Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ -20

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) TUNCELİ’DE ‘CANLI BOMBA’ KRİZİ

TUNCELİ’de jandarma, ‘canlı bomba’ olduğu şüphesiyle bir kadına müdahale etti. Yere yatırılıp, başına silah dayanılan kadının canlı bomba olmadığı anlaşılınca, iki jandarma personeli Valilik tarafından açığa alındı.
Cumhuriyet Caddesi’nde öğle saatlerinde 2 jandarma personeli, ‘canlı bomba’ şüphesiyle bir kadına müdahale etti. Kadın, etkisiz hale getirmek için yere yatırılıp, başına silah dayandı. Çevredekiler, ismi açıklanmayan kadının masum olduğunu söyleyip tepki gösterince jandarma havaya ateş açarak, yaklaşılmasına izin vermedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, 2 jandarma personelini gözaltına aldı.
Güvenlik görevlilerinin yaptığı araştırmada kadının şüphe taşıyan herhangi bir durumu olmadığı tespit edildi. Emniyetteki ifade işlemleri süren 2 jandarma personeli ise Valilik tarafından açığa alındı.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Tunceli’de canlı bomba şüphesiyle kadının yere yatırılıp, başına silah dayanması olayıyla ilgili Valilik’ten açıklama yapıldı. İki jandarma personelinin görevden uzaklaştığırıldığı ifade edilen açıklamada, “Bugün saat 16.00 sıralarında, Cumhuriyet Caddesi üzerinde kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir. Olay üzerine, kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında, yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca, taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir. İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır” denildi. 

Görüntü Dökümü
———-
-Yerde yatan kadın ve etrafa silah sıkılması
-Cep telefonuyla olay yeri görüntüsü
-Arbede anı
-Silah sesi
-Etraftaki kalabalık
-Güvenlik güçlerinin bölgeye gelmesi
-Ambulansların gelişi
-Çevik kuvvet ve tomalar
-Olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri
-Olay anına şahit olan kişilerin emniyete götürülmesi
-Genel ve detay görüntüleri

Haber-Kamera: Serhat Ozan YILDIRIM/TUNCELİ, (DHA)

===============================================

2) YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Reklam Alanı

Orman yangını, ekiplerin yaklaşık 2,5 saat süren çalışmasıyla saat 18.30 sıralarında kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 5 hektarlık alanın zarar gördüğü belirlendi. Yangının kontrol altına alınmasının  ardından köylülerin de desteğiyle soğutma çalışmaları sürüyor. Öte yandan, yangına rüzgar nedeniyle kopan elektrik tellerinin neden olduğu ileri sürüldü. Yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Yangından görüntü

Haber: KASTAMONU-DHA

======================================================

3) AFYONKARAHİSAR’DA YAKIT ÜRETİM TESİSİ DEPOSUNDA YANGIN

AFYONKARAHİSAR’ın Sultandağı ilçesinde sıkıştırılmış malzemeden yakıt üretimi yapılan tesisin bahçesindeki ham madde depolanan alanda yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi alevlerin söndürülmesi için müdahaleye başladı. 
Sultandağı’nda ‘pelet’ adı verilen sıkıştırılmış malzemeden kaloriferler için yakıt üretimi yapılan tesiste yangın çıktı. Saat 17.30 sıralarında tesisteki peletlerin bulunduğu alanda çıkan yangına ilk müdahaleyi tesis çalışanları yaptı. Alevler hızla yayılınca, itfaiyeden de yardım istendi. İhbar sonrası bölgeye Sultandağı’nın yanı sıra çevre ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri istendi. Gelen itfaiye ekipleri tesisteki yangını söndürmek için müdahaleye başladı.
Öte yandan Sultandağı’nın komşu ilçesi Çay’daki bir biyokütle enerji üretim tesisindeki ham maddelerin bulunduğu alanda 3 gün önce çıkan yangın güçlükle kontrol altına alınabilmişti. 

