Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ- 20

Reklam Alanı
service
Reklam Alanı

Vakaların gizlendiği mahallede test alınan 150 kişinin yarısı pozitif çıktı

SAMSUN’da bir mahallede vakaların gizlendiği bilgisi üzerine filyasyon ekiplerinin bir cenaze ve taziye ile bağlantılı olan 150 kişiye yaptığı covid-19 test sonuçlarında yarıya yakını pozitif çıktı. Mahalle karantinaya alındı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Bir kısmımızın yaptığı hatayı maalesef hep beraber ödüyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın paylaştığı vaka sayısı haritasına göre 6-12 Mart 2021 tarihleri arasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü Samsun’da filyasyon ekipleri yoğun mesai harcıyor. Koronavirüs haritasında geçen hafta 348,36 olan Samsun’da bu oran 458,53’e yükseldi. Son 1 hafta içinde vaka sayısı en çok artan Samsun’da bir mahallede vakaların gizlendiği ortaya çıktı. Mahallede filyasyon ekiplerinin bir cenaze ve taziye ile bağlantılı olan 150 kişiye yaptığı covid-19 test sonuçlarında yarıya yakını pozitif çıktı. Mahalle karantinaya alındı. 

VALİ: HEP BERABER HAREKET ETMEZSEK SONUÇ ALAMAYIZ

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, koronavirüse karşı etkin bir denetim ve bilgilendirme süreci yürütüldüğünü belirterek “Samsun’da zincir marketler, AVM’ler ve şehir girişlerimiz başta olmak üzere birçok alanda HES kodu kontrolü yapılıyor. Ekiplerimiz kalabalık caddelerimizin girişlerinde yaptıkları kontrollerle kalabalıkların bir araya gelmesini önlemeye çalışıyorlar. Yapılan denetim ve bilgilendirme çalışmalarında amacımız, halkımızın tehlikenin farkında olarak kendi isteğiyle çalışmalarımıza destek olması. Genel olarak Samsun halkından büyük bir destek görüyoruz. Bu nedenle maske, sosyal mesafe ve el hijyeni kurallarına uyup, gerekmedikçe evinden çıkmayan, çıktığında önlemlere azami ölçüde dikkat eden tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ancak pandeminin ilk gününden beri vurguladığımız gibi bu mücadelede halkımız tek bir yürek gibi hep beraber hareket etmezse sonuç almamız güçleşiyorö diye konuştu.

‘5 KATLI BİNADAKİ KİŞİLERİN YÜZDE 70’İ POZİTİF ÇIKTI’

Reklam Alanı

Vali Dağlı, “Sağlık İl Müdürlüğü filyasyon ekiplerimizin çalışmalarına ait bir değerlendirme raporu elime ulaştı. Raporu değerlendirdiğimizde maalesef hastalığın yayılım hızı ve mutasyon virüsün gücünün halen yeterince ciddiye alınmadığını gördüm. Raporda vaka yayılımına dair çeşitli örnekler vardı.  Bir ilçemizde 5 katlı bir apartmanda bir pozitif çıkması üzerine tüm apartman sakinleri test yapılarak taranıyor ve 5 katlı binadaki kişilerin yüzde 70’inin pozitif olduğu ortaya çıkıyor. Yine bir başka ilçemizde Covid-19 belirtileri olan ama gizlediği bilgisi alınan bir mahallemizde Sağlık İl Müdürlüğümüz tarafından yapılan yaygın test uygulamasında 20’den fazla pozitif vaka tespit ediliyor. Bu pozitif vakaların hepsinin ortak noktasının katıldıkları bir cenaze töreni olduğunun tespiti üzerine, mahallede yaşayanlar ve taziye ile bağlantılı olduğu düşülen yaklaşık 150 kişiden daha test numunesi alındı. Burada da 70’in üzerinde vatandaşımız pozitif olduğu ortaya çıktıö şeklinde konuştu.

‘TÜM GÖREVLİLERİMİZ ADINA ÜZÜLÜYORUM’

Bu bilgiler karşısında çok üzüldüklerini ifade eden Vali Dağlı, “Sağlık çalışanlarımız, kolluk kuvvetlerimiz, kamu kurumlarımızda görev alıp denetim, bilgilendirme ve filyasyon süreçlerine görev alan tüm görevlilerimiz adına üzülüyorum. Hastanelerimizde yatarak tedavi görmek zorunda kalan ya da evinde acaba iyileşecek miyim endişesi taşıyan insanlarımız adına üzülüyorum. İnanın herkes büyük bir özveriyle koronavirüse karşı mücadele gösteriyor. Samsun Valiliği olarak bu güçlü mücadelede halkımızın tamamını istinasız olarak yanımızda görmek istiyoruz. Bir kısmımızın yaptığı hatayı maalesef hep beraber ödüyoruz. Acıyı her zaman paylaşan, tüm zorluklarda bir araya gelip, en güçlü tepkiyi gösteren bir millet olduğumuzu biliyorum. Lütfen yanımızda olun, beraber mücadele edelim. Gerekmedikçe kalabalık ortamlarda bulunmayın, maske, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat edin. İlimizi hep beraber çok riskli statüden çıkarıp, hedefimiz olan maviye taşıyalımö ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Samsun’un bir mahallesindeki karantina tedbir detayları (ARŞİV)

