Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

BARAJ KAPAĞI TAMİRİNDE GÖLETE DÜŞEN İŞÇİ ÖLDÜ

SAMSUN’un Ayvacık ilçesinde baraj kapağı tamir çalışması sırasında gölete düşen işçi Samet Bulun (31) yaşamını yitirdi. Bulun’u kurtarmak isterken mahsur kalan Harun Bekdemir de ekiplerce kurtarıldı. 

Olay ilçedeki Suat Uğurlu Barajı’nda meydana geldi. Baraj kapaklarını tamir eden işçilerden Samet Bulut, dengesini kaybederek gölete düştü. Bu sırada yanında bulunan ve arkadaşını kurtarmak isteyen Harun Bekdemir de barajın duvarında mahsur kaldı. İhbar üzerine olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma Timi ekipleri, Harun Pekdemir’i kurtarırken, Bulun’un cansız bedenini göletten çıkarttı. Mahsur kalan diğer işçi Bekdemir de İl Jandarma Komutanlığına bağlı Sualtı Arama Kurtarma ekibince bulunduğu yerden kurtarıldı. Samet Bulun’un cansız bedenini, savcılık incelemesinin ardından Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma, soruşturma başlattı. 

Görüntü Dökümü
-Barajda arama yapan ekiplerden detaylar
-Duvarda mahsur kalan işçi Harun Bekdemir’in ambulansa alınmasından detaylar
-Samet Bulut’un cansız bedeninin ambulansa alınmasından detaylar
-Detaylar

Haber-Kamera:  Hakan AKGÜN- Mehmet Emin COŞKUNDERE/SAMSUN, (DHA) –

===================

Reklam Alanı

ARACIYLA BİR SİTENİN BAHÇESİNE UÇAN ÖZEL GÜVENLİKÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Bursa’da lüks bir sitede güvenlik görevlisi olarak görev yapan Doğan Çakmak (43), işten çıkıp evine gittiği sırada aracıyla bir evin bahçesine uçtu. Çakmak, olay yerinde hayatını kaybederken kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 14.15 sıralarında merkez Nilüfer ilçesine bağlı Bademli Mahallesi’nde meydana geldi. Lüks bir sitede özel güvenlik görevlisi olarak görev yapan Doğan Çakmak, 10 AEN 996 plakalı aracıyla evine doğru giderken direksiyon hakimiyetini kaybederek bir sitenin bahçesine uçtu. Kazayı gören vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Çakmak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlatırken kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülerde Çakmak’ın aracıyla bahçeye uçtuğu anlar dikkat çekti.

Görüntü Dökümü
-Kaza anı güvenlik kamerası
-Olay yeri detay
-Kaza yapan otomobil fotoğraf
-Olay yeri fotoğraf
-Doğan Çakmak’ın fotoğrafı

Kamera: İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)

===================

OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI EREN AĞIR YARALANDI

AFYONKARAHİSAR’da yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı Eren Yel (9), ağır yaralandı.

Kaza, saat 14.30 sıralarında Fatih Mahallesi Taş Ocakları yolunda meydana geldi. M.P. (21) yönetimindeki 03 BL 398 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Eren Yel’e çarptı. Kazada metrelerce savrulan Eren Yel, ağır yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Eren Yel, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayı haber alıp, hastaneye gelen yakınları, gözyaşlarına boğuldu. Eren Yel’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Otomobil sürücüsü M.P. ise polis tarafından gözaltına alındı.

Kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde yolun karşısına geçmek isteyen Eren Yel’e gelen otomobilin çarptığı, daha sonra çocuğun metrelerce ileri savrulduğu anlar yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Kaza anı görüntüleri

HABER- KAMERA: Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

===================

11 MAYIS TERÖR SALDIRISINDA OĞLUNU KAYBEDEN ANNE: ANNELER GÜNÜ’NÜN GELMESİNİ İSTEMİYORUM

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013’te yaşanan ve 53 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan terör saldırısında Anneler Günü hediyesi almaya giden oğlu Oğulcan’ı kaybeden Fatma Tuna (56), “Anneler için çok kötü gündü. Anneler Günü’nün gelmesini hiç istemiyorum. Bizim için annenler  günü yok” dedi.

2013 yılında 11 Mayıs günü Reyhanlı’da biri belediye binası, diğeri çarşı merkezinde PTT binası yakınında olmak üzere iki bombalı minibüsün patlatılarak gerçekleştirildiği terör saldırısında, ilçenin en yoğun olduğu bölgede çoğu bir gün sonra kutlanacak olan Anneler Günü hediyesi almak için çarşıda olanlarında bulunduğu 53 kişi yaşamını yitirdi. Hayattan kopanlar arasında Tuna ailesinin lise öğrencisi oğlu Oğulcan Tuna, olay anında eğitim gördüğü dershaneden çıkarak kardeşi ile buluşup annesi  Fatma Tuna’ya Anneler Günü hediyesi alacaktı. Ancak terör saldırısı annesine hediye almasına fırsat vermedi.

8 YIL GERİDE KALDI
Oğulcan’ın annesi Fatma Tuna, olaydan bu yana uzun bir zaman geçtiğini ancak acılarının dinmediğini kaydetti. Tuna, “8 yılı geride bıraktık. O gün mahşer günüydü, her yer kana bulanmıştı. Oğulcan’ı arıyorduk. O gün dershaneye gitti, tekrar eve gelmedi. Bizim için çok kötü bir gündü. Anneler için çok kötü gündü. Anneler Günü’nün gelmesini hiç istemiyorum. Bizim için Annenler Günü yok” dedi.