Görüntü Dökümü
————–
– Yanan alandan görüntüler

HABER- KAMERA: İlyas Kaan TAYTAK/SULTANDAĞI (Afyonkarahisar), (DHA)

==============================================

4) SAMSUN’DA SİLAHLI KAVGA: 2 ÖLÜ, 1 YARALI (EK)

ÖLÜ SAYISI 2’YE YÜKSELDİ
Samsun’un Çarşamba ilçesinde para meselesi yüzünden enişte- kayınbirader arasında çıkan kavgada ağır yaralanan Murat Yüksel tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

============================================================

5) DAYISI TABANCAYLA ATEŞ ETTİRDİ, BABASI GÖRÜNTÜLEDİ (EK)

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Düzce’de Erkan T., kayınbiraderi küçük yaştaki oğluna tabancayla ateş ettirirken, cep telefonu kamerasıyla görüntü çekti. Videonun sosyal medyada yayınlanmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün, çocuğa psikolojik destek sağlayacağı, bu süreç içinde ailenin ise gözlem altında tutularak çocuğun sağlıklı aile ortamında olup olmadığı izlenecek.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ise konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı. Yapılan incelemede olayın merkeze bağlı Yeşilçimen köyünde meydana geldiği ayrıca, tabancayla ateş eden çocuğun görüntüyü çeken Ekran T’nin oğlu E.T.T (7), ateş ettiren kişinin ise kayınbiraderi A.A. (16) olduğu öğrenildi. A.A.’nın ağabeyinin asker uğurlaması sırasında havaya ateş ettiği bu sırada çocuğa da ateş ettirdiği tespit edildi. Kişiler hakkında meskun mahalde havaya ateş etme ve sosyal medyada paylaşım yaparak özendirme suçlamasıyla işlem başlatıldı.

