvenlik kamerasına yansırken, anne kaçırılan bebeğinin bulunması için polise başvurdu.

Reklam Alanı

Ankara’da özel bir üniversitede akademisyenlik yapan, Nergis S. (30), 2 yıl önce evlendiği L.S.’den şiddet gördüğü gerekçesiyle boşanmak için dava açtı. Nergis S.’nin, L.S.’den korunması için tedbir kararı verildi. Baba L.S.’ye de 15 günde bir 4 aylık bebeği Asya S.’yi refakatçiler eşliğinde görme hakı tanındı. L.S., dün öğlen saatlerinde hakkını ilk kez kullanmak için ailesiyle beraber Nergis S.’nin annesinin evine gitti. L.S., Asya bebekle beraber olduğu sırada, anne Nergis S. de salona yerleştirilen güvenlik kamerası ile başka bir odadan onları izledi. L.S., bir anda salonun penceresinden kucağında Aysa bebekle beraber atlayıp kaçtı. Panik yaşayan Nergis S. ve ailesi, L.S.’nin peşinden gitti ancak yakalayamadı. Aile, bunun üzerine polise giderek şikayetçi oldu.

OLAY GÜVENLİK KAMERASINDA
Bebeğin kaçırılma anları, güvenlik kamerasının kaydına saniye saniye yansıdı. Görüntüye, villa tipi evin salonunda bulunan L.S., kucağında Asya bebek, 2 ablası ve annesi yansıdı. L.S.’nin, cama yaklaştıktan sonra bir anda camı açarak atlayıp kaçtığı anlar görüldü. L.S., bebeği camdan kaçırırken annesinin battaniye uzattığı anlar ve daha sonra ablasının camı arkasından kapatması da görüntüye yansıdı.

Olayı DHA muhabirine anlatan Nergis S., L.S.’nin bahçe demirlerinin dışında bekleyen bir kişiye bebeği vererek kaçtıklarını söyledi. Gözyaşları içinde bebeğini arayan Nergis S., bebeğinin bulunması için devlet yetkililerinden yardım istedi. Nergis S., alkol bağımlılığı olduğunu söylediği boşanma aşamasındaki eşinden fiziksel ve psikolojik şiddet gördüğü için koruma kararı olduğunu belirtti. Mahkemenin eşine kısıtlı süre ile bebeği görme hakkı tanındığını bildiren Nergis S., ilk kez dün bebeği görmek için ailesinin evine geldiğini anlattı.

‘BEBEĞİM, SADECE ANNE SÜTÜYLE BESLENİYOR’
Bebekle yaklaşık bir saat refakatçi eşliğinde vakit geçirdiği sırada kendisinin de güvenlik kamerasından onları izlediğini bildiren Nergis S., şunları söyledi:

“Kendisine mesajlar geldiğini fark ettim. Ailede komple bir tedirginlik, sürekli dışarıyı yoklamalar. Kamerayı kapatmaya çalıştı ablası önüne geçerek. Anneme de mesaj attım, ‘Bir saniye bile yanlarından ayrılmayın, bir şey yapacaklar’ diye. Gerçekten de evin salonundan, camdan çocuğu kaçırıyor. Sitenin çitlerinin ardında kır saçlı, orta boylu bir adama çocuğu teslim ediyor. Kendisi de arabasıyla kaçıyor. Bebeğim 4 aylık, sadece anne sütüyle besleniyor. Geçici velayeti de bana ait. Bu şu anda organize bir suç. Emziren bir anneyim ben. 4 aylık minicik bir kız bebek, ellerimizden kaçırıldı, sırf yasal süreci uyguladığımız için. Mahkeme bize bebeği babasına göstermemizi söylediği için biz de bunu uyguladığımız için bunları yaşadık. Tabii ki babasını görme hakkı vardı bebeğin. Bunu normal karşıladık, sadece önlemlerimizi alıp, elimizden geldiğince bebeği gösterdik ve başımıza bunlar geldi.”

