Reklam Alanı
Reklam Alanı

DHA YURT BÜLTENİ-20 

Reklam Alanı
featured
service
Reklam Alanı

1) ÖLDÜRÜLEN ARİFE ÖĞRETMEN, DUVAKLA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI (EK)

TABUTUN KAPAĞI KAPATILMADI
Kayseri’de arkadaşlık teklifini reddettiği Tolga Temur (29) tarafından tabancayla vurularak öldürülen rehberlik öğretmeni Arife Nur Sarıoğlu’nun (26), cenazesinde tabutun kapağının açık olması dikkat çekti. Tabutun üzerinin bölgedeki gelenek gereği kapatılmadığı belirtildi. Geleneklere göre, cenaze battaniyeye sarıldıktan sonra kapağı açık olacak şekilde tabuta konuluyor. 

====================================

2) SAHİLE ZORUNLU İNİŞ YAPAN AZERBAYCAN ASKERİ HELİKOPTERİNDE ARIZA GİDERİLDİ (4)

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ

Giresun’un Tirebolu ilçesinde, arızası giderildikten sonra havalanıp, bölgeye ikinci kez acil iniş yapan Azerbaycan Hava Kuvvetleri’ne ait helikopterdeki arızanın giderilmesi çalışmalara ara verildi. Havanın kararması nedeniyle helikopter üstündeki çalışmalara ara verildiği belirtilirken 6 mürettebatın da ilçede konaklayacağı, onarım işlemlerine yarın devam edileceği öğrenildi.

Reklam Alanı

=======================================================

3) ÇAYA UÇAN OTOMOBİLDEKİ İKİ KİŞİ KAZADAN YARA ALMADAN KURTULDU

ANTALYA’nın Gazipaşa ilçesinde 20 metre yükseklikten çaya uçan otomobildeki 2 kişi, kazadan yara almadan kurtuldu. Sürücü ile yanındaki kişiye, sokağa çıkma kısıtlamasını ihlalden toplam 6 bin 300 lira idari para cezası uygulandı.

Olay, saat 01.30 sıralarında Pazarcı Mahallesi, Hacı Musa Çayı kenarındaki yolda meydana geldi. H.A.’nın kullandığı 07 ARD 190 plakalı otomobil, Hacı Musa Çayı kenarındaki toprak yolda seyir halindeyken kontrolden çıkarak, yaklaşık 20 metre yükseklikten çaya uçtu. H.A. ve yanında bulunan kimliği açıklanmayan erkek, kazadan yara almadan kurtuldu. 
Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 acil ekipleri, itfaiye ve polis sevk edildi. H.A. ile arkadaşı, sağlık ekiplerince ayakta kontrol edildi. Polis, kısıtlamanın olduğu saatte sokağa çıkmaktan dolayı ikiliye toplam 6 bin 300 lira idari para cezası uyguladı. Otomobil bulunduğu yerden çekici yardımıyla çıkarıldı.

Görüntü dökümü
—————–
– Olay yeri 
– İtfaiye ve polisten görüntü
– Çaya düşen otomobilden genel ve detay görüntü 
HABER-KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA (Antalya), (DHA) – 