‘OĞULCAN’IN HATIRALARI İLE YAŞIYOR
Oğulcan’ın baba evinde yapılan düzenleme ile tüm eşyalarının bulunduğu odasında zaman geçiren ve oğlunun eşyalarına bakarak hatıraları ile yaşadığını anlatan anne Tuna, “Oğulcan’ın hatıraları ile  yaşıyoruz. Resimleri peçetesi, kitap defterleri parfümü akvaryumu gibi çeşitli eşyaları duruyor, bende onlarla ayakta duruyorum. Onlarla yaşıyorum. Bizleri hiç yormadı. Allah kendisinden razı olsun” diye konuştu.

‘ANNELER İÇİN ÇOK KÖTÜ BİR GÜNDÜ’
11 Mayıs gününün anneler için çok kötü bir gün olduğunu sözlerine ekleyen Tuna, şunları kaydetti: “Anneler Günü 53 anne için çok kötü bir gündü. Bize Anneler Günü zehir oldu. Bana bir gül de olsa mutlaka getirirdi. Zaten o gün patlama günü dershaneden çıkıp bana hediye alacaktı. Kısmet olmadı.”

İSMİNİ TORUNUNA VERDİLER
Fatma Tuna, terör saldırısında ölen oğlunun ismini o dönem 16 günlük olan torununa verdiklerini kaydetti. 8 yaşındaki Oğulcan’ın sık sık dayısının mezarına gittiğini belirten Tuna, torunuyla teselli bulduğunu kaydetti. Tuna’nın torunu Oğulcan da anneannesi ile dayısının mezarına gittiğini ve görmediği halde anılarını duyduğu dayısını çok özlediğini kaydetti.

Oğulcan’ın babası ve aynı zamanda 11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı Ahmet Tuna (59) ise, şunları söyledi: “Bilindiği gibi 2013’ten bu güne kadar tam 8 yıl geçti. Yine bir Anneler Günü yaşıyorduk. Her zaman konuştuklarımızı tekrarlamak istemiyorum. Cumhurbaşkanımızdan Anneler Günü hediyesi olarak 53 şehidin şehitlik belgesi verilmesini istiyoruz. Eğer verirlerse anneler için çok güzel bir gün olur.”

Görüntü Dökümü
-Oğulcan’ın odasından görüntüler
-Eşyalarından detaylar
-Anne Fatma Tuna’dan detaylar
-Anne Fatma Tuna ile röp.
-Torunu ile röp.
-11 Mayıs Reyhanlı Şehitler Derneği Başkanı ve Oğulcan’ın babası Ahmet Tuna ile röp.

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)

====================

SEMT PAZARINDA FIRSATÇI TEPKİSİ: SEBZE HALİNDE 2 LİRA OLAN SALATALIĞIN KİLOSU TEZGAHTA 8 LİRA

HATAY’da vatandaşlar, koronavirüs tedbirlerleri nedeniyle bugün açılan ve evlerine en yakın semt pazarlarına giderek alışveriş yaptı. Pazar esnaflarından Rasim Gündüz, fırsatçıların araya girdiğini, pazarların açılması kararından önce sebze halinde 2 liraya satılan salatalığın fiyatının yükselmesi üzerine tezgahda 8 liradan satışa sunulduğunu kaydetti. 

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle yaş meyve ve sebze satışı yapan pazar yerlerinin 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde açılabileceğinin duyurulmasıyla pazar yerlerinde sabah saatleri itibariyle hareketlilik yaşandı. Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı General Şükrü Kanatlı Mahallesi’nde kurulan semt pazarına giden vatandaşlar, maske ve sosyal mesafe kurallarına uydu. Sadece temel gıda ihtiyaçlarının satıldığı pazar yerinde, polis ve zabıta ekipleri görev yaptı, vatandaşları ve satıcıları kurallar konusunda uyardı.

SALATALIK 8 LİRA
Pazarcı esnafı Rasim Gündüz, sebze halindeki fiyatların bir anda tavan yaptığını kaydederken, “Salatalık dün Antakya’da sebze halinde 2 liraydı. Oradan 1 liraya kaldırılamayan salatalık, bu gün tezgahta 8 lira. Hem vatandaş açısından sıkıntılı, hem de esnaf açısından. Çöpe dökülen, televizyonlarda gördüğümüz salatalık bugün 8 lira. Fırsatçılar araya giriyor” dedi.

Semt pazarlarının kapanmamasını talep ettiklerini söyleyen Gündüz, bu sayede hem fiyatların yükselmeyeceğini hem de kimsenin mağduriyet yaşamayacağını belirtti.  

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
– Semt pazarından genel detay
– Vatandaşların alışveriş yapması
– Pazarcı Rasim Gündüz’ün konuşması

Haber-Kamera: İzzet NAZLI / HATAY,(DHA)

=================

POLİS EKİPLERİNDEN TAKDİR TOPLAYAN DAVRANIŞ

AYDIN’ın Nazilli ilçesinde semt pazarına giden ancak araç bulamadığı için yolda bekleyen Ayşe Molla’yı (71), polis evine götürdü. Molla’nın ellerindeki poşetleri de taşıyarak evine kadar bırakan polis ekiplerinin davranışı beğeni topladı.

Nazilli’de bugün semt pazarına giden Ayşe Molla, alışverişlerini yaptıktan sonra evinin bulunduğu Şirinevler Mahallesine gidebilmek için araç bulamadı. Molla’yı yolda beklerken, gören polis ekipleri yardımcı oldu. Polis otosuyla evine götürülen Molla’nın alışveriş yaptığı poşetler de evine taşındı. Molla, polis ekiplerine dua ve teşekkür etti. Polis ekiplerinin davranışı beğeni topladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Yaşlı kadından detay görüntü.
-Polis otosundan detay görüntü.
-Polislerin kadının eşyalarını taşırken görüntü.
-Yaşlı kadının polis otosuna binmesinden detay görüntü.

Haber- Kamera: Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!