Görüntü dökümü:
– Bebeğin kaçırılma anı
– Anne ile röportaj
– Bebeğin videosu
– Genel ve detay
Haber- Kamera: Caner ÜNVER/ANKARA, (DHA)

====================================================

3) KAHVEDEKİ DENETİMDE ÇARŞAFIN ALTINA GİZLENDİ, POLİSLERİ DE GÜLDÜRDÜ 
 
KOCAELİ’nin Kartepe ilçesindeki kahvehaneye baskın düzenleyen polis, 18 kişiye koronavirüs tedbirlerine uymadıkları için ceza kesti. Yere oturup, üzerine çarşaf örterek saklanmaya çalışan kişi, polisleri güldürdü. 

Kartepe ilçesindeki kahvehanenin açık olduğu ve kumar oynandığı yönünde ihbar alan polis ekipleri, harekete geçti. Kahvehaneye baskın yapan polis, arama yaptı. Kahvehanenin çatı katına çıkan polisler, yere oturan ve önüne sandalyeyi koyup üzerine çarşaf çekerek kendini gizlemeye çalışan kişinin bacaklarını gördü. Polis çarşafı kaldırırken, “Gel Allah’ın seviyorsan, gel hadi gel” diyerek kişinin bulunduğu yerden kalkmasını istedi. Bu sırada hem saklanan kişi hem de polisler güldü. Polis kahvehanede bulunan 18 kişiye koronavirüs kurallarına uymadıkları için ceza kesti. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: 
– Baskından görüntüler(polis kamerası)
-Çarşafın altına saklanan kişiden görüntü, polisin çarşafı kaldırması
HABER: Dinçer AKBİR/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)

=======================================================

(ÖZEL)
4) KUZEY MARMARA OTOYOLU İLE BÖLGEDEKİ ARAZİ FİYATLARINDA YÜZDE 25 ARTIŞ

KOCAELİ’nin Körfez ve Derince ilçelerinde bulunan arazi ve tarlalar, Kuzey Marmara Otoyolu açıldıktan sonra ulaşımın kolaylaşması ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle yoğun ilgi görmeye başladı.  Pandemi süreciyle Körfez ve Derince ilçelerinde köylerde bulunan arazilere birçok kişi, yoğun ilgi gösterince arazi fiyatları artış göstermeye başladı. Özellikle Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılmasının ardından ulaşımın daha da kolay hale gelmesi bölgeye olan ilgiyi daha da artırdı. Bölgedeki emlakçılar arazilerde yıllık yüzde 25 civarında değer artışı olduğunu özellikle İstanbul’da yaşayanların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. 

Otoyolun yapılmasının ardından bölgede emlakçı sayısının arttığını söyleyen Mahmut Sözen, “Yaklaşık 7 yıldır bu bölgede emlakçılık yapıyorum. Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılmasından sonra burada satışlar arttı. Hem İstanbul’a yakınlığından dolayı hem de pandemiden dolayı insanlar bu bölgede yatırım yapıyorlar. Burada yaklaşık 200 haneli bir mahallede 60 civarında emlakçı var. Otoyoldan sonra emlakçı sayısı da arttı. Buraya talepler de arttı. Arazilerde yıllık yüzde 25 civarında bir değer artışı var” dedi. 

‘500 METREKARE İLE 2 DÖNÜM ARASINDA YER ARIYORLAR’
Pandemi nedeniyle insanların bu bölgelere talep gösterdiğini ifade eden emlakçı Eyüp Tekin, “İstanbul’a yakın olduğundan dolayı, İstanbul’un yatırımcıları da genelde bu bölgeye geliyor. Şu anda satışlar bayağı hızlandı. Pandemiden sıkılanlar bu bölgeye gelerek 500 metrekare ile 2 dönüm arasında yerler alıyor. Hobi bahçesi yapanlar var. ‘Bir konteyner koyup vakit geçireyim’ diye düşünenler de var. İnsanlarımız İstanbul’da sokağa çıkamadığı için bu bölgeye bir talep var” diye konuştu. 