DHA-Güvenlik – Türkiye-Düzce / Merkez – Tezcan SOLMAZ

==================================================

6) BAKAN KURUM: SALDA GÖLÜ SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL, BÜTÜN DÜNYANIN ORTAK MİRASIDIR

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’nde yapılan çalışmaları inceledi. Salda Gölü’nün 2 yıl önce kötü ve hoyratça kullanıldığını belirten Kurum, “2019 yılı Salda için bir milat oldu. Salda Gölü için çevreci, ekolojik ve doğa koruma eksenli örnek bir projeyi çok kısa sürede hazırladık. Salda Gölü projemizde hemen hemen son noktaya geldik. Yeşilin, beyazın ve mavinin bir arada olduğu Salda Gölü’müz yeryüzünün cennet köşelerinden biri olarak kalacak. Bugün Salda sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın ortak mirasıdır. Bu mirası gözümüz gibi korumak hepimizin vazifesidir” dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi incelemede bulunmak üzere Burdur’a geldi. Özel uçakla Ankara’dan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı’na inen Bakan Kurum, ilk olarak Burdur’daki Bozkurt Mahallesi’nde TOKİ tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yapımı devam eden 55 bloktan oluşan 655 konut ve 41 dükkanın yer aldığı inşaat alanında incelemede bulundu. Bakan Kurum daha sonra Burdur Valiliği’ne geçti. Bakan Kurum burada Vali Ali Arslantaş, AK Parti milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Hakan Başaklıgil ve il protokolü tarafından karşılandı. Bakan Kurum, karşılamada kendisine çiçek veren dünya ikincisi kickboks sporcusu Gökçenur Tarhan ile bir süre sohbet etti. Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Bakan Kurum, Vali Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret etti. Makamda Burdur’a yapılması planlanan projeler hakkında bilgi alan Bakan Kurum’a Vali Arslantaş kısa bir brifing verdi. Bakan Kurum, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek bir süre partililerle görüştü.
‘2019 YILI SALDA İÇİN BİR MİLAT OLDU’
Bakan Murat Kurum, Valilik ve AK Parti ziyaretlerinin ardından beraberindeki heyetle Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü’ne geçti. Bakan Kurum beraberindekilerle Beyaz Adalar kısmında yapımı devam eden çalışmaları inceledi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Bakan Kurum, “Salda’da halk plajında ve Beyaz Adalar kısmında incelemelerimizi yaptık. Buraya 2 yıl önce yaptığımız ilk ziyaretimizde, Salda Gölü’nde hiç kimsenin kabul edemeyeceği görüntülere şahitlik etmiştik. Bu tablo hepimizi, milletimizi üzen bir tabloydu. Salda Gölü’nü korumak için hemen o gün harekete geçtik. O gün acil alınması gereken önlemlere dair kararlar alarak, Salda Gölü’nü koruma ve kurtarma projemizi başlattık. 2019 yılı Salda için bir milat oldu. Salda Gölü için çevreci, ekolojik ve doğa koruma eksenli örnek bir projeyi çok kısa sürede hazırladık. Bu bölgeyi 14 Mart 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımızın kararıyla Özel Çevre Koruma (ÖÇK) bölgesi ilan ettik” dedi.
‘SALDA GÖLÜ NE YAZIK Kİ KÖTÜ VE HOYRATÇA KULLANILIYORDU’
Çalışmaları sürdürdükleri süreç içerisinde Emine Erdoğan ile Salda’ya ziyaret gerçekleştirdiklerini hatırlatan Bakan Kurum, “Salda Gölü projemizde hemen hemen son noktaya geldik. Bugün geldiğimiz noktada şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim ki yeşilin, beyazın ve mavinin bir arada olduğu Salda Gölü’müz yeryüzünün cennet köşelerinden biri olarak kalacak. Peki, bu 2 yıllık süreçte neler yaptık? Burada neler değişti? Salda Gölü ne yazık ki kötü ve hoyratça kullanılıyordu. Gölün hemen kıyısına kadar arabalarla giriliyordu. Yanında kamp kuruluyordu. Ve gelen ziyaretçiler ciddi bir kirliliğe sebep olmaktaydı. Hem bu kirliliği önlemek hem de gölün doğal yapısını muhafaza etmek için ilk önce araçların gölün kıyısına kadar girmesini engelledik. Göle girilen alanı, 3 bin 350 metre ahşap dubalarla araç girişine kapattık. Artık vatandaşlarımız, yürüttüğümüz projeyle doğal sit alanının 2 kilometre uzaklığında araçlarını bırakıyor ve bu alana o şekilde girebiliyor” diye konuştu.
‘BİR ÇİVİ DAHİ ÇAKMADIK’
Göl çevresinde derme çatma, gelişi güzel kondurulmuş yapılar olduğunu aktaran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şöyle devam etti:
“Bütün bu yapıları kaldırdık. Yerine vatandaşlarımızın, günübirlik ziyaretlerinde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, toprağa zarar vermeyecek şekilde düzenli alanlar tasarladık. Büfe, bölge halkımıza ekonomik katkı sağlayacak ve yöresel ürünlerini satabilecekleri birimler, duş ve soyunma üniteleri, sağlık birimi ve mescit gibi yapıları, çocuk oyun alanını; gölün 500 metre ötesinde, temelsiz, sökülür takılır, doğa ile uyumlu ahşap malzeme kullanarak yaptık. Alanda konaklama olmayacak. Yine, vatandaşımız için Salda Gölü’nün güzelliğini uzaktan gözlemleyebilecekleri seyir terasları da kuruyoruz. Daha önce taahhüt ettiğimiz gibi bu alanda bir çivi dahi çakmadık. Herhangi bir beton yapı kondurmadık. Çalışmalarımızın yüzde 90’ını tamamladık. İnşallah 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü, doğa dostlarıyla, gönüllülerimizle, minik çevre müfettişlerimizle ve sizlerle birlikte Salda Gölü’nde kutlayacağız. Salda Gölü ve çevresini ÖÇK bölgesi ilan ederek korunan alan büyüklüğünü 44 bin kilometrekareden 295 bin kilometrekareye çıkardık. Yani 8 kat artırdık. Bu alanda doğal yapının bozulmasına ve kirletilmesine ‘dur’ dedik.”
SALDA GÖLÜ ÇEVRESİNE BİSİKLET YOLU YAPILACAK
Alınan tedbirlerle Salda Gölü’nün su kalitesinin iyileştiğini de kaydeden Bakan Kurum, gölü atık su kaynaklı kirlilik ve bozulmalara karşı korumak için arıtma tesisi çalışmalarının başladığını, gölde dumansız hava sahası oluşturulduğunu ve kurulan kamera sistemiyle 7/24 gölün izlendiğini anlattı. Göl etrafında doğal dokuya zarar vermeyecek şekilde bisiklet yolu yapılacağını belirten Bakan Kurum, Salda, Yeşilova, Kayadibi ve Doğanbaba bölgesiyle göl çevresini tamamen dolaşacak ve bu yıl yarısının, önümüzdeki yıl ise tamamının bitirileceği 43 kilometrelik bir güzergah belirlendiğini söyledi.
‘SALDA SADECE TÜRKİYE’NİN DEĞİL, BÜTÜN DÜNYANIN ORTAK MİRASIDIR’
Salda Gölü’nün bilim merkezi olması, ulusal ve uluslararası çalışmaların yürütülmesi, gençlerin, bölgenin doğal yapısı ve ekosistemini yakından takip edebilmesi için bir araştırma alanı oluşturduklarını vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şöyle devam etti:
“Salda Gölü’nün UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesine dair çalışmamızı da başlattık. Hakikaten doğa severlerle, yerel yönetimlerimizle, hocalarımızla Salda Gölü’nü en güzel haliyle geleceğe taşıyacak çok güzel bir doğa koruma projesini hayata geçirdik. Bugün Salda sadece Türkiye’nin değil, bütün dünyanın ortak mirasıdır. Bu mirası gözümüz gibi korumak hepimizin vazifesidir. Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. 2 sene önceki Salda ile bugünkü halinin arasında çok büyük bir fark var. Bunu herkes görüyor, hepimiz görüyoruz. Dünyanın göz bebeği olan bu tabiat harikasını evlatlarımıza tüm renklerini, berraklığını, doğallığını koruyarak bırakacağız. Tıpkı bugün olduğu gibi, sonsuza dek Salda Gölü bembeyaz kumları ve turkuaz sularıyla görenleri kendine hayran bırakacak.”
GÖLE GELEN ÇİFTE ALTIN HEDİYE ETTİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü’ne fotoğraf çekimi için Denizli’den gelen yeni evli Ümmü ve Ünal Ünalcan çiftiyle de karşılaştı. Çifte mutluluklar dileyen Bakan Kurum, altın hediye etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————–
– Bakan Kurum’un halk plajından ziyaretlerinden
– Bakan Kurum, göl girişinde vatandaşlarla görüşme
– Bakan Kurum’un göle fotoğraf çektirmeye gelen çiftle görüşmesi