Haber: Zeynep IRMAK ÖCAL 

====================================

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çanakkale’de (2)

‘TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale ziyareti kapsamında Gelibolu ilçesine bağlı Bolayır köyüne giderek vatan şairi Namık Kemal ve Süleyman Paşa’nın mezarını ziyaret etti. Ziyaret sonrası, köyde kurulan kürsüden konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Namık Kemal’in çağın ötesinde bir düşünür olduğunu ifade etti. Bayrak ve vatan söz konusu olduğunda herkesin kenetlenmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Bayrağımız ve vatanımız için hepimiz, canımızı feda edebiliyoruz. O nedenle, milli kurtuluş savaşının ön sözüdür diyoruz. Bedeller ödendi burada, hayatlar gitti onu biliyoruz. 7’den 70’e herkes Çanakkale’ye koşuyorsa, temel nedeni budur. Ama siyasiler gerçeği yeteri kadar kavradılar mı? Yeteri kadar öğrendiler mi? Bunu da hepimizin düşünmesi gerekiyor. Namık Kemal’in mezarını ziyaret ettim. Milli duygularımızı en iyi anlatan vatan şairlerimizden bir tanesidir Namık Kemal. Hiç sorduk mu acaba, Namık Kemal neden her yerden sürüldü? Şimdi ziyaret ediyoruz. Niye ziyaret ediyoruz? Bizi affetsin diye aslında. Onun verdiği mücadelenin etrafında kaç kişi vardı? Kıbrıs’ı, Adalar’ı tutun, neredeyse coğrafyanın her tarafına sürüldü bu insanlar. Neden sürüldü Namık Kemal? Ve neden Namık Kemal’i çok seviyoruz? Çünkü çağları aşan düşüncesi vardı. Mustafa Kemal Atatürk’ü neden seviyoruz? Çağları aşan bir düşünürdü aynı zamanda. Ne diyordu hedef olarak? Çağdaş uygarlığı aşacaksınız diyordu, muasır medeniyeti aşacaksınız diyordu. Koyduğu hedefe bakıyor musunuz? O hedef için neler yapıyoruz acaba? Hepimizin düşünmesi lazım. İşçinin, çiftçinin, memurun, emeklinin herkesin düşünmesi lazım. Tarihimize sahip çıkalım, tarihin verdiği dersleri asla unutmayalım ama geleceği iyi bilelim ve geleceği iyi çizelim.”

‘HEPİMİZİN VATANI’

Kılıçdaroğlu, bugün hala eğitim sisteminden şikayet ediliyorsa oturup düşünmek gerektiğini belirterek, “Bizim çocuklarımız denek mi? Her yıl eğitim sistemi değişiyor. Neden? Neden uygarca bir eğitim sistemi getiremiyoruz? Neden 10 milyonu aşkın işsizimiz var, neden? Neden çiftçi ürettiği ürünün karşılığını alamıyor? Hepimizin düşünmesi lazım. Vatan sadece benim vatanım değil, hepimizin vatanı. Ne yapacağız? Amaç ne? Herkesin kazandığı, ürettiği, alın teri döktüğü ve herkesin huzur içinde yaşadığı bir Türkiye istiyoruz. Çağdaş, uygar bir Türkiye’yi istiyoruz. Benim çiftçim kazanmasın ama dışarıdaki çiftçi kazansın. Ben Yozgat’ın kokulu mercimeğini bütün dünyaya tanıtmam gerekirken dışarıdan mercimek getiriyorum, neden? Neden nohut getiriyorum? Dışarıdan canlı hayvan getiriyorum, neden? Dışarıdan saman. Hiç aklınıza gelir miydi? Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışarıdan saman getirecek. Mısır getiriyoruz, hayvan yemi getiriyoruz neden? Şunu düşündük mü acaba hiç? Konya’dan daha küçük bir devlet olan Hollanda, yıllık 183 milyar dolar tarım ürünü ihraç eder. Devasa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 18 milyar dolar ihracatı var, daha fazla ithalatı var. Neden? İnsanımız var, toprağımız var, güneşimiz var, denizimiz var, göllerimiz var, suyumuz var, her şey bereketli, gençlerimiz var, taşı sıksa suyunu çıkaracak. Neden bu işsizlik, bu fukaralık? Neden bu tablo, neden bu karamsarlık?”