Bölgede yaklaşık 5 yıldır emlakçılık yaptığını söyleyen Serkan Akgül, “Şu an emlak satışları çok iyi. İnsanlar burada konut ihtiyacı için yer arıyor. Özellikle İstanbullular şu an bu bölgede yer topluyor. Bu durum Kuzey Marmara Otoyolu’ndan dolayı kaynaklanıyor. Bir de son 1 yıldır yaşanan pandemiden dolayı insanlar bu bölgeye gelip, burada bir ev ve hobi bahçesi yaparak oturuyorlar” dedi. 

İSTANBUL’DAN ARAZİ ALMAK İÇİN GELDİ 
İstanbul’dan arazi almak için Kocaeli’ye geldiğini söyleyen Erdinç Güneri, şöyle konuştu: 
“İstanbul’dan arazi almak için geldik. Açıkçası hem Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılması ile beraber her geçen gün değer kazanacağını düşünüyoruz, hem de çocuklarımıza ileriye dönük yatırım yapmayı düşünüyoruz. İstanbul’un gürültüsünden kaçarak sakin bir yer arayışımız da vardı. İstanbul’a yakın olmasıyla beraber Sevindikli ve Körfez tarafı tercihimiz oldu. Bu nedenle böyle bir yatırım yapmayı düşündük.” 

Görüntü Dökümü 
————————–
-Emlakçılarla röp 
-Arazilerin drone ile görüntüsü 
-Anons 
Haber-Kamera-Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR/KÖRFEZ(Kocaeli)(DHA)

=======================

5) ÇOBAN KÖPEĞİ, KUZUNUN ‘SÜT ANNESİ’

BURSA’da küçükbaş yetiştiricisi Sezer Çubuk’un (29) baktığı ‘Kezban’ isimli kuzu, yeni doğum yapan çoban köpeğinden süt emiyor. Çoban köpeği, hem kendi 7 yavrusunu emzirirken hem de kuzuya ‘süt annelik’ yapıyor.

İnegöl’e bağlı kırsal Cerrah Mahallesi’nde küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Sezer Çubuk’un baktığı koyun, geçen ay doğum yaptı. Çubuk, yavru kuzuya ‘Kezban’ ismini verdi. Kuzuya annesinin sütünün yetmediğini fark eden Çubuk, diğer koyunlardan süt sağıp, Kezban’a biberonla içirmeye başladı. Bu sırada sürüdeki ‘Sarı’ isminin verildiği çoban köpeği de doğum yaptı. Bir süre sonra Çubuk, kuzusu Kezban’ın çoban köpeğinden süt emdiğini fark etti. Sarı’nın hem 7 yavrusuna hem de kuzusu Kezban’a annelik yaptığını gören Çubuk, şaşkınlık yaşadı. Çoban köpeğinin kuzuyu ve 7 yavrusunu emzirdiği anlar ise görüntülendi.

‘KÖPEĞİMİZ SÜT ANNESİ OLDU’
Durumu anlatan Sezer Çubuk, “Bu kuzu bizim Kezban kızımız, bir de Sarı köpeğimiz var. Kezban’ı zaten diğer koyundan keçiden emziriyorduk. Köpeğimizin yavruları olunca koyunların olduğu yere köpeği de getirdik. Bir baktık ki Kezban, köpeği de emiyor. Biz de şaşırdık tabi. Bu normal bir şey değil. Çok şaşırdık ve bize değişik geldi. Yani kuzumuzun süt annesi de olmuş oldu. Kezban’ın şu an karnı doyduğu için keyfi de yerinde. Allah izin verirse kocaman kuzu olacak ve Kezban da anne olacak” dedi.  

Görüntü Dökümü:
————————-
-Koyun sürüsü ve köpekten görüntüler
-Kuzunun köpekten süt emmesinden görüntüler
-Köpeğin kendi yavrularını da emzirmesinden görüntüler
-Detaylar
-Yetiştirici Sezer Çubuk ile röportaj
Haber-Kamera:  Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)
 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!