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

===================================

7) ZONGULDAK’TAKİ YANGINDA 8 İŞ YERİNİN ÇATISI HASAR GÖRDÜ

ZONGULDAK’ın Kilimli ilçe merkezinde bulunan iş yerlerinin çatısında çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, çevre belediyelerin takviye ekipleriyle söndürülürken, 8 iş yerinin çatısı hasar gördü. 
Yangın, saat 17.30 sıralarında Merkez Mahallesi’nde meydana geldi. İlçe merkezinde bulunan iş yerlerinin çatısında belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevler, kısa sürede bitişikte bulunan iş yerlerinin çatısına sıçradı. Yangına Kilimli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri müdahalede bulundu. Alevlerin büyümesi üzerine çevre belediyelerin itfaiye ekiplerinden gelen takviye ekipler de söndürme çalışmalarına destek verdi. Yangın, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alındı. Polis ekipleri ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Yangını izlemek isteyenler ile polisler arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. 
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da ilçeye gelerek bölgede incelemelerde bulundu. Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığını söyledi. 8 iş yerinin çatısında hasar meydana geldiğini ifade eden Başkan Altun, “Şu anda çıkış sebebi belli değil. Bir lokanta var, eczane ve hırdavat dükkanı var. Allah’a şükür can kaybı yok. 8 dükkanımızın çatısında maddi zarar var. İçlerinde bir zarar yok inşallah. Çok fazla zarar olmadan atlattık inşallah.” dedi.

Görüntü Dökümü
——————
-Yangından detaylar
-Söndürme çalışması

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/KİLİMLİ(Zonguldak),(DHA)

