Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ – 20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

Bodrum’da 2 bin 400 yıllık lahit müzede yerini aldı

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kapağını açtığı 2 bin 400 yıllık lahitten çıkarılan eserler, Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergilenmeye başlandı.
Yokuşbaşı Mahallesi’ndeki bir arsadaki inşaat kazısında 2 bin 400 yıllık lahit bulundu. İnşaat çalışmalarının durdurulmasının ardından, Bodrum Müze Müdürlüğü, kurtarma kazıları yapmaya başladı. 2 bin 400 yıldır gün yüzüne çıkmamış lahit mezarın olduğu bilgisini alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 3 Nisan tarihinde  kazıların ardından mezarın kapağının açılmasını yerinde inceledi. Kapağı açılan lahitten, pelike, altın yüzük, altın kolye gibi parçalar çıktı. Bakan Ersoy, lahit ve içinden çıkanların Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’nde sergileneceğini kaydetti. Yaklaşık 1 ay süren restarasyon işlemlerinin ardından değerli eşyalar ve takılar dün ilk kez görücüye çıktı. Tarihi eserler Bodrum Kalesi Sualtı Arkeoloji Müzesinde sergilenmeye başlandı. Öte yandan, müzede sergilenen parçaların yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Lahitten görüntü
-Müzeden ve çıkan parçalardan detay
-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Selçuk AKBAŞ /BODRUM(Muğla),(DHA)
=========================

Ticari araçla çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı

BURSA’nın İnegöl İlçesi’nde ticari taksiyle çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı.
Kaza saat 21.30 sıralarında Bursa’nın İnegöl İlçesi’ne bağlı Burhaniye Mahallesi’nde meydana geldi. İstiklal caddesi üzerinde seyir halinde olan Enes Kayacıkay (26) yönetimindeki 16 Y 5338 plakalı motosiklet, cami sokaktan caddeye kontrolsüz çıkan Senayi Çakır(35) yönetimindeki 16 T 5576 plakalı ticari taksiyle çarpıştı. Kazanın şiddetiyle yaklaşık 10 metre sürüklenen motosiklet sürücüsü Enes Kayacıkay yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri yaralıyı İnegöl Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Olay yerinde incelemelerde bulunan polis ekipleri ticari araç sürücüsü Senayi Çakır’ı gözaltına aldı. Kaza ile ilgili soruşturmaya başlandı.

Reklam Alanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Yaralıdan görüntüler
-Sağlık ekiplerinin yaralıya müdahalesi
-Kaza yerinden görüntüler
-Detaylar

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ /İNEGÖL(Bursa),(DHA)
========================

İsrail Büyükelçiliği önünde ‘Kudüs’ protestosu

ANKARA’da bir grup vatandaş, İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’ye yönelik saldırılarını, İsrail Büyükelçiliği önünde protesto ederek, siyah çelenk bıraktı.
İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilere yönelik müdahalelerine tepkiler sürüyor. Başkent’te bir grup vatandaş, koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam zamanlı sokak kısıtlamasına rağmen, İsrail’in şiddetini protesto etmek için Çankaya ilçesindeki İsrail Büyükelçiliği konutu önünde toplandı. Ellerindeki pankartlarla konuta yürüyen vatandaşlar, “Filistin’e selam, direnişe devam” diye slogan attı. Grup daha sonra, konut önüne siyah çelenk bıraktı.

‘ABLUKA BİR AN ÖNCE KALDIRILMALIDIR’
Protestocular arasında yer alan HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanı Mahmut Arsan, basın açıklaması yaptı. Arslan, işkence ve baskılarla evlerinden ayrılan Filistinlerin geri dönmesini ve İsrail’in işgal ettiği topraklardan derhal geri çekilmesini talep ettiklerini belirtti. İsrail’in Ramazan ayında masumları hedef alan saldırılarını kabul etmediklerini belirten Arslan, “Terör devleti İsrail, Filistinli kardeşlerimizi hedef alan şiddete bir an önce son vermelidir. Gazze’de süren abluka bir an önce kaldırılmalıdır. Yurtlarını terk etmek zorunda kalan Filistinli kardeşlerimiz, ülkelerine özgürce geri dönmelidir. Başta ABD olmak üzere büyükelçiliklerini Kudüs’e taşıyan ülkeler, bu vahim yanlıştan bir an önce dönmeli ve Kudüs’ü bir an önce boşaltmalıdır” ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Kortejden görüntü
-Çelenk bırakılması
-Basın açıklaması
-Genel ve detay

Haber- Kamera: Caner ÜNVER /ANKARA,(DHA)
=========================

İsrail’in Gazze ve Mescid-i Aksa’ya saldırıları Keşan’da protesto edildi

İSRAİL’in Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları, Edirne’nin Keşan ilçesinde protesto edildi.
İsrail’in Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları, Keşan’daki İki Minareli Çarşı Camii önünde protesto edildi. Sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar, yatsı namazının ardından İki Minareli Çarşı Camii önünde toplandı.
Ellerinde Türk ile Filistin bayrakları taşıyan ve üzerinde ‘Mescidi Aksa Onurumuzdur’ yazan pankart taşıyan vatandaşlar zaman zaman tekbir getirerek, ‘Katil İsrail hesap verecek’, ‘Kahrolsun İsrail’ sloganları attı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla İsrail’in Gazze ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayarak, İsrail malı ürünleri boykot etme çağrısında bulundu. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisi, Kuranı Kerim okunması ve dualar edilmesinin ardından sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Cami önünde toplanan vatandaşlar
-Camide ezan okunması
-Cami önüne araç konvoyuyla gelenler
-Bayrak ve pankart taşıyan vatandaşlar
-Protestoda sloganların atılması
-STK temsilcilerinin konuşmaları
-Kuran okunması ve dualar edilmesi
-Detaylar

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL /KEŞAN(Edirne),(DHA)
=======================

İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları Çorlu’da protesto edildi

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde, İsrail’in Mescid-i Aksa’da Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi.
İsrail’in Mescid-i Aksa ve Gazze’de Filistinlilere yönelik saldırıları Çorlu’da protesto edildi. Atatürk Meydanı’nda toplanan sivil toplum örgütleri ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı. İsrail aleyhine sloganlar atılan protestoya katılanlar sık sık sosyal mesafe kuralı konusunda uyarıldı. Yapılan konuşmaların ardından Kur’an-ı Kerim okundu. Kalabalık daha sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
——————————-
-Toplanan kalabalık
-Sloganların atılması
-Pankartlardan görüntü
-İsrail bayraklarının yakılması
-Detaylar

Haber- Kamera: Mehmet YİRUN /ÇORLU(Tekirdağ),(DHA)
==========================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!