==========================================

4) BÜYÜKELÇİLER ANTALYA’DA; ‘TURİZM İÇİN GÜVENLİK’ MESAJI (2) – YENİDEN
 

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nın ‘Turizm için Güvenlik’ mesajıyla 89 ülkeden davet ettiği, çoğu büyükelçi yabancı misyon temsilcileri ile gazeteciler, Antalya’ya geldi. Side ve Perge antik kentleri gezilirken, müzeler dahil turistik merkezlerde uygulanan pandemi kuralları, yerinde tanıtıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile de bir araya gelecek heyet için Aspendos Antik Tiyatro’da konser düzenlenecek.
Türkiye’de yeni turizm sezonu öncesi ‘güvenli turizm’ uygulamalarının yerinde deneyimlenebilmesi ve uluslararası misyon şefleri ile basın-yayın kuruluşlarınca ülke turizminin bizzat gözlemlenebilmesi için geçen yıl ilki düzenlenen organizasyonun ikincisi, ‘Turizm için Güvenlik’ başlığıyla yine Antalya’da gerçekleştirildi.
Koronavirüs salgını nedeniyle dünyada ilk defa Türkiye’de uygulanan ve turizmde birçok ülkeye de örnek gösterilen ‘Güvenli Turizm Sertifikası’ programı kapsamında uygulanan model, bu yıl da birçok ülkenin Türkiye büyükelçileri ve yabancı misyon temsilcileri ile uluslararası basın mensuplarına tanıtılıyor.
ANTİK KENTLER GEZİLDİ, PANDEMİ KURALLARI ANLATILDI
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı ve sektör iş birliğiyle 3 gün olarak planlanan tanıtım programına; 89 ülkeden çoğunu büyükelçilerin oluşturduğu yabancı misyon temsilcileri ile basın mensupları, turizm kenti Antalya’ya geldi. Yabancı ülke misyon temsilcileri Side Antik Kenti’ni, uluslararası basın mensupları ise Perge Antik Kenti’ni ziyaret etti. Havalimanı, oteller, turistlerin ziyaret noktaları olan antik kentler, müzeler gibi diğer turistik merkezlerde uygulanan pandemi kurallarının yerinde tanıtımı yapıldı.
BAKANLA GÖRÜŞME, ASPENDOS’TA KONSER
Programın ikinci gününde heyet, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya gelecek. Büyükelçiler ve diğer temsilciler için Aspendos Antik Tiyatro’da da özel konser düzenlenecek.

Görüntü dökümü:
————–
– Uçağın apronda ilerlemesi
– Gelen konukların terminal binasına gelmesi
– Terminal binasından çıkışı
– Perge Antik Kenti’nden genel görüntü
– Yabancı gazetecilerin çekim yapması
– Kameraman ve gazetecilerden görüntü
– Detay
HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Tolga YILDIRIM/ANTALYA, (DHA) – 

==========================================

5) ANTALYA’DA, ‘SAHİL RÜZGARI’ OPERASYONUNA 28 GÖZALTI
 
EMNİYET Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerine yönelik ‘Sahil Rüzgarı’ operasyonu kapsamında Antalya’da 28 şüpheli gözaltına alındı.

KOM Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütlerinin faaliyetlerinin önlenmesine yönelik Ege ve Akdeniz bölgesinde 8 ili kapsayacak şekilde bu sabah eş zamanlı operasyon yapıldı. ‘Sahil Rüzgarı’ adı verilen operasyon kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ile Manavgat ve Alanya ilçelerinde 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, haklarında gözaltı kararı verilen 32 şüpheliden aralarında suç örgütü elebaşlarının da olduğu 28’i yakalandı.

Polis ekiplerinin yaptığı aramalarda 23 tabanca ve bu tabancalara ait şarjör, 11 kurusıkı tabanca, çok sayıda şarjör, 3 av tüfeği, 29 fişek, silah imalatında kullanılan torna makinesi, çok sayıda silah parçaları, çeşitli kurumlara ait 20 sahte mühür ve kaşe, çok sayıda senet ve tapu, sahte olduğu değerlendirilen polis basın kartı ile polis emeklileri derneği kartı ele geçirildi. ‘Yağma, tehdit, tefecilik, silahla yaralama’ gibi yerel düzeyde organize suç örgütü faaliyetlerinde bulundukları ileri sürülen şüphelilerin , emniyetteki sorgusu sürüyor.

Görüntü dökümü:
————–
(polis kamerası)
– Özel harekat timinin binaya girmesi
– Zanlıların evlerinde gözaltı
– Ele geçirilen senet ve silahlar
– Yatak odasında bulunan silahlar
– Sahte mühürlerden görüntü
– Ev içerisinde yapılan detaylı aramalardan görüntü
– Emniyet dış plan
HABER: Bülent TATOĞULLARI-KAMERA: ANTALYA,(DHA)