Kılıçdaroğlu, Bolayır’da vatandaşlara seslendikten sonra Gelibolu ilçesinde belediye başkanlığını ziyaret etti. Burada basına kapalı olarak muhtarlarla bir araya gelen Kılıçdaroğlu daha sonra şehit aileleri ve muhtarlara bir restoranda yemek yedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra geceyi geçireceği Tekirdağ’a hareket etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————
-Kılıçdaroğlu’nun Bolayır köyüne gelmesi
-Namık Kemal ve Süleyman Paşa mezarlarını gezip çiçek bırakıp, dua etmesi
-Kılıçdaroğlu’nun konuşması
-Halktan detaylar
-Köy meydanından detay
-Gelibolu’dan uğurlanması

Haber- Kamera: Ali Can ZERAY-Resul ORUÇOĞLU / GELİBOLU(Çanakkale),(DHA)

===============================

Mezarlıkta izinsiz kazı iddiası üzerine inceleme başlatıldı

KARABÜK’ün Safranbolu ilçesindeki aile mezarlığına bir konteyner yerleştirdiği ve çevresinde izinsiz kazı yapıldığı yönünde gelen ihbarlar Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından inceleme başlatıldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Safranbolu Aile Mezarlığı’nda izinsiz kazı yapıldığı yönünde alınan ihbar üzerine Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından inceleme başlatıldı. İzinsiz kazı iddiaları üzerine mezarlığa gelen ekipler, foseptik yapmak amacıyla açıldığı iddia edilen çukurdan çıkan taşın tarihi eser olup olmadığının belirlenmesi için çalışma başlattı. Polis ve belediye ekiplerinin de güvenlik önlemi çalışmada, iş makinesi ile taşın etrafı temizlendikten sonra incelenmek üzere taştan örnek alındı.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
– Mezarlıktaki inceleme kazısından görüntüler
– Detay

HABER-KAMERA: Yasin ALDEMİR/SAFRANBOLU(Karabük),(DHA)

===============================

Turuncu kategorideki Karaman’da, taziye evinden 61 kişi çıktı

SAĞLIK Bakanlığı’nın açıkladı ‘yüksek riskli’ il olarak turuncu kategoride yer alan Karaman’da bir taziye evinden 61 kişinin pozitif olduğu ortaya çıktı. İhbar üzerine eve giden polis, evi tahliye edip 61 kişi hakkında işlem başlattı.   

Karaman, Sağlık Bakanlığı’nın 6-12 Mart tarihlerini kapsayan haftalık vaka sayısına göre 100 bin nufusta 56,88 ile turuncu listede bulunuyor. Kentteki vaka sayısı yüksek olması nedeniyle tedbir ve denetimler artırıldı. Ancak bugün akşam saatlerine 112 Çağrı Merkezi’ne gelen ihbar üzerine

Yeşilada Mahallesi 820 Sokak’taki taziye evine giden polis, evde gördüğü manzara karşısında şoke oldu. Evin 3 odasında 61 kişinin olması üzerine polis tek tek evdekileri tahliye edip, haklarında işlem başlattı. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ 
——————————-
-Polisin mültecileri uyarması
-Taziye evinden çıkan mülteciler
-Polisin maske takmayanları uyarması

Haber- Kamera: Muammer ŞEN KARAMAN DHA))

=========================================

Refüje devrilen otomobilin sürücüsü yaralandı

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde akaryakıt istasyonundan çıkan otomobile arkadan gelen başka bir otomobilin çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.  

Kaza, saat 19.00 sıralarında Ereğli’ye bağlı Gülüç beldesi Çengelburnu Mahallesi, tersaneler bölgesinde meydana geldi. Ereğli yönünde giden Satı Kaan Coşkun yönetimindeki 67 LR 175 plakalı otomobil, yol kenarındaki akaryakıt istasyonundan çıkan Bahar Çetinkaya’nın (47) kullandığı 41 N 2624 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle akaryakıt istasyonundan çıkan araç, savrularak orta refüje devrildi. İhbar üzerine kaza yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, otomobilde sıkışan Bahar Çetinkaya’yı çıkardı. Çetinkaya, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle kapanan yol, araçların yoldan kaldırılmasının ardından yeniden trafiğe açıldı. Sürücü Satı Kaan Coşkun, polis ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————-
– Kaza yeri
– Ekiplerin çalışmaları
– Yaralının ambulans içerisindeki görüntüsü
– Detay

HABER-KAMERA: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!