========================================================

8) GAZİANTEP’TE SU BORUSU PATLADI: 6 DAİRE, 2 İŞ YERİ VE 2 OTOMOBİLDE HASAR OLUŞTU

GAZİANTEP’te, su borusunun patlaması sonucu 6 daire ve 2 iş yeri ile 2 otomobilde hasar oluştu. Su borusunun patlaması güvenlik kamerasına da yansıdı.
Olay, öğleden sonra Güvenevler Mahallesi’nde meydana geldi. Köy Hizmetlerine ait binanın bahçesinde içme suyu şebekesine ait su borusu bilinmeyen nedenle patladı. Borudan çıkan tazyikli su apartman boyuna ulaştı, cadde kısa sürede suyla doldu. O esnasında camı ve balkonu açık olan binaların ve cadde üzerinde park halindeki araçların içerisine su doldu. Cadde üzerindeki manava ait dondurma dolapları kullanılamaz hale gelirken, meyve ve sebzeler de ziyan oldu.
‘KORKUYLA İÇERİYE KAÇTIK’
Olay anını anlatan manavın sahibi Hatip Kazak, o sırada dışarıda olduğunu ve korkuya kapıldığını söyledi. Büyük gürültü ile etrafa taş ve toprak savrulduğunu aktaran Kazak, fışkıran suyun bina boyunu geçtiğini, 5’inci kattaki dairelerin bile zarar gördüğünü belirterek, “Ben dışarıya çöp atmak için çıkmıştım. Birden patlama oldu ve çamur, taş, toprak hepsi bizim olduğumuz tarafa geldi. Bende o an korku haliyle iş yerinin içerisine kaçtım. Dükkanımda çok fazla hasar oluştu, tüm meyveler ziyan oldu. 10- 15 dakika kadar sürdü. Tazyikli su yükseğe çıkınca binanın en üst katları da zarar gördü” diye konuştu.
Öte yandan, bölgede suyu kesen Gaziantep Su ve Kanalizasyon İşleri (GASKİ) ekipleri onarım çalışmalarına başladı. Su borusunun patlaması güvenlik kamerasına da yansıdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
———————————-
– Olay anı (Güvenlik kamerası)
– Suyun fışkırması cep telefonu görüntüsü
– Olay yeri
– Zarar gören araçlar ve evler
– Vatandaşların araçlarındaki suyu çıkarması
– Zarar gören meyve-sebzeler
– Genel ve detay görüntüler
Haber : Kamera: Kadir GÜNEŞ -GAZİANTEP-DHA)

=====================================================

9) YAREN LEYLEĞİN YAVRULARININ BESLENME ANLARI

BURSA’da yaşayan Adem Yılmaz ile dostluğu filme konu olan Yaren leylek ve dünyaya gelen 5 yavrusunun bulunduğu yuva, kurulan kamera sistemi ile canlı olarak 5 farklı açıdan izlenebiliyor. Yaren leyleğin ilgilendiği yavruların beslenme anları kamerayla görüntülendi.
Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri ağında temsil eden tek köy olan Bursa’nın Karacabey ilçesine bağlı leylek köyü olarak bilinen Eskikaraağaç’ta balıkçı Adem Yılmaz ile Yaren leyleğin dostluğu, milyonlar tarafından ilgiyle takip edilen hikayeye dönüştü. 9 yılda her göç zamanı geldiği köyde, Adem Yılmaz’ın kayığına konan ‘Yaren’, geçen aylarda yeniden geldi. Yaren Leylek’in 10’uncu kez gelişi, köylüler tarafından sevinçle karşılandı. Adem Yılmaz ile Yaren’in hikayesi 2019 yılında Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla, Yönetmen Burak Doğansoysal tarafından belgesel oldu. Belgesel, Prag Film Ödülleri’nde En İyi Belgesel ödülünü kazandı.
‘7 GÜN 24 SAAT İZLENİYOR’
Karacabey Belediyesi, Yaren leylek ve eşinin bulunduğu yuvanın internet üzerinden 7 gün 24 saat canlı yayın ile izlenebilmesi hedefiyle, geçen yıl yuvanın yakınına kamera sistemi kurdu. ‘Yaren’ leyleğin bu yıl 5 yavrusunun dünyaya gelmesiyle canlı yayına ilgi arttı. Bunun üzerine belediye ekipleri, yuvayı izleyen kamera sayısını 5’e çıkardı. Yaren leylek ve 5 yavrusu, kameralarla 5 farklı açıdan izlenebilirken, yavrularıyla ilgilendiği, onların yılan ve kurbağa yediği anlar da görüntüye yansıdı.

Görüntü Dökümü:
——————————-
-Yaren Leylek’in yuvasından görüntüler
-Diğer leylek yuvalarından görüntüler
-Yaren leylek yavrularını beslerken
-Detaylar

Haber:Gürkan DURAL-Kamera:KARACABEY(Bursa), (DHA)

=====================================================

10) BİSİKLETİ İLE YAYA GEÇİDİNDEN GEÇERKEN OTOMOBİL ÇARPTI

SAKARYA’nın Serdivan ilçesinde bisikleti ile yaya geçidinden geçen Aydoğan Kara’ya (65) otomobil çarptı. Yaralanan Aydoğan Kara tedavi altına alındı.
Kaza saat 17.00 sıralarında Serdivan Bahçelievler Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’nda meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 DZH 386 plakalı otomobil, bisikleti ile yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen Aydoğan Kara’ya çarptı. Çevredekiler 112 Acile haber verirken, Aydoğan Kara’ya ilk müdahalede bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekibince Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Kara tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü
———————-
-Vatandaşların yaralıya müdahale etmesi
-Yaralının ambulansa alınması
-Polis ekiplerinin otomobil sürücüsüyle konuşması
-Olay yeri detay