==========================================

6) TEL ABYAD’DA ‘ELEKTRİK KESİNTİSİ’ PROTESTOSU

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Barış Pınarı Harekatı ile terörden arındırılan Suriye’nin Tel Abyad kentinde yaşayanlar, rejim ve terör örgütü PKK/YPG tarafından bölgeye elektrik kesintisi uygulanmasını protesto etti. Tel Abyad Hastanesi’nde de doktorlar sık sık yaşanan kesinti nedeniyle sağlık hizmetlerinde aksamalar yaşanmasından şikayet etti.
Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Tel Abyad kentinde yaşayanlar, ilçede son 2 aydır yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle eylem düzenledi. Cuma namazının ardından ilçe merkezinde toplanan çok sayıda kişi ellerinde Arapça yazılı dövizler taşıyıp, rejim ve terör örgütü PKK/YPG aleyhine slogan attı. Rejim ve terör örgütünün işbirliği içerisinde Barış Pınarı Harekatı bölgesine elektrik vermediğini ve uygulanan kesinti nedeniyle su tesislerinin pompalama yapamadığı için hem elektriksiz hem susuz kaldıklarını söyledi.
Tel Abyad ilçe merkezinde toplanan kalabalık adına konuşan Tel Abyad Yerel Meclis Başkanı Hacı Salih Al Abdullah, bölgede iki aydır elektrik kesintisinin hayatı zorlaştırdığını söyledi. Elektrik kesintisi nedeniyle bölgeye yeterli su verilemediğini de anlatan Abdullah, “Barış Pınarı Harekatı bölgesine rejim ve terör örgütü PKK/YPG tarafından yeterli elektrik gönderilmiyor. Buna çeşitli bahaneler üretiyorlar. Bölgede gerekli onarımlar yapılmadığı için aksamalar oluyor ve elektrik kesintisi nedeniyle su akışında da sorun yaşanıyor. Bu durumun sona ermesini istiyoruz. Biran önce tüm uluslararası kamuoyunu bölgede yaşanan elektrik ve su sorununun çözümü için duyarlı olmaya çağırıyoruzö diye konuştu.
ELEKTRİK KESİNTİSİ SAĞLIK HİZMETLERİNİ DE AKSATIYOR
Bölgede yaşanan elektrik kesintisi yerel halkın yaşamını güçleştirmesinin yanında kamu ve sağlık hizmetlerinin de aksamasına neden oluyor. Tel Abyad Hastanesi Başhekimi Muhammed Abdullah, terör örgütü PKK’nın uzantısı olan YPG’nin bölgeye gelen elektriği çeşitli bahaneler ile kestiğini ifade ederek, “Bu elektrik kesintisi sivil vatandaşların yanında hastaneleri de çeşitli sorunlarla karşı karşıya bırakmaktadır. En büyük sorunlardan birisi de hastanemize kritik durumda gelen hastaya müdahale ederken elektrik kesintisi oluşuyor. İşte bu noktada jeneratör devreye girene kadar hastayı kaybedebiliyoruz. Elektrik kesintisi durumunda hastalar mağdur olurken, buradaki tıbbi cihazlarımızda zarar görüyorö diye konuştu.
Öte yandan başhekim Abdullah’ın gazetecilere açıklama yaptığı sırada da elektrik kesintisi yaşanan hastanede jeneratör ile hizmete devam edildiği gözlendi.

Görüntü Dökümü
———————————-
– Protestoya katılanlar
– Pankart açan vatandaşlar
– Basın açıklaması
– Tel Abyad hastanesi
– Doktor Muhammed Abdullah ile röp,
– Vatandaşlar ile röpOlay yeri
– Genel ve detay görüntüler

 Haber :Hasan KIRMIZITAŞ Kamera: Kadir GÜNEŞ -GAZİANTEP-DHA)

======================================

7) MANİSA’DA İZİNSİZ EKİLDİĞİ BELİRLENEN 632 BİN KÖK HAŞHAŞ ELE GEÇİRİLDİ

MANİSA’nın Gördes ilçesinde, jandarmanın iki ayrı tarlaya düzenlediği operasyonda, izinsiz ekildiği belirlenen toplam 632 bin 500 kök haşhaş bitkisi ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube ile İstihbarat Şube ekipleri, Gördes ilçesinde yürüttükleri çalışmalar kapsamında, Beşeylül Mahallesi’nde yasadışı haşhaş ekimi yapıldığını belirledi. Bu sabah harekete geçen jandarma Ş.K.’ye ait toplam 31 dönümlük iki tarlaya eş zamanlı operasyon düzenledi. Tarlalarda izinsiz ekildiği belirlenen 632 bin 500 kök haşhaş bitkisi ele geçirildi. Haşhaşlara el konulurken, şüpheli Ş.K. gözaltına alındı. Ş.K.’nin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Görüntü dökümü
——————-
-Haşhaş ekilen alandan drone görüntüsü

Haber-Kamera: MANİSA, (DHA)

================================

8) MARMARİS’TE BELEDİYENİN HASADI YAPTIĞI PATATESLER İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DAĞITILDI

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, belediye ekipleri tarım potansiyelini artırmak için atıl vaziyetteki 3 dönüm alana ektiği patatesin hasadını gerçekleştirdi. Toplanan yaklaşık 1 ton patates ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Marmaris Belediyesi, iki yıl önce ilçenin 45 kilometre kırsalında bulunan Turgut Mahallesi’nde atıl haldeki 3 dönüm arazisinde tarım için proje hazırladı. Yapılan analiz ve inceleme sonrası yer fıstığı, zeytin ve patates ekimi yapıldı. Yer fıstığı ve zeytin hasadını tamamlayan belediye ekipleri bugün de patatesleri topladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Başkan Yardımcısı İhsan Öztürk, belediye birim müdürleri, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve mahallelinin katıldığı hasat töreni yapıldı. Belediye Başkanı Oktay traktör üzerine çıkarak patatesin ilk hasadını gerçekleştirdi. İlk etapta 3 dönüm araziden yaklaşık 1 ton patates toplanarak kasalara konuldu. Araçlara yüklenen patatesler ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.
Uzun yıllardır kurumlarına ait arazilerin atıl olduğunu söyleyen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “İlçemizi sadece turizmle değil tüm unsurlarıyla bütünleşmiş bir kent haline getirmek istiyoruz. Turizm kenti Marmaris’i tarımda da iddialı hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Çok verimli topraklara sahibiz ama bugüne kadar ilgisizlik nedeniyle gün yüzüne çıkartılamamıştı. Toplanan ürünler ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtıldı. Marmaris tek turizm de değil tarım da daha iyi noktalara geleceğine inanıyorum” dedi. Hasat sonrası gelen davetlilere tarladan toplanan patatesler ile kumpir yapılarak ikram edildi.

Görüntü Dökümü
—————
-Patates hasadından dron görüntüsü
-Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’n traktör üzerinde patates hasadı yapmasından görüntü
-Hasattan görüntü

Haber – Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

==================================================

9) MARMARİS İÇMELER HALK PLAJI’NDA SONA GELİNDİ

MUĞLA’nın Marmaris ilçesi, İçmeler Mahallesi’ndeki mavi bayraklı İçmeler Halk Plajı’ndaki inşaat çalışmalarının 11 Haziran’a kadar tamamlanarak hizmete açılmasının beklendiği bildirildi.
Kültür Turizm Bakanlığı’nın turizmin yoğun olduğu şehirlerde halkın ücretsiz yararlanması için beş yıldız konforunda başlattığı, nitelikli halk plajı projelerinden birinin inşası Marmaris’te devam ediyor. Marmaris’e 11 kilometre mesafedeki turistik İçmeler Mahallesi sahilindeki Kültür Turizm Bakanlığı kuruluşu olan TURAŞ A.Ş. tarafından işletilecek olan mavi bayraklı İçmeler Halk Plajı’nda çalışmalar sürüyor. Duş, soyunma kabinleri, mescit, emzirme odası, restoran ve büfenin yer alacağı plaja, tanesi 8 bin lira olan özel yapım şezlonglar yerleştirileceği bildirildi. Plajda engellilerin rahatça denize girebileceği özel alanların da yer alacağı belirtildi. 2 bin kişi kapasiteli plajdaki çalışmaların 11 Haziran’a kadar tamamlanması için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü kaydedildi.
TURAŞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Cem Sultan Saral, çalışmalar hakkında şöyle dedi: “İçmeler Halk Plajı’ndaki çalışmalara bir ay önce başladık. Burada yıkılacak olan bir istinat duvarı vardı. Bunu yıkarak 100 metrelik yeni bir duvar örüldü. İstinat duvarı yapılırken 3 palmiye ağacı söküldü. Bu ağaçları daha sonra tekrar yerine diktik. Plajda duşlarımız, soyunma kabinlerimiz mevcut. Çocuklar için oyun alanlarımız var.
Ayrıca sağlık ve bebek bakım birimleri mevcut. En çok önem verdiğimiz engelli insanlar için alanlarımız olacak. Doğa ile uyumlu bir proje gerçekleşiyor.” 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
————-
-İçmeler Halk Plajı’ndaki inşaat çalışmalarından görüntü
-Kültür Turizm Bakanlığı kuruluşu olan TURAŞ A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Cem Sultan Saral ile röp.
-Halk Plajı’nın bitmiş halinin fotoğrafı

 Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla), (DHA)

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Reklam Alanı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Reklam
Reklam
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Haberolduk.com - Son Dakika Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!