HABER-KAMERA: Güven HASBAŞ/SERDİVAN (Sakarya), (DHA)

=================================

11) TOROSLAR, MOTOSİKLET TUTKUNLARINI AĞIRLADI

MERSİN’de Toroslar Belediyesi motosiklet tutkunlarını ‘Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği’nde’ buluştu.
Toroslar Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında ‘Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği’ düzenledi. Etkinlikte, 2’si çocuk, 4’ü kadın ve 23 erkek sporcu olmak üzere 29 motor tutkunu yer aldı. Etkinlik öncesi sporcular, Toroslar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Motor Sporları Kursu’na da katılarak Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun lisanslı eğitmenlerinden eğitim de aldı.
Çağdaşkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Cumhuriyet alanı, motosiklet pist alanına dönüştürülürken, 0-250 cc ile 250-400 cc statülerinde 17-23 yaş kategorisinde kıyasıya yarışan sporcular, birbirinden ilginç hareketleriyle adeta nefesleri kesti. Mersin Valiliği himayesinde, Toroslar Belediyesi, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Motosiklet Federasyonu ile Mersin Motosiklet Spor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen Motosiklet Sürüş Becerileri Etkinliği’ne 7 yaşındaki Can Alp ve 11 yaşındaki Hediye Köprübaşı da katılarak becerilerini gösterdi. Her iki minik sporcu da sürüş teknikleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatırken, ödülleri birincilik oldu.
Yarışların ardından dereceye girenlere kupa ve madalyaları düzenlenen bir törenle verildi. Kadınlar kategorisinde birinci olan sporcu Beyza Durgun ise erkekler kategorisinde katıldığı 0-250 cc statüsünde de ikinciliği hak etti. 250-400 cc statüsünde yarışan sporcu Berkay Şenel ise kazandığı birincilik kupasını motosiklet kazasında kaybettiği babasına ithaf ederek, güvenli sürüş teknikleri eğitiminin verildiği Toroslar Belediyesi motor sporları kursunun önemine değindi. Şenel, spora ve sporcuya sunduğu desteklerinden ötürü Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz’a da teşekkür etti. Daha sonra yarışmaya katılan tüm sporculara da günün anısına madalya takdim edildi. 
Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, tüm sporculara teşekkür etti. Başkan Yılmaz, “Toroslarımız’ın, Mersinimiz’in dünya spor kentleri arasında hak ettiği yeri almasını hedefliyor ve bu yönde çalışıyoruz. Spora ve sporcuya olan desteklerimiz artarak devam edecektir. Etkinliğimize katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun” dedi.
Toroslar Belediyesi tarafından 17-23 yaş kategorisinde verilen Motor Sporları Kursu’na katılmak isteyenler, belirlenen telefondan Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileriyle görüşebilirler.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
——————————–
-Motosiklet etkinliği
-Ödül töreni

Haber-Kamera: MERSİN, (DHA)

========================================================

12) EMİRZADE NİNE, 19 MAYIS MARŞI’NDA ‘YALIN AYAK’ DIŞARI KOŞTU

KIRKLARELİ’nin Lüleburgaz ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, araçlardan çalınan marşı duyup, yalın ayak dışarıya koşan 90 yaşındaki Emirzade Tekin’in o görüntüleri büyük ilgi gördü.
Lüleburgaz’da dün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında, belediye tarafından araçlardan marşlar çalınarak ilçede tur düzenlendi. Konvoyda şarkıcı Kıraç’ın seslendirdiği 19 Mayıs Marşı’nı duyan Emirzade Tekin, ayakkabılarını giymeden yalın ayak oğlunun da yardımıyla sokağa koştu. Zabıta personelinin Türk bayrağı verdiği Tekin, bir elinde bayrak diğer elinde bastonuyla konvoyu selamladı.
Tekin’in o anlara ilişkin belediye kamerası ile çekilen görüntüleri ise sosyal medyada büyük ilgi gördü. 

Görüntü Dökümü
———————————
-Konvoyun geçişi
-Tekin’in elinde Türk bayrağı yalın ayakla selamlaması
-Tekin’in oğlu ile yürümesi
-Tekin’in selamlaması
-Konvoy detayı
-Tekin’i bayrak verilmesi (fotoğraf)
-Tekin, bayrakla (fotoğraf)

Haber: Uğurcan KARAOĞLU/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)- 

==============